Kako uporabljati Kodi na Roku

Če svojo vsebino zaužijete prek pretakanja, vam Kodi ni nič tuj. Odprta koda je idealno mesto za predvajanje filmov, televizije in še več. Če je to še boljše, je Kodi mogoče namestiti na skoraj vse, pa naj bo to Mac, Windows, Android ali Linux.


Skoraj karkoli, vendar ne čisto vse. Roku, mali okvirček, ki omogoča pretakanje vsega, od športa do Netflixa, Kodi uradno ne podpira. To je zato, ker se ne uporablja v Linuxu ali Androidu kot Amazon Fire Stick in zaradi tega ne more biti pokvarjen.

Vendar obstajajo dobre in slabe novice. Slaba novica je, da je ni mogoče namestiti, dobra novica pa je, da lahko še vedno uporabljate Kodi na Roku. V tem priročniku vas bomo predstavili, kako ga nastaviti na različne naprave.

Omogoči zrcaljenje zaslona na Roku

Prvi korak je, da omogočimo, da Kodi oddajo Roku. Začenši z različico 5.2 je Roku dodal zrcaljenje zaslona. Preden to omogočimo, se morate prepričati, da imate pravilno različico. Če želite preveriti, sledite tem korakom:

 • Pritisnite gumb za dom na daljinskem upravljalniku Roku
 • Sledite nastavitvam poti > posodobitev sistema ”

Če imate različico 5.2 ali novejšo različico, je dobro. Če ne, posodobite Roku. Ko končate, nadaljujte:

 • Na začetnem zaslonu sledite nastavitvam poti > zrcaljenje zaslona”
 • Izberite “omogoči zrcaljenje zaslona”

To je to. Zdaj ste na Roku koncu nastavili predvajanje zaslona. Nato boste morali omogočiti zrcaljenje zaslona v kateri koli napravi, na kateri imate nameščen Kodi.

Predvajanje s telefonom ali tabličnim računalnikom Windows

Če želite predvajati v sistemu Windows, morate dodati brezžični zaslon. Brez skrbi, ni vam treba kupiti nobene strojne opreme, le Windows morate usmeriti v smeri katerega koli zaslona, ​​na katerem uporabljate Roku. Upoštevajte, da bo to delovalo z namiznimi različicami sistema Windows, če vaša naprava podpira Miracast. Tu je opisano, kako preveriti:

 • Pojdite v okno z nastavitvami
 • Iščite »projeciranje na ta računalnik«
 • Kliknite zgornji rezultat iskanja

Če vaša naprava ne podpira Miracast-a, vam bo to povedal stavek rdečega besedila na vrhu. Če se bo zgodilo, ne boste videli ničesar. Na splošno to ne deluje z Windows na namizju.

Vendar deluje na skoraj vseh Windows telefonih in tabličnih računalnikih. Če želite enemu od teh dodati brezžični zaslon, sledite tem korakom:

 • Povlecite z desne strani zaslona in nato kliknite »naprave«
 • Od tam kliknite na “projekt” in nato “dodajte brezžični zaslon”
 • S seznama izberite svojega Rokuja

Tako vaš Roku kot tudi naprava Windows morata biti povezana z istim omrežjem, zato se prepričajte. Če se vaš Roku ne prikaže, je to verjetno vzrok.

Ko to storite, zaženite aplikacijo Kodi in na zaslonu boste videli vse, kar počnete v telefonu ali tabličnem računalniku..

Predvajanje s sistemom Android

Če imate telefon ali tablični računalnik Android, boste morali storiti isto, postopek pa je nekoliko drugačen. Večina naprav Android podpira zrcaljenje zaslona, ​​zato nam ne bo treba preverjati Miracast-a ali česa podobnega, ampak vsak proizvajalec to imenuje nekaj drugačnega.

Zaradi tega je nastavitev zrcaljenja zaslona lahko nekoliko moteča. Na primer, zrcaljenje zaslona na napravah HTC se imenuje “HTC Connect”, na Samsung napravah pa “pametni pogled.” Samo poglejte v Googlovo blagovno znamko telefona ali tabličnega računalnika in si oglejte, kako se imenuje vaša naprava.

Tukaj je splošen način nastavitve:

 • Pojdite v svoje nastavitve
 • Izberite “prikaz”
 • Izberite “cast” ali kaj podobnega. Ponovno je to specifično za napravo, zato morate vedeti, na kaj iskati, ko začnete uporabljati blagovno znamko Google.
 • Izberite svoj Roku

Tako kot Windows morata biti tudi vaša naprava Roku in Android povezana v isto brezžično omrežje, da bo to delovalo. Če obe napravi nista, ne boste videli svojega Roku polja.

Po tem preprosto odprite aplikacijo Kodi v napravi Android in začnite pretakanje.

Alternativa: Uporaba Plexa

Če Kodi uporabljate za shranjevanje in organiziranje vseh svojih osebnih medijev, potem je vse to Roku preprosto. Če pa za pretakanje uporabljate neuradne dodatke, kot je Covenant, potem to ne bo delovalo (oglejte si naš vodič za namestitev Zaveze).

Vse svoje osebne medije lahko dobite v Roku prek strežnika Plex. Plex je podoben Kodi po tem, da vam omogoča, da uvozite vse svoje medije in jih uredite. Obstaja uradna aplikacija Roku, pa tudi aplikacije za Android, iOS, Mac, Windows in druge.

Vse, kar morate storiti, je, da naložite aplikacijo Plex tako na svoj Roku kot na vaš strežnik (ki je lahko le namizni računalnik) in jo usmerite v smer, kjer so shranjeni vaši mediji. Ko to storite, ga lahko organizirate v mape ali sezname predvajanja ter jih pretakate kamor koli.

Brezplačna različica Plex omogoča pretakanje samo, če sta obe napravi vklopljeni in povezani v isto omrežje. Če si želite vsebino ogledati kadarkoli in kjer koli, je za različice aplikacij za iOS, Android in Windows na voljo enkratna pristojbina..

To deluje le, če ne nameravate uporabljati pretočnih storitev, kot je Covenant, in samo želite dostopati do svoje osebne medijske knjižnice. Zaenkrat je edina možnost za uporabo Kodija na Roku zrcaljenje zaslona.

Zaključek

Uradnega načina za namestitev Kodija na Roku ni, a upajmo, da bo prišel v prihodnosti. Za zdaj ta rešitev deluje dobro, še posebej, če imate tablico. Če uporabljate napravo iOS, žal nimate sreče, saj Apple podpira samo zrcaljenje zaslona na Apple TV.

Če za pretakanje vsebine uporabljate neuradne dodatke Kodi, je nadvse pomembno, da imate VPN. VPN bo vaše podatke zasebno ohranil med pretakanjem, tako da ste zaščiteni v tem zakonitem sivem območju. Za priporočila si oglejte naš najboljši VPN za Kodi. Več o platformi si lahko ogledate tudi v našem arhivu Kodi.

Na kateri napravi uporabljate Kodi? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map