30 idej za aplikacije za vaše malo podjetje do leta 2020

Vodenje podjetja je težko. Odgovornosti je veliko in tudi v najboljših trenutkih lahko postanejo preobsežne. K sreči živimo v dobi, v kateri imamo aplikacijo za karkoli in smo sestavili seznam 30, ki naj bi stvari olajšal..


V tem članku smo skrbno pripravili in združili najboljše ideje za aplikacije za mala podjetja. Seznam vsebuje vse, od računovodskih aplikacij do tistih, ki olajšajo sodelovanje in komunikacijo. Seznam smo razdelili tudi na različne kategorije, tako da boste enostavno izbrali pravo aplikacijo za svoje podjetje.

Zakaj so aplikacije za mala podjetja koristne

Mala podjetja imajo običajno omejene proračune in le peščico osebja. Uporaba spodnjih aplikacij naj vam omogoča povečanje produktivnosti in tako prihranite čas in denar. Na primer, vodenje knjig lahko pogosto poje veliko časa, ko morate ročno vnesti vsako plačilo ali obdelovati plače zaposlenih na roko.

Zdaj si predstavljajte računovodsko aplikacijo, ki bi lahko samodejno prepoznala vse vaše stroške in plačala vsem zaposlenim pravočasno, ne da bi pri tem niti dvignili prst. Sliši se neverjetno, kajne??

Potem so tu še programi za načrtovanje, ki vam pomagajo pri pripravi sestankov po vašem urniku, brez e-poštnih sporočil.

Z uporabo takšnih poslovnih aplikacij lahko prihranite čas in se osredotočite na bolj kritične dele svojega podjetja. Čeprav je trenutno na voljo veliko aplikacij, bo izbira pravih aplikacij odvisna od vaših potreb in proračuna. Zato je bolje, da najprej premislite o vseh svojih zahtevah in nato poiščete obsežen seznam poslovnih aplikacij.

Računovodske aplikacije

Izbira prave računovodske aplikacije pomeni, da vam nikoli ne bo treba ročno vnašati podrobnosti knjige, doplačevati za plače zaposlenih ali ustvarjati računov. Trenutno je na voljo veliko računovodskih aplikacij, nekatere boljše od drugih in predstavili smo pet najboljših izbir.

Hitre knjige v spletu

Čeprav nima istega nabora funkcij kot na primer za namizje, je QuickBooks Online odlično računovodsko orodje, ki temelji na oblaku. QuickBooks Online, namenjen malim podjetnikom, omogoča, da obvladate celoten finančni konec vašega podjetja. Ima vgrajene storitve trgovcev, ki strankam omogočajo tudi neposredno plačilo.

Orodje vam omogoča tudi integracijo vašega bančnega računa, obdelavo plačil za zaposlene, pa tudi ustvarjanje poročil in računov. Edina pomanjkljivost QuickBooks na spletu je, da se boste morda potrebovali nekaj časa, da se ga navadite zaradi čistega števila funkcij, ki jih ima.

Xero

V primerjavi z drugimi aplikacijami Xero prevzame številne standardne funkcije in jih združi v enostavno razumljiv vmesnik s komaj kaj zmedenim žargonom. Orodje podpira veliko število aplikacij drugih proizvajalcev, kar mu omogoča številne funkcije od sledenja časa do plačil s kreditnimi karticami.

Ker je Xero precej novo orodje, nenehno deluje. V primerjavi s QuickBooks Online, slednji očitno podpira več možnosti za plače in bančne vire, hkrati pa Xero vsak dan dodaja nove funkcije.

Čeprav morda ni najboljše orodje za velika podjetja, je vsekakor dobro računovodsko orodje za samostojne podjetnike in mala podjetja s tesnimi proračuni.

Valovanje

Moj osebni favorit je Wave ena redkih brezplačnih računovodskih aplikacij, ki smo jih pregledali, in je prav tako dobra kot plačljive aplikacije na našem seznamu (čeprav vas zaračuna za plače in trgovske storitve).

Aplikacija je uporabniku prijazna in omogoča prilagajanje računov, bančne vire, obračunavanje in poročanje. Ker je brezplačno orodje, dobite le osnovne funkcije, kar pomeni, da napredne funkcije, kot so zaloge in sledenje časa, niso na voljo.

Wave je odlična računovodska aplikacija, če samo potopite nožni prst v računovodska orodja, ki temeljijo na oblaku, ali če ste svobodnjak, kot sem jaz, ki še ni pripravljen za računovodske programe porabiti 10–20 dolarjev.

FreshBooks

Sveže knjige so se morda začele kot preprost program za izdajanje računov, vendar se je spremenil v skoraj celoten računovodski nabor. Računovodsko orodje ima zelo preprost in čist vmesnik, vendar je morda zato, ker ima le osnovne lastnosti, vključno z izdajanjem računov, sledenjem časa in pretvorbo valut.

Nima možnosti sledenja računov, obdelave plačil in omogoča le integracijo bančnih računov v Severni Ameriki. Na splošno se Freshbooks zdi kot orodje za izdajanje računov z nekaj dodatnimi lastnostmi, vendar je to tisto, kar ga privlači za neplačane lastnike podjetij.

FreeAgent

Nazadnje v tem razdelku je FreeAgent, ki ima nekaj dobrih predlog predloga in nekaj odličnih možnosti prilagajanja, ki uporabnikom omogočajo ustvarjanje računov tako, kot želijo. Upravljanje zalog je možno tudi s programom FreeAgent, vendar je primerno le za podjetja z majhnimi zalogami.

Čeprav je na voljo veliko možnosti za posamezno državo, so nekatere napredne funkcije – na primer plače – na voljo samo v Veliki Britaniji.

FreeAgent je odlična možnost za vas, če vodite majhno podjetje in računovodske aplikacije ne potrebujete za obdelavo plačil, razen če niste s sedežem v Veliki Britaniji, to je.

Aplikacije za shranjevanje v oblaku

Izbira najboljše storitve za shranjevanje v oblaku ne pomaga samo pri varčevanju na zunanjem pomnilniku, ki je precej dražji, ampak tudi zagotavlja dostopnost in razširljivost.

Sync.com

Sync.com je tržen predvsem kot varna alternativa Dropboxu, tako za shranjevanje datotek kot za varnostno kopiranje, dobro uporablja sistem Windows in ponuja 5 GB brezplačnega prostora za shranjevanje za vse uporabnike.

Sync.com resnično dvigne varnost na naslednjo raven z zagotavljanjem šifriranja ničelnega znanja na povezavah za skupno rabo datotek, skupaj z možnostjo nastavitve datuma poteka in gesla za datoteke v skupni rabi. Obstaja tudi 256-bitno šifriranje na lokalni in strežniški strani

Edina pomanjkljivost Sync.com je, da zaradi šifriranja datotek ni na voljo v spletu – vedno jih morate prenesti.

SugarSync

Tako kot Sync.com je tudi SugarSync orodje za sinhronizacijo datotek, ki omogoča 5 GB prostora za shranjevanje in ločeno varnostno kopijo mape poleg tega.

Najboljši del SugarSync mora biti dejstvo, da si lahko uporabniki sami izberejo sinhronizacijsko mapo: ponavadi, tako kot Dropbox, Google Drive in OneDrive, se na lokalni pogon ustvari nova mapa, ko naložiš njihovo namizno aplikacijo v sistem. Vse datoteke v tej novi mapi se samodejno sinhronizirajo.

Toda nenehno premikanje datotek iz ene mape v drugo je lahko velika bolečina in najpomembneje je, da porabi namen uporabe orodja za shranjevanje v oblaku.

S programom SugarSync lahko uporabite svojo obstoječo delovno mapo in jo neposredno sinhronizirate, ne da bi prekinili vaš potek dela. Slabosti programa SugarSync so, da nimate zasebnega šifriranja in nobenega načina za ogled ali urejanje datotek v spletu.

Dropbox

Dropbox je eden najpomembnejših akterjev za shranjevanje v oblaku od leta 2005, kljub številnim tekmecem je lahko obdržal svoj položaj na trgu..

Dropbox ponuja do 16 GB brezplačnega prostora za shranjevanje in brezhiben vmesnik, kar omogoča sinhronizacijo in shranjevanje datotek izjemno enostavno. Datoteke in mape v Dropboxu lahko neposredno delite z vnosom e-poštnega naslova prejemnika ali prek povezav. Ogledate si lahko datoteke, objavljate komentarje, si ogledate zgodovino različic in zahvaljujoč se Dropboxovemu sodelovanju z Microsoft Word Online lahko urejate tudi dokumente.

Vendar pa je Dropbox predstavil tudi novo storitev, imenovano Dropbox Paper, ki je neposredna konkurenca Googlovim dokumentom, čeprav nima nekaterih funkcij in orodij te storitve..

Google Drive

Sveti gral shrambe v oblaku, Google Drive, uporablja veliko oddaljenih ekip, ki delujejo v spletu, vključno z nami tukaj na Cloudwards.net.

Storitev ponuja 15 GB brezplačnega prostora za shranjevanje vsem uporabnikom, ki ga je mogoče enostavno nadgraditi z izbiro plačljivega načrta. Deljete lahko datoteke prek povezav ali prejemnikovega e-poštnega naslova in uporabnikom omogočite urejanje, komentiranje ali dostop samo za ogled.

Če vaši zaposleni že imajo e-poštno sporočilo po meri, lahko to vključite v Googlov G Suite in dobite dostop do vseh glavnih Googlovih orodij, vključno z Gmailom, Google Dokumenti in 30 GB prostora za shranjevanje v Googlu Drive.

OneDrive

OneDrive je Microsoftova storitev shranjevanja v oblaku in je vnaprej nameščena v vseh najnovejših različicah sistema Windows. Ponuja enostavno integracijo z Microsoft Officeom, SharePoint pa je odlično orodje za shranjevanje v oblaku, če ste uporabnik sistema Windows, sicer pa res ni vredno truda.

Prej je Microsoft zagotavljal neomejeno shrambo OneDrive za uporabnike Office 365, vendar je od 1. marca 2017 ta omejitev omejena na 1TB prostora. Prav tako je bila omejitev shranjevanja za brezplačne uporabnike spremenjena iz 15GB v 5GB.

Mogoče bi bilo v kombinaciji z Microsoft Office Online OneDrive veliko, toda če že Dropbox podpira Office, se zdi, da niti Microsoft ni zainteresiran za to, da bi OneDrive postal uspešen.

Spletne aplikacije za varnostno kopiranje

Ne glede na to, ali šele začenjate ali imate ustaljeno podjetje, je varnostno kopiranje podatkov ključnega pomena. Pri izbiri najboljše spletne varnostne kopije morate upoštevati varnost, enostavno uporabo in hitrost obnavljanja.

CrashPlan

Za samo 5 dolarjev na mesec dobite neomejeno shranjevanje, veliko varnost in eleganten vmesnik s CrashPlanom. Storitev ponuja tudi letni načrt, ki stane 149 USD, in omogoča dostop do 10 uporabnikom.

Namizna aplikacija CrashPlan je izredno zmogljiva z nizom varnostnih kopij, ki vam omogočajo, da prilagodite vse podrobnosti, vključno s tem, kaj varnostno kopirati, kdaj varnostno kopirati in kako narediti varnostno kopijo.

Zasebno šifriranje zagotavlja, da vaše kritične datoteke podjetja ne more videti nihče drug, tudi če dobijo dostop do datotek, niti zaposleni v CrashPlan-u. Obstajata 448-bitno šifriranje na lokalni strani in 256-bitno šifriranje na strani strežnika.

Backblaze

Backblaze je storitev za varnostno kopiranje v oblaku, namenjena uporabnikom, ki želijo samo nastaviti varnostno kopijo in pozabiti nanjo. To je čisto, preprosto in kar je najpomembneje, hitro. Ponuja neomejeno varnostno kopijo, brez možnosti brezplačnega shranjevanja, cene pa so podobne kot Carbonite in CrashPlan.

Backblaze samodejno preišče lokalne datoteke, določi prioriteto in jih začne naložiti, razvitih za ljudi, ki ne želijo porabiti preveč časa za odločitev, kaj bi morali ali ne..

Tako preprosto je, da ima njegova namizna aplikacija dobesedno le tri gumbe. Uporabniki se lahko sami odločijo, ali bodo nastavili omejitev pasovne širine, ali bodo uporabljali zasebno šifriranje ali kako načrtovali varnostne kopije. Čeprav Backblaze ni mogoče povedati, kaj naj varnostno kopira, lahko določene datoteke ali mape izključite iz celotnega izbora.

Na splošno je Backblaze odličen za uporabnike, ki ne želijo, da bi postopek izdelave varnostnih kopij vzel večino svojega časa, hkrati pa je lahko frustrirajoč za ljudi, ki želijo prilagoditi celoten postopek varnostnega kopiranja..

