Najboljša shramba v oblaku na Kodi 2020

Za mnoge je Kodi preprosto odprtokodna medijska platforma, ki ponuja vmesnik za medije, shranjene v računalniku. Medtem ko se občasno pojavljajo možnosti, kot je NAS, je platforma večinoma rezervirana za lokalno shranjevanje. Če pa se uvrščate v tabor, ne pozabite preveriti naše najboljše varnostne kopije za NAS.


Lahko pa razbijete plesen in se lotite rešitve v oblaku. Medtem ko Kodi uradno ne podpira nobene platforme za shranjevanje v oblaku, so nekateri razvijalci izstopili iz smeri ustvarjanja dodatkov, ki podpirajo te vmesnike. V tem članku bomo prikazali nekatere od teh možnosti, vam navedli nekaj razlogov za in proti izbiri enega ponudnika nad drugim..

Pred uporabo najboljše shrambe v oblaku na Kodi-ju je pomembno pridobiti VPN. Kodi je povsem zakonit, a vedenje, ki ga občasno spodbuja, ni. Nekaj ​​priporočil si oglejte naš seznam najboljših VPN za Kodi.

Najboljša shramba v oblaku na Kodi 2020

Kaj naredi Cloud Storage najboljše za Kodi?

Shranjevanje v oblaku na Kodi je nekoliko omejeno. Omejeno število uradnih dodatkov ni na noben način povezano z razvijalci, temveč samo zagotavlja vmesnik za sosednje strani Kodi za storitev shranjevanja v oblaku. K sreči je teh nekaj razvijalcev med našimi najboljšimi ponudniki za shranjevanje v oblaku.

Najprej je pomembno razumeti, kaj shranjevanje v oblaku dela Kodi. “Oblak” se preprosto nanaša na mrežo strežnikov, zgrajeno za shranjevanje vaših podatkov. Ponudnik vam da stranko, tako da lahko dostopate do svojih podatkov na tem strežniku. Za Kodi so aplikacije preprosto tretje razvite stranke, tako da lahko do svojih podatkov dostopate iz udobja Kodi vmesnika.

Medtem ko je odjemalec za Kodi brezplačen, sama storitev ni. Cena ima veliko vlogo pri izbiri ponudnika za shranjevanje v oblaku, in to je prva stvar, ki smo jo pogledali, ko smo ocenjevali ta kup. Ni edino kar je pomembno, toda preplačilo za storitev, četudi je zelo dobro, ni v ničemer v najboljšem interesu. Ogledali smo si načrte, ki jih ponujajo ti ponudniki, da bi zagotovili dobro ceno in dobro vrednost.

To vrednost lahko določimo na več načinov. Hitrosti so pogosto v ospredju. Prenesli boste velike količine podatkov v strežniški center, nekateri ponudniki pa delujejo bolje kot drugi. Kar zadeva Kodi, želite stvari preprosto vstaviti v svoj oblačni račun in do njega imeti dostop v nekaj minutah.

Nazadnje smo pogledali varnost teh ponudnikov. To območje je nekoliko padlo, saj omejeno število možnosti ni bilo podeljeno izbirčnosti. Kljub temu so vaši osebni podatki shranjeni na teh strežnikih, zato je pomembno, da ponudnik sprejme varnostne in zasebne ukrepe za zagotovitev, da ste zaščiteni.

Kako namestiti dodatek za shranjevanje v oblaku v programu Kodi

Preden smo se potopili v ponudnike, smo želeli zagotoviti hiter pregled, kako namestiti vsakega od teh dodatkov. Vsi so na voljo v uradnem skladišču Kodi, ki je priloženo vsakemu nalaganju, kar omogoča precej preprost postopek namestitve. Odprite Kodi na začetni zaslon in naredite naslednje:

  • V levem meniju kliknite na “dodatke”

  • Kliknite ikono odprtega polja na vrhu menija

  • Kliknite “iskanje” in vnesite ime dodatka

  • Poiščite dodatek, ga izberite in pritisnite »namestite«

To je res, res. V vsaki od programov je prijavljen postopek, ki bo vaš račun povezal s Kodi, vendar se razlikuje od dodatka do dodatka. Vsi pa vam nudijo navodila po korakih, zato mora biti dokaj preprosto.

