Starea norului, mai 2019

Bună ziua și bine ați venit într-un nou stat al norului, coloana lunară a Cloudwards.net în care aruncăm o lumină aspră asupra tuturor celor întâmplate în lumea tehnologiei. Pregătiți-vă să fiți amețiți de opiniile noastre informate, toate informate printr-o citire extinsă a știrilor, în măsura în care este posibil în Epoca umpluturii sau doar căscă în așteptare. Totul este bine.


În această lună, vom face fotografii pe obișnuitul nostru obiectiv Facebook, precum și pe Alexa, ceea ce este o dovadă că Amazon este la fel de rău ca Facebook sau Google atunci când vine vorba despre dreptul la intimitate al oamenilor. Situația Huawei va apărea, de asemenea, și vor fi și alte știri mai mici, dar, mai întâi, să aruncăm o privire la ce se întâmplă cu VPN-urile..

Rusă la concluzii

Interzicerea VPN rusă

La sfârșitul lunii martie, supraveghetorul rus al comunicării pentru toate lucrurile, Roskomnadzor, a trimis e-mailuri la câteva dintre cele mai bune VPN-uri și le-a ordonat să blocheze accesul la multe site-uri web pentru utilizatorii ruși. Dornic să-și protejeze oamenii împotriva gândurilor libere, Moscova a surprins că mulți oameni își evită blocurile folosind un VPN, așa că acum încearcă să le taie din pas.

După cum puteți citi în lucrarea noastră despre tentativa de bloc VPN rus, furnizorii de VPN pe care i-am abordat i-au spus lui Roskomnadzor să se piardă, dar unii au mers mai departe decât alții. Pe lângă declarațiile stridente ale ExpressVPN, mai mulți furnizori, precum NordVPN, își închid serverele ruse.

Să sperăm că Roskomnadzor își acceptă înfrângerea cu un bun har. Vă vom ține la curent. Acestea fiind spuse, pe subiectul NordVPN, am primit vești neliniștitoare în urmă cu o săptămână sau două. Registrul raportează că mai mulți dintre cititorii săi au raportat trafic ciudat atunci când au fost conectați cu aplicația.

Asta, precum și zvonurile anterioare NordVPN ar putea opera o botnet, ne pare curioși ce se întâmplă cu cel de-al doilea serviciu printre recenziile VPN. Urmăriți acest spațiu, vom merge a-diggin ”.

Am avut speranță să nu le mai vedem pe Facebook

Facebook încarcă e-mailuri

Vom recunoaște că ne-am săturat să batem acest tambur – am început în aprilie 2018 – dar Facebook este un cadou care continuă să dăruiască. Dă într-un mod rău, totuși, ca herpesul. Câteva mici scandaluri au izbucnit de-a lungul lunii și toate au arătat o nesocotire nesocotită a vieții private a utilizatorilor.

De exemplu, compania a încărcat adrese de e-mail de 1,5 milioane de oameni, ceea ce corespunde de minune cu noua politică a companiei în care noii utilizatori trebuie să ofere Facebook parolelor de e-mail. Practic, Facebook nu doar că îți dă adresa de e-mail, ci are și parola.

Dacă credeți că aceste informații sunt păstrate în siguranță, gândiți-vă din nou. S-a dezvăluit că compania le stochează necriptate, dar departamentul de PR de Facebook, care este un loc de muncă pe care nu l-ai dori pe cel mai rău inamic, a lansat rapid o declarație care spune că nu este chiar atât de rău. Alertă Spoiler: este atât de rău, mai ales dacă aveți în vedere faptul că a păstrat multe înregistrări ale utilizatorilor pe servere Amazon nesecurizate.

Nu este de mirare că cel mai recent raport al veniturilor de pe Facebook a păstrat rezerve de 3 miliarde de dolari pentru amenda record, Comisia Federală pentru Comerț urmează să fie predată micului dragon al The Zuck. Acționarii nu trebuie să se îngrijoreze prea mult, deși bătrânul Mark lansează un lansator de asistent personal de tip Alexa, care aparține „ceea ce ar putea merge greșit?” categoria deciziilor de afaceri.

