Cum să folosiți Kodi pe Roku

Dacă îți consumi conținutul prin streaming, atunci nu ești străin de Kodi. Platforma open source este un loc ideal pentru a transmite filme, TV și multe altele. Îmbunătățind și mai bine, Kodi poate fi instalat pe aproape orice, indiferent că este vorba de Mac, Windows, Android sau Linux.


Aproape orice, dar nu chiar totul. Roku, micuța cutie care vă permite să transmiteți totul de la sport la Netflix, nu acceptă oficial Kodi. Acest lucru se datorează faptului că nu funcționează pe Linux sau Android ca un Amazon Fire Stick și, din această cauză, nu poate fi închis.

Cu toate acestea, există știri bune și rele. Vestea proastă este că nu poate fi instalată, dar vestea bună este că puteți folosi în continuare Kodi pe Roku. În acest ghid, vă vom descoperi cum să o configurați pe o varietate de dispozitive.

Activați Oglindirea ecranului pe Roku

Primul pas este de a permite lui Kodi să fie aruncat la Roku. Începând cu versiunea 5.2, Roku a adăugat oglindirea ecranului. Înainte de a-l activa, va trebui să vă asigurați că aveți versiunea corectă. Pentru a verifica, urmați acești pași:

 • Apăsați butonul de pornire al telecomenzii Roku
 • Urmați calea „setări > actualizare de sistem”

Dacă aveți versiunea 5.2 sau o versiune superioară, sunteți bine să mergeți. Dacă nu, actualizați Roku. Odată terminat, continuați mai departe:

 • Din ecranul de pornire, urmați „setările” > ecranarea ecranului ”
 • Selectați „Activați oglindirea ecranului”

Asta e. Acum, ați configurat difuzarea ecranului la capătul Roku. În continuare, va trebui să activați oglindirea ecranului pe orice dispozitiv pe care îl aveți Kodi instalat.

Turnare cu un telefon Windows sau o tabletă

Pentru a reda cu Windows, trebuie să adăugați un ecran wireless. Nu vă faceți griji, nu trebuie să cumpărați hardware, trebuie doar să indicați Windows în direcția oricărui ecran pe care îl utilizați Roku. Vă rugăm să rețineți, aceasta va funcționa numai cu versiunile desktop ale Windows, dacă dispozitivul dvs. acceptă Miracast. Iată cum să verificați dacă face acest lucru:

 • Accesați fereastra de setări
 • Căutați „proiectarea pe acest computer”
 • Faceți clic pe rezultatul căutării de sus

Dacă dispozitivul dvs. nu acceptă Miracast, o frază de text roșu în partea de sus vă va spune acest lucru. Dacă o face, nu veți vedea nimic. În general, acest lucru nu va funcționa cu Windows pe un desktop.

Cu toate acestea, funcționează pe aproape toate telefoanele și tabletele Windows. Pentru a adăuga un ecran wireless la unul dintre acestea, urmați acești pași:

 • Glisați din partea dreaptă a ecranului, apoi faceți clic pe „dispozitive”
 • De acolo, faceți clic pe „proiect”, apoi „adăugați un ecran wireless”
 • Alegeți Roku din listă

Atât Roku, cât și dispozitivul dvs. Windows trebuie să fie conectate la aceeași rețea pentru ca acesta să funcționeze, deci asigurați-vă că acestea sunt. Dacă Roku nu se afișează, acesta este probabil cauza.

După ce ați făcut acest lucru, lansați aplicația Kodi și veți vedea tot ceea ce faceți pe telefon sau tabletă proiectat pe ecran..

Turnare cu Android

Dacă aveți un telefon sau tabletă Android, va trebui să faceți același lucru, dar procesul este puțin diferit. Majoritatea dispozitivelor Android acceptă oglindirea ecranului, așa că nu va trebui să verificăm Miracast sau ceva de genul acesta, dar fiecare producător îl numește ceva diferit.

Acest lucru poate face configurarea ecranului oglindire ușor enervantă. De exemplu, oglindirea ecranului pe dispozitivele HTC se numește „HTC Connect”, iar pe dispozitivele Samsung, „vedere inteligentă”. Doar google ce marcă de telefon sau tabletă aveți și vedeți cum se numește dispozitivul dvs..

Iată un mod general de configurare:

 • Accesați setările
 • Selectați „afișare”
 • Selectați „distribuție” sau ceva similar cu asta. Din nou, aceasta este specifică dispozitivului, așa că ar trebui să știți ce să căutați după ce ați făcut Google Googled marca.
 • Selectați Roku

La fel ca Windows, atât dispozitivul Roku cât și Android trebuie conectate la aceeași rețea wireless pentru ca acesta să funcționeze. Dacă nu există ambele dispozitive, nu veți vedea caseta Roku.

După ce ați terminat, deschideți aplicația Kodi pe dispozitivul dvs. Android și începeți să transmiteți fluxul.

Alternativă: Utilizarea Plex

Dacă utilizați Kodi pentru a stoca și organiza toate suporturile dvs. personale, atunci există un remediu simplu pentru a obține toate acestea pe Roku. Cu toate acestea, dacă utilizați suplimente neoficiale precum Covenant pentru a face flux, atunci acesta nu va funcționa (consultați ghidul nostru de instalare a Pactului).

Puteți accesa toate suporturile dvs. personale la Roku printr-un server Plex. Plex este similar cu Kodi, prin faptul că vă permite să importați toate suporturile media și să le organizați bine. Există o aplicație oficială Roku, precum și aplicații pe Android, iOS, Mac, Windows și multe altele.

Tot ce trebuie să faceți este să descărcați aplicația Plex atât pe Roku, cât și pe serverul dvs. (care poate fi doar PC-ul dvs. de desktop) și să-l indicați în direcția în care este stocată media. După ce ați făcut acest lucru, îl puteți organiza în foldere sau liste de redare și îl puteți transmite în orice loc.

Versiunea gratuită a Plex permite streaming numai dacă ambele dispozitive sunt pornite și conectate la aceeași rețea. Dacă doriți să vedeți conținutul dvs. oricând și oriunde, există o taxă unică pentru versiunile iOS, Android și Windows ale aplicațiilor.

Acest lucru funcționează numai dacă nu intenționați să utilizați servicii de streaming precum Covenant și doriți doar să accesați biblioteca media personală. Deocamdată, singura opțiune pentru utilizarea Kodi pe Roku este oglindirea ecranului.

Concluzie

Nu există o modalitate oficială de a instala Kodi pe Roku, dar, sperăm, va veni în viitor. Deocamdată, această soluție funcționează bine, mai ales dacă aveți o tabletă. Dacă utilizați un dispozitiv iOS, din păcate, nu aveți noroc, deoarece Apple acceptă doar oglindirea ecranului la un televizor Apple.

Dacă utilizați suplimente neoficiale Kodi pentru a transmite conținut, atunci este esențial să aveți un VPN. Un VPN vă va păstra informațiile private în timp ce transmite fluxul, astfel încât să fiți protejat în această zonă legală gri Pentru recomandări, consultați cel mai bun VPN pentru Kodi. Puteți consulta și arhiva noastră Kodi pentru mai multe pe platformă.

Cu ce ​​dispozitiv folosiți Kodi? Spuneți-ne în comentariile de mai jos și, ca întotdeauna, mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map