Starea norului, noiembrie 2019

Bună ziua și bine ați venit la această ultimă stare a norului, coloana noastră lunară în care trecem peste cele mai mari povești din industria cloud și tehnologie. Octombrie a fost o lună plină de evenimente, dar noiembrie s-a mișcat cu o viteză aproape rotundă, așa că încercați să analizăm toate evoluțiile din nișa noastră.


Desigur, suspecții noștri obișnuiți de Facebook și Balanță, moneda sa extrem de neplăcută, vor apărea, dar nu aruncăm doar pietrele obișnuite din casa noastră de sticlă. Verifică și războaiele de streaming și câteva povești mai scurte. Însă, în primul rând, vom vorbi despre o încălcare destul de gravă a securității care afectează unul dintre furnizorii noștri VPN preferați, NordVPN.

Hack NordVPN

Încălcarea NordVPN

La începutul lunii, a apărut știrea că un server NordVPN a fost încălcat în martie 2018. Atacul a fost posibil din cauza unei erori comise de operatorul centrului de date, cu care VPN nu mai are afaceri, dar nu au fost înregistrate expuse. 

În total, nu este cea mai mare afacere, de fapt, având în vedere că infracțiunea informatică poate lovi pe oricine și oricând, dar ridică problema transparenței.

Până la urmă, de ce nu am aflat până în octombrie 2019, aproape 18 luni mai târziu, că acest atac a avut loc? Oricine este bazat pe realitatea afacerilor online știe că se întâmplă atacuri și, din când în când, oamenii din spatele lor vor avea acces, dar atâta timp cât criptați toate datele dvs. și, ca în cazul NordVPN, nu păstrați jurnalele utilizatorilor, nu există niciun rău făcut , obișnuit.

Deși serviciul a ieșit rapid cu o declarație care răspunde la aceste întrebări, precum și o explicație a ceea ce s-a întâmplat exact, am decis să redăm puțin serviciul în recenzia noastră NordVPN, doar doar câteva puncte. Acestea fiind spuse, mai avem încredere în NordVPN, deși acest episod ne amintește de toate că nimic nu este complet sigur online.

Streaming Wars: High Seas S-ar putea câștiga

Pirat torenting

Cu o notă mai puțin serioasă, războaiele de s-au încălzit înainte de lansarea Disney + în SUA pe 12 noiembrie, cu lansări în întreaga lume, după scurt timp. Dacă doriți să aflați mai multe despre serviciu sau doriți să aflați cum să îl accesați de oriunde, consultați ghidul nostru despre cum puteți viziona Disney+. 

Noul behemoth de pe scenă – oferind experiențele complete ale universului Star Wars și Marvel, precum și tot ceea ce Disney a produs vreodată – reprezintă o amenințare serioasă pentru canalele existente. Într-un fel, acest lucru nu a descurajat pe nimeni să facă ceea ce fac, totuși și, în unele cazuri, chiar să lanseze noi concurenți.

Cu toate acestea, la fel cum am spus în ediția din august a acestei coloane, tot ceea ce este probabil să facă este să facă pirateria mai atractivă. Disney a sustras efectiv o bucată uriașă din biblioteca Netflix și creează o afacere ucigașă cu Hulu care o va pachet cu Disney +, dar Netflix are încă suficient pentru a oferi spectatorilor, așa că este puțin probabil ca oamenii să renunțe.

Dacă abonați atât la Netflix cât și la Disney + vă vor costa aproximativ 20 de dolari pe lună, ceea ce ar trebui să fie realizabil pentru majoritatea. Cu toate acestea, dacă adăugați alte abonamente la divertisment sau începeți să vă gândiți în termeni anuali, atunci mulți consumatori ar putea decide că costă prea mult. 

În timp ce aceste mari corporații se luptă cu cota de piață, ei ar putea foarte bine să constate că piața se micșorează doar pentru că oamenii sunt ocupați.

I Am Robot: The Zuck Faces Congress (din nou)

Zuckerberg Facebook

Mark Zuckerberg a devenit un meme după mărturia sa pe Capitol Hill în mai 2018, datorită performanței sale robotice și răspunsurilor evazive, ca să nu mai vorbim de consumul excesiv de apă. De atunci, se pare că băiatul nu a reușit să obțină prea mult în calea instruirii mediatice, deși mai mulți politicieni americani și-au accentuat cunoștințele de tehnologie.

