Cel mai de încredere Hard disk extern în 2020

Atunci când am făcut alegerile pentru cel mai bun ghid extern pentru hard disk-ul nostru, au fost foarte mulți factori pe care i-am luat în considerare. Viteza, calitatea construirii, prețul și sprijinul au fost în fruntea minții noastre, în timp ce unii alți factori, cum ar fi fiabilitatea, au luat un loc din spate. În acest ghid al celui mai de încredere hard disk extern, vom rezolva această problemă. 


Cu această concentrare diferită, putem profita de unitățile care vor fi testul timpului, atât în ​​ceea ce privește performanța, cât și calitatea construită. Am ales cinci opțiuni din recenziile noastre de hard disk extern care vă protejează datele în interior și extern și oferă o viteză excelentă în acest proces. 

Găsirea hard disk-urilor de încredere este mai dificilă decât ar părea. Înainte de a ajunge la alegerile noastre, să vorbim puțin despre cum am luat deciziile noastre.

Cele mai fiabile unități de hard disk externe 2020

Alegerea hard disk-ului extern cel mai de încredere

Există multe lucruri care aleg alegerea unui hard disk extern fiabil. Discul din interior este primul punct de îngrijorare. Deși a existat întotdeauna și va exista întotdeauna o variație în fabricarea hard disk-urilor, există anumite numere pe care le putem continua. 

Backblaze, de exemplu, oferă un rezumat trimestrial al defecțiunilor unității pe care le întâmpină cu serviciul său de backup online nelimitat (citiți recenzia Backblaze). 

Nu putem trage o linie dreaptă de la aceasta la hard disk-urile externe, întrucât Backblaze notează defecțiunile unității printre discurile realizate pentru stocarea în masă, dar există câteva concluzii generale pe care le putem trage. 

De exemplu, Backblaze spune în ultimul său raport că a retras toate hard disk-urile Western Digital, înlocuindu-le cu unități HGST, care este deținută de Western Digital. O altă notă generală este că unitățile Seagate au o probabilitate puțin mai mare decât unitățile Toshiba. 

Aceasta este doar o piesă a puzzle-ului. Am luat în considerare și tipul de unitate în sine. Hard disk-urile tradiționale de rotire sunt mult mai probabil să eșueze decât unitățile cu stare solidă. SSD-urile folosesc cipuri de memorie, fulgerând datele prin PCB, în timp ce unitățile de hard disk folosesc stocare magnetică, care citește și scrie date într-o serie de platouri. 

Deoarece SSD-urile nu au piese mobile, există mult mai puțin spațiu pentru defecțiuni. Singura problemă cu SSD-urile este atunci când datele sunt scrise și șterse din aceeași secțiune a unității de mai multe ori. Din fericire, această problemă poate fi rezolvată cu nivelarea uzurii, care includ cele mai moderne SSD externe. 

Cu preocupările interne acoperite, ne-am îndreptat către exterior. Un hard disk extern trăiește în afara computerului, deci ar trebui să poată face față cu orice aruncați la el. Am căutat unități care sunt create pentru a rezista la o bătaie, spre deosebire de elementele de bază ADATA SD600 și Toshiba Canvio (citiți recenzia noastră ADATA SD600 și recenzia de bază a Toshiba Canvio). 

Nici nu am ignorat amenințarea infracțiunilor informatice. Pe lângă căutarea de unități care s-au protejat intern și extern, am căutat și unități care să se poată proteja pe frontul digital. Aceasta include criptarea hardware și protecția parolelor.

Cel mai de încredere HD extern: SSD mobil G-Drive G-Technology

Rapid, fiabil și robust, SSD-ul mobil G-Drive G-Drive bifează toate casetele atunci când vine vorba de un hard disk de tip powerhouse. Este un SSD portabil, care vă permite să luați până la 2TB de conținut din mers. Mai important, însă, este construit ca un rezervor, asigurându-se că conținutul pe care îl iei nu se pierde niciodată.

g-drive-mobil-1

Exteriorul este suficient de umil, dar G-Technology are o protecție multă ascunsă chiar sub capotă. Unitatea este evaluată IP67 pentru protecția împotriva apei și a prafului. „6” este pentru protecția împotriva prafului, ceea ce înseamnă că unitatea de acționare este complet protejată de contactul dăunător cu praful. Aceasta este cea mai mare notă acordată de Comisia Electrotehnică Internațională pentru standardul IP. 

