Viteza este reper atunci când vine vorba de hard disk-uri externe. Deși ar trebui să contribuie la crearea calității, a capacității și a caracteristicilor în funcție de utilizarea dvs., elementul esențial al ceea ce face ca un hard disk extern să fie demn de cel mai bun ghid extern pentru hard disk este cât de rapid este. În acest ghid, vom derula cele mai rapide hard disk-uri externe pe care le-am testat. 


Folosind recenziile noastre de discuri externe, am redus cele cinci cele mai rapide unități de disc externe pe care le-am văzut. După cum vom vorbi într-un moment, viteza nu a fost singurul factor pe care l-am avut în vedere, dar a fost cel mai important. Unitățile externe care au făcut ca lista să funcționeze la nivelul așteptărilor sau peste acestea, având în vedere modul în care au fost construite. 

Cu toate acestea, înainte de a ajunge la alegerile noastre, vrem să vorbim puțin despre modul în care am testat fiecare hard disk extern, precum și despre modul în care am analizat rezultatele. În acest fel, puteți vizualiza rezultatele noastre și puteți alege cel mai bun hard disk extern pentru nevoile dvs..

Cum testăm hard disk-urile externe

Folosim patru criterii de referință pentru testarea hard disk-urilor externe, dintre care două se concentrează pe viteză. Există un punct de referință real – în acest caz, CrystalDiskMark – precum și un test hands-on, atunci când transferăm un folder de test de 2,3 GB plin cu videoclipuri, muzică și fotografii. Când s-a spus și s-a făcut totul, avem două puncte pentru a compara direct unitățile externe. 

Cu toate acestea, înainte de testare, trebuie să achiziționăm un hard disk extern. În loc să solicităm producătorului un eșantion direct, comandăm hard disk-ul de pe Amazon pentru a ne asigura că nu testăm un eșantion cireș. Comandând și achitând hard disk-ul extern, închidem orice diferență posibilă între rezultatele noastre și viteza pe care o veți experimenta.

Testul nostru CrystalDiskMark este configurat să folosească un fișier de testare de 4 GB cu cinci treceri, care rulează toate testele disponibile în aplicație. În total, există patru teste, fiecare având două rezultate, unul pentru lecturi și altul pentru scrieri. Pentru a înțelege pe deplin ce spun numerele noastre, vom oferi o scurtă privire de ansamblu a fiecărui test.

  • Seq Q32T1: Primul test este pentru citiri și scrieri secvențiale. Așa cum sugerează și denumirea, citirea și scrierea secvențială se întâmplă în ordine, ceea ce înseamnă că hard disk-ul citește și scrie informații în blocuri unul lângă altul. Performanța secvențială nu indică de obicei performanțele din lumea reală, dar este ceea ce este cel mai des publicitate pentru hard disk-uri externe. Partea „Q32T1” se referă la o adâncime de coadă de 32 cu un singur fir. Vom vorbi mai mult despre asta în testul următor.
  • 4KiB Q8T8: Toate celelalte teste sunt destinate citirilor și scrierii aleatorii folosind un bloc de 4KiB cu adâncimi și fire de coadă diferite. În acest caz, există o adâncime de opt cozi, ceea ce înseamnă că opt solicitări sunt gata să se întâmple în orice moment. Există, de asemenea, opt fire, ceea ce înseamnă că opt procese pot avea loc simultan. Rezultatele acestui test sunt cele pe care le folosim pentru a compara lecturi și scrieri aleatorii.
  • 4KiB Q32T1: Acesta este un alt test aleatoriu, cu excepția acestei date CrystalDiskMark utilizează o adâncime de coadă de 32 cu un singur fir, la fel ca testul secvențial. Acest rezultat este de obicei puțin mai lent decât testul Q8T8, deoarece există mai puține fire.
  • 4KiB Q1T1: În cele din urmă, acest test aleatoriu folosește o adâncime de coadă a unuia cu un singur fir. Rezultatele acestui test sunt cele mai proaste, întrucât unitatea are o singură solicitare pusă în coadă și poate prelucra o singură solicitare la un moment dat..

Motivul pentru diferitele dimensiuni ale adâncimii firului și a cozii este de a obține o vedere din pasăre a performanței hard disk-ului în diferite scenarii. Cu cât este mai mare adâncimea cozii și numărul de fire, cu atât hard disk-ul este mai exigent pentru sine și pentru resursele procesorului. Din această cauză, este important să aveți în vedere computerul și hard disk-ul atunci când analizați rezultatele. 

