Starea norului, aprilie 2018

Bine ați venit la starea norului lunară a Cloudwards.net, unde aruncăm o privire la cele mai importante știri din ultimele 30 de zile, precum și așteptăm un pic spre luna viitoare. Ne concentrăm mai ales pe știri tehnologice, bineînțeles, precum și pe orice lucru legat de cloud în special; gândiți-vă la ea ca la o recapitulare care vă va oferi cunoștințele de nișă pentru a umbla oamenii la petreceri. Petrecerile plictisitoare, dar asta este exact cum rulăm.


Acesta este primul astfel de articol pe care îl lansăm și sperăm să facem multe altele pe viitor. Deși există o mulțime de site-uri de știri excelente acolo și nu dorim să le înlocuim pe niciunul dintre ele – aveți încredere în noi, am încercat în trecut – credem că, editorial, avem multe de oferit. Așadar, cuplează-te și alătură-te când aruncăm o privire la ce ne-a adus March.

Facebook, Cambridge Analytica și Zuckerberg

Martie 2018 a fost destul de luna pe Facebook și dezvăluirile masive din jurul dezvăluirii că Cambridge Analytica, o firmă de analiză de piață din Marea Britanie, a extras datele Facebook de cel puțin 50 de milioane de alegători din SUA și a țintit anunțuri la ei, poate chiar influențând SUA din 2016 alegerile prezidențiale în favoarea lui Donald.

Lucruri înfricoșătoare. Deși alegerile din SUA sunt dure, orice lucru este valabil în comparație cu procesul politic din majoritatea celorlalte țări, dezvăluirile denunțătorului Christopher Wylie, co-fondator al CA care nu mai lucrează acolo, au zguduit țara și restul lumii. , la baza sa.

De luni de zile am ajuns încet să acceptăm că Facebook a influențat întotdeauna lumea în mare, după ce a devenit clar puterea puterii armatei de troll a lui Putin, dar acum este clar că nu numai oamenii puternici autoritari îl au; propriile noastre partide și lideri folosesc și social media pentru bolnavi.

Mark Zuckerberg, CEO Facebook, a făcut scuze publice (și chiar a scos anunțuri pe ziare) și a promis să îmbunătățească lucrurile. El va depune mărturie în fața unui comitet al Congresului Statelor Unite despre acesta, deși a demisionat să trimită un stand-in la un echivalent din Marea Britanie.

Cu toate acestea, scuzele lui Zuckerberg par a fi clare: compania sa a exploatat și a vândut datele oamenilor de ani de zile, deși în loc să le vândă în scopuri politice, datele au fost folosite de agenții de publicitate. Pare ciudat să tragem linia acolo: faptul că oamenii cheltuiesc banii câștigați din greu pentru prostii de consum inutili de care nu au nevoie este aparent bine, dar aparent influențarea procesului politic nu este.

Rolul mass-media în toată această tragedie este, de asemenea, ciudat, pentru că ei sunt cei care conduc acuzația împotriva shenanigans politici, dar din nou nu pare să-i pese prea mult ce fac marketeers cu toate datele care sunt plasate pe site-urile de socializare. Vom sugera tuturor să meargă pe calea lui Elon Musk, dar nu vom șterge pagina noastră de FB, pentru că, bine, nu suntem Tesla.

Facebook Scandal: Vestea bună

Întreaga fracasă de pe Facebook este într-un fel, o veste bună: deși a durat mai mult decât ne-am fi dorit, oamenii sunt în sfârșit atenți la anticsul strâmb la care compania se apucă: deja oamenii își șterg profilurile de social media și au grijă mai mare în modul în care se comportă singuri online. Dacă sunteți unul dintre acești oameni, asigurați-vă că consultați ghidul nostru de confidențialitate online, deoarece acesta vă va ajuta să vă deplasați.

De asemenea, scandalul a determinat dezvoltatorii să creeze standarde și protocoale concurente, care ar trebui să vă ajute să vă păstrați site-ul în siguranță pentru dvs. Una dintre aceste opțiuni este utilizarea protocoalelor deschise și a altor trucuri IMAP care ar trebui să faciliteze utilizarea social media și mai sigură. Dacă doriți să aflați mai multe, Registrul are o poveste completă despre asta.

Shenanigani de spionaj și supraveghere

Nu că Facebook are un fel de monopol răsucit asupra spionării oamenilor. Cu toții știm despre PRISM și Legea Patriotului, dar se pare că în curând putem adăuga un alt acronim în acea listă: CLOUD. Trecută prin spate, această nouă inițiativă oferă informații din SUA pentru a retrage datele cetățenilor americani de pe serverele cloud chiar și de peste mări, un gând înspăimântător.