1. Najboljše shranjevanje v oblaku za Kodi: pCloud

pCloud je odlična izbira za shranjevanje v oblaku, ki je na naši drugi primerjavi v primerjavi z oblaki za shranjevanje v oblaku. To je relativno novo podjetje, ustanovljeno šele leta 2013. Kljub temu je že kratek čas pritegnil več kot dva milijona uporabnikov, vključno z všečki BMW, Uber, Coca-Cola in Twitter.

Sam vtičnik Kodi je zgrajen za pretakanje videov. Prihaja iz uradnega skladišča Kodi in omogoča dostop do vašega računa pCloud iz vmesnika. Streami prihajajo hitro in čeprav žrtvujete nekaj kakovosti, je impresivno, saj za dosego tega ne potrebujete nobene strojne opreme.

Prav tako imate dostop do vsega drugega v svojem računu pCloud. Medtem ko je aplikacija narejena za pretakanje videov, lahko tudi pretakate glasbo, si ogledujete slike ali celo brskate po drugih datotekah. To je preprost vmesnik, ki ustreza videzu Kodi, vendar še vedno omogoča dostop do vsega, kar ste shranili.

Drugi razlogi, ki so nam všeč pCloud

pCloud nudi odlične hitrosti in varnost za zaklepanje podatkov. V našem pregledu pCloud smo prejeli povprečen čas prenosa 25 sekund in povprečen prenos 22 sekund. Impresivna hitrost, vendar se lahko vaša razlikuje glede na hitrost povezave.

Za dodatno ceno lahko kupite dodatek Crypto za svoj račun pCloud. Ta komplet vsebuje šifriranje ničelnega znanja, kar pomeni, da imate samo ključ za dešifriranje vaših podatkov. Brez teh dodatnih stroškov bo pCloud ohranil nadzor nad šifrirnim ključem.

Kljub temu so varnostni ukrepi precej visoki. pCloud uporablja šifriranje TLS za vse podatke med tranzitom, pri mirovanju pa je 256-bitno AES šifriranje. Je precej standarden niz varnosti, vendar kljub temu učinkovit pri zaščiti vaših podatkov. Več o tem si lahko preberete v našem osnovnem varnostnem premazu.

pCloud bi moral biti vaša prva izbira za shranjevanje v oblaku Kodi. Ponuja čist in intuitiven vmesnik z odličnimi hitrostmi in varnostnimi ukrepi za zagon. Šifriranje ničelnega znanja prinese doplačilo, vendar je to vseeno vredno. Načrti se začnejo pri 3,99 USD na mesec za 500 GB prostora za shranjevanje, lahko pa se prijavite na brezplačen račun in pridobite 10 GB, ne da bi zapravili noben denar.

2. Dropbox

Dropbox sedi takoj za pCloud zaradi same storitve, ne pa posebnega vtičnika Kodi. Pravzaprav ta vtičnik ponuja veliko več funkcij kot pCloud, saj vam omogoča popoln nadzor nad vašim Dropbox računom znotraj Kodija. Kljub temu so vprašanja z zasebnostjo zaskrbljujoča, prav tako neroden postopek nastavitve Kodija.

Ko namestite dodatek, boste našli URL in kodo za avtorizacijo. Vtaknete jih v svoj brskalnik, kjer se lahko nato prijavite. Dobili boste še eno kodo za avtorizacijo, ki jo morate vrniti v Kodi in vnesti. Po vsem tem boste končno dodali svoj račun v Kodi.

