Este legal Kodi? Aceasta este ceea ce trebuie să știți

Kodi este un software gratuit și open-source de streaming media, care târziu se încurcă în multe întrebări legale complicate. În acest articol, vom parcurge unele dintre aceste întrebări pentru a vedea dacă utilizarea Kodi este legală.


În primul rând, să înțelegem acest software puțin înainte de a continua. Dacă nu vă interesează în mod special legalitățile din spatele lui Kodi și doriți doar să vă bucurați să urmăriți emisiunile preferate, consultați ghidul nostru complet Kodi. Avem și un ghid despre cum se instalează Fusion pe Kodi.

Definirea lui Kodi

Kodi este utilizat ca termen general pentru a descrie multe dintre abilitățile aplicației, dar software-ul în sine îndeplinește doar o singură funcție, permițându-vă să importați, organizați și vizualizați media media personală. A crescut din Xbox Media Center, care a fost dezvoltat pentru prima dată în 2004.

Un deceniu și multe porturi mai târziu s-a născut Kodi, începând cu versiunea 14 și crește rapid de atunci. Software-ul a continuat să se îmbunătățească prin parteneriate cu dezvoltatori și donații de bani și timp din partea comunității.

Această evoluție este esențială, deoarece oferă o foaie de parcurs a legalității atunci când vorbim despre Kodi. Pe cont propriu, Kodi este doar un server media front end și este un instrument foarte util, fără adăugări. Mulți utilizatori, precum cei care rulează un Raspberry Pi, nu au opțiuni atunci când aleg un centru media, astfel încât Kodi devine o opțiune foarte interesantă.

Deci, pentru a răspunde la întrebarea scurtă, Kodi este în întregime legală. Cererea în sine se încurcă în niciun domeniu discutabil al legii. Totuși, acest lucru nu înseamnă că tot ceea ce faceți este legal, dar aceasta este a doua parte a întrebării legale.

Dezvoltatorii pot crea suplimente care nu sunt acceptate oficial de Kodi sau de fundația din spatele acesteia, deoarece aplicația este complet open source. Aceste suplimente neoficiale nu trec prin niciun fel de proces de aprobare și, uneori, nu pot fi în totalitate mai proaste.

Kodi & Legalitatea suplimentelor

Trebuie făcută o distincție între Kodi și suplimentele instalate pe acesta. Înțelegerea a ceea ce este esențial pentru a ști unde stai legal.

Complementele sunt adăugări dezvoltate de utilizator la software care fac posibil orice lucru care poate fi scris în cod. Fundația XBMC oferă un depozit oficial al acestor suplimente care sunt complet legale. Câteva suplimente minunate precum YouTube și SoundCloud pot fi găsite acolo, dar asta nu este ceea ce caută cel mai mult atunci când utilizați Kodi.

XBMC permite utilizatorilor să își distribuie și propriile suplimente, iar acestea se află adesea în zona întunecată a spectrului legal. Complementele precum Covenant și Elysium vă permit să transmiteți fluxul de conținut piratat, reducând veniturile celor care îl produc.

Să-l comparăm cu ceva cu care mulți oameni sunt familiarizați: torrenting. Aveți posibilitatea să descărcați conținut protejat de drepturi de autor prin torrenturi, dar aplicațiile cu care torrent, precum uTorrent, nu sunt ele însele ilegale.

Același lucru este valabil și pentru Kodi: orice conținut ilegal pe care îl transmiteți este exact acela, ilegal, în timp ce aplicația de bază rămâne complet legală. În prezent, nu au fost introduse niciun proces împotriva utilizatorilor Kodi. Asta nu înseamnă că nu a existat niciodată probleme legale legate de Kodi.

Când Kodi este ilegal

Kodi a fost prezentat într-o instanță de judecată numai atunci când au fost îndeplinite anumite criterii. Deși procesele nu au lovit utilizatorii direct încă, au fost înregistrate câteva procese legate de Kodi. Analizarea unui astfel de caz ajută la expunerea aspectelor vizate de Kodi și care nu.

Malcolm Mayes, de exemplu, a început să vândă cutii Kodi „complet încărcate” în pub-urile din Teesside, Marea Britanie, pentru 1.000 de lire sterline (aproximativ 1400 USD), vizând întreprinderile care doreau să transmită jocuri live. Mayes a comercializat această afacere prin reclame într-o revistă națională, susținând că cutiile erau 100% legale. Acest lucru nu era adevărat, iar Mayes a fost dus în instanță de către autorități, în cele din urmă, soluționându-se cu plata unei taxe masive de 250.000 lire sterline.

