Shadow vs Project xCloud în 2020: The Mouse That Roared

Shadow este unul dintre cele mai mari nume din jocurile de nor și din motive întemeiate. Echipat cu un desktop complet Windows 10 și suport pentru fiecare joc care rulează pe sistemul de operare Microsoft, este cel mai apropiat lucru pe care l-am găsit la jocurile locale din cloud. 


Serviciul de jocuri în cloud deocamdată lansat de Microsoft, Project xCloud, este competent în sine, deși se luptă în ceea ce privește asistența și performanța jocului. În acest meci Shadow vs Project xCloud, vom compara cele două caracteristici, prețuri, ușurință de utilizare, acoperire, asistență la joc, suport pentru platformă și performanță pentru a vedea care este opțiunea mai bună.. 

Înainte de a vă scufunda, asigurați-vă că ar trebui să aruncați o privire la revizuirea Shadow și revizuirea Project xCloud. Deși vom analiza în profunzime concurenții noștri aici, recenziile dedicate oferă un context mai mult, precum și comparații cu restul pieței de jocuri cloud..

Configurarea unei lupte: Shadow vs Project xCloud

Aruncăm Shadow și Project xCloud în ring în șapte categorii, fiecare atingând un aspect diferit al jocurilor cloud. În fiecare rundă, vom acorda un punct serviciului care domnește suprem și orice serviciu are mai multe puncte la final va fi campionul nostru. 

În fiecare rundă, vom compara concurenții punct cu punct, urmând să vedem care este opțiunea mai bună. Din păcate, nu există întotdeauna un câștigător clar. Așa cum se întâmplă atunci când comparăm majoritatea softurilor, de multe ori trebuie să pictăm în nuanțe de gri. Câștigătorul într-o anumită categorie poate fi diferit pentru dvs. în funcție de o varietate de factori. 

Adesea folosim acoperirea ca exemplu. De exemplu, Project xCloud este disponibil în mai multe regiuni decât Shadow. Cu toate acestea, atâta timp cât trăiești într-o regiune pe care Shadow o susține, aceasta nu face nici o diferență. Din această cauză, vă recomandăm să citiți rundele pentru a vă face o idee despre ce am acordat punctul în care am procedat.

1

Biblioteca de jocuri

Judecarea bibliotecii Project xCloud chiar acum este complicată. Există aproximativ 100 de jocuri disponibile, dintre care 50 au venit la doar câteva luni după lansarea previzualizării. În cele din urmă, serviciul ar trebui să se integreze cu Xbox Game Pass, aducând totalul undeva în vecinătatea a 300 de jