Starea norului, iunie 2019

Bună ziua și bine ați venit la un nou stat al norului, coloana lunară a Cloudwards.net în care trecem peste știrile tehnice din cele 31 de zile care au fost și încercăm să înțelegem totul. În această ediție vom vorbi despre Google, Huawei și, niciodată, nu veți crede acest lucru, Facebook.


Deși ne dăm seama că bătăile tamburului nostru de pe Facebook ar putea fi obositoare, rămânem uimiți de inventivitatea conducătorilor companiei. Ei visează întotdeauna noi moduri de manipulare a oamenilor pentru a renunța la datele lor și apoi fac lucruri oribile cu ea. Va fi uimitor dacă nu ar fi fost atât de rău.

Noua mână a Chinei

Războiul comercial Huawei

În primul rând, haideți să vorbim despre câteva noutăți majore care nu domină doar rubricile secțiunii de tehnologie de pe site-urile de știri, dar devin din ce în ce mai mult povestea principală a fiecărui zi: Huawei și războiul comercial S.U.A. și China..

Acum, acestea sunt două probleme legate, dar separate, deși uneori se poate părea că sunt una și aceeași. Cu toate acestea, războiul comercial se referă mai ales la dezechilibrul dintre importurile și exporturile americane, precum și practica transferului de tehnologie, unde firmele care doresc să facă afaceri în China trebuie să renunțe la unele drepturi de proprietate intelectuală.

Cu toate acestea, afacerea Huawei se referă mai degrabă la spionaj. Firma, care nu este deținută din punct de vedere tehnic de stat, dar este mai mult sau mai puțin practică, este acuzată de mai multe lucruri, cel mai notabil fiind faptul că poate spiona oamenii prin firmware-ul său.

Aceasta este o problemă mai mare decât ai putea crede. Huawei produce o cantitate imensă de piese găsite în echipamentele moderne de telecomunicații, în special rețelele 5G planificate. Aceasta înseamnă că va fi mai mult sau mai puțin peste tot, iar dacă compania își folosește echipamentul pentru a spiona, ar fi o problemă uriașă. Până acum au fost toate afirmațiile, dar există un risc foarte real pentru securitate.

Monopol? Huawei pentru a spune?

Războiul comercial Huawei

Huawei se află în această poziție ridicol de bună, deoarece, foarte puține alte companii produc acest echipament, sau cel puțin la nivelul Huawe. Aici apar acuzațiile de război comercial: compania a fost capabilă să rămână competitivă din cauza ajutorului statului chinez, care este mereu în căutare de noi modalități de a păstra filele pe populația sa.

Concurenții occidentali nu au avut acest tip de sprijin de stat, pretind politicienii (* tuse * scutiri de impozite * tuse *), făcând astfel Huawei un pantof ca fiind câinele de top. Cu toate acestea, situația este că fără Huawei va fi dificil să construim rețele avansate, ceea ce a determinat multe țări din UE să transmită orice problemă de securitate și să ignore astfel avertismentele grave ale comunității de informații din SUA..

Deși armarea puternică a aliaților lui Trump nu este tocmai drăguță și ar putea fi chiar interpretată ca o modalitate de a redirecționa o parte din acei bani dulci 5G către companiile americane, suspiciunea rămâne că, lăsând Huawei să lucreze asupra infrastructurii vitale din vest, ar putea fi echivalent digital al troienilor care târâie un mare cal mare de lemn în porțile orașului lor. Numai timpul va spune.

Obținerea albastru pe Facebook

GlobalCoin

Cu asta în afara drumului, să revenim la obișnuita noastră neamă, Facebook. Alergarea care a început în aprilie anul trecut nu arată semne de încetinire, Comisia Federală pentru Comerț recomandând ca Congresul să instituie protecții de confidențialitate pentru a proteja poporul american împotriva depredărilor Zuck, nu spre deosebire de GDPR al UE.

Vom lua în considerare faptul că oamenii trebuie protejați împotriva Facebook-ului ca mut, nu trece o lună fără o nouă rupere a scandalului. The Intercept a fost adus în luna mai 2019, care a dezvăluit că Facebook lucrează activ cu operatorii de telefonie mobilă pentru a urmări și spiona oamenii. Dacă ar fi fost o adevărată gaură de iepure, am fi ieșit pe partea cealaltă până acum; aceasta este mai mult o groapă fără fund.

Cu toate acestea, economisim tot ce este mai bun pentru ultimul moment: Facebook intenționează să lanseze o criptomonedă proprie. Acesta se va numi GlobalCoin și va fi atașat la dolarul american, deși în ce raport nu se știe încă. Cât de rău Zuck vrea să lanseze acest lucru se poate vedea prin disponibilitatea lui de a negocia cu unii dușmani amari ai lui și prin faptul că este dispus să se așeze cu Fed-urile pentru a afla detaliile..