Karbonit

Medtem ko Crashplan daje uporabnikom vso svobodo pri prilagajanju, kako želijo varnostno kopirati podatke, Backblaze vse vzame pod svoje okrilje in od uporabnika komajda zahteva vložek.

Karbonit na drugi strani najde ravnotežje med CrashPlan in Backblaze, tako da uporabnikom ponuja nekaj možnosti, da prilagodijo nastavitve varnostnih kopij, hkrati pa ne ponuja toliko možnosti, da bi ga novinci težko razumeli. Njegova namizna aplikacija bi zagotovo lahko uporabila dvig obraza, čeprav je vmesnik še vedno zelo enostaven za uporabo in dostopen.

Na splošno je Carbonite odličen za uporabnike, ki želijo nekaj nadzora nad varnostno kopijo in shranjevanjem, na primer kdaj in kaj varnostno kopirati, vendar ne želijo porabiti preveč časa za druge, podrobnejše nastavitve.

Jaz vozim

S 15 GB brezplačnega prostora za shranjevanje je IDrive odlična storitev za shranjevanje in varnostno kopiranje datotek za samostojne strokovnjake. Na voljo so posodobitve prostora za shranjevanje, najvišji razpoložljivi program za shranjevanje pa je samo 1 TB, zaradi česar je IDrive neprimeren za mala in srednje velika podjetja.

Morda nima toliko naprednih funkcij kot CrashPlan, vendar je IDrive zelo priročen, še posebej za uporabnike, ki prvič poskušajo varnostno kopiranje v oblaku. Poleg varnostnega kopiranja lokalnih map lahko IDrive varnostno kopira tudi diskovne slike, SQL, VMWare, Oracle in Exchange.

Medtem ko imajo mobilne aplikacije veliko boljši vmesnik, bi namizna aplikacija lahko resnično izkoristila nekaj ljubezni, saj me zdaj na Windows XP naklonjeno spominja.

Zoolz

Do marca 2015 je Zoolz zagotavljal neomejen prostor za shranjevanje, zdaj pa je bil omejen na 4TB, uporabniki pa so lahko kupili dodatne plošče v višini 20 GB po 14,95 USD vsako.

Zoolz uporablja hladilno shrambo Amazon Glacier za shranjevanje vseh uporabniških podatkov, kar je bil verjetno eden glavnih razlogov, zakaj so bili tako cenovno ugodni. Zdaj pa z omejenimi možnostmi shranjevanja in drugimi storitvami, ki ponujajo neomejeno shranjevanje varnostnih kopij za precej nižjo ceno, Zoolz morda ne bo tako velik.

Z Zoolzom dobite številne funkcije, vključno s proženjem pasovne širine, načrtovanjem varnostnih kopij, postopnim varnostnim kopiranjem in podporo NAS. Edina slabost je, da, ker so datoteke v hladilniku, lahko traja nekaj ur, da jih obnovite nazaj, ne glede na to, ali potrebujete eno datoteko ali kup datotek.

Aplikacije za produktivnost

Shranjevanje in varnostno kopiranje v oblaku je morda nujno, vendar potrebujete tudi orodja za produktivnost, ki lahko olajšajo sodelovanje za vas in vašo ekipo.

Google Dokumenti

Kot pisatelj veliko uporabljam Google Dokumente iz dveh glavnih razlogov:

  • Enostavno sodelovanje z drugimi člani ekipe
  • Funkcija samodejnega shranjevanja

Če ste izgubili svoje pomembno delo v programu Microsoft Office samo zato, ker svojega dela niste mogli shraniti, ker se je računalnik zrušil, že poznate pomen samodejnega shranjevanja vsake datoteke.

Google Drive morda ima omejitev 15 GB prostora za shranjevanje, vendar Google Dokumenti ne štejejo za omejitev prostora za shranjevanje. Google Docs z vgrajeno integracijo iz Gmaila omogoča tudi hitro odpiranje prilog, njihovo urejanje in pošiljanje nazaj v pregled.

Edina pritožba, ki jo imam pri Google Dokumentih, je ta, da ne omogoča neposrednega shranjevanja slike, priložene v dokumentu. Obstaja nekaj posrednih načinov, vendar bi bila preprosta možnost, da z desno miškino tipko kliknete, shrani.

Asana

Asana je v bistvu aplikacija za upravljanje projektov, ki omogoča ustvarjanje različnih skupin, projektov, nalog in pod-nalog. Vse to lahko dodelite članom skupine in jih nenehno spremljate.

