Cum să faceți backup pentru un iPhone pe un hard disk extern în 2020

Copia de rezervă a iPhone-ului dvs. este o mișcare inteligentă, deoarece vă poate proteja dacă vă pierdeți iPhone-ul sau dacă la un moment dat devine deteriorat. Deși propriul serviciu de backup iCloud al Apple este excelent, înseamnă că puneți toate datele sub controlul Apple (consultați recenzia noastră iCloud).


Dacă acest lucru nu vi se pare interesant sau rămâneți fără spațiu de stocare iCloud, atunci veți dori să aflați cum să faceți backup pentru un iPhone pe un hard disk extern. Aceasta implică mutarea fișierelor de rezervă iPhone anterior ascunse de pe computerul Windows sau Mac pe un hard disk extern.

Veți avea nevoie de un hard disk extern cu suficient spațiu de stocare pentru a putea face treaba, așa că uitați-vă să investiți într-una dintre cele mai bune opțiuni de hard disk extern înainte de a lua în considerare o copie de siguranță a fișierelor dvs. iPhone.

Cum să faceți backup pentru un iPhone pe un hard disk extern

A trecut ceva timp de când a fost necesar să faceți backup pentru iPhone folosind computerul sau Mac-ul. Datorită magiei iCloud, puteți face copii de rezervă ale datelor dvs. iPhone fără să aveți nevoie de alte echipamente.

Acest lucru are avantajele sale, nu cel mai puțin dintre acestea fiind capabil să faceți backup-uri regulate fără a vă conecta iPhone-ul. Cea mai mare problemă cu această abordare este însă stocarea. Copia de rezervă la iCloud utilizează spațiul dvs. de stocare iCloud limitat. Cu cât fișierele de rezervă sunt mai mari, cu atât aveți mai puțin spațiu pentru elementele esențiale, inclusiv fotografiile camerei dvs., deși poate doriți să mutați colecția de fotografii în cel mai bun spațiu de stocare online pentru fotografii.

Acesta este motivul pentru care copierea de siguranță pe un hard disk extern poate fi o metodă mai bună. Este mai implicat și necesită să reveniți la backup-urile iPhone vechi ale școlii folosind iTunes sau, dacă utilizați macOS Catalina, puteți utiliza Finder în schimb.

iTunes-Mac

Dacă ați făcut o copie de rezervă a iPhone-ului dvs. folosind computerul sau Mac-ul, puteți muta fișierele pe o unitate externă.

Cum se face backup pentru un iPhone pe un hard disk extern pe Windows

Pentru a începe să faceți o copie de siguranță a unui iPhone pe un hard disk extern pe Windows, va trebui să aveți instalat iTunes. Conectați-vă iPhone-ul la computer și deschideți iTunes după ce este instalat.

După ce iPhone-ul dvs. este conectat la computer, deblocați iPhone-ul și apăsați „încredere” pe acesta pentru a permite conectarea PC-ului. Apoi, iPhone-ul dvs. ar trebui să apară sub fila „dispozitive” din meniul din stânga iTunes.

iTunes-iPhone-detectat

Faceți clic pe pictograma iPhone din partea stângă sus a ecranului iTunes. Acesta se află lângă meniul vertical (de ex. „Muzică”). Astfel apare meniul cu informații despre dispozitiv pentru iPhone.

Pentru a efectua o copie de siguranță manuală a iPhone-ului dvs. pe computer, faceți clic pe „backup acum”, în secțiunea „recuperare și restaurare manuală”.

iTunes-iPhone-Begin-Manual-Backup

IPhone-ul dvs. va dura ceva timp pentru a termina backup-ul pe computer. După ce este finalizat, va trebui să copiați manual fișierele de rezervă pe unitatea dvs. externă. 

Locația fișierelor de rezervă pentru iPhone este C: \ Users \ username \ AppData \ Roaming \ Apple Computer \ MobileSync \ Backup, înlocuind „username” cu propriul nume de utilizator Windows. De asemenea, puteți tasta „% appdata% \ Apple Computer \ MobileSync \ Backup” în Windows File Explorer pentru a vă duce direct la folder.

iTunes-Backup-Folder

Folosind coloana „data modificată”, localizați cea mai nouă copie de rezervă pentru dispozitivul dvs. Faceți clic dreapta pe dosar și apăsați „copiere”. Apoi, puteți atașa hard disk-ul extern, îl puteți deschide în File Explorer, faceți clic dreapta și „inserați” folderul de rezervă într-o locație corespunzătoare. Va trebui să faceți acest lucru de fiecare dată când efectuați o copie de siguranță manuală a iPhone-ului dvs. pe computer.