De exemplu, o unitate în stare solidă, cum ar fi ADATA SD600 (citiți recenzia noastră ADATA SD600), este capabilă să citească și să scrie date mult mai rapid decât o unitate de filare tradițională, cum ar fi Seagate Portable (citiți recenzia noastră Seagate Portable). Din această cauză, poate gestiona un număr mai mare de fire în timpul citirilor și scrierii aleatorii, precum și o adâncime mai mare a cozii. 

Comparând aceste două unități, putem vedea că Q32T1 pentru Seagate Portable a fost de fapt mai rapid decât testul Q8T8, în timp ce opusul este valabil pentru ADATA SD600. 

SSD, în acest caz, poate rula mai multe fire simultan, în timp ce unitatea de filare se încetinește atunci când încercați să rezolvați mai multe solicitări simultan.

ADATA-SD600-CrystalDiskMark

-portabil-seagate CrystalDiskMark

Totuși, toate testele pe care le-am testat încetinesc în timpul testului Q1T1 și există doar o mică variație între rezultatele Q8T8 și Q32T1 pe orice hard disk individual. Din această cauză, folosim primele rezultate de citire și scriere aleatoare pentru a compara direct hard disk-urile.

Alegerea celui mai rapid hard disk extern

Rezultatele testelor noastre au fost cel mai important factor la efectuarea alegerilor noastre. După cum am menționat, totuși, SSD-urile sunt capabile să citească și să scrie date mult mai rapid decât HDD-urile tradiționale, astfel încât câmpul de joc nu este la nivel. În loc să alegem pur și simplu cele mai rapide cinci hard disk-uri externe pe care le-am testat, am considerat tipul de hard disk extern și viteza relativă a acestuia. 

De exemplu, ADATA SD600 menționat mai sus are o performanță mai bună decât oricare dintre discurile de filare pe care le-am testat, ceea ce are sens, văzând că este un SSD. Cu toate acestea, funcționează mult sub ceea ce ne-am aștepta pentru un SSD fără a fi mai ieftin. Din această cauză, am omis-o din listă. 

Acestea fiind spuse, SSD-urile sunt încă cele mai rapide hard disk-uri, astfel că ocupă majoritatea listei. Avem și câteva opțiuni HDD. Le-am ales nu pentru că sunt mai rapide decât SSD-urile, ci pentru că sunt mai rapide decât majoritatea celorlalte HDD-uri. 

Cel mai rapid hard disk extern: Samsung T5

Samsung T5 este cel mai rapid hard disk extern pe care l-am testat. CrystalDiskMark a revenit cu rezultate incredibile, cu o citire secvențială de 562,4 MB / s, o scriere secvențială de 520 MB / s, o citire aleatorie de 160,1 MB / s și o scriere aleatorie de 195,7 MB / s. 

Viteza de citire și scriere aleatorie este cea mai impresionantă, arătând că unitatea poate prelua rapid datele din mai multe puncte din stocare. 

Samsun-t5-CrystalDiskMark

După cum puteți vedea în tabelul de mai sus, testul Q8T8 a fost mai bun decât testul Q32T1 cu o marjă decentă. Pe baza rezultatelor noastre, putem aduna că Samsung T5 este foarte bun pentru a rezolva mai multe solicitări în același timp, ceea ce îl face ideal pentru o varietate de scenarii, inclusiv editare video și foto. 

Dosarul nostru de test de 2,3 GB s-a transferat în doar 16,08 secunde, plătind aproximativ 145 MB / s pe parcursul testului. Samsung T5 este cel mai rapid hard disk pe care l-am testat atunci când vine vorba de testul de transfer de folder, deși unele dintre celelalte opțiuni ale noastre nu sunt în urmă. 

Există câteva motive pentru performanțele excelente ale T5. Pe lângă faptul că este un SSD, unitatea folosește USB 3.1 printr-o conexiune USB-C pentru transfer de date. 

Deși nu pare, USB 3.0 a fost lansat în urmă cu mai bine de un deceniu în 2008, iar SSD-urile au trecut deja la limita de 5 GB / s a ​​fișei. USB 3.1 poate gestiona de două ori mai mult, până la 10 GB / s, ceea ce oferă Samsung T5 mai mult spațiu de transfer.

Alte motive pentru care ne place Samsung T5

Viteza este unul dintre motivele pentru care vă va plăcea Samsung T5, dar este posibil să nu fie motivul pentru care achiziționați unitatea portabilă. Simpla, superba învăluire metalică este ceea ce ne-a atras atenția. Cântărește doar 51 de grame și măsoară 57,3 mm cu 74 mm – mai mic decât o carte de vizită – Samsung T5 este compact, rigid și frumos. 

Samsung-t5-1

Samsung include și câteva bunătăți cu el. Când conectați prima oară hard disk-ul, veți găsi câteva fișiere încărcate pe acesta. Pe baza executării, vă va solicita să numiți și să setați o parolă pentru hard disk, pe care va trebui să o introduceți de fiecare dată când o conectați la o nouă mașină. Hub-ul de unități vă permite, de asemenea, să căutați actualizări și să dezactivați protecția prin parolă, dacă doriți. 

Pentru un SSD high-end, acesta este tariful standard. Există două lucruri care diferențiază Samsung T5. În primul rând, acceptă Android; pur și simplu conectați cablul USB-C-la-USB-C inclus în smartphone-ul sau tableta și accesați stocarea. 

În plus, T5 vine cu capacități de până la 2 TB, ceea ce este rar pentru SSD-urile externe. Puteți afla mai multe despre asta în recenzia noastră Samsung T5.

SanDisk Extreme SSD portabil

SSD-ul SanDisk Extreme Portable este foarte scump, dar poate merge de la cap la cap cu Samsung T5 în timp ce este și mai mic. Performanța secvențială pe SSD Extreme Portable a fost de fapt mai bună decât T5, cu o viteză de citire secvențială de 564,8 MB / s și o viteză de scriere secvențială de 503,2 MB / s.

ssandisk-extremă-portabil-review-CrystalDiskMark

SSD-ul SanDisk Extreme Portable a rămas ușor în urmă atunci când a fost vorba de citiri și scrieri aleatorii, ceea ce indică mai mult performanțele din lumea reală. Cu toate acestea, „ușor” este cuvântul cheie. SSD SanDisk Extreme Portable a înregistrat în continuare rezultate impresionante cu o viteză de citire aleatorie de 159 MB / s și o viteză de scriere aleatoare de 157.2 MB / s în timpul testului nostru Q8T8. 

Transferul de 2,3 GB a mers perfect, SDD-ul Extreme Portable a copiat totul în 16,61 secunde. Acesta a avut viteze de transfer ușor mai mici decât Samsung T5 în timpul acestui test, trecând în jur de 143 MB / s pe tot parcursul. Având în vedere că utilizează USB 3.1 și SATA 600, precum Samsung T5, este sigur să spunem că performanța este aceeași.

Alte motive pentru care ne place SSD-ul portabil extrem SanDisk

Deși Samsung T5 este compact, SSD SanDisk Extreme Portable este chiar mai mic. Mantaua din cauciuc moale este, de asemenea, protejată de apă și praf, evaluată cu IP55. În plus, există o mică gaură în partea de sus a unității portabile, ceea ce face ușor să aruncați pe o carabinieră dacă sunteți în mers.

sandisk-extremă-portabil-2

La fel ca T5, este disponibil până la 2 TB, deși la un preț puțin mai mare. Poate că nu doriți să sari pentru modelul 2TB. SanDisk oferă o versiune din aluminiu a unității portabile cu o capacitate de 500 GB. În plus față de învăluie, versiunea din aluminiu folosește o conexiune NVMe, care are viteze de citire de până la 1050 MB / s. 

SSD-ul SanDisk Extreme Portable ar putea fi ocupat pe primul loc pe baza vitezei de transfer și a calității construite. Cu toate acestea, caracteristicile sunt mai puțin impresionante în comparație cu T5. Chiar și așa, este un SSD fantastic fantastic care merită atenția ta. Puteți citi mai multe despre asta în recenzia noastră SSD SanDisk Extreme Portable. 

SSD mobil G-Drive G-Technology 

Lucrurile devin puțin dezordonate cu SSD-ul mobil G-Drive. Este la fel de performant ca un SSD SanDisk Extreme Portable și Samsung T5, dar ușoare variații ale rezultatelor fac dificilă plasarea în lista noastră. 

Samsung T5 a evaluat mai întâi pe baza caracteristicilor sale generale. Cu toate acestea, numai la viteze de transfer, SSD-ul G-Drive Mobile sau SSD SanDisk Extreme Portable ar putea să ocupă primul loc. 

Vitezele succesive de citire și scriere au fost, fără surprindere, impresionante. SSD-ul mobil G-Drive a fost conectat cu o viteză de citire secvențială de 562,8 MB / s și o viteză de scriere secvențială de 515,6 MB / s. 

