Cel mai bun hard disk extern pentru Mac în 2020: Un Arsenal pentru Apple

Mac-urile au câteva probleme, în principal în ceea ce privește asistența software și puterea brută totală, dar există o mulțime de motive pentru a utiliza unul. Designul este minimalist și atractiv, ecranele sunt absolut superbe și puteți obține mult computer într-un pachet relativ mic. Cu toate acestea, acel pachet mic face dificilă extinderea spațiului de stocare. 


În prezent, MacBook Pro de 13 inci merge până la 2 TB de stocare, cel de 15 inch ajunge până la 4TB, iar iMac-ul poate ține până la 3TB. Dacă doriți să vă extindeți spațiul de stocare, nu există prea mult spațiu în interior, deci va trebui să ieșiți în exterior. În acest ghid pentru cel mai bun hard disk extern pentru Mac, vă vom prezenta alegerile noastre preferate. 

În general, evaluăm Samsung T5 drept alegerea noastră de top, ceea ce nu ar trebui să fie o surpriză, având în vedere că este cel mai bun hard disk extern pe care l-am revizuit. Dacă unitatea este prea scumpă sau pur și simplu nu arată cum urmează, citiți pentru celelalte alegeri ale noastre. 

Cel mai bun hard disk extern pentru Mac 2020

Alegerea celui mai bun hard disk extern pentru Mac

Nu există nimic special în privința hard disk-urilor externe Mac, cel puțin în cazul celor mai multe opțiuni moderne. Cu fireWire aproape moarte și porturi USB de tip A fiind treptat, majoritatea hard disk-urilor externe sunt gata de utilizare cu macOS sau Windows. Cea mai mare diferență este sistemul de fișiere cu care se livrează unitatea.

După cum puteți vedea în modul nostru de formatare a unui ghid de hard disk extern, macOS folosește un sistem de fișiere diferit de Windows. Sistemele de fișiere sunt ceea ce folosește sistemul de operare pentru a recunoaște și a organiza datele de pe unitate. Windows și macOS au propriile sisteme de fișiere implicite, dar există unele, precum exFAT, care funcționează pe sisteme de operare. 

De obicei, hard disk-urile externe sunt formatate în exFAT sau NTFS, cel din urmă fiind sistemul de fișiere implicit Windows. Dacă unitatea este formatată în NTFS, va funcționa în continuare cu macOS, dar va trebui reformatată în exFAT sau HFS Plus, sistemul de fișiere implicit pentru macOS. Dacă aveți un hard disk extern care nu se afișează, acesta ar putea fi un motiv pentru care.

În sensul acestui ghid, aceasta a fost principala preocupare. Fie unitatea trebuia să fie formatată pentru a exFAT din casetă, fie a trebuit să includă o utilitate ușoară pentru configurarea pe macOS. Nu ne așteptăm ca majoritatea oamenilor să știe ce este un sistem de fișiere sau, cu atât mai puțin, de ce contează, deci cu cât unitatea era mai aproape de plug-and-play adevărat, cu atât mai bine. 

Asta îngustează câmpul de unii, dar nu de mult. Pentru a ne opri în continuare opțiunile, am apelat la factorul de viteză și formă. Mac-urile se referă la accesibilitate și design, astfel încât unitatea dvs. de disc extern să fie potrivită. 

Ne-am concentrat pe unități care ies din cale în ceea ce privește designul și sunt capabile să țină pasul cu stocarea internă a majorității Mac-urilor. Am considerat, de asemenea, prețul și sprijinul, dar acești factori nu au fost la fel de importanți ca și viteza și factorul de formă.

Cel mai bun hard disk extern pentru Mac: Samsung T5

Samsung T5 este tot ce ne dorim dintr-un hard disk extern. Este rapid, profitând de stocarea completă în stare solidă și USB 3.1. De asemenea, este ușor, cântărind doar 51 de grame și este compact, cu dimensiuni mai mici decât o carte de vizită. În cazul Mac-urilor, nu se potrivesc mai bine decât Samsung T5. 

Samsung-t5-2

Acceptă macOS, iar Samsung simplifică configurarea pe platformă din cutie. Când conectați unitatea, veți găsi trei aplicații stocate pe ea: una pentru Windows, una pentru macOS și alta pentru Android. Tot ce trebuie să faceți este să rulați aplicația macOS și veți fi pe drum. 

În timpul instalării, Samsung își instalează utilitatea pentru unități, care poate fi folosită cu oricare dintre unitățile sale, inclusiv cu X5 (citiți cel mai bun ghid extern pentru hard disk-ul SSD pentru mai multe despre asta). 