„7” este pentru protecția apei, care este cu un pas sub cea mai mare evaluare (produsele clasificate IP68 sunt cele mai bune dintre cele mai bune). Chiar și așa, nu ești neajutorat de puțină umezeală. Evaluarea înseamnă că SSD-ul mobil G-Drive va funcționa în continuare după ce a fost scufundat până la un metru de apă timp de până la 30 de minute. 

În ceea ce privește standardul IP, SSD-ul mobil G-Drive este aproape de partea de sus. În plus, G-Drive are pachete de protecție împotriva căderilor și a presiunii. Chiar și atunci când funcționează, unitatea poate suporta o scădere de 10 metri și 1.000 de kilograme de presiune. 

Alte motive pentru care ne place SS-ul mobil G-Drive G-Technology

SSD-ul mobil G-Drive se află într-o clasă proprie nu numai când vine vorba de protecție, ci și când vine vorba de viteză. Este unul dintre cele mai rapide hard disk-uri externe pe care le-am testat, cu o viteză de citire secvențială de 562,8 MB / s, o viteză de scriere secvențială de 515,6 MB / s, o viteză de citire aleatorie de 177,9 MB / s și o viteză de scriere aleatorie. de 170,5 MB / s. 

Performanța secvențială este solidă, dar suntem mai impresionați de performanța la întâmplare. Pe baza rezultatelor noastre, unitatea este capabilă să citească și să scrie date rapid în mai multe locuri din modulele de memorie. În timpul testului hands-on, l-am observat în acțiune, SSD-ul G-Drive Mobile transfera un folder de test de 2,3 GB la o rată de 144 MB / s. 

Tot ceea ce face G-Technology G-Drive Mobile SSD, merge bine, dar lipsește într-o singură zonă. G-Technology nu include criptarea hardware sau protecția cu parolă. Deși dezamăgitor, celelalte zone ale unității devin întunecate drept lipsa de criptare. Puteți citi gândurile noastre complete în recenzia noastră de SSD G-Drive pentru dispozitive mobile.

Samsung T5

Samsung T5 nu este de încredere în același mod ca SSD-ul mobil G-Drive. Este construit bine, dar nu vine cu nici o certificare IP (Samsung va avea un moment acolo mai târziu). Cu toate acestea, atragerea către această unitate nu este o protecție brută. Este faptul că Samsung a reușit să creeze un disc portabil care să fie fiabil și frumos. 

Samsung-t5-1

Vine în 250 GB, 500 GB, 1 TB și 2 TB. Primele două modele vin într-un albastru deschis, în timp ce variantele de 1TB și 2TB se livrează cu jet negru. Ambele versiuni, cu toate acestea, prezintă un sudor integral metalic, care, deși este robust, este ușor. T5 cântărește doar 51 de grame și măsoară 74mm cu 57.3mm, care este mai mic decât o carte de vizită. 

Deși abundența de praf și apă dăunătoare va face o trecere rapidă a T5, aceasta este protejată de căderi datorită interiorului și a carcasei metalice cu stare solidă. Probabil că poate suporta și o presiune decentă, dar Samsung nu a specificat nicio specificație. În plus, T5 vă protejează pe fața digitală. Când conectați prima unitate, vi se va solicita să instalați software-ul de gestionare Samsung. Acolo, vi se va cere să setați o parolă. Când unitatea nu este deblocată, toate datele dvs. sunt criptate cu AES-256 (citiți descrierea noastră de criptare pentru a afla mai multe despre asta).

Alte motive pentru care ne place Samsung T5

Ca și SSD-ul mobil G-Drive, T5 este foarte rapid. Performanța secvențială este puțin mai bună, cu o viteză de citire de 562,4 MB / s și o viteză de scriere de 520 MB / s, dar performanța la întâmplare este mai impresionantă. Deși este mai lent la citirile aleatorii, T5 este mai rapid decât SSD-ul mobil G-Drive atunci când vine vorba de scrieri aleatorii, măsurând la 195,7 MB / s în timpul testării noastre. 

Deși nu am menționat suport, acesta ar putea fi considerat un aspect al ceea ce face ca un hard disk extern să fie de încredere, iar pe acest front, T5 este excelent. Deoarece Samsung produce o mulțime de produse, acesta are deja un sistem de asistență robust, oferindu-ți mai multe opțiuni pentru a găsi răspunsuri la orice întrebări pe care le puteți avea. 

Ca cel mai bun hard disk extern pentru Mac și cel mai bun hard disk extern SSD, ar trebui să ne surprindă cât mai puțin faptul că recomandăm cu încredere Samsung T5. Puteți afla de ce este discul nostru preferat în recenzia Samsung T5.

