Kodi este un centru media gratuit, open-source, pentru aproape orice dispozitiv imaginabil. Creată în 2004 pentru o Xbox modificată, platforma s-a dezvoltat pentru a le adapta pe cele de pe mai multe sisteme de operare diferite, precum și pentru a aduce dezvoltatorii în crearea și distribuirea propriilor componente complementare. Cu toate că întrebările de legalitate persistă, este complet sigur să descărcați Kodi și să îl încercați chiar acum.


Acest ghid este punctul de intrare, care vă arată cum să instalați Kodi și să efectuați unele configurații de bază. Asigurați-vă că consultați arhiva noastră Kodi dacă doriți tutoriale mai avansate sau consultați ghidul nostru complet Kodi pentru o imagine de ansamblu.

Instalarea Kodi

Majoritatea platformelor permit instalarea Kodi, dar unele sunt cele mai dificile decât altele. Să parcurgem toate instalațiile majore oferite de Team Kodi.

Instalarea pe Windows & Mac

Cel mai simplu mod de a instala Kodi este pe Windows sau Mac. Există o metodă suplimentară de instalare pe Windows, dar este la fel de simplu ca să faceți clic pe un buton. Pentru a descărca Kodi, urmați următorii pași:

 • Accesați kodi.tv și faceți clic pe „descărcați”
 • Derulați în jos și faceți clic pe „Windows” sau „MacOS”
 • Selectați „instalatorul”
 • Urmărirea afișajelor de pe ecran după terminarea descărcării

MacOS oferă instalatori atât pe 32 cât și pe 64 de biți, în timp ce Windows oferă doar unul pe 32 de biți. În timp ce va funcționa pe sisteme pe 64 de biți, puteți obține, de asemenea, un instalator dedicat. Tot ce trebuie să faceți este să vă îndreptați către magazinul Windows, să căutați Kodi și să găsiți versiunea pe 64 de biți.

Același lucru este valabil și pentru orice dispozitiv cu sistem de operare Windows, inclusiv tabletele Xbox One și Windows. Kodi le susține oficial pe toate, așa că nu se întâmplă nimic ciudat sau special.

Instalarea pe Android

Instalarea Android este la fel de simplă, care restricționează limitările software impuse de producător. Lista dispozitivelor este mică, așa că cel mai bine este doar să încercați instalarea în mod normal și să vedeți dacă nu știe dacă există un bloc.

Ca o notă, acest proces se aplică tuturor dispozitivelor care rulează Android, nu doar smartphone-urilor și tabletelor. Dacă aveți un Smart TV, de exemplu, care rulează unele versiuni de Android, atunci procesul este încă aplicabil.

Faceți următorii pași pentru a instala Kodi pe majoritatea dispozitivelor Android:

 • Accesați magazinul Google Play
 • Căutați „Kodi”
 • Faceți clic pe „instalați”

Va trebui să îl încărcați singur dacă Kodi nu se afișează sau nu se instalează. Acest lucru se datorează faptului că dispozitivul dvs. este încărcat cu un procesor Arm peste un procesor Intel sau AMD în majoritatea cazurilor, dar aceasta nu este o regulă grea. Procesul nu este prea complicat, dar necesită o atenție ceva mai mare.

Este important să verificați procesorul din interiorul dispozitivului înainte de a merge mai departe, deoarece va determina ce instalator aveți nevoie. De obicei, puteți găsi acest lucru sub informațiile dispozitivului din meniul de setări.

În primul rând, trebuie să permiteți instalarea din surse necunoscute. Fiecare dispozitiv are o schemă de denumire ușor diferită pentru aceasta, așa că folosiți cea mai bună judecată. Procesul general funcționează astfel:

 • Mergi la Setari”
 • Selectați „securitate”
 • Activați „surse necunoscute” sau orice alt nume numit

Deschideți un browser web pe dispozitivul Android odată ce ați terminat și vă îndreptați către site-ul web Kodi:

 • Faceți clic pe „descărcați”
 • Selectați „Android”
 • Faceți clic pe „ARMV7A” sau „ARMV8A” în funcție de procesorul dvs.
 • Lăsați finalizarea descărcată și selectați fișierul .apk
 • Faceți clic sau atingeți-l și rulați instalatorul

Este posibil ca dispozitivul dvs. Android să nu aibă un manager de descărcare unde puteți selecta rapid fișierul .apk. În acest caz, pur și simplu mergeți la orice manager de fișiere și alegeți-l de acolo.

Instalarea pe iOS

Nu există nicio instalare oficială pentru iOS. Kodi nu este disponibil în App Store și, după cum știu utilizatorii iOS, asta înseamnă că nu există altă modalitate de a-l instala dacă nu aveți un dispozitiv închis.

Nu vom merge aici în desfășurarea închisorilor, dar vă vom oferi totuși metoda de instalare dacă aveți deja un dispozitiv închis. Cei dintre voi care vor face cunoștință cu Cydia, sursa neoficială pentru aplicații și puteți obține Kodi de aici, dar numai până la versiunea 15. Există câțiva pași suplimentari pentru a obține cea mai recentă versiune.