Cum se face backup pentru un iPhone pe un hard disk extern pe Windows

  1. Deschide iTunes și conectează-ți iPhone-ul.
  2. Faceți clic pe pictograma dispozitivului din stânga sus, apoi faceți clic pe „faceți clic acum”.
  3. După finalizarea procesului, accesați folderul de backup iTunes („% appdata% \ Apple Computer \ MobileSync \ Backup”).
  4. Găsiți cel mai recent dosar de rezervă, faceți clic dreapta, apăsați „copia” și apoi lipiți-l pe hard disk extern.

Cum să faceți backup pentru un iPhone pe un hard disk extern pe Mac

Procesul de rezervă a unui iPhone pe un hard disk extern pe Mac este destul de similar pentru utilizatorii cu sisteme de operare macOS Mojave sau mai vechi care, precum Windows, folosesc iTunes pentru copii de rezervă pentru iPhone. Dacă utilizați un Mac cu macOS Catalina, procesul diferă, utilizând Finder în schimb.

Dacă aveți macOS Mojave sau mai vechi, conectați-vă iPhone-ul și deschideți iTunes. Faceți clic pe pictograma dispozitivului iPhone din stânga sus. Dacă dispozitivul dvs. Mac rulează macOS Catalina, deschideți Finder din stația de aplicații din partea de jos a ecranului.

iTunes-Mac-dispozitiv-Icon

Faceți clic pe „copie de siguranță acum” în secțiunea „recuperare și restaurare manuală” din meniul de informații al dispozitivului. Pentru utilizatorii Catalina, butonul „copie de rezervă acum” este listat în secțiunea „copii de rezervă”.

iTunes-Mac-Begin-Manual-Backup

Acest proces va dura ceva timp până la finalizare, mai ales dacă este pentru prima dată când dispozitivul dvs. a fost salvat. După ce va avea, puteți începe copierea fișierelor dvs. pe o unitate externă.

Indiferent dacă utilizați iTunes sau Finder, locația tipică pentru fișierele dvs. de backup pentru iPhone este „~ / Library / Application Support / MobileSync” – care nu va apărea în Finder. Faceți clic pe pictograma de căutare din partea dreaptă sus a ecranului Mac și introduceți locația folderului de rezervă. Găsiți cel mai recent dosar de rezervă, faceți clic dreapta și apoi faceți clic pe „copiere”. 

iTunes-Mac-Backup-Folder

Îndreptați-vă către unitatea externă listată în „locații” din meniul din stânga Finder și lipiți folderul de rezervă acolo. 

Ca și în cazul Windows, va trebui să faceți acest lucru ori de câte ori efectuați o copie de rezervă manuală a iPhone-ului dvs. pe Mac.

Cum să faceți backup pentru un iPhone pe un hard disk extern pe Mac

  1. Conectați-vă iPhone la Mac. Mac-urile care rulează macOS Mojave sau mai vechi ar trebui să deschidă iTunes. Mac-urile cu macOS Catalina ar trebui să deschidă Finder.
  2. Faceți clic pe iPhone-ul din stânga sus (iTunes) sau pe numele dispozitivului dvs. în „Locații” (Finder), apoi faceți clic pe „Back up now” pentru a începe o copie de rezervă manuală.
  3. Faceți clic pe pictograma de căutare din partea dreaptă sus a ecranului Mac, localizați „~ / Library / Application Support / MobileSync” și faceți dublu clic pe folder pentru a-l deschide în Finder..
  4. Faceți clic dreapta pe folderul de actualizare cel mai recent, faceți clic pe „copiere”, apoi lipiți-l pe hard disk extern.

Gânduri finale

Deși nu este un proces simplu, copierea de siguranță a unui iPhone pe un hard disk extern vă poate oferi controlul asupra copiilor de rezervă pentru iPhone. De asemenea, vă poate ajuta să revendicați stocarea iCloud sau să mutați backup-urile iPhone la un serviciu de backup cloud, precum Carbonite, pe termen lung (consultați recenzia noastră despre Carbonite).

În funcție de dimensiunea de stocare a iPhone-ului dvs., pentru a face copii de rezervă obișnuite va fi nevoie de un hard disk extern suficient de mare. Un dispozitiv de stocare de 1 TB este de dimensiunea minimă pe care am recomanda-o, așa că asigurați-vă că ar trebui să aruncați o privire asupra celei mai bune liste de date de pe hard disk-ul nostru extern de 1 TB pentru opțiuni. Dacă vă îngrijorează asistența pentru Mac, aruncați o privire la recenzia noastră asupra celui mai bun hard disk extern pentru Mac.

Preferi să-ți faci backup manual pentru iPhone? Partajează sfaturi și trucuri de rezervă pentru iPhone în comentariile de mai jos. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me