Utilitarul este folosit pentru a verifica actualizările, dar, mai important, este folosit pentru a activa protecția prin parolă. T5 poate fi criptat cu AES-256, care vă protejează datele în cazul în care unitatea este pierdută sau furată (citiți descrierea noastră de criptare pentru mai multe despre AES). 

Estetic, unitatea se potrivește perfect și cu un Mac. Deși Samsung și Apple îl creează pe tărâmul mobil, T5 pare adaptat pentru Mac-uri. 

Exteriorul are același strat de metal periat ca și computerele Apple, cu un design minimalist în tot. Cablul unic USB-C-la-USB-C este util, de asemenea, la fel ca majoritatea MacBook-urilor abandonează porturile USB-A. 

Alte motive pentru care ne place Samsung T5

Factorul de formă și configurarea sunt puncte ridicate pentru Samsung T5, dar motivul real pentru a cumpăra unitatea este viteza. Este cel mai rapid hard disk extern pe care l-am testat, apelând cu citiri secvențiale și scrie peste 520 MB / s și citește și scrie aleatoriu aproape de 200 MB / s. 

Performanța la întâmplare este deosebit de impresionantă, arătând că unitatea poate trata mai multe bucăți dintr-un fișier mare cu ușurință. De fapt, este atât de rapid, încât T5 este adesea folosit pentru înregistrarea video de înaltă calitate. 

De exemplu, recent lansat Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K poate înregistra direct pe un SSD extern. Samsung T5 este o alegere populară pentru media cu BMPCC 4K, atât de mult încât SmallRig are un ham construit special pentru acesta. 

Indiferent de cazul de utilizare, un Samsung T5 este o alegere ideală. Este rapid, compact, ușor și superb, reunește tot ceea ce ne place să vedem de pe un hard disk extern. Puteți afla mai multe despre asta în recenzia noastră Samsung T5. 

Western Digital My Book

Samsung T5 este bun pentru un MacBook, în timp ce Western Digital My Book este probabil mai bun pentru un iMac. Este un hard disk extern pentru desktop, ceea ce înseamnă că se află într-o incintă voluminoasă și necesită energie externă. Cu toate acestea, oferă un nivel de flexibilitate, în mod normal, nu este permis de calculatoarele Apple.  

Western digital-mea-book-1

macOS este gata să scoată unitatea din cutie, dar acesta nu este singurul motiv pentru care îl includem în această listă. Este a doua alegere din cauza utilităților pe care Western Digital le oferă. 

Veți găsi instalatori pentru aplicații care vă permit să importați date dintr-o copie de rezervă cloud, inclusiv servicii precum Microsoft OneDrive, Google Drive, Dropbox și Amazon Drive, precum și un utilitar de securitate care vă permite să criptați datele dvs. (citiți recenzia noastră OneDrive , Recenzie Google Drive și recenzie Dropbox). Totuși, aplicația noastră preferată este WD Drive Utilities. 

Cu utilitățile de unitate, puteți rula diagnostice, puteți seta un cronometru de acționare și formatați unitatea. Cu toate acestea, cea mai importantă funcție este configurația sa RAID (citiți ce este ghidul RAID). Puteți configura RAID pe macOS, dar iMac-urile nu au nicio modalitate ușoară de a adăuga unități interne. Cu toate acestea, cu mai multe cărți ale mele, puteți avea o configurare RAID pe macOS.  

Deși Western Digital My Book nu este cel mai rapid sau mai compact hard disk extern pentru Mac, este probabil cel mai funcțional. Utilitățile incluse mai mult decât justifică prețul modest. Western Digital oferă și capacități de până la 10 TB, astfel că Cartea mea este o soluție bună și pentru backup-ul Mac. 

Alte motive pentru care ne place Cartea mea digitală occidentală

Compararea cărții mele cu T5 în ceea ce privește viteza este o glumă. Cu toate acestea, în comparație cu alte hard disk-uri învârtite, Cartea mea este impresionantă. Am observat viteze secvențiale de citire și scriere peste 200 MB / s, care este cu aproximativ 50 MB / s mai rapid decât majoritatea celorlalte HDD-uri externe. Viteza de citire aleatorie nu a fost mare, dar viteza de scriere aleatorie a fost solidă la 11,54 MB / s. 

Viteza nu privește prea mult dacă Cartea Mea este folosită în contextul său adecvat. Totul despre unitate este creat pentru o setare permanentă, cu funcții precum configurațiile RAID disponibile și capacități de până la 10 TB. Western Digital My Book este o modalitate excelentă de a vă extinde stocarea iMacs sau de a face backup pentru fișierele dvs., dar nu este cea mai bună soluție dacă sunteți din mers. 

Cu toate acestea, dacă aveți o configurație Mac pentru desktop, merită aruncată o privire. Puteți afla mai multe despre asta în recenzia noastră Western Western Book My Book. 