Chiar și utilizarea unui VPN nu vă va salva de această problemă, ceea ce înseamnă că va trebui să utilizați un furnizor de cunoștințe zero precum Tresorit sau Sync.com dacă doriți să vă protejați fișierele împotriva interferențelor..

Nu că supravegherea este limitată la interwebz: poliția chineză folosește ochelari de soare de ultimă generație pentru a urmări plăcuțele numerice și chiar fațetele, în timp ce poliția din Carolina de Nord folosește datele GPS ale Google pentru a scoate pe oricine chiar și în apropiere de locul unei crime. Nu este epoca modernă tocmai minunată?

Următorul pas în Cloud Gaming?

Ei bine, poate: deși gaming-as-a-service (GaaS), sau cloud gaming, a preluat un aspect aproape himera în ultimii ani – fie nu s-a întâmplat, fie s-a întâmplat într-o versiune redusă – pare că în sfârșit unii jucători serioși vor lucra la asta.

Divizia de jocuri Microsoft creează un proiect pentru jocuri de nor, în timp ce NVIDIA face la fel cu proiectul GeForce Now, care este în prezent în beta închis. Deși în prezent nu avem prea multe de raportat, sperăm să actualizăm în curând articolul nostru despre jocurile de nor, cu cele mai noi și mai noi dezvoltări.

Povestiri mai mici


© Stuff.co.nz

Deși s-a întâmplat o mulțime de tehnologii în martie, după cum puteți vedea, iată câteva povești pe care le-am simțit că merită puțin mai multă dragoste decât au primit. În primul rând, este vestea că Spectre și Meltdown au fost rezolvate pe orice cip-uri care se dezvoltă. Aceste corecții sunt la nivel de hardware, deci sperăm să nu mai avem încetiniri.

Kim Dotcom, fondatorul Megaupload și, indirect, al MEGA a câștigat încă un caz în lupta sa probabil să nu se încheie niciodată împotriva extrădării Statelor Unite. SUA au dorit ca figura de piraterie transportată în jurisdicția sa de mai bine de un deceniu, dar Dotcom mai mare decât viața (și-a schimbat numele prin sondaj de fapt) a rezistat cu succes până acum.

Seria originală a Netflix a fost interzisă din festivalul de la Cannes, din punct de vedere tehnic. Deși știm cu toții de ani buni că Hollywoodul și omologii săi sunt îngroziți de un pic de concurență (a se vedea povestea Dotcom pentru un exemplu), această decizie este încă o dată dovada că bătrânul paznic va face orice pentru a se asigura că cei de la up nu-și bagă piciorul în ușă.

Kaspersky Labs va muta unele dintre centrele sale de date în Elveția pentru a evita afirmațiile potrivit cărora guvernul rus spionează clientela companiei pe serverele din Rusia. Deși datele cetățenilor ruși vor trebui să rămână păstrate în patria mamă – Putin a adoptat o lege care interzicea în mod expres stocarea datelor rușilor în străinătate – este mai puțin îngrijorător pentru clienții străini.

Proiectul de lege SESTA / FOSTA din SUA, trecut recent, provoacă dureri de cap pentru numeroase servicii cloud, deoarece orice conținut care ar putea fi considerat că încurajează traficul de sex și altele asemenea își lasă gazdele în cârlig. Câteva persoane și companii care nu sunt în niciun fel legate de această linie de afaceri destul de urâtă și-au deja eliminat conținutul.

Ziua Mondială a Backup-urilor

Nu în ultimul rând, am încheiat luna martie cu nota ridicată a Zilei Mondiale de Backup, o zi festivă pentru oricine crede că backup-ul datelor dvs. în mod regulat este una dintre cheile fericirii (am setat acea bară destul de scăzută în mod special, mulțumesc).

Deși este puțin mai devreme să publicăm cifrele, sperăm că am reușit să ajungă la mai multe persoane decât în ​​anii precedenți și că toate sunt susținute în siguranță, de preferat folosind regula 3-2-1.

Gânduri finale

Că ne înfățișăm mai mult sau mai puțin meciul, dacă ne întrebați. Deși există multe de așteptat cu nerăbdare în luna aprilie, prezicem că cele mai mari povești vor fi despre trecerea de către UE a Regulamentului general de protecție a datelor (GDPR) în mai și despre modul în care va afecta internetul. Această parte a legislației care cuprinde toate ar trebui să ne protejeze pe noi un pic mai bine și așteptăm cu nerăbdare să aflăm mai multe despre detaliile sale.

Credeți că ne-am înșelat, fie că privim înapoi, fie înainte? Aveți gânduri la poveștile despre care am discutat? Spuneți-ne în comentariile de mai jos și, ca întotdeauna, vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map