Problema cu Alexa

Confidențialitate Alexa

Vorbind despre aceasta, Amazon-ul Amazon se transformă într-un dezastru. Caseta pătrată fantezistă, cu un microfon permanent, este în fruntea discuției privind confidențialitatea, deși am dori să subliniem că vânzările sunt în continuare în creștere, ceea ce este uimitor, într-un fel.

Se dovedește că multe dintre protecțiile încorporate sistemului să vă garanteze confidențialitatea sunt incorecte. În primul rând, operatorii Alexa – cei care ascultă, practic – nu folosesc date anonimizate, ci știu de fapt totul despre tine, inclusiv adresa de acasă. Acest lucru nu este ceea ce doriți într-un dispozitiv care este, de asemenea, autorizat să acceseze și să stocheze datele despre pacienți.

Securitate 5G? Huawei Kiddin ”?

Huawei

Așa cum am menționat în februarie și așa cum s-a întâmplat la știrile în fiecare altă zi sau în ultima lună sau două, există discuții serioase despre dacă gigantul chinez al telecomunicațiilor Huawei ar trebui să poată participa la construirea rețelelor 5G în Europa, Canada și SUA, Washingtonul fiind aplecat de iad împotriva ei.

Aici, la Cloudwards.net, vom face ceva necaracteristic și în raport cu administrația Trump. Cu tot ceea ce știm despre China, să lăsăm o companie care poate fi finanțată de stat să participe la construirea infrastructurii vitale este o idee pur și simplu rău. Un regim la fel de neprietenos cu drepturile omului precum Beijingul ar trebui împiedicat cu orice preț să asculte conversațiile noastre.

Acestea fiind spuse, Germania se simte diferit și va permite Huawei să ajute la construirea rețelelor 5G, cu condiția ca compania să respecte regulile. Marea Britanie va urma o strategie similară, interzicând-o de la anumite componente „de bază”, dar lăsând totul altceva deschis.

Problema acestor strategii este că tehnologia se mișcă rapid. Ceea ce a fost inofensiv poate deveni mai târziu important. Un exemplu este bug-ul Y2K. Nu avem nici o idee despre modul în care hardware-ul Huawei va avea impact asupra utilizării rețelei la 10 ani în jos, când etapele geopolitice și tehnologice s-au schimbat.

Lăsând Huawei să intre, guvernele habar nu au ce preț vor plăti pentru hardware-ul ieftin. Nu acuzăm comunitatea de informații din SUA că și-ar regândi strategia de partajare a datelor cu aliații săi dacă aleg să lucreze cu Huawei.

Povestiri mai mici

Interzicerea VPN rusă

Google este creat pentru a face una dintre aplicațiile sale cele mai utile, Maps, mult mai puțin util prin împingerea mai agresivă a locațiilor sponsorizate. Dă-i câțiva ani și va trebui să folosim din nou hărți de hârtie cu toate anunțurile aruncate în globurile noastre oculare.

Se dovedește că, la fel ca în orice profesie, există cursuri online despre cum să devii un fraudator de internet bogat și de succes. Într-o răsucire inevitabilă, dar hilară, majoritatea acestor ghiduri sunt frauduloase, ceea ce înseamnă că tipii care aspiră să înșele oamenii din banii câștigați din greu primesc bilet înainte să înceapă. Justiție poetică?

Pentru a închide această lună, avem știri că cel mai mare client al Amazon Web Services este … Apple? Se dovedește că Cupertino nu are spațiul cloud de care are nevoie pentru a stoca o mulțime de date, astfel încât folosește competiția. Trăim într-o lume ciudată.

Gânduri finale

Prin aceasta, vom opri ritmurile noastre și vom reveni la scrierea recenziilor. Aprilie s-a simțit ca o lună în care se povesteau o mulțime de povești mai mari și deja așteptăm cu nerăbdare ce va aduce May. Deși o concluzie a fiasco-ului de pe Facebook ar fi drăguță, pariem că Huawei va continua să domine titlurile, precum și obișnuitele încălcări de securitate obișnuite..

Ce părere aveți despre știrile din ultima lună? Ne-a lipsit vreo poveste importantă? Spuneți-ne în comentariile de mai jos și, ca de obicei, vă mulțumim pentru lectură. Stai în siguranță acolo.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map