Devine ciudat deplasarea la viteza de citire și scriere aleatorie, totuși. Testarea noastră a arătat o viteză de citire aleatorie de 177,9 MB / s și o viteză de scriere aleatoare de 170,5 MB / s în timpul testului Q8T8.

g-drive-mobil-CrystalDiskMark

Față de Samsung T5, viteza de citire aleatorie este mai rapidă, dar viteza de scriere aleatorie este mai lentă. Cu toate acestea, viteza de citire și scriere sunt mai strânse între ele. Văzând rezultatele noastre CrystalDiskMark și faptul că folderul nostru de testare de 2,3 GB transferat în puțin peste 16 secunde, SSD-ul mobil G-Drive este performant la fel cu Samsung T5 și SanDisk Extreme Portable SSD. 

Am observat însă ceva interesant în timpul testării. Pe CrystalDiskInfo, hard disk-ul a apărut ca un SanDisk X600, care este un SSD SATA intern. Având în vedere că G-Technology și SanDisk sunt deținute de Western Digital, este probabil ca SSD-ul mobil G-Drive să fie doar un M.2 X600 într-o cutie. 

g-drive-mobil-CrystalDiskInfo

Alte motive pentru care ne place SSD-ul mobil G-Drive

Există motive pentru a alege SSD-ul mobil G-Drive pe SSD Samsung T5 și SanDisk Extreme Portable atunci când vine vorba de funcții. Simplu, unitatea externă este construită ca un rezervor, punând chiar și unitatea portabilă LaCie Rugged Mini la rușine (citiți recenzia noastră LaCie Rugged Mini). 

Carcasa este evaluată IP67 pentru protecția apei și prafului, poate suporta până la 1.000 de kilograme de presiune și poate funcționa în continuare după o cădere de 10 metri pe beton.

g-drive-mobil-1

Această protecție suplimentară vine cu un cost suplimentar. Modelul 2TB este cu aproape 100 de dolari mai mult decât Samsung T5 2TB. În plus, G-Drive nu are suport pentru Android. 

SSD-ul mobil G-Drive este bine construit și funcționează bine, dar unitatea portabilă lipsește în afara acestui lucru. Puteți afla mai multe în recenzia noastră de SSD mobil G-Drive G-Technology. 

Western Digital My Book

Acum nu suntem în afara teritoriului SSD. Dacă doriți să economisiți bani în timp ce obțineți performanțe excelente pe un disc de filare, Western Digital My Book este pentru dvs. Este o soluție voluminoasă, care necesită o sursă de alimentare proprie și o setare pentru desktop, dar funcționează mai bine decât majoritatea HDD-urilor externe. 

CrystalDiskMark a măsurat o viteză de citire secvențială de 208,2 MB / s, o viteză de scriere secvențială de 200,1 MB / s, o viteză de citire aleatorie de 0,593 MB / s și o viteză de scriere aleatoare de 11,54 MB / s. 

Pentru un punct de referință, Seagate Backup Plus Portable – un alt hard disk construit pentru copii de rezervă – conectat la 129.6 MB / s, 136,6 MB / s, 1,31 MB / s și, respectiv, 1,31 MB / s (citiți Seagate Backup Plus Portable revizuire). 

Western digital-CrystalDiskMark

Numerele au sens. Cartea mea de 6TB pe care am testat-o ​​are în interior un hard disk Western Digital Red, care este un disc construit pentru stocarea atașată la rețea sau NAS. Viteza de scriere aleatorie este mult mai rapidă decât viteza de citire aleatorie, arătând că Cartea Mea este concentrată pe backup deasupra tuturor celorlalte. Pentru asta, viteza este excelentă. 

Acest lucru este afișat și în transferul nostru de 2,3 GB. Cartea Mea a reușit să copieze folderul în 17,8 secunde, care este doar puțin mai lent decât SSD-urile noastre. Deoarece cartea mea are o performanță de scriere atât de excelentă, transferul a mers fără probleme. Transferul dosarului a prezentat totuși niște obstacole de viteză.

Alte motive pentru care ne place Cartea mea digitală occidentală

Discul dur Western Digital My Book este axat pe backup, iar acest lucru este afișat în vitezele de transfer și setul de funcții. Acesta este preîncărcat cu mai multe utilități WD, inclusiv WD Discovery, care vă permite să importați date de la furnizorii de stocare cloud, cum ar fi Microsoft OneDrive, Google Drive, Dropbox și Amazon Drive (citiți recenzia noastră OneDrive, revizuirea Google Drive și revizuirea Dropbox).