Seagate Backup Plus Portabil

Backup Plus Portable este practic versiunea Seagate a My Book, dar într-un factor de formă mai mic. Este dotat cu o unitate internă de 2,5 inci, spre deosebire de una de 3,5 inci și nu necesită energie externă. Nu există o versiune de 10 TB disponibilă, cel puțin nu în factorul de formă compactă, dar Seagate oferă încă până la 5TB. 

seagate-backup-plus-portabil-1

Totuși, este excelent pentru Mac, din cauza configurației. Toate unitățile Seagate, inclusiv portabilul normal Seagate, ușurează pornirea și funcționarea (citiți recenzia noastră Seagate Portable). 

Există două aplicații încărcate pe unitate, una pentru Windows și alta pentru macOS, fiecare etichetată „începe aici”. Dacă faceți clic pe macOS, se va lansa un browser pentru a finaliza configurarea. 

În browserul dvs., puteți înregistra unitatea, descărca Seagate Toolkit – care vă permite să reflectați o altă unitate, să faceți backup computerului și altele – și să achiziționați servicii de recuperare. În plus, aveți ocazia să răscumpărați orice oferte incluse în unitatea dvs. În cazul nostru, avem două luni de Adobe Creative Cloud Photography pe casă. 

Ne place configurarea bazată pe web. Simplifică înregistrarea și funcționarea unității, indiferent de sistemul de operare pe care îl folosești. Nu există nicio reformată de făcut sau manuale de utilizare pe care să le parcurgeți. Seagate se ocupă de toate lucrurile murdare pentru tine.

Alte motive pentru care ne place portabilul Seagate Backup Plus

În afara configurației perfecte, există două puncte înalte pentru portabilul Seagate Backup Plus. Prima este calitatea construită. 

Deși nu este la fel de robust la SanDisk Extreme Portable (citiți recenzia noastră SanDisk Extreme Portable), Backup Plus Portable este mai rigid decât omologii săi negri. Are un blat elegant din metal periat, în timp ce spatele este acoperit într-un finisaj mat care împiedică alunecarea. 

Celălalt punct important este Seagate Toolkit, care este disponibil pentru toate hard disk-urile Seagate. Vă permite să reflectați o unitate, care păstrează o copie a ceea ce este pe computer sau să faceți o copie de rezervă a unei unități, care stochează întregul conținut într-un format pe care software-ul îl poate citi. 

Având în vedere prețul, un Backup Plus Portable este un instrument excelent pentru a avea o configurare de rezervă 3-2-1, unde o utilizați cu servicii de backup online precum Backblaze (citiți recenzia Backblaze). 

Din păcate, există și unele contra. Anume, Seagate Backup Plus Portable nu este grozav atunci când vine vorba de viteză, cu o viteză succesivă sub 130 MB / s. Acestea fiind spuse, Seagate oferă o capacitate groaznică de bani puțini, ceea ce în sine o face demnă de o privire. Puteți afla mai multe în recenzia noastră de Seagate Backup Plus Portable. 

SSD mobil G-Drive G-Technology

Backup Plus Portable și My Book se luptă atunci când vine vorba de viteză, dar oferă multă stocare la un preț scăzut. Dacă vă preocupă mai mult viteza decât capacitatea, SSD-ul mobil G-Drive G-Drive este pentru dvs. Vine la un preț ridicat, chiar mai mult decât Samsung T5, dar performanțele merită. 

g-drive-mobil-1

Configurarea este fluidă, dacă este puțin ciudată. Când am conectat unitatea, aceasta a înregistrat doar 4 GB spațiu. Au fost încărcați pe unități câțiva instalatori împreună cu instrucțiuni. La început este un pic înrădăcinat, dar G-Technology și-a configurat unitatea în acest fel dintr-un motiv. 

În afara casetei, unitatea este formatată în HFS Plus, care, după cum am menționat mai sus, este sistemul de fișiere implicit pentru macOS. Dacă tot ce folosiți este un Mac, sunteți gata să mergeți; pur și simplu executați asistentul format și ați terminat. Cu toate acestea, G-Technology include și un asistent pentru instalarea HFS Plus pentru Windows, care a fost creat de Paragon. 

Rețineți că am spus „instalare” și nu „format”. HFS Plus pentru Windows nu necesită reformatare atunci când vă deplasați între macOS și Windows, ceea ce înseamnă că puteți utiliza unitatea de pe ambele platforme păstrând datele intacte. În mediile creative în care unitățile externe pot fi transferate pe mai multe mașini cu sisteme de operare diferite, această caracteristică este crucială. 

