Starea norului, februarie 2019

Bună ziua și bine ați venit la cel de-al doilea stat al norului din 2019, coloana lunară în care coloana editorială Cloudwards.net pune sare și oțet la noutățile din ultimele 31 de zile. Am tratat ceea ce credem că sunt cele mai importante povești tehnologice din ianuarie 2019, plus că facem predicții pentru luna februarie.


Anul a început lent, dar Facebook și Google au revenit la știri după prima săptămână pentru a nu se preocupa de confidențialitate și democrație, plus războiul comercial dintre SUA și China a început din nou să se încălzească. Cea mai mare veste, în opinia noastră, a fost însă exclusivitatea Reuters spartă pe 30 ianuarie cu privire la ceva numit Project Raven.

Negru ca corbii

Raven de proiect

După cum știți, Agenția Națională de Securitate a Statelor Unite spionează oamenii. Nu este o veste. Și ce nu este o veste este că, odată ce părăsesc serviciul guvernamental, operatorii de informații din SUA deseori fac mai mult sau mai puțin aceeași muncă pe care o făceau înainte, doar pentru companiile private care contractau pentru vechile lor agenții. Acestea fiind spuse, ceea ce Reuters a descoperit în acest articol este că unii dintre ei ajung să lucreze pentru guverne străine.

În cazul Project Raven, guvernul străin este Emiratele Arabe Unite. Acest regim este profund ostil drepturilor omului, după cum puteți citi în introducerea celui mai bun VPN pentru piesa UAE, care ridică întrebarea dacă cineva ar trebui să lucreze cu acesta, mai ales dacă considerați că multe dintre țintele Raven au fost jurnaliștii și drepturile omului. militantii.

Tot ce este destul de rău, dar s-a înrăutățit când ai aflat că Project Raven a reușit să folosească Karma, o armă de cyberwarfare care se poate infiltra pe iPhone (și numai pe iPhone) pentru a descărca imagini, texte și altele..

Deși poate fi o veste bună pentru unii operatori ai ANS, care își pot face încă viața care se bazează pe comerțul lor chiar și după ce au părăsit ANS, suntem recunoscători pentru Reuters că a reușit să scape această poveste. Să sperăm că se va întâmpla ceva după asta. De asemenea, trebuie să menționăm că foștii angajați ai ANS în cauză nu au făcut pas înainte decât după ce Raven a început să spioneze americanii. Aparent, toți ceilalți sunt joc corect.

Ai ghicit, mai multe chestii pe Facebook

Amenzi pe Facebook

În știrile de ultimă generație, Facebook este încă în față și în centru, în ciuda saga care funcționează de la ediția din aprilie a acestei coloane. În primul rând, Comisia Federală a Comerțului din SUA ia în calcul amendarea micuțului dragon al lui Zuck pentru o sumă necunoscută, deși un purtător de cuvânt a citat-o ​​drept „milioane”. Pentru a face rău, ar trebui să fie miliarde, dar credem că ceva este mai bun decât nimic.

Peste Atlantic, paznicul antimonopol al Germaniei citează Facebook pentru colectarea datelor sale, continuând, de asemenea, ancheta de patru ani. Vietnamul este și după Facebook, dar nu ne veți auzi să ne înveselim pentru că este vorba despre compania care nu aderă la legile stricte de cenzură ale regimului comunist, despre care puteți citi în cea mai bună VPN a noastră pentru Vietnam.

Pe toate fronturile, Facebook pare să-și curețe actul, mai degrabă decât să se încurce într-o minge – obișnuita tactică corporativă americană. Va fi tot mai strict în ceea ce privește anunțurile prin viitoarele alegeri din 2019, care au funcționat bine pe parcursul perioadei de noiembrie din Statele Unite, precum și în ceea ce privește în continuare armatele de troll..

Aceasta este probabil lumina în care trebuie să vedem închiderea sutelor de conturi legate de Sputnik, o agenție de știri rusă în limba engleză. Cele 364 de pagini în cauză răspândeau dezinformarea și fake news, așa că înfrângerea lor pare să fi fost o victorie pentru tot ceea ce este decent în lume.

ABC-urile Google

Laboratoare trotuare

Vorbind despre dușmani de tot ceea ce este decent în lume, Alphabet, compania mamă Google, dovedește că datele slabe pot fi profitabile în aproape orice industrie. Sidewalk Labs, o altă filială a Alfabetului, îi ajută pe planificatorii orașului cu meseriile lor și se descurcă foarte bine.

O face prea bine, de fapt, așa cum arată acest articol din The Intercept. Se dovedește că Sidewalk Labs utilizează date pilfered pentru a determina modul în care oamenii folosesc orașele, unde merg ei, unde merg înainte și după muncă și toate acestea. Este o încălcare gravă a confidențialității, deoarece nimeni ale cărui date au fost folosite nu a fost consultat în prealabil, dar este pentru un bine mai bun, băieți? Baieti?