Za vsako nalogo lahko dodate opis, prejemnika, rok, priloge, nalepke, komentarje in stopnjo dostopa za druge člane. Ko je naloga opravljena, jo lahko označimo kot dokončano.

Orodje, ki ga uporabljajo podjetja, kot sta Uber in Foursquare, je brezplačno za ekipe s 15 ali manj člani, kar dokazuje, da je uporabno tako za mala kot velika podjetja..

Trello

Trello je tudi aplikacija za upravljanje projektov, kot je Asana, vendar je do celotnega postopka precej vizualna. Glede na koncept Kanban deske so v Trellu različni seznami in pod vsakim seznamom lahko ustvarite kartice / naloge. Namesto da nalogo označite kot dokončano, jo lahko premaknete na seznam »Končano«.

Za vsako nalogo lahko dodate datum roka, priloge, komentarje, nalepke, kontrolne sezname in, kar je najpomembneje, lahko ga dodelite več članom. Največja razlika med Trello in Asano je v tem, da prva ne omogoča ustvarjanja podvrstev niti ne morete določiti drugačne ravni dostopa za vsakega člana. Tudi če članu ekipe dodelite eno karto, bo ta lahko videl celoten odbor.

Skupno bom priporočil samo Trello za majhne ekipe, ki nimajo takojšnjih načrtov za povečanje.

Ohlapnost

Slack lahko postane komunikacijsko središče vašega podjetja, kjer se lahko vsi člani skupine zberejo in razpravljajo o delu.

Poleg klepeta enega na enega vam orodje omogoča tudi nastavitev različnih kanalov za različne namene, kar pomeni, da bodo člani skupine obveščeni o pogovoru le, če je to pomembno za njih.

Na primer, kadrovske in marketinške ekipe bi lahko imele različne kanale za razpravo o svojem konkretnem delu, lahko pa bi obstajal tudi drugačen kanal za pogovore z vodnim hladilnikom..

Na Slack lahko delite datoteke, navajate in citirate prejšnja sporočila ter iščete po arhivih za morebitne prejšnje pogovore.

Wunderlist

Wunderlist je tehnično aplikacija, ki temelji na produktivnosti na seznamu, vendar je tako opremljena, da jo lahko uporabite tudi za upravljanje projektov.

Orodje vam omogoča ustvarjanje različnih projektov in dodajanje opravil v njih. Za vsako nalogo lahko dodate rok, kontrolni seznam, opomnik, podvrste, opombe, komentarje in jih dodelite članu skupine.

Njegova brezplačna različica omejuje velikost datoteke (5 MB) in število uporabnikov, s katerimi lahko delite naloge (25). Čeprav so vse te omejitve odstranjene s plačljivo različico, še vedno ni mogoče dodeliti podnaslovov članu ekipe.

Načrtovanje programov

Aplikacije za načrtovanje so presegle le sledenje vsakodnevnih dejavnosti. Zdaj lahko delujejo kot vaš virtualni pomočnik s časovnim razporedom in vodenjem sestankov.

Google Koledar

Boter vseh aplikacij za koledar, Google Calendar, je nedvomno eden najboljših te vrste.

Eden glavnih razlogov, zakaj je Google Koledar priljubljen množici, je, ker omogoča integracijo tretjih oseb z velikim številom aplikacij. Lahko naložite svojo koledarsko datoteko (.ics) ali jo dodate po URL-ju. Slednja možnost vam omogoča, da dodate koledarje drugih uporabnikov, ne glede na to, ali gre za koledar vaše ekipe ali praznični koledar vašega podjetja..

Google Koledar sem sinhroniziral s svojim koledarjem za namizje Windows in iOS in z njim nikoli nisem imel težav.

Toda po pravici je mogoče spletno aplikacijo Google Koledarja prenoviti glede na to, kako odlična je njegova mobilna aplikacija.

Koledarsko

Calendly ni ravno samostojna aplikacija za koledar, vendar si jo lahko omislite kot razširitev za Google Koledar, ki pomaga izboljšati sestanke.

Uporablja vaš Google Koledar za pregled vašega urnika in iskanje prostega časa, kjer je mogoče vzpostaviti sestanke. Lahko ustvarite povabilo na sestanek in ga pošljete drugim članom, kar samodejno doda sestanek v koledar vašega in druge osebe.

