Torrenting este ilegal în 2020?

Oricine își cunoaște drumul pe internet își dă seama că înfășurarea unui film sau a unui pachet software scump, fără costuri, este doar un torrent. Aceasta prezintă mai mult decât o dilemă morală. Există, de asemenea, siguranță online pentru a lua în considerare și dacă torrenting-ul va atrage atenția din partea autorităților.


În primul rând, activitatea de torrenting nu este inerent ilegală. Tehnologia este pur și simplu o modalitate de a partaja conținut online. În cazul în care puteți avea probleme, este găzduirea, descărcarea sau distribuirea fișierelor protejate de copyright. Aceasta include cele mai populare filme, muzică și software.

Dacă faceți asta, ați furat ceva la fel de sigur ca și cum v-ați plimbat în Walmart-ul local și ați picat câteva momente mai târziu, cu DVD-uri căzute din buzunare cu un agent de securitate în căutarea cu jumătate de inimă..

În ceea ce privește dacă este sigur și probabilitatea de a fi prins, răspunsurile sunt „nu complet” și „există șanse”. Să vorbim despre torent un pic înainte să vedem cât de legal sau ilegal este. Dacă în prezent aveți probleme în accesarea site-urilor P2P, poate doriți să consultați articolul nostru despre cum să deblocați site-urile torrent.

Procesul de torentare

Torrentingul diferă de descărcarea obișnuită într-un mod critic. În loc să tragă un fișier întreg dintr-un singur server, torrenting – numit și bittorrenting – folosește o abordare de partajare a fișierelor peer-to-peer, în care software-ul specializat preia bucăți mici de fișier din zeci, poate sute, de computere din întreaga lume și le asamblează într-o versiune completă.

Lipsa de servere centralizate face dificilă găsirea și închiderea oricărui computer gazdă implicat în activitatea infracțională, dar există și motive legitime de a utiliza protocolul P2P, unul este că procesul poate fi mai rapid decât descărcarea directă, fără supraîncărcarea serverelor. În ciuda faptului că este sinonim cu încălcări ale drepturilor de autor, linia de bază este că utilizarea simplă a unei rețele P2P nu te face criminal.

Vom detalia modul în care semnătura președintelui Bill Clinton cu privire la Digital Millennium Copyright Act a modificat peisajul drepturilor de autor în 1998. Legislația le-a oferit deținătorilor de drepturi de autor, de multe ori etichete muzicale și studiouri de film, o strategie legală pentru a urmări cu succes acțiuni împotriva operatorilor torrenți, utilizatori și, uneori, participanți nevinovați.

Probleme legale pentru torrenters

Indiferent dacă lucrează în activități ilegale sau nu, faptul că atât de multe procese au vizat provocări poate face să vă regândiți înțelepciunea folosirii unei rețele P2P. Deținătorii de drepturi de autor au fost continuu în urmărirea unor încălcători reali și percepuți, cu diferite grade de succes.

Gazdele

torentul ilegal

Uneori, operațiunile de torentare încearcă să se refugieze în spatele ideii că reclamațiile privind încălcarea drepturilor de autor ar trebui să fie vizate utilizatorilor. Operatorii au susținut de mult timp că nu sunt altceva decât furnizori inocenți de stocare în cloud. Un caz a implicat Hotfile, un popular site web de partajare a fișierelor în 2011, împotriva căruia un grup de studiouri majore de film a depus un proces.

La momentul depunerii, inculpatul primise peste 10 milioane de avize de preluare pentru conținutul găzduit, dar nu acordase prea puține atenții. Prea mulți bani erau în joc. Cu mii de utilizatori care au primit cel puțin trei avize de retragere, serviciul a fost dificil să susțină că a pus în aplicare o politică strictă de „repetare a încălcării”.

Cu o zi înainte să înceapă un proces al juriului, Hotfile a soluționat cazul pentru 80 de milioane de dolari. Megaupload și Grooveshark au fost alte două servicii de torent renegate vizate în urma DMCA.

Inocentul Bystander

Există, de asemenea, exemple de oameni care sunt prinși în grăbirea furnizorului de servicii de internet de a transmite informațiile despre cont legate de adresele IP ale presupușilor pirați – cu excepția mulți clienți când nu au avut loc încălcările drepturilor de autor.

Întrucât adresele IP sunt reciclate de la plecarea către clienții care sosesc, se pare că este un caz de nenorocire simplă, nu de comportament rău.

O femeie din Minnesota a fost unul dintre aceste cazuri, când strategia anti-piraterie prevalentă a inclus procese împotriva persoanelor fizice, în loc de gazde. După ce a descărcat în mod ilegal 1.700 de melodii, eroarea ei de judecată în respingerea unei oferte de 4.500 de dolari a fost urmată de o hotărâre judecătorească împotriva ei care a început cu o amendă de 1,5 milioane de dolari și, în cele din urmă, a ajuns la 220.000 de dolari..

The Artful Dodger

Nici o entitate nu s-a bucurat (a suferit) mai mult timp în lumina reflectoarelor torenting decât The Pirate Bay. Fondat în 2003, acest camp de partajare a fișierelor a strâns milioane de dolari în hotărârile de întârziere până în prezent și termenul de închisoare pentru fondatorii din cauza încălcărilor de drepturi de autor, deși pare să nu aibă nicio intenție de plată și site-ul web continuă să funcționeze..

Cu toate acestea, este urmărit de la fermă server la fermă server, în timp ce colegul KickassTorrents a fost închis complet. Toate acestea par să facă este să încurajeze site-urile alternative ale torrentului să apară, astfel încât această luptă este departe de a se termina.

Rămâi în siguranță în timpul turneului

Protecția computerului antivirus

Dacă faceți o conexiune standard, este ușor pentru alții să vă urmărească prin adresa dvs. IP. Pe lângă potențialele acțiuni legale din partea deținătorilor de drepturi de autor, ISP-urile au trimis scrisori de avertizare clienților care vizitează site-uri care torentează și pot chiar accelera viteza de conectare ca pedeapsă.

Dacă intenționați să vă plonjați și vă întrebați dacă există o modalitate sigură de a face acest lucru, vă recomandăm să mergeți cu o interpretare liberală a cuvântului „sigur”. Puteți utiliza o rețea privată virtuală, care este încă legală, deși pentru cât timp presupune cineva (citiți cel mai bun VPN al nostru pentru articolul torrent). O altă opțiune este utilizarea torrenting-ului cloud, care pare destul de promițător.

Cu toate acestea, chiar și atunci VPN este o investiție inteligentă. Un furnizor creează o conexiune de date criptată care, în toate scopurile practice, face ca locația dvs. să fie invizibilă pentru oricine încearcă să-și dea aminte. Trucul este să găsești un furnizor VPN care nu se loghează în activitatea clientului și care se află în afara țărilor participante din Five Eyes: S.U.A., U.K., Noua Zeelandă, Australia și Canada.

Gânduri finale

Cu acțiunea de a vizita un site web torrenting considerat un comportament suspect, procedați pe propriul dvs. risc. Încălcarea drepturilor de autor poate duce la amenzi grave și la închisoare, deși amenințările sunt în general mai grave decât realitatea. Acestea fiind spuse, nu știi niciodată când vei deveni regula, decât excepția.

Dacă doriți să explorați lumea VPN-urilor un pic mai departe, consultați articolul nostru despre cele mai bune opțiuni VPN. Aveți gânduri sau experiențe cu torrenting? Ne-ar plăcea să le auzim în comentariile de mai jos. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map