 • Accesați Cydia și instalați iFile
 • Deschide Safari și îndreaptă-te către site-ul web Kodi, selectând „descărcați” odată ce se încarcă
 • Faceți clic pe iOS și selectați fișierul .deb corespunzător
 • Așteptați finalizarea descărcării fără a închide Safari
 • După finalizare, selectați „Deschideți în…” și apoi „iFile”
 • iFile va deschide și selecta „instala” din meniul de acțiune

Instalarea pe Linux

Linux are unul dintre procesele de instalare mai intimidante în comparație cu celelalte din această listă. Cu toate acestea, pentru cei mai mulți utilizatori Linux, ar trebui să se dovedească destul de ușor (hei, dacă poți gestiona cel mai bun VPN pentru Linux, poți face orice).

Dacă nu aveți încă un sistem de operare, puteți utiliza KODIbuntu care conține Ubuntu și Kodi într-un singur program de instalare. Fundația XBMC nu are un program de instalare oficial pentru versiunea curentă a KODIbuntu, deci va trebui să săpați pentru o arhivă.

Puteți instala însă cea mai recentă versiune de Kodi fără KODIbuntu. Acesta implică terminalul, astfel încât majoritatea membrilor Team Penguin se vor simți ca acasă. Deschideți-l și introduceți următoarele linii:

 • sudo apt-get install software-properties-common
 • sudo add-apt-repository ppa: team-xbmc / ppa
 • Actualizare sudo apt-get
 • sudo apt-get install kodi

Aceasta este singura metodă oficială de instalare pe Linux, dar există și alte modalități care nu sunt acceptate de Team Kodi. Există o scriere extinsă pe wiki Kodi dacă vrei să încerci altceva.

Instalarea pe Raspberry Pi

Un Raspberry Pi este un computer mini, bazat pe brațe, axat pe furnizarea de flexibilitate în multe contexte, unul dintre acestea fiind o cutie Kodi dedicată. Acesta este probabil cel mai eficient mod de a obține Kodi într-o singură unitate.

În afara plăcii Raspberry Pi, a unei surse de alimentare și a unei cutii, nu trebuie decât un card de memorie rapid. Întrucât decodarea video este mult mai intensă în resurse decât multe alte procese, acest lucru vă va ajuta să funcționeze fără probleme în timp ce faceți streaming.

După formatarea cardului SD în FAT, faceți următorii pași:

 • Descărcați NOOBS (software nou din caseta) pe computer
 • Extrageți fișierul și copiați conținutul pe cardul SD formatat
 • Conectați cardul SD la zmeura PI și porniți-l
 • După o anumită încărcare, selectați „LibreELEC” sau „OSMC” din lista de sisteme de operare

NOOBS este un instrument foarte ușor de utilizat, care permite utilizatorilor Raspberry Pi să instaleze orice sistem de operare pe care și-l doresc. Atât LibreELEC cât și OSMC sunt JeOS-uri centrate pe Kodi (Doar suficiente sisteme de operare) ceea ce înseamnă că sunt create special pentru a rula Kodi și nimic altceva.

Deși ambele sunt bune, aș opta pentru OSMC vs. LibreELEC dacă doriți doar Kodi. Sunt similare, dar OSMC se autoactualizează în timp ce LibreELEC nu este, un proces care poate fi mai intens decât instalarea în sine.

Configurarea lui Kodi

Trebuie să configurați Kodi după instalare. Există câțiva pași de făcut, deoarece aplicația este complet goală la prima încărcare.

Puteți adăuga media personală ca început. Deschideți Kodi și efectuați următoarele:

 • Selectați categoria media
 • Faceți clic pe „introduceți secțiunea fișierelor”
 • Din opțiunile folderului faceți clic pe „adăugați videoclipuri…” sau oricare dintre suporturile pe care încercați să le adăugați
 • Selectați „răsfoi”
 • Navigați la locația folderului media și faceți clic pe „OK”

Repetați acest proces cu orice suport pe care îl aveți și folosiți opțiunea „eliminați din meniu” pentru a scoate orice categorie de care nu aveți nevoie.

Instalarea Skins

Cea mai recentă versiune de Kodi arată mult mai bine decât cele anterioare. Totuși, există încă mult spațiu pentru personalizare. Piei schimbă complet aspectul Kodi, revizuind adesea interfața de utilizator și schimbând navigarea în întregime.

Deschideți Kodi și faceți următoarele pentru a instala o piele nouă:

 • Accesați setările (pictograma cog)
 • Selectați „setări de interfață”
 • Faceți clic pe „piele” și apoi „obțineți mai multe…”

Va apărea o listă de piei disponibile. Selectați unul, iar instalarea va începe imediat. Puteți stoca cât mai multe skin-uri doriți, așa că nu ezitați să descărcați câteva până când veți găsi ceva care vă place. Puteți schimba și opțiunile, cum ar fi culoarea, a unei piele. Trebuie doar să selectați „setări de piele” în loc de „setări de interfață” pe ecranul de setare și veți găsi toate opțiunile disponibile.