Prav tako lahko dobite povezavo s povabilom v koledar, ki ljudem omogoča, da vidijo, kdaj ste prosti na določen dan, in lahko z vaše strani vzpostavijo sestanek brez kakršnih koli sporočil.

Kalendly uporabnikom omogoča shranjevanje več vrst sestankov in kloniranje prejšnjih sestankov. Deluje tudi s koledarjem iCloud in Outlook.

Assistant.to

Assistant.to je razširitev za Google Chrome, ki ob namestitvi doda majhen widget blizu možnosti priloge možnosti “Sestavi novo okno za sporočila”.

Tako kot Calendly tudi Assistant.to uporablja vaš Google Koledar za načrtovanje sestankov in odkrivanje kakršnih koli sporov. Vsekakor je hitrejši od Calendlyja, saj lahko neposredno delate v Gmailu, vendar za razliko od Calendly ne ponuja nobenih povezav po meri za povabilo uporabnikov.

Prav tako lahko Assistant.to načrtuje samo sestanke ena na ena. V koledarju lahko pokličete druge osebe, vendar bo orodje dovolilo samo eno osebo, da se pridruži sestanku.

Vse skupaj odlično orodje za samostojne igralce in majhne oddaljene ekipe, vsekakor pa ni dobra možnost za velike ekipe.

TimeBridge

Še ena aplikacija za načrtovanje sestankov, TimeBridge, omogoča uporabnikom integracijo Outlooka, Googla in drugih koledarjev. Če delate sami, se morda zdi “lahka” različica Calendlyja, vendar se orodje res izkaže za koristno, če imate veliko ekipo.

Ko vsi člani skupine integrirajo svoje osebne koledarje s TimeBridge-om, jim orodje omogoča, da v manj kot sekundi najdejo skupni čas srečanja. Tako vas prihranite od stalnih e-poštnih sporočil in nadaljnjih napotkov s člani vaše ekipe, da bi se pogajali o času sestanka.

Medtem ko so funkcije načrtovanja sestankov TimeBridge na voljo brezplačno, lahko po majhni ceni izkoristite tudi njegove funkcije konferenc. Orodje za odprtokodno programsko opremo Dimdim uporablja spletne konference. Morda ne bo GoToMeeting ali WebEx; še vedno je odlična možnost za mala podjetja, ki iščejo cenovno ugodno orodje za spletne konference.

Doodle

Ne glede na to, koliko jih sovražite, vsi člani vaše ekipe ne uporabljajo koledarskih aplikacij ali morda uporabljajo koledarske aplikacije, vendar nikoli resnično ne vnesejo pravilno svojega urnika. Zaradi teh majhnih težav lahko postanejo neuporabni tudi najhitrejši programi za načrtovanje, kot je TimeBridge.

Z Doodleom imate še en izhod – ustvarite anketo z vsemi verjetnimi datumi in povezavo pošljete vsem članom ekipe. Od tam lahko vsakdo glasuje v časovnem terminu in to je to! Kateri datum dobi največ glasov na koncu, je določen kot datum sestanka.

Kot bi se lahko zabavalo, glasovanje morda ne bo delovalo za vse ekipe, ker ne pomaga vedno pri iskanju pravega časa. Nekateri člani se zaradi predhodnih dogovorov morda ne bodo mogli udeležiti časa seje, ki ga je izbrala večina.

Razne aplikacije

Te bonus aplikacije morda ne spadajo v določeno kategorijo, vsekakor pa vam lahko pomagajo bolje voditi vaše podjetje z enostavno integracijo aplikacij, sledenjem časa in vodenjem zapiskov.

IFTTT

IFTTT je brezplačna aplikacija za avtomatizacijo podjetij, ki uporabnikom omogoča povezovanje dveh aplikacij skupaj z receptom IFTTT. Ko v eni aplikaciji določeno funkcijo izvajate, bo IFTTT sprožil reakcijo v drugi aplikaciji.

Ta recept IFTTT na primer samodejno pretvori e-poštna sporočila v kartice Trello, ko jim je bila dodeljena posebna nalepka.

Tu je še en recept IFTTT, ki samodejno doda vaš nakupovalni seznam Amazon Echo na vaš račun Wunderlist.

IFTTT je brezplačna storitev, ki podpira veliko število brezplačnih aplikacij, vendar ne podpira nobenih poslovno naravnanih aplikacij niti globlje integracije.