Western digital-mea-book-1

Alte utilitare vă permit să setați o parolă pentru hard disk, să o configurați pentru backup și să o configurați într-o configurație RAID (citiți ghidul RAID). În plus, Cărțile mele sunt disponibile până la 10 TB, ceea ce le face ideale pentru o soluție de rezervă pentru desktop. 

Acesta este cam singurul loc în care pot trăi. Toate bunătățile vin cu un mare dezavantaj: dimensiunea. Cartea Mea este voluminoasă, fragilă și necesită putere externă. Cu toate acestea, nu veți găsi un hard disk extern performant pentru preț. Puteți afla mai multe în review-ul nostru Western Digital Book.

Noțiuni de bază ale lui Toshiba Canvio

Sincer, Toshiba Canvio Basics nu are nicio afacere pe această listă. Având în vedere calitatea, prețul și caracteristicile de construcție, este ușor să scrii hard disk-ul extern ca un HDD extern lent, bugetar-bin. 

În ciuda a tot ce funcționează împotriva sa, însă, bazele Canvio sunt surprinzător de rapide. CrystalDiskMark a măsurat o viteză de citire secvențială de 147,3 MB / s, o scriere secvențială de 154,1 MB / s, o citire aleatorie de 0,51 MB / s și o scriere aleatorie de 4,73 MB / s. 

toshiba-Canvio-basics-CrystalDiskMark

Deși rezultatele respective nu sunt nimic comparativ cu SSD-urile de mai sus, acestea sunt impresionante pentru discurile de filare portabile. Și mai impresionant a fost testul nostru de transfer de folder de 2,3 GB. Bazele Canvio au fost la egalitate cu SSD-urile noastre în timpul testului, înregistrându-se la 16,6 secunde pentru transfer.

Toshiba face cu elementele de bază Canvio ceea ce face Seagate cu Backup Plus Portabil SDD. Totuși, Toshiba doar o face mai bine. Bazele Canvio gestionează viteze de citire și scriere secvențiale și aleatorii mai rapide, în comparație cu alte discuri externe cu cutie neagră, fiind mai ieftine.

Alte motive pentru care ne plac elementele de bază ale lui Toshiba Canvio

Prețul este motivul principal pentru a privi o bază de bază a Canvio. Vitezele de transfer sunt mult mai mici decât un SSD, dar având în vedere că puteți obține o unitate de 2TB pentru aproximativ o pătrime din preț ca un Samsung T5 sau SanDisk Extreme Portable SSD, pierderea de performanță poate merita. 

toshiba-Canvio-basics-1

Această unitate externă nu este mai ieftină decât un Seagate Backup Plus Portable sau Seagate Portable în general. În funcție de capacitatea pe care o cumpărați, elementele de bază ale Canvio pot fi fie mai scumpe, fie mai ieftine decât concurenții Seagate atunci când factorizați prețul pe gigabyte.

Western Digital Elements, care are performanțe similare, este mai ieftin peste tot (citiți recenzia noastră pentru Western Digital Elements). 

Acestea fiind spuse, Canvio Basics este în valoare de ultimul loc pe lista noastră de discuri externe. Nu este aproape la fel de rapid ca SSD-urile, sau chiar Cartea Mea, dar unitatea externă funcționează bine pentru ceea ce este. Dacă sunteți în căutarea unui hard disk extern ieftin, rapid și de încredere, este greu să bateți elementele de bază ale Canvio. Puteți afla mai multe în recenzia noastră de bază pentru Toshiba Canvio. 

Gânduri finale

Pentru viteză, caracteristici, creare de calitate și asistență, este greu să învingi un Samsung T5. Cu toate acestea, în funcție de viteză, această opțiune de stocare portabilă este schimbată cu SSD-ul portabil SanDisk Extreme și SSD-ul mobil G-Drive G-Technology. 

Deși am găsit variații ușoare între hard disk-urile externe, performanța este suficient de aproape pentru a o considera identică. Dacă doriți să economisiți bani, Western Digital Book My și Toshiba Canvio Elementele de bază sunt de asemenea unități externe bune. 

Dacă căutați mai multe articole despre cele mai bune hard disk-uri externe, routere VPN și multe altele, nu uitați să consultați arhiva noastră hardware. Acolo, veți găsi ghiduri cu privire la utilizarea discurilor externe, cum ar fi modul nostru de a forma un hard disk extern și cum să rezolvați un hard disk extern care nu apare tutorialele. 

Ce hard disk extern folosești? Spuneți-ne în comentariile de mai jos. Ca întotdeauna, mulțumesc pentru lectură. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me