Instalarea suplimentelor

Ultimul pas este instalarea suplimentelor. Acestea pot veni oficial sau neoficial și, din fericire, Kodi sprijină pe ambele. În fiecare instalare este inclus un depozit de suplimente oficiale și le puteți accesa selectând „add-on-uri” din meniu. Consultați lista noastră cu cele mai bune suplimente oficiale Kodi pentru câteva sugestii.

Complementele neoficiale sunt mai complicate, dar totuși joc corect. Există două metode de instalare, fie printr-un fișier .zip, fie descărcarea direct prin URL. Prima este întotdeauna opțiunea mai bună, dar puteți opta pentru cea de-a doua, dacă nu puteți extrage fișierul din caseta dvs..

Activați surse necunoscute

Trebuie să activați Kodi să instaleze din surse necunoscute înainte de a descărca suplimente neoficiale. Similar cu instalarea Kodi pe Android, acest proces este imperativ. Pentru aceasta, urmați următorii pași:

 • Faceți clic pe „pictograma setărilor”
 • Accesați „setările sistemului”
 • Treceți cursorul peste „add-on-uri”
 • Bifați glisorul „surse necunoscute” la dreapta

Unele versiuni de Kodi au deja această caracteristică activată, dar cel mai bine este să verificați în orice mod. Nu va trebui să o faceți niciodată după prima dată decât dacă actualizați la o nouă versiune, deci nu este necesar să verificați de fiecare dată.

Instalarea dintr-un fișier zip

Trebuie să descărcați un .zip local pentru a-l instala. Trebuie doar să vă îndreptați către adresa URL în care se află depozitul și selectați fișierul de care aveți nevoie. De exemplu, descărcați Kodil repo (http://kdil.co/repo/) accesând adresa URL și selectând „kodil.zip”. Dacă aveți nevoie de o listă de depozite pentru instalare, consultați lista noastră cu cele mai bune depozite Kodi.

După ce se finalizează, deschideți Kodi și faceți următorii pași:

 • Faceți clic pe „suplimente”
 • Accesați „browserul suplimentar” (pictograma casetei deschise)
 • Faceți clic pe „instalați din zip”
 • Navigați și selectați fișierul .zip salvat

Veți primi o notificare activată suplimentară și apoi puteți instala suplimente din interiorul depozitului. Folosiți „opțiunea de instalare din depozit” în același meniu și navigați la cel instalat.

Instalarea de la URL

Cu toate acestea, nu aveți întotdeauna opțiunea de instalare dintr-un fișier .zip. Unele setări, cum ar fi cele de pe un Raspberry Pi, necesită instalarea prin URL. În mod esențial, faceți același lucru, cu excepția faptului că Kodi instalează și extrage fișierul în loc să îl faceți manual.

Trebuie să îndreptați Kodi către adresa URL corectă pentru ca acest lucru să se întâmple. Deschideți Kodi și faceți următoarele:

 • Faceți clic pe „pictograma setărilor”
 • Accesați „managerul de fișiere”
 • Selectați „adăugați sursa” din coloana din stânga
 • Faceți clic pe „”
 • Introduceți „URL” pentru depozitul dorit
 • Dă-i un nume

Procesul după aceea este același cu instalarea dintr-un fișier .zip. Utilizați „instalați din depozit” pentru a naviga în lista de suplimente disponibile în interiorul acestuia, așa cum ați face cu cealaltă metodă de instalare.

VPN Kodi

Când folosești suplimente neoficiale, te comporți în domenii juridice discutabile. Singura modalitate de a vă păstra protejat este folosind un VPN și este esențial să folosiți unul de fiecare dată când Kodi rulează.

Un VPN vă menține anonim online, blocând ISP-ul dvs. să vă urmărească adresa IP și să înregistreze toate datele respective. Legile de confidențialitate nu sunt cele mai bune, în special în Statele Unite, iar o VPN este modalitatea de a combate acest lucru.

Mai mult, urmăriți conținutul blocat prin regiune. O mare parte din conținutul disponibil nu se va încărca în funcție de regiunea dvs., cum ar fi multe fluxuri de sport live. Deoarece sunteți anonim, nu există nicio modalitate de a cunoaște regiunea dvs. și, astfel, conținutul se deblochează.

Utilizarea unui VPN este foarte simplă. Multe companii oferă o aplicație fie pe desktop sau pe dispozitivul mobil în care, prin simpla apăsare a unui buton, vă conectați la internet printr-un tunel securizat. Citiți lista noastră cu cele mai bune VPN pentru Kodi pentru idei.

Concluzie

Kodi se intimidează la început, dar sperăm că acest ghid a ușurat procesul pentru tine. Este unul dintre cele mai bune moduri de a organiza și vizualiza media și nu există niciun motiv pentru care cineva să nu-l folosească doar pentru că necesită o configurare mai mare.

După ce a terminat, asigurați-vă că consultați arhiva noastră Kodi. Avem tutoriale avansate, liste și multe altele, inclusiv modul de instalare a Pactului și cele mai bune suplimente neoficiale. 

Ai înființat încă Kodi? Spuneți-ne în comentarii și, ca întotdeauna, mulțumim pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me