Alte motive pentru care ne place SS-ul mobil G-Drive G-Technology

SSD-ul mobil G-Drive nu este la fel de rapid ca Samsung T5, dar este aproape. Am măsurat o viteză de citire secvențială de 562,8 MB / s, o viteză de scriere secvențială de 515,6 MB / s, o viteză de citire aleatorie de 177,9 MB / s și o viteză de scriere aleatoare de 170,5 MB / s cu CrystalDiskMark. Aceste rezultate nu sunt surprinzătoare, având în vedere ce se află în SSD-ul mobil G-Drive. 

Sub carcasa accidentată se află de fapt o unitate M.2 SanDisk X600, care este un SSD intern de 2,5 inci care este disponibil pentru vânzare. G-Technology – care, la fel ca și SanDisk, este deținut de Western Digital – a reambalat unitatea într-o carcasă de calitate IP67, consolidându-l cu protecție la căderi de până la 10 metri și rezistență la presiune de până la 1.000 de kilograme. 

Deși este mai scump decât Samsung T5, G-Drive G-Drive Mobile SSD oferă avantaje în ceea ce privește calitatea și funcțiile de construire. Dacă comutați între macOS și Windows, utilizați-l nu este un brainer. Puteți citi mai multe despre unitatea noastră în revizuirea noastră SSD G-Drive pentru dispozitive mobile. 

LaCie Rugged Mini

LaCie, la fel ca G-Technology, este axat pe creatori. Unitățile sunt construite pentru rigiditate și flexibilitate, iar acest lucru apare cu Rugged Mini. LaCie este deținut de Seagate, așa că sunteți tratat cu același proces de configurare excelent al Backup Plus Portable. 

-LACIE robust-mini-1

Pentru macOS, tot ce trebuie să faceți este să faceți clic pe aplicația „începe aici” pentru Mac-uri. Vei putea apoi să înregistrezi unitatea și să descarci orice oferte disponibile. Cu Mini Rugged, avem o lună de Creative Cloud, care rulează în mod normal 60 USD (citiți cel mai bun software de editare foto și cele mai bune ghiduri pentru software de editare video pentru a vedea de ce prețul merită). 

În plus, unitatea este formatată pentru a funcționa cu macOS. Rugged Mini are o unitate de filare tradițională în interior care transportă date prin USB 3.0. Cu toate acestea, LaCie include un cablu USB-C în cutie. Deși nu va schimba lățimea de bandă disponibilă, includerea unui cablu USB-C este excelentă pentru utilizatorii Mac, deoarece porturile USB-A încep să devină rare. 

Alte motive pentru care ne place LaCie Rugged Mini

Orice unitate din seria LaCie Rugged este construită ca un rezervor. Rugged Mini, în special, este impresionant, deoarece este un disc rotativ. Chiar și în funcțiune, unitatea poate suporta o cădere de până la patru metri, este rezistentă la ploaie și poate suporta o presiune de până la 2.205 kilograme. 

Asta e datorită carcasei metalice și a amortizorului iconic portocaliu care îl înconjoară. Nu vă confundați o unitate LaCie când vedeți una. Totuși, această protecție are un preț. 

Deși suntem unul dintre cei mai slabi interpreți pe care i-am văzut – în jur de 120 MB / s la finalul secvențial al lucrurilor – LaCie Rugged Mini este, de asemenea, unul dintre cele mai scumpe. Modelul de 1TB costă oriunde de la 75 USD până la 100 USD și nu funcționează mai bine decât un Seagate Backup Plus Portable, care costă cu aproximativ 40 USD mai puțin. 

Chiar și așa, este construit pentru a lua bătăi de cap și vine cu câteva aspecte proaspete pentru utilizatorii de Mac, pentru a porni. Dacă vi se pare bine, nu uitați să citiți recenzia noastră LaCie Rugged Mini. 

Gânduri finale

Samsung T5 este cel mai bun hard disk extern pentru Mac, dar nu ar trebui să renunțați la celelalte opțiuni. Dacă căutați o viteză similară, dar un factor de formă diferit, GD Drive Mobile SSD este o alegere excelentă. În mod similar, dacă încercați doar să economisiți bani în timp ce obțineți o capacitate mai mare, puteți merge cu un Seagate Backup Plus Portable. 

Din fericire, nu sunteți restricționat la alegerile noastre. Deși credem că cele cinci opțiuni de mai sus sunt cele mai bune opțiuni pentru Mac, o altă unitate poate fi potrivită pentru tine, în funcție de nevoile tale. Majoritatea opțiunilor din recenziile noastre de hard disk extern funcționează cu Mac, deci navigați acolo dacă aveți nevoie de alte câteva opțiuni. 

Ce hard disk extern folosești pentru Mac? De ce ai ales-o? Spuneți-ne în comentariile de mai jos. Ca întotdeauna, mulțumesc pentru lectură. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map