Starea norului, noiembrie 2018

Bine ați venit la starea norului, coloana lunară a Cloudwards.net unde vă primim știrile lunii care a fost și vă spunem părerea noastră. În ediția noastră din octombrie am prezis că va fi o lună interesantă și băiete, aveam dreptate. Au fost câteva săptămâni înnebunite în techland și recurgem la șansa de a ne lumina.


Facebook va face o apariție (vom face o pauză pe măsură ce vă recuperați de la surpriza dvs.), vom avea mai multe dovezi că Google este rău și avem și noi noutăți. Cu toate acestea, vom începe cu marele: social media și alegeri. Deși jumătatea americană primește cea mai mare atenție, au existat și câteva sprâncene în Brazilia săptămâna trecută.

Social Media Samba

Bolsonaro și alegeri

Câștigătorul alegerilor prezidențiale din Brazilia, Jair Bolsonaro, este adesea comparat cu Trump: este carismatic, neconvențional și își spune mintea. De asemenea, se pare că a fost singura persoană din cursa prezidențială care a înțeles cu adevărat puterea rețelelor de socializare. De exemplu, el a ignorat în mare parte dezbaterile, preferând să-și învârteze alegătorii cu un torent de postări pe Facebook care arăta puțin argumente.

Bolsonaro a folosit acest avantaj cu un efect bun. Nu numai că campania sa s-a concentrat pe răspândirea de mesaje care subliniau defalcarea ordinii sociale (elementul principal al populaliștilor de pretutindeni), au fost difuzate și o mulțime de „fake news”. Ar trebui să remarcăm aici că la Cloudwards.net preferăm să o numim „dezinformare”, pentru că, bine, asta este.

Această dezinformare nu a fost foarte subtilă: partidul de stânga care a candidat la președinție a avut de suferit din cauza unor probleme serioase de credibilitate după scandalul de corupție „spălătorie auto” și tabăra Bolsonaro a exploatat acest lucru prin imagini falsificate care sugerează fraudarea alegătorilor de către stânga ( Institutul Poynter are câteva exemple bune).

Nu că opoziția lui Bolsonaro a fost formată din băieți de cor: această piesă detaliază modul în care roboții Twitter au funcționat peste ore la alegerile din 2014, precum și cea din 2018 pentru toate părțile. Nu Bolsonaro a fost singurul care a folosit acest nou arsenal, ci doar că l-a folosit mai bine. Nu m-a durut că a avut și niște susținători puternici, care răspândeau mesaje WhatsApp în numele său.

Dezinformarea și societatea

Fake News și dezinformare

Acum, Brazilia este departe și, probabil, există mulți oameni sceptici cu privire la influența social media asupra alegerilor. Vreau să spun că, toți am influențat cu ușurință membrii familiei, să spunem, dar oamenii de genul acesta sunt o minoritate necuvențială, nu? Dreapta? Gresit.

Studiul legat a demonstrat că campaniile de social media, atât pozitive, cât și negative, funcționează și funcționează bine. Analizele de date intră în joc, precum și alte forme de voodoo digital, dar rezultatul este că nu putem ignora partea socială și jocul de informații diseminate digital în viața noastră.

În India, de exemplu, problema cu WhatsApp care bâlbâie mulțimile pentru a elimina niște justiții bune de modă veche, este atât de proastă încât compania a creat un grup de teatru pentru a vizita țara și a spune oamenilor să nu creadă tot ce au citit. S-ar putea să sune nebun, dar oamenii au murit acolo din cauza zvonurilor rău intenționate pe rețelele de socializare.

Până acum, nimeni nu a murit în vest din cauza dezinformării, însă americanii au ales Donald-ul, astfel că terenul înalt moral este mai mult o înălțime blândă decât orice altceva. Cu toate acestea, există o șansă ca puterea președinților americani să fie frânată săptămâna viitoare dacă Congresul poate fi stivuit împotriva lui, ceea ce ne aduce pe un alt câmp de luptă social media.