Autoritățile au construit cazul în jurul comercializării și vânzării cutiilor. Deoarece Mayes a generat venituri cu suplimentele neoficiale, el a luat bani de la cei care ar fi trebuit să le facă.

Utilizatorii din Marea Britanie pot avea probleme în viitor, chiar dacă cumpărătorii din cazul Mayes nu au adus acțiuni împotriva lor. Marea Britanie a adoptat Legea privind economia digitală în februarie a anului trecut, unde utilizatorii Kodi puteau fi judecați și încarcerați până la 10 ani pentru streaming de conținut protejat de drepturi de autor. Deși nu s-a adus nimic semnificativ, legea rămâne în continuare, lăsând utilizatorii Kodi din Marea Britanie în apă caldă.

Legile devin foarte dezordonate atunci când treci peste Atlantic. SUA și Canada au legi privind dreptul de autor, dar niciuna nu se aplică direct pentru Kodi. Obținerea și stocarea conținutului protejat de drepturi ilegale este ilegală, chiar și pentru uz personal, dar în streaming nu este.

Toate suplimentele neoficiale care transmit conținut protejat de drepturi de autor nu fac altceva decât ca motoare de căutare pentru alte site-uri, intermediari, care deservesc fluxul, dar nu îl stochează oficial. Din această cauză, acestea sunt complet legale și nu pot fi urmărite direct în state.

Pe scurt, Kodi este legal și chiar și complementele neoficiale care promovează pirateria sunt legale, însă conținutul piratat în sine nu este legal. Kodi operează printr-o lacună, astfel încât viitorul platformei este incert.

SUA cu siguranță nu este împotriva luării de măsuri împotriva acestui tip de practică. Votul recent asupra neutralității netului, de exemplu, arată interesele mai mult pentru furnizorii de servicii Internet și mai puțin pentru utilizatori. Exploatarea ulterioară se poate derula, permițând acțiuni legale împotriva celor care transmit conținut protejat de drepturi de autor în state.

Cum să te protejezi

Trebuie să vă protejați indiferent de starea actuală sau viitoare a Kodi. ISP-urile îți urmăresc în continuare IP-ul, iar avocații privind drepturile de autor obțin în continuare IP-urile utilizatorilor care descarcă sau transmit conținut protejat de drepturi de autor. Dacă doriți să evitați o notificare în căsuța dvs. poștală, trebuie să vă înscrieți la un VPN.

Un VPN vă menține anonim online. Legile americane permit ISP-urilor să urmărească, să stocheze și să partajeze adresa dvs. IP cu alții, ceea ce înseamnă că ceea ce faceți online poate fi mereu notat. Un VPN vă face recrutare, afișând un IP diferit și vă face practic de neatestat.

Mai mult, un VPN deschide spectrul conținutului pe Kodi. Adresa dvs. IP vă împiedică să vizionați conținut geoblocat, dar o VPN ocolește această limitare și este esențială, mai ales dacă sunteți interesat să vizionați ceva în direct.

Folosirea uneia este pur și simplu o bună practică. Polița de asigurare mică păstrează notificările privind drepturile de autor, dar asigură, de asemenea, că informațiile dvs., care ar trebui să fie private, rămân astfel. Atâta timp cât există o opțiune pentru anonimat, cel mai bine este să o utilizați.

Concluzie

Kodi este legal la fel ca uTorrent este legal. Complementele permit pirateria la fel ca mulți torrenți, dar acest lucru nu lasă aplicația din culpă. În timp ce în prezent, Fundația XBMC se află în apă caldă, este puțin probabil ca un proces să fie introdus în orice teren.

Deocamdată, utilizați Kodi în cea mai mare măsură, trebuie doar să vă asigurați că aveți un VPN în loc în timp ce faceți acest lucru. Pentru sugestii, citiți cel mai bun VPN pentru articolul Kodi. Dacă doriți mai multe despre aplicație, asigurați-vă că consultați arhiva noastră Kodi. Veți găsi tutoriale pentru utilizatorii actuali, precum și alte câteva articole legate de Kodi.

V-ați înscris pentru a utiliza un VPN cu Kodi? Spuneți-ne în comentarii și, ca întotdeauna, mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map