To je moteč postopek, vendar bi ga morali poznati številni uporabniki Kodija. Vendar ste plačani za svoje težave. Ta dodatek vam omogoča popoln nadzor nad vašim računom Dropbox in vam omogoča ogled, urejanje, dodajanje in brisanje datotek neposredno iz okna Kodi. Sam dodatek uporablja tudi predpomnjenje lokalnih diskov, kar pomeni, da mora biti predvajanje enako gladko, kot omogoča strojna oprema.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Dropbox

Ta storitev deluje tako dobro, ker je tako enostavna za uporabo. Dropbox vam omogoča čisti spletni vmesnik za dodajanje datotek, kamor lahko preprosto povlečete in spustite tisto, kar potrebujete. Tudi tehnofobi ne bodo imeli težav z dodajanjem datotek in shranjevanjem na strežnike Dropbox.

Lahko pa vas skrbi, če so tam shranjeni. Dropbox je bil središče nekaj večjih kršitev podatkov, pri čemer je eno ogrožalo 68 milijonov geslov v letu 2012. Če gre za huje, se družba o kršitvi sploh ni izkazala šele leta kasneje, kar pomeni, da so bili uporabniki ranljivi brez kakršnega koli znanja.

Spletna shramba

Na splošno priporočamo ponudnike za shranjevanje v oblaku, ki omogočajo šifriranje ničelnega znanja, kar Dropbox ne. Imate edini šifrirni ključ, kar pomeni, da niti ponudnik ne vidi, katere podatke shranjujete. Za priporočila si oglejte najboljše rešitve za shranjevanje v oblaku z ničelnim znanjem ali preberite naš pregled Boxcryptor za orodje, ki bo šifriralo datoteke za vas.

Kljub temu je Dropbox ponudnik storitev za shranjevanje v oblaku, ki je preprost za uporabo. Preberite naš Dropbox pregled, če želite izvedeti več, ali se pred nadgradnjo prijavite za brezplačnih 2 GB prostora za shranjevanje.

3. Google Drive

Google Drive je ponudnik za shranjevanje v oblaku, s katerim bi morali biti najbolj seznanjeni. To je samodejna vključitev s katerim koli Googlovim računom, s 15 GB brezplačnega prostora za shranjevanje. To je odlično orodje za sodelovanje z veliko prostora za shranjevanje, vendar mu primanjkuje malo varnosti in hitrosti.

Uporaba Kodi (tako kot pri večini programov Kodi) je sicer nekoliko vprašljiva. Način, kako preverja vaš račun, je v najboljšem primeru nejasen. V oknu Kodi so vam na voljo koda za preverjanje pristnosti in URL, ki imate dve minuti za vstop v brskalnik, da se prijavite. Tudi Kodi ne podpira označevanja besedila, kar pomeni, da boste morali v kratkem času vtipkati celotno stvar..

Ko pa to storite, aplikacija deluje precej dobro. Podpira le video datoteke, toda to so predvsem uporabniki Kodija. Med postopkom smo imeli nekaj napak, a ničesar, za hiter ponovni zagon ne bi mogli poskrbeti. Ko pretakate vsebino, Drive on Kodi zagotavlja popolno ločljivost vsebine z majhnimi kolcanjem po poti. Priti tja je moteče, vendar se izplačilo splača.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Google Drive

Glavna risba Googlovega pogona je, kako enostavna je uporaba. Če imate račun za Gmail, imate račun v storitvi Drive, opremljen z brezplačnimi 15 GB prostora za shranjevanje. To je velikodušna ponudba, ki vam omogoča, da potegnete nogo v oblak za shranjevanje na Kodi, ne da bi ustvarili ločen račun.

Čeprav se ne nanaša posebej na dodatek Kodi, je Google Drive tudi fantastično orodje za sodelovanje. Druge osebe lahko preprosto povabite, da prispevajo v vašem računu, vremenu, v katerem je določena mapa ali samo en dokument. Vključenost v paket Googlovih pisarniških orodij pomeni, da lahko urejate tudi dokumente sodelavcev, ne da bi naložili nobene datoteke.

Vendar ima Drive veliko težav. Kot smo razpravljali v pregledu storitve Google Drive, je storitev varna, ko gre za varnost in zasebnost. Za mnoge je to preprosto pot do projekta NIS PRISM. Enako lahko rečemo za vse Googlove storitve, zato Drive nikakor ni edina stvar, pri kateri bi morali skrbeti, če uporabljate kateri koli drug Google Račun.