Franța nu mai stă în picioare, întrucât Google se aruncă ca un copil gras nesupravegheat la o mașină de sodat și totuși a amendat gigantul tehnologic pentru încălcările Regulamentului general privind protecția datelor. Google atrage amenda, așa că așteptați-vă că un pic de dreptate să fie blocat în limbo-ul litigios pentru un timp.

Asta nu înseamnă că Google este singurul vinovat de încălcările GDPR. Un activist austriac pentru confidențialitate acuză toți cei de la Big Tech că au făcut acest lucru.

În afară de problemele sale de reglementare, Google se confruntă cu disensiunea din partea acționarilor săi, deoarece a intentat un proces împotriva companiei pentru că a dat executivului o strângere de mână de aur. În mod normal, acest lucru nu este un faux pas în lumea corporativă, dar executantul în cauză a fost dat drumul după acuzații de hărțuire sexuală. Acesta nu este tipul de semnal pe care doriți să îl transmiteți în această zi și vârstă.

Război fără arme

Războiul comercial

Între timp, războiul comercial cu China pe care a început-o Donald este încălzirea, principalul pion fiind Huawei, un producător de echipamente de telecomunicații – printre altele. SUA, Noua Zeelandă și Germania i-au interzis să liciteze la licitații 5G, spunând că rețelele 5G ar avea o importanță vitală și strategică și nu ar trebui să implice regimuri guvernante ostile.

SUA ar putea avea un punct. Deși Huawei este oficial al angajaților și nu deținută de stat, există dovezi care permit Beijingului să instaleze spyware pe telefoanele sale. Tot în această lună, telefoanele Huawei au șters automat fotografiile utilizatorilor chinezi de pe Twitter, un site web care se află în mod normal în spatele Marelui Firewall. Acest lucru indică faptul că guvernul chinez are multă influență asupra companiei.

Acestea fiind spuse, nu sunt toate veștile proaste. Presiunea exercitată asupra Huawei, inclusiv arestarea în Canada a principalului său agent financiar, iar restul Chinei dă roade. Curtea supremă chineză analizează acuzațiile de furturi de proprietate intelectuală ridicate în țară.

Sabia comerțului taie ambele moduri, totuși. Silicon Valley pierde bani pentru investiții, în timp ce oamenii de afaceri chinezi care doresc să-și păstreze banii se îndreaptă spre dealuri. Luate împreună, războiul comercial s-ar putea dovedi în regulă, dar o singură etapă greșită a ambelor părți ar putea exploda în fața tuturor. Priveste acest spatiu.

Povestiri mai mici

Interzicerea VPN din China

Vom începe poveștile noastre mai scurte, cu veștile înfricoșătoare conform cărora China își aplică oficial interdicția de VPN. Asta nu va fi o surpriză pentru nimeni după modul în care statul totalitar își abuzează cetățenii, dar oamenii care doresc să își exercite drepturile fundamentale ale omului în Regatul Mijlociu ar trebui să fie dublu conștienți. Vom actualiza cel mai bun articol VPN pentru China pentru a reflecta dezvoltarea în curând.

La Davos, o întâlnire dintre cei înalți și puternici, unde ni s-a spus cum să facem lumea mai bună de către oamenii care o înrăutățesc, CEO-ul Apple, Tim Cook, a vorbit despre necesitatea opririi colectării datelor. Nu de multe ori suntem de acord cu un bărbat de un miliard de dolari, dar Tim Cook!?

Într-o poveste interesantă despre cât de puțină neutralitate a net a făcut pentru nimeni, Vice a pus capăt afirmației de către președintele Comisiei de Comunicări Federale a Statelor Unite, Ajit Pai, că rețelele se vor extinde. Pai a fost, de asemenea, sub foc de la Congres pentru că a permis companiilor de telecomunicații să urmărească consumatorii. A fost o lună proastă pentru șilul nostru preferat corporativ și nu s-ar fi putut întâmpla cu o notă mai frumoasă.

Vom încheia recapitularea cu știrile unui nou disc, deși probabil nu veți fi bucuros să îl auziți. Cercetătorul de securitate Troy Hunt a găsit cea mai mare trupă de credite furate, în valoare de 87 GB. Da pentru infracțiuni informatice?

Gânduri finale

Pe această notă fericită, vom încheia o lună. Previzăm că luna februarie va fi luna distracției ulterioare războiului comercial, deși vom paria pe cote bune pe Facebook, Google și alții. va găsi modalități de a ne încânta așa cum fac întotdeauna.

Care credeți că vor fi marile povești ale lunii februarie? Ne-a lipsit vreunul în ianuarie? Spuneți-ne în comentariile de mai jos și, ca întotdeauna, vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map