Dacă doriți cei doi cenți ai noștri sau orice alt echivalent va fi în penny-urile Facebook, vă recomandăm tuturor să stați departe de GlobalCoin. Volatilitatea bitcoinului amestecat cu disponibilitatea Facebook de a vinde date va fi un mix în stare de ebrietate care te va lăsa cu mahmureala, cu executanții plecând fluierând.

Google Goggles

Google Dragonfly

O altă țintă preferată a noastră este întoarcerea dintr-o vacanță scurtă. Ultima dată când am discutat despre shenanigansul Google a revenit în februarie 2019 și, în afară de câteva povești mici, nu s-a întâmplat mare lucru cu gigantul motorului de căutare. Cu toate acestea, în mai, Google a decis să-și ia semne din florile de primăvară și să iasă în floare în maiestate.

Prima este o veste plăcută, deoarece acum puteți seta istoricul locației și alte date pentru ștergerea automată, deși nu este clar dacă se șterge și de pe serverele Google. O altă veste bună este că persoanele care au cumpărat cheia de securitate Titan doar pentru a descoperi că a rămas o eroare urâtă, vor primi o înlocuire gratuită (presupunem că va fi fără bug).

Totuși, este vorba despre veștile bune. Într-un caz, se dovedește Dragonfly, motorul de căutare cenzurat pentru China, care a fost declarat înmormântat în ianuarie, este din nou pe masă, fostul CEO al Google, Ericx Schmidt, afirmând chiar că ar ajuta China „să fie mai deschisă”. Deși ne dăm seama că libertatea de exprimare nu este un joc cu suma zero, credem că semnele dolarului din ochii lui Eric l-au orbit de ororile regimului comunist.

Acestea fiind spuse, există anumite aspecte ale comunismului, cum ar fi angajarea deplină, despre care, aparent, foarte puțini dintre lucrătorii de la Google știu ceva despre faptul că mulți dintre ei se dovedește sunt timp. Acest lucru înseamnă că nu au nici o idee când vor lucra, cât vor lucra și Google nu trebuie să le plătească beneficii. Nu pare corect atunci când o companie la fel de bogată nu răspândește bogăția.

Cu toate acestea, Google oferă o mulțime de muncă, astfel încât o compensează puțin. De exemplu, în prezent, oamenii înlocuiesc AI la Google Duplex, deoarece se pare că mașinile inteligente nu o pot tăia. Da, ai citit așa: se pare că revoluția AI este puțin mai departe decât am fost avertizați.

Povestiri mai mici

Julian Assange Wikileaks

Julian Assange a părăsit ambasada Ecuadorului și se află acum într-o lungă luptă legală care, cel mai probabil, va ajunge să fie deportat în Statele Unite. Deși bătălia nu a fost încă luată, faptul că documentele sale legale au fost împărtășite cu autoritățile americane este scrisul de pe perete. Deși nu este cel mai plăcut coleg, posibila sa parte de stat nu va potrivi infracțiunii.

O companie israeliană a fost găsită răspunzând apeluri WhatsApp și astfel accesând telefoane, a dezvăluit Financial Times. Aceste servicii au fost apoi ambele regimuri dodgy din întreaga lume și au fost folosite mai ales pentru a merge după activiștii pentru drepturile omului și alte „subversive”. WhatsApp susține că a conectat scurgerea, din fericire,

Apple se confruntă cu acțiuni antitrust în UE după ce Spotify a protestat pentru modul în care Cupertino a gestionat licențele. Perspectiva nu este bună pentru Apple, întrucât întreaga lume se orientează spre Big Tech. Vă vom ține la curent.

Când vorbești cu Alexa sau te audă, părește o evidență a tot ceea ce aude, chiar dacă ștergi audio. Aceasta este, evident, o încălcare gravă a vieții private, dar, din nou, la ce se așteptau oamenii când au adus un microfon conectat la internet în casa lor?

Gânduri finale

Ne este teamă că nu încheiem coloana din această lună cu o notă mare, mai a fost o lună brută pentru starea norului. Iunie este deja în căutare un pic, cu Apple promițând o mai bună confidențialitate pentru utilizatori și avem sentimentul că vom vedea unele lucruri care ies din Washington în ceea ce privește protecția mai bună a confidențialității.

Ce crezi despre toate acestea? Am ratat vreo poveste importantă în luna mai? Spuneți-ne în comentariile de mai jos și, ca întotdeauna, vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map