Democrația a izbucnit digital

Midterms și fake news

În SUA, termenii prezidențiali sunt de patru ani pe drum. La jumătatea drumului, există o alegere, numită jumătate de durată, unde americanii pot vota pentru camera inferioară din Congres, precum și jumătate din locurile din Senat. Deoarece președinții pot fi împiedicați dacă electoratul votează la jumătatea perioadei de opoziție, acestea sunt destul de mari.

După cum vă puteți imagina, a avea un președinte la fel de polarizant precum Trump face un termen foarte interesant. Dacă democrații pot obține majorități în ambele case (de preferință ambele, desigur), îl pot transforma pe Donald într-un președinte de rață ședință, care nu poate face mare lucru. Dacă republicanii își păstrează majoritatea, este o problemă a politicii actuale.

În prezent, administrația are un rating de aprobare destul de scăzut, dar acesta nu este singurul indicator al modului în care ar putea rezulta alegerile. Unul dintre cele mai importante lucruri este să te asiguri că oamenii potriviți vor apărea la urne, în timp ce cei greși vor rămâne acasă. Există o mulțime de modalități de a face acest lucru, tactica include gerrymandering și suprimarea alegătorilor, dar dezinformarea în social media a devenit un factor major.

La alegerile prezidențiale din 2016, de exemplu, armata trollă rusă s-a concentrat pe mesaje despre care au considerat că vor împiedica alegătorii negri și musulmani. Aceste grupuri, în ansamblu, votează în general, democrat, astfel încât faptul că aceștia își pierd interesul de a merge la urne a însemnat o schimbare către orice republican.

O altă tactică este aceea de a declara cursa câștigată pentru un candidat advers. La început sună contrazicător, dar, dacă este corect, persoanele care urmau să voteze candidatul respectiv nu se afișează, considerând că nu trebuie. Să fim sinceri, votarea este o durere în gât, deci de ce să mergi dacă nu trebuie?

Se întâmplă mult mai mult decât mesaje simple de campanie difuzate online. Este un joc psihologic care transcende simplul mesaj „tipul nostru este cel mai bine, deci votează-ne pentru noi”, pe care l-am fi așteptat în timpul campaniei.

Deoarece este atât de subtil, este, de asemenea, greu de așteptat ca fiecare alegător să fie cu ochii pe el. Oamenii obișnuiți sunt ocupați cu propriile preocupări și nu pot fi așteptați ca fiecare dintre ei să fie un analist cu ochi de ras din toate informațiile primite într-o zi. Acesta este motivul pentru care politicienii au transferat această responsabilitate către companiile de social media, cu rezultate mixte.

Rolul afacerilor

Probabil veți fi șocați să auziți că nu prea avem credință în capacitatea acestor companii de a salva democrația noastră. După cum am fost documentate în starea anterioară a articolelor din cloud, ei sunt mai ales interesați să câștige bani – ceea ce este în regulă – și cu atât mai puțin într-o lume mai bună, promisiunile lor nu fac față.

Google, Twitter, Facebook și alți câțiva alții au fost chemați în fața audierilor, unde trebuiau să se apere împotriva acuzațiilor de părtinire împotriva conservatorilor sau să asigure politicienii că sunt tot ce pot împotriva influenței armatelor troll – Rusia nu este ” este singura țară care le angajează.

Cu toate acestea, este o sarcină masivă și nici aceste tipuri de hackeri nu sunt proști. Amplasați într-un singur loc, vor pune la punct un magazin în altul. Scara rețelelor de dezinformare vă face să vă întrebați dacă este corect că singura responsabilitate pentru combaterea lor este în companiile de social media și dacă guvernele nu le folosesc pur și simplu ca țap ispășitor pentru o problemă pe care nu au niciun indiciu despre cum să le combată.

Hacks, minciuni și note de întâlnire

google și china

Nu că Facebook nu are probleme proprii. Pe lângă faptul că încă aruncă acuzațiile de interacțiune electorală și pandering de date, compania a fost și ea victima criminalității informatice. Hackerii au vizat bazele de date Facebook și s-au decontat cu detalii de până la 50 de milioane de oameni. Un transport frumos, mai ales că aceasta include conectarea la alte site-uri.