SanDisk Extreme Portable

SanDisk Extreme Portable este creat pentru situații extreme. Designul compact, cu dimensiuni de buzunar, are o gaură pentru o carabinieră și un finisaj din cauciuc moale, care va împiedica alunecarea pe suprafețe. Cu toate acestea, există și acolo pentru a asigura protecția împotriva prafului și a apei clasificate IP55.

sandisk-extremă-portabil-1

După cum am menționat, primul număr dintr-un rating IP este pentru praf, iar al doilea număr este pentru apă. Pe partea din față a prafului, SanDisk Extreme Portable este bine protejat. În conformitate cu tabelul de evaluare IP, „intrarea de praf nu este în totalitate împiedicată”, dar funcționarea acționării nu va fi pătrunsă chiar și în contact total cu praful dăunător. 

Protecția apei este mai puțin impresionantă, deși încă nu este rea. SanDisk Extreme Portable nu poate suporta submersiunea completă, dar poate trata jeturi de apă puternice cu o duză de până la 12,5 mm (aproximativ o jumătate de inch) din orice direcție. În practică, un pic de apă sau picătură rapidă nu ar trebui să fie o problemă. 

În plus, unitatea este rezistentă la șocuri și vibrații și oferă protecție cu parolă. Software-ul SecureAccess inclus vă va permite să criptați datele de pe unitatea dvs. cu AES-128. Deși o dimensiune de cheie mai mică decât cea de pe Samsung T5, puterea AES ar trebui să fie suficientă pentru a vă păstra fișierele în siguranță. 

Alte motive pentru care ne place SanDisk Extreme Portable

Viteza este, în mod surprinzător, excelentă cu SanDisk Extreme Portable. Am remarcat viteze de citire și scriere secvențiale peste 500 MB / s și citirea și scrierea la întâmplare de aproape 160 MB / s pe modelul nostru de test de 250 GB. Este mai lent decât SSD-ul Samsung T5 și G-Drive mobil, dar doar ușor. 

Ar putea fi mult mai rapid, totuși. Pe lângă versiunea din cauciuc moale, SanDisk vinde și o versiune din aluminiu a Extreme Portable. Este mult mai scump, dar utilizează un SSD NVMe în interior, transferând date prin USB 3.1 Gen 2. Cu această configurație, versiunea din aluminiu – care este disponibilă doar cu o capacitate de 500 GB – poate citi viteze de citire secvențiale de până la 1.050 MB / s. 

Dacă sunteți în mers și aveți nevoie de o unitate externă care să poată gestiona o bătaie, portabilul SanDisk Extreme este pentru dvs. Este puțin mai lent decât T5 și G-Drive, dar este, de asemenea, mult mai mic și mai ușor. Puteți afla mai multe despre unitate în recenzia noastră SanDisk Extreme Portable.

SSD portabil Samsung X5

Am spus că Samsung își va avea timpul în centrul atenției pentru o calitate ridicată, iar X5 este. X5 este un SSD extern Samsung fără compromisuri, care combină o calitate excelentă de construire cu unul dintre cele mai rapide SSD-uri NVMe ale Samsung. Este, fără îndoială, cel mai bun dintre cele mai bune, dar vine cu o etichetă de preț care să se potrivească.

Samsung-x5-teardown

Unitatea este disponibilă cu capacități de 500 GB, 1 TB și 2TB, modelul de 2TB înregistrând o frecvență de peste 800 USD. Totuși, banii nu vor fi risipiți. SSM-ul NVMe din interior poate furniza lecturi secvențiale de până la 2.800 MB / s și scrieri secvențiale de 2.300 MB / s, ceea ce face ca toate SSD-urile menționate mai sus să pară o glumă. 

De asemenea, este construit ca un rezervor, dar este posibil să nu știi asta la început. Samsung s-a inspirat din mașinile sport cu designul, folosind un top elegant, lucios, gri, cu accente roșii. Chiar sub suprafață este un cadru din aliaj de magneziu și o radiator care va menține conducerea sub 45 de grade Celsius în timpul funcționării și o va proteja de o cădere de până la doi metri. 

Mai mult, X5 este protejat cu aceeași criptare AES-256 care protejează T5. Când configurați unitatea, vi se va solicita să instalați software-ul Samsung și să setați o parolă. De acolo, puteți să blocați unitatea, să verificați actualizările de firmware și să dezactivați criptarea, dacă alegeți. 

Alte motive pentru care ne place SSD-ul portabil Samsung X5

Pentru a livra o viteză atât de mare, Samsung X5 folosește o conexiune Thunderbolt 3. Deși Thunderbolt 3 folosește un plug USB-C, nu este USB 3.1. Thunderbolt 3 oferă de patru ori lățimea de bandă a USB 3.1, care este necesară pentru ratele de transfer ultra-rapide ale X5. 