Če vas zasebnost zanima, je najbolje, da poiščete drugje. V nasprotnem primeru boste našli odlično orodje za sodelovanje, ki je dovolj kompetentno, da lahko pretakate Kodi. Prijavite se za 15 GB brezplačnega prostora za shranjevanje in si oglejte, v kateri tabor spadate.

4. OneDrive

OneDrive je Microsoftov izbirnik pri ustvarjanju rešitve v oblaku, kot je Google Drive. Imate dostop do svežnja spletnih orodij za pisarne, s katerimi lahko povabite sodelavce. V bistvu je Google Drive v vseh pogledih, razen pod okriljem Microsofta.

Podobnosti segajo tudi na nivo Kodija. Ta dodatek je popolnoma enak tistemu v Googlu Drive, z istim razvijalcem, motečim postopkom prijave in nameščenimi napakami. Kljub temu imate dostop do svojega računa OneDrive od Kodija, kar je lahko velik plus, če pristanete na Microsoftovem koncu rešitev za shranjevanje v oblaku.

Tako kot pri Googlu Drive imate tudi v svojem računu dostop samo do video datotek. Potoki se občasno zrušijo, vendar se na splošno zaženejo hitro in s polno ločljivostjo. Kratki video posnetki ali TV-oddaje bodo v redu, vendar lahko celovečerni filmi predstavljajo težavo. Za njihovo pretakanje je najbolje uporabiti enega najboljših neuradnih dodatkov za Kodi.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Microsoft OneDrive

Čeprav je cena OneDrive ena ključnih prodajnih točk. Z brezplačnim načrtom dobite 5 GB prostora za shranjevanje, kar je v primerjavi s storitvijo Google Drive razočaranje. Načrt za 1,99 USD na mesec vam naredi desetkrat več prostora za shranjevanje, če sedite v sredini, ki ga ponuja le malo drugih ponudnikov pomnilnika v oblaku.

Čeprav imate brezplačen načrt, imate dostop do Office Online. To so odstranjene različice aplikacij v programu Office 365, vendar še vedno zagotavljajo veliko večjo moč kot Googlovi ustrezniki. Močne funkcije v programu Word, PowerPoint in Excel mnogi ne bodo uporabljali, toda redki, ki bodo to izkoristili, jih bodo veseli.

Kot večina ameriških ponudnikov za shranjevanje v oblaku tudi tu obstaja težava z zasebnostjo. O Microsoftu že dolgo poročajo, da je povezan z NSA, zato ne pričakujte, da bo kaj skrival. Poleg tega vaši podatki na noben način niso šifrirani, kar pomeni ogromen cilj, če v račun shranite karkoli osebnega.

To je nekaj pomislekov, ki jih zastavljamo v našem pregledu OneDrive. Zagotovo obstaja težava z zasebnostjo in varnostjo, vendar ne tiste, ki vpliva na vse. Če shranjujete videoposnetke in glasbo v svoj račun in vam ni vseeno, kdo jih vidi, boste z OneDriveom našli poceni ponudnika. Storitev zase lahko preizkusite z brezplačnim načrtom 5 GB.

Končne misli

Premik medijev v oblak ni idealna rešitev za Kodi, vendar je kljub temu na voljo. Za manj denarja boste imeli dostop do veliko večje količine prostora za shranjevanje, zato vam ne bo treba motiti s konfiguracijo NAS.

Če imate težave pri izbiri ponudnika, ki je pravi za vas, preberite naše ocene o shranjevanju v oblaku. Za primerjavo med jabolki in jabolki si lahko ogledate tudi nekaj člankov, v katerih smo med seboj usmerili nekaj ponudnikov, na primer Dropbox vs Google Drive proti OneDrive.

Za tiste, ki šele začnejo s Kodi, si oglejte naš Kodi vodnik in arhiv. Na platformi boste našli nasvete in nasvete, s katerimi boste lahko začeli delovati, vključno z najboljšimi dodatki kodi za šport. Kaj menite o shrambi v oblaku na Kodi? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me