Zapier

Zapier deluje precej podobno kot IFTTT, a razlika med obema je, da Zapier podpira več poslovno naravnanih aplikacij, kot so SalesForce, Zendesk, Slack in JIRA.

Vsako integracijo imenuje “zap”. Na primer, lahko aktivirate zapiranje in tako neposredno pošljete svoja e-poštna sporočila v Slack ali objavite novo sporočilo na Slack vsakič, ko se posodablja vrstica Google Preglednice. Na voljo je na tisoče vnaprej izdelanih zapov, ustvarite pa lahko tudi svojega.

Ni dvoma, da je Zapier veliko močnejši od IFTTT. Hkrati pa Zapierjeva brezplačna različica omejuje uporabo samo petih orodij, kar je velika slabost.

Toggl

Orodje za sledenje časov in časovnega lista zaposlenih, Toggl vam omogoča, da spremljate čas vseh svojih zaposlenih in si ogledate tudi takojšnja poročila.

Brezplačna različica Toggl vam omogoča, da sledite času za različne projekte in stranke. Plačljiva različica uporabnikom omogoča dodajanje plačljivih in neplačljivih ur, ki jih lahko strankam neposredno pokažete za preglednost.

Projekti in stranke so lahko barvno označeni, kar je koristno pri analiziranju tedenskih in mesečnih poročil. Kot sezonski uporabnik Toggl sem opazil, da mi povečuje učinkovitost, poročila pa mi omogočajo, da vidim, kam odlagam večino svojega časa.

Na splošno je Toggl preprosto, zmogljivo in neumno orodje za sledenje času.

Evernote

Obstajajo redne aplikacije za zapisovanje, nato pa je tu še Evernote, ki vse popelje na povsem novo raven. To je orodje v oblaku, ki vam omogoča shranjevanje zapiskov s katere koli platforme in hitro sinhronizira beležke, kar vam omogoča dostop do njih od koder koli.

Njegova namizna aplikacija lahko shrani beležke brez povezave in šifrira besedilo z geslom. Evernote ima tudi optično prepoznavanje znakov (OCR), kar v bistvu pomeni, da lahko prepozna slike v naloženih slikah, zato je odlično mesto za shranjevanje računov.

Razširitev Evernoteovega Clipperja za Google Chrome je verjetno eno izmed mojih najljubših orodij, saj mi omogoča, da vsebino posnamete s katere koli spletne strani in jo samodejno shranim v svoj račun Evernote. Vsak dan uporabljam raziskave, na katere se pozneje lahko sklicujem v namizni aplikaciji Evernote, tudi ko nisem povezan z internetom.

Njegova mobilna in spletna aplikacija imata odličen vmesnik, a namizna aplikacija vsekakor potrebuje nekaj ljubezni.

Inbox by Gmail

Inbox by Gmail je novo e-poštno orodje, ki ga je začel Google, ki je bilo sprva le aplikacija za mobilne naprave, zdaj pa je spletna aplikacija tudi izdana.

Nova aplikacija se odreže tradicionalne oblike e-pošte in je dokaj evolucijski, saj vsako e-pošto obravnava kot nalogo. Vsa e-poštna sporočila so razdeljena na vaše prejšnje Gmailove kategorije in tudi po datumu.

Izberete lahko, da odložite e-poštno sporočilo, ga pripnete na vrh ali mu nastavite opomnik. Priloge datotek so na voljo v velikih sličicah in za odpiranje priloženih datotek ne potrebujete aplikacije Google Dokumenti.

Edina pomanjkljivost, ki jo tu vidim, je, da vam lahko vzame čas, da se navadiš na njegovo obliko. Zadnja dva tedna jo uporabljam na svojem telefonu in še vedno mi ni povsem všeč.

Končne misli

In tu jih imate: 30 najboljših aplikacij za podjetja po podatkih Cloudwards.net. Uporaba pravih aplikacij za vaše podjetje lahko pomaga avtomatizirati procese, prihranite čas in, kar je najpomembneje, aplikacije vam bodo pomagale bolj tekoče voditi podjetje.

Čeprav smo v vsaki kategoriji zagotovili pet aplikacij, ni pomembno, da iz vsake izberete samo eno. Če menite, da več aplikacij v celoti izpolnjuje vaše zahteve, vsekakor to nadaljujte.

Če obstajajo še druge aplikacije, za katere menite, da smo jih izpustili, nam sporočite v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me