Cel mai bun hard disk extern de 1 TB pentru 2020: soluții de stocare ușoare

Când vine vorba de dimensiuni externe de hard disk, 1TB este un loc dulce. Este suficient spațiu de stocare pentru a vă permite să vă duceți fișierele din mers în timp ce nu mergeți pe un teritoriu cu backup complet. Dimensiunile fișierelor sunt din ce în ce mai mari, ceea ce face ca o unitate externă de 1 TB să fie minimă pentru stocarea de date suplimentare. 


Indiferent dacă doriți să vă extindeți stocarea laptopului sau să luați câteva filme din mers cu dvs., vom derula cele mai bune hard disk-uri externe de 1 TB. Am extras din cel mai bun ghid extern pentru hard disk pentru a ne asigura că oferim doar cele mai bune. 

Dacă doriți mai mult spațiu de stocare, fie pentru fișiere suplimentare, fie pentru o copie de rezervă completă a sistemului, asigurați-vă că puteți citi și cele mai bune ghiduri externe de 3TB și cele mai bune ghiduri externe de 4TB. Acolo, veți găsi opțiuni mai potrivite pentru backup, în timp ce aici, ne vom concentra mai ales pe stocarea extinsă.

Cel mai bun hard disk extern de 1 TB 2020

Alegerea celui mai bun hard disk extern de 1 TB

Există mai mulți factori în alegerea celui mai bun hard disk extern de 1 TB decât ar părea la început. Evident, pentru a include o unitate, trebuia să oferim o capacitate de 1 TB. Cu toate acestea, având în vedere această cantitate de stocare, a trebuit să aducem în considerare și alți factori. Anume, am avut în vedere scopul unității. 

Hard disk-urile externe cu capacitate de 1 TB nu sunt cea mai bună soluție pentru backup. Deși pot fi utilizate în acest scop, nu ne-am concentrat asupra acestuia. Ați putea face backup, să zicem, un laptop cu un hard disk extern de 1 TB, dar va fi rapid inutil dacă faceți upgrade pentru calculatoare sau descărcați mai multe fișiere. 

În loc de capacitatea brută, ne-am concentrat pe viteză, oferind opțiuni precum Western Digital My Book (citiți recenzia noastră pentru Western Digital My Book). Un hard disk extern cu 1 TB de stocare este mult mai util pentru a lua fișiere din mers, fie că este să vizionați unele filme, să jucați unele jocuri sau să faceți ceva de lucru. 

Din cauza mentalității „ia-ți lucrurile din mers”, ne-am uitat către unități de stare solidă mai mult decât unitățile de hard disk. HDD-urile au o performanță mai slabă și sunt mai predispuse la eșec, făcând un SSD o alegere clară pentru o unitate de 1TB. Acestea fiind spuse, SSD-urile sunt scumpe, așa că am inclus câteva HDD-uri care credem că merită. 

În plus, caracteristici precum criptarea hardware și protecția parolelor sunt incluse în mod extrem de ridicat. Presupunând că luați unitatea în mișcare, este important să întâmpinați un eșec în cazul în care acesta este pierdut sau furat. În acest caz, dimensiunea contează și ea.

Cel mai bun HD extern de 1 TB: Samsung T5

Samsung T5 s-a clasat pe primul loc în cel mai bun hard disk extern SSD și cel mai bun hard disk extern pentru ghidurile Mac, așa că ar trebui să surprindem la fel de puțin faptul că este pe primul loc. Face tot ceea ce ne dorim un hard disk extern, combinând viteza, creează calitatea și funcțiile într-un pachet la un preț rezonabil. 

Samsung-t5-1

Este disponibil până la 2 TB, dar modelul de 1TB este într-adevăr locul dulce. Plătești în jur de 0,16 USD pe gigabyte, ceea ce nu este o rată proastă pentru un SSD. De asemenea, vine cu jet negru, în timp ce versiunile de 250 GB și 500 GB ale unității vin într-un albastru pal. Deși ambele arată bine, suntem parțiali la modelul de negru. 

Pentru preț, performanța este excelentă. Am remarcat viteze de citire și scriere secvențiale cu mult peste 500 MB / s, și viteze de citire și scriere aleatoare aproape de 200 MB / s. T5 indică puterea USB 3.1, lăsând SSD-urile care folosesc USB 3.0, cum ar fi ADATA SD600, în praf (citiți recenzia noastră ADATA SD600).

Și mai impresionant este faptul că Samsung poate împacheta atât de multe performanțe într-un pachet atât de mic. T5 este ușor ca o pene sau, mai exact, la fel de ușor ca aproximativ 6.000 de pene de pui. Cantareste doar 51 de grame si masoara mai mic decat o carte de vizita la 57,3 mm cu 74 mm. 