Orice Mac modern are cel puțin un port Thunderbolt 3, astfel încât utilizatorii Apple sunt acoperiți. Totuși, lucrurile devin încurcate cu Windows. Thunderbolt este o tehnologie Intel și până de curând companiile trebuiau să plătească pentru a o licența. De atunci, Intel a făcut ca Thunderbolt 3 să fie eliberat de drepturi de autor, dar nici o placă de bază AMD până în acest moment nu a integrat-o. 

Pe scurt, dacă utilizați un sistem bazat pe Intel – adică aveți un procesor Intel – ar trebui să puteți utiliza Thunderbolt 3. Dacă pe AMD, va trebui să așteptați până când va fi lansat un nou lot de placi de bază. Este un hassle, dar având în vedere cât de rapid este Samsung X5, este o problemă cu care merită să te ocupi.

LaCie Rugged Mini

LaCie este cunoscut pentru realizarea de hard disk-uri de înaltă calitate, axate pe creatori. Seria Rugged, care prezintă aceleași unități de argint atractive și un iconic amortizor portocaliu, sunt construite pentru a permite creativilor să ia date oriunde ar merge și să le supraviețuiască după fapt. Deși unitățile sunt foarte scumpe, puteți obține protecție la prețuri destul de ieftine cu Rugged Mini. 

-LACIE robust-mini-1

Este un hard disk învârtit, similar ca dimensiune și performanță cu ceva precum Seagate Backup Plus Portable (citiți recenzia noastră Seagate Backup Plus Portable). Cu toate acestea, este construit mult mai bine decât acele unități. Calitatea de construcție oferă protecție la cădere de până la patru metri, rezistență la ploaie și protecție la presiune de până la o tonă. 

În comparație cu unele SSD-uri de mai sus, protecția nu este atât de impresionantă. În comparație cu alte hard disk-uri învârtite, totuși, este. Așa cum am menționat mai sus, discurile de filare sunt dezavantajate din punct de vedere al fiabilității doar prin modul în care sunt proiectate. Cu toate acestea, cu LaCie Rugged Mini, beneficiați de o protecție similară. 

Nici garanția limitată de doi ani nu trebuie să fie trecută cu vederea. Deși garanțiile limitate sunt în mod normal doar pentru a proteja împotriva erorilor de fabricație, Rugged Mini protejează și împotriva pierderilor de date. Cu dispozitivul dvs., sunteți eligibil pentru o încercare de recuperare a datelor din laborator, atât timp cât vă aflați în fereastra garanției. 

Alte motive pentru care ne place LaCie Rugged Mini

În ceea ce privește performanța, LaCie Rugged Mini nu este grozav. Cu siguranță este mai bine cu citirile decât scrierea, cu o viteză de citire secvențială de 133,9 MB / s și o viteză de citire aleatorie de 1,08 MB / s. Performanța la întâmplare este slabă, cu Rugged Mini clocking cu o viteză de citire aleatorie de 27,89 MB / s și o viteză de scriere aleatorie de 0,88 MB / s. 

Cu toate acestea, accentul unității nu este pus pe performanță, ci pe protecție. Este similar cu celelalte hard disk-uri externe ale blackbox-ului pe care le-am revizuit, cum ar fi Western Digital Elements (citiți recenzia Western Digital Elements). 

Spre deosebire de aceste unități, LaCie Rugged Mini nu este construit cu un sudor din plastic ieftin. Dacă sună ceva care vă interesează, nu uitați să citiți recenzia noastră LaCie Rugged Mini.

Gânduri finale

Fiabilitatea este importantă când vine vorba de hard disk-uri externe. Toate opțiunile de mai sus vor funcționa pentru anii următori, chiar și în cele mai dure condiții. În general, SS-ul mobil G-Drive G-Technology oferă cel mai bun echilibru de viteză, protecție și preț. Dacă sunteți dispus să cheltuiți mai mulți bani, Samsung X5 este o alternativă excelentă. 

T5 și Extreme Portable sunt doar variații ale SSD-ului G-Drive Mobile. Acestea oferă performanțe similare, un preț ușor mai mic și o protecție puțin mai mică. Dacă nu intenționați să luați drumul pe hard disk extern sau să îl aruncați într-un lac, totuși, vor funcționa bine.

Cu ce ​​hard disk extern te-ai dus? Fiabilitatea a fost singurul factor pe care l-ați luat în considerare? Spuneți-ne în comentariile de mai jos. Ca întotdeauna, mulțumesc pentru lectură. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me