Vom face o pauză aici pentru o rapidă promovare de rușine a auto-promovării: în loc să utilizăm autentificări FB, trebuie să folosiți unul dintre cei mai buni manageri de parole. Ei fac o treabă mai bună decât orice îi pune Zuck și nu trebuie să vă coste nimic.

Pentru că, practic, Facebook nu vă poate garanta nici confidențialitatea, nici securitatea, ceea ce face o negociere cu adevărat proastă pentru persoanele care par să dorească să împărtășească lucrurile cu lumea largă (ne dăm seama că având propria noastră pagină de Facebook în timp ce spunem asta ne face ipocriți, mulțumesc ).

Cu toate acestea, Facebook nu este singura firmă de internet în centrul atenției în acest moment. Google atrage multă atenție pentru obiectivul său declarat de a intra pe piața chineză cu un motor de căutare cenzurat, numit cod Dragonfly (chiar și executanții Google urmăresc prea multe filme de la Hollywood, se pare).

Cu toate acestea, așa cum am detaliat în edițiile anterioare ale acestei coloane, acesta nu este exact un proiect popular în rândul publicului, politicienilor sau angajaților Google. Destul de rău în sine, dar octombrie a văzut scurgerea unui transcript al unei reuniuni a Dragonfly a proiectului care a contrazis linia oficială a companiei, care a susținut că Google va respecta libertatea de exprimare.

Unele PR foarte proaste acolo. Apoi, din nou, chiar dacă Mike Pence crede că ceea ce faceți este greșit, probabil că ar trebui să vă reconsiderați să faceți acest lucru.

Știri scurte

California

Factura de neutralitate netă din California este deocamdată suspendată. După câteva întoarceri între guvernul Golden State și Departamentul federal al Justiției, s-a decis că un proces împotriva FCC-ului depus de companiile tehnologice are prioritate deocamdată. O lovitură pentru iubitorii unui internet gratuit, dar timpul va spune ce se va întâmpla.

Bloomberg a făcut unele valuri grave raportând despre prezența cipurilor în procesoare care ar fi fost preluate de către operatorii chinezi. Atât guvernul chinez, cât și oficialii americani, precum și producătorii de chipuri în cauză, au negat acuzația, însă, la momentul scrierii, Bloomberg nu trebuie să se ridice sau să prezinte dovezi dure.

Avocatul vieții private și acuzatul infractor sexual Julian Assange va trebui în curând să renunțe la săpăturile sale în ambasada Ecuadorului la Londra. Națiunea din America de Sud este înrădăcinată pe internet după 8 ani, practic, pentru a fi cea mai proastă cameră de cameră. Va trebui doar să vedem dacă și când va fi arestat odată ce evacuarea sa va fi finalizată.

Mozilla va integra în viitorul apropiat o rețea privată virtuală în browserul său Firefox. Programul pilot este deja lansat unui număr select de utilizatori americani și va costa probabil în jur de 10 dolari pe lună. VPN în cauză este ProtonVPN, care este o alegere solidă, deși nu fără unele note. Citiți recenzia noastră pentru ProtonVPN pentru detalii.

Vom încheia această stare a norului cu o intrare Apple: se pare că controalele parentale ale iOS 12 aparent blochează orice informație anatomică de către copiii dvs. prețioși (inclusiv elementele de bază despre reproducere și altele asemenea), dar permit tot felul de îngrozitoare sângeroase sub formă de site-uri teroriste și altele asemenea. Hopa!

Gânduri finale

Așa cum am spus la început, octombrie a fost o lună foarte aglomerată și probabil am sărit câteva povești pe care alții le-au considerat mai importante. Simțiți-vă liber să indicați orice omisiuni marcante în comentariile de mai jos și apoi înscrieți-vă la newsletter, astfel încât să ne puteți urmări backpedal-ul în timp real.

Vă mulțumim foarte mult pentru că ne-ați citit știrile din octombrie. Sperăm că vă veți alătura din nou la o lună. Până atunci, noroc și stai în siguranță.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map