Alte motive pentru care ne place Samsung T5

Deși mic, T5 nu este fragil. Nu este la fel de protejat ca ceva precum LaCie Rugged Mini (citiți recenzia noastră LaCie Rugged Mini), dar poate dura. Unitatea este încorporată într-un giulgi metalic, care poate face față cu câteva picături. Fiind un SSD, T5 nu prezintă niciun risc de platouri stricate. 

În plus, Samsung include software-ul său de management al unității cu T5. Când o conectați la computer, vi se va solicita să instalați software-ul, ceea ce vă va permite să setați o parolă și să verificați actualizările de firmware. 

Când modul de securitate este angajat, datele dvs. sunt criptate cu AES-256 până când introduceți parola. Puteți afla mai multe despre asta în descrierea noastră de criptare. 

Din fericire, puteți dezactiva modul de securitate dacă nu doriți să introduceți întotdeauna parola. Prin și prin intermediul acestuia, Samsung T5 este definiția de impresionant. Este compact și ușor, dar este inclus în unele dintre cele mai bune performanțe pe care le-am văzut. Puteți afla mai multe despre asta în recenzia noastră Samsung T5.

SSD mobil G-Drive G-Technology

SSD-ul mobil G-Drive G-Drive este ușor mai mare și ceva mai robust decât Samsung T5. Vine totuși cu performanțe similare. Viteza de scriere secvențială a fost puțin mai lentă, în timp ce viteza de citire aleatorie a fost puțin mai rapidă, dar, în general, performanța este cam aceeași. 

g-drive-mobil-1

Atragerea către SSD-ul mobil G-Drive este de calitate. Este clasificat IP67 pentru protecția împotriva prafului și a apei, ceea ce înseamnă, pe scurt, că este protejat de aproape orice. „6” este cea mai mare cotă de praf, ceea ce înseamnă că unitatea de acționare poate intra în contact complet cu praful dăunător – cum ar fi rumegușul și praful metalic – și încă funcționează bine. 

Cu toate acestea, nu este la fel de ridicat pe scara apei. Standardul IP se ridică la opt pentru apă, SSD-ul G-Drive Mobile punctând „7”. Chiar și așa, această evaluare înseamnă că poate fi scufundată cu până la un metru de apă timp de până la 30 de minute. Dacă nu intenționați să vă aruncați mașina în ocean timp de o oră, veți fi bine. 

Această protecție suplimentară are însă un cost suplimentar. Modelul de 1TB este cu aproximativ 20 de dolari mai scump decât T5 sau, pentru o comparație mai directă, cu 0,03 USD mai mult pe gigabyte. Deși costul merită, T5 este suficient de dur pentru majoritatea aplicațiilor. 

Cu excepția cazului în care vă preconizați că aveți nevoie de protecția suplimentară a G-Drive Mobile SSD, nu există prea multe motive pentru al alege pe T5 în ceea ce privește performanța. Este o unitate excelentă de 1 TB, în general, doar puțin mai mică decât T5 din punct de vedere al costurilor. Acestea fiind spuse, dacă preferați estetica generală a SSD-ului mobil G-Drive, nu este chiar atât de scump.

Alte motive pentru care ne place SS-ul mobil G-Drive G-Technology

SSD-ul mobil G-Drive nu utilizează de fapt o unitate dezvoltată de G-Technology. Dacă nu știți, G-Technology este deținută de Western Digital și este menținută ca soluție de stocare creativă în același mod în care HGST a fost orientat către backup-ul întreprinderii. Western Digitalalso dețineSanDisk și asta este ceea ce se află în SSD-ul mobil G-Drive. 

În esență, cumpărați un SSD SanDisk X600 M.2 într-o carcasă USB 3.1 robustă. În acest context, de fapt, prețul nu este prea prost. Unitatea de 1 TB X600 va avea aproximativ 130 de dolari pe Amazon, deci 50 de dolari în plus cumpără comoditatea utilizării externe a unității, precum și o carcasă dură.

În general, SSD-ul mobil G-Drive G-Technology este un disc extern impresionant, cu un preț egal. Deși este ușor pe caracteristici, poate dura și bate viteze demne de cea mai rapidă listă de discuri noastre externe din proces. Puteți afla mai multe despre asta în recenzia noastră de SSD G-Drive pentru dispozitive mobile.

SanDisk Extreme Portable

SanDisk Extreme Portable spune tot ce trebuie să știi în nume. Este construit pentru a fi cât mai compact posibil, oferind în același timp o viteză excelentă și o calitate ridicată. Din fericire, face toate aceste lucruri. Este mai ușor, mai mic și mai subțire decât chiar Samsung T5 și include chiar și un cârlig mic pentru fixarea acestuia la o carabinieră. 

sandisk-extremă-portabil-2

Mai mult, poate funcționa în anumite condiții destul de nebunești. Unitatea funcționează de la 32 până la 95 de grade Fahrenheit (0 până la 32 de grade Celsius), permițând internelor să urce până la 158 de grade Fahrenheit (70 de grade Celsius). În plus, este rezistent la șocuri și vibrații și este protejat de apă și praf. 

Acestea fiind spuse, nu sunt la fel de protejate ca SSD-ul mobil G-Drive. Este evaluat IP55, ceea ce înseamnă că poate funcționa în continuare după contactul cu praful dăunător, dar nu cu un contact prelungit. Pentru apă, poate fi pulverizat din toate părțile cu un furtun cu putere mare – cu o duză de cel mult 12,5 mm sau aproximativ o jumătate de centimetru – dar nu poate fi complet scufundat. 

Deși puțin mai puțin protejat, SanDisk Extreme Portable este mai ieftin decât SSD-ul G-Drive Mobile. Modelul 1TB este cu puțin peste 150 de dolari, prezentând aproape cel mai bun preț per gigabyte din rază de acțiune. Dacă doriți să obțineți o valoare maximă, 2TB are un preț mai bun pe gigabyte, dar vă va costa aproape 300 de dolari atunci când totul este spus și terminat.

Alte motive pentru care ne place SanDisk Extreme Portable

SanDisk Extreme Portable funcționează mai bine decât orice HDD extern pe care l-am testat – citiți recenzia noastră de bază pentru Toshiba Canvio pentru un exemplu – dar nu și SSD-ul mobil Samsung T5 sau G-Drive.. 

Vitezele secvențiale au fost în jur de 20 MB / s mai lente, la fel ca și vitezele aleatorii. Acestea fiind spuse, o comparăm cu cele mai bune. Viteza SanDisk este foarte impresionantă. 

SanDisk nu vă oferă unitatea și lăsați-o să fie, totuși. Preîncărcat pe ea este o copie a SanDisk SecureAccess. Deși este software-ul datat, SecureAccess vă va permite să criptați datele de pe unitatea dvs. cu AES-128, protejându-le cu o parolă. Preferăm mai mult sistemul Samsung, dar în general SanDisk nu este rău. 

Între SSD-ul mobil G-Drive, T5 și Extreme Portable, există mici diferențe în ceea ce privește performanțele și funcțiile. Cea mai mare diferență este factorul de formă, așa că dacă vă place aspectul și dimensiunea SanDisk Extreme Portable, este unitatea pentru dvs. Puteți citi mai multe despre asta în recenzia noastră SanDisk Extreme Portable.

Elemente digitale occidentale

Western Digital Elements are legătură cu elementele de bază ale stocării. Nu este un hard disk impresionant sau fulgerător, care prezintă un exterior din plastic integral, cu un disc rotativ în interior. În loc să fie aproximativ cea mai rapidă viteză sau cea mai robustă exterioară, unitatea Elements are în vedere stocarea datelor în cel mai simplu mod posibil.

-digitale-elemente-1 Vest

Vine și cu un preț care să se potrivească, ceea ce este bun. Pornind de la doar 50 de dolari pentru modelul 1TB și cu o valoare de 100 $ pentru cea de 4TB, Western Digital Elements este unul dintre cele mai ieftine discuri externe din jur. Este optim la 1TB sau 2TB, deoarece capacitățile 3TB și 4TB sunt mai potrivite pentru Western Digital My Book. 

Totuși, doar cumpărați spațiu de stocare. Așa cum sugerează și numele, unitățile de Elemente se referă la elementele de bază ale spațiului de stocare, deci nu sunt incluse suplimente. La 1 TB, nu am fost prea dezamăgiți de lipsa unui instrument de rezervă, dar protecția prin parolă ar fi bine. Chiar și așa, Western Digital pune la dispoziție gratuit un instrument de diagnosticare pe site-ul său web. 

Dacă sunteți în căutarea unei unități ieftine care să ofere o capacitate foarte mare, elementele Western Digital sunt pentru dvs. Va trebui să-l tratați cu grijă, spre deosebire de opțiunile de mai sus, dar banii economisiți ar putea merita. 

Alte motive pentru care ne plac elementele digitale occidentale

Înțelept în ceea ce privește viteza, Western Digital Elements este aruncat de opțiunile de mai sus, dar nu este rău pentru un disc de filare ieftin. Testarea noastră a produs viteze de citire secvențiale de 131,3 MB / s, viteze de scriere secvențiale de 127,4 MB / s, citiri aleatorii de 0,55 MB / s și scrieri aleatorii de 10,11 MB / s. 

În adevărata modă digitală occidentală, se concentrează mai mult pe scrieri aleatorii decât cititul. Acest lucru înseamnă, în practică, că unitatea se va descurca bine atunci când se înregistrează date noi pe platouri, dar va avea greu să caute aceste date pe linie. În general, este o unitate axată pe backup, așa că țineți cont dacă aveți nevoie de acces rapid la fișierele dvs..

Chiar și cu dezavantajele sale, elementele digitale occidentale sunt impresionante la prețul său. Nu furnizează viteze de umflare, dar rata de transfer este încă acceptabilă. În plus, nu are o calitate robustă a construcției, dar nu trebuie să o luați cu drumeția cu voi. În general, este o unitate solidă la prețuri ieftine. Puteți afla mai multe în recenzia noastră de elemente digitale occidentale.

Seagate Backup Plus Portabil

Seagate Backup Plus Portable este ca o versiune extinsă a Western Digital Elements. Este similar ca formă și funcție cu Seagate Portable normal, dar cu câteva îmbunătățiri semnificative (citiți recenzia noastră Seagate Portable). Anume, designul este mult mai atractiv și vine cu o mână de utilități.

seagate-backup-plus-portabil-2

În primul rând, să vorbim despre design. Există mai multe variante ale Backup Plus Portable, dar în scopul acestui ghid, vom vorbi despre Slim și Ultra Touch, care sunt singurele versiuni care oferă un model de 1TB. Versiunea Slim este ceea ce vă așteptați. Este o versiune slimmed în jos a unității normale, care este oferită într-o varietate de culori, fiecare cu un strat de țesătură.. 

Versiunea Ultra Touch este puțin mai scumpă, dar vine cu funcții care să justifice prețul. În mod normal, va trebui să utilizați un conector USB-A cu Backup Plus Portable, dar versiunea Ultra Touch include un adaptor USB-C. În plus, versiunea Ultra Touch vine cu criptare hardware și protecție cu parolă. 

Asta nu înseamnă că versiunea Slim este nulă de caracteristici. Seagate include Toolkit cu toate unitățile sale, inclusiv fiecare variantă de rezervă Backup Plus. În Setul de instrumente, veți găsi instrumente de rezervă și de oglindire a unităților existente, ceea ce este foarte util. În plus, puteți seta un program automat pentru backup-ul dvs., astfel încât să nu se piardă date.

Alte motive pentru care ne place portabilul Seagate Backup Plus

Deși este impresionant în ceea ce privește funcțiile și calitatea construită, Backup Plus Portable nu este excelent atunci când vine vorba de viteză. Prezintă o concentrare diferită de unitățile Western Digital, seara citind și scrie la întâmplare. Deși asta va duce la o performanță ușor mai bună în anumite scenarii, în general este o performanță mai slabă. 

Este totuși util. În timpul testării noastre, am observat viteze de citire secvențiale de 129.6 MB / s, scrieri secvențiale de 136.9 MB / s, citiri aleatorii de 1.31 MB / s și scrieri aleatorii de 1.31 MB / s. Performanța la întâmplare este problema principală. Deși mai mult decât unitățile Elements, viteza de scriere aleatorie ar putea crea un blocaj. 

Chiar și așa, la acest preț, va exista un compromis. Seagate Backup Plus Portable este doar ceva mai scump decât Western Digital Elements, în timp ce ambalează în mai multe funcții. Puteți afla mai multe despre unitate în recenzia noastră de Seagate Backup Plus Portable. 

Gânduri finale

Majoritatea hard disk-urilor externe sunt oferite într-o variantă de 1TB, dar credem că cele cinci opțiuni de mai sus sunt cele mai bune. Deși scump, Samsung T5 șterge podeaua din punct de vedere al performanței, creează calitatea și caracteristicile. Western Digital Elements și Seagate Backup Plus Portable sunt, de asemenea, unități solide, dar numai în contextul prețului. 

Din diverse motive, este posibil să aveți nevoie de o unitate diferită. Dacă niciuna dintre opțiunile de mai sus nu a stârnit interesul dvs., asigurați-vă că citiți alte recenzii externe ale unui hard disk. 

Ce hard disk extern de 1 TB utilizați? De ce ai ales-o? Spuneți-ne în comentariile de mai jos. Ca întotdeauna, mulțumesc pentru lectură. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map