Acest lucru a fost evident în timpul audierii The Zuck despre Balanță, moneda sa digitală. Pentru a scurta o poveste lungă, se pare că nimeni din Facebook nu are nicio idee reală despre cum ar funcționa Libra, care sunt riscurile pentru consumatori (și confidențialitatea lor) și ce anume speră compania să obțină odată cu introducerea sa. 

După cum te-ai aștepta, mulți susținători ai Zuck Buck au abandonat rapid nava după criza publică masivă în urma audierii.

Adăugându-vă la problemele Facebook – și da, s-ar putea să ne imaginăm frecându-ne mâinile în glee abia suprimate – o acțiune masivă de acțiune de clasă îndreptată împotriva sa pentru utilizarea sa greșită a tehnologiei de recunoaștere facială a primit avantajul de la un judecător, unul federal, nu Mai puțin. 

Prețul pentru acest lucru ar putea fi de până la 35 de miliarde de dolari, la care se adaugă costurile instanței, putând încuraja controlorul cu abur al lui Zuckerberg pentru viitorul prevăzut. Nu putem decât să sperăm.

Huawei să le permită să creeze rețele?

Huawei

Pentru a finaliza acoperirea noastră periodică, există încă un capitol scris în saga dacă țările occidentale ar trebui să permită Huawei să construiască (o parte) rețelelor 5G naționale. 

Așa cum am vorbit în ediția noastră din iunie, singurele companii capabile în acest moment să furnizeze conexiuni de date super rapide sunt din Regatul Mijlociu, iar toate cele vin cu amenințarea reală de spionaj de către serviciile de informații chineze.

Astfel, UE a comandat o evaluare a riscurilor asupra a ceea ce putem și nu ne putem aștepta atunci când statele sale membre lasă Huawei să lucreze în rețelele sale 5G. Deși este un raport lung și nuanțat, ceea ce prevede este faptul că riscurile sunt gestionabile, cu condiția luării măsurilor de precauție adecvate. La rândul său, Germania a decis să deschidă ușile către Huawei, deși nu complet.

Cu toate acestea, acest lucru ignoră complet problema că de fiecare dată când China este dată în vreun fel, exploatează fără milă această deschidere; de exemplu, vezi doar ce se întâmplă în apele sale din apropiere sau suprimarea brutală a Hong Kong-ului. 

Problema constă în faptul că politicienii occidentali raționali văd China ca un partener rezonabil, ceea ce nu este foarte mult. A lăsa Huawei să lucreze la telecomunicații înseamnă doar semănatul vântului.

Povestiri mai scurte

Georgia

Pentru a vedea daunele care ar putea fi provocat de către cineva cu acces la sisteme informatice din întreaga țară, nu căutați mai departe de Georgia – națiunea caucaziană, mai degrabă decât de statul american. Un atac ciberatic masiv a eliminat aproape întreaga țară, provocând pagube nespuse și probabil să-i elibereze pe oameni.

Cu toate acestea, potrivit a cel puțin unui oficial chinez, tocmai vinovatul este de vină pentru toate aceste probleme, datorită „mentalității Războiului Rece” care împiedică „încrederea reciprocă” în cyberspațiu. Avem un sentiment de cenzură chineză și abuzurile sale la adresa drepturilor omului ar putea fi parțial vinovate pentru asta.

Într-o veste mai bună, Google a interzis o întreagă mizerie de aplicații de împrumut cu plata din Play Store, în calea acelor rechini de împrumut. Orice lucru care face ca una dintre cele mai prădătoare industrii să fie supărată este o mișcare bună în cartea noastră, așa că toate laudele aduse Mountain View în acest caz.

În alte știri legate de Google, compania a prezentat o descoperire de calcul cuantic care, potrivit oamenilor, mult mai inteligent decât noi, este destul de grozav, dar nu la fel de mare pe cât a fost anunțat. Vom fi sinceri, tot ce ne-am putea gândi este dacă ar putea sau nu să ruleze The Witcher 3 pe setări complete pe un ecran mare.

Gânduri finale

Cu asta, te vom lăsa pentru această lună. Luna noiembrie începe să fie o altă lună interesantă și deja așteptăm să vă spunem totul în decembrie. Deocamdată, vă dorim noroc cu zilele întunecate din emisfera nordică și multă plăcere a primăverii în sud.

Am ratat vreo veste importantă din octombrie? Sau am interpretat greșit vreun fapt? Spuneți-ne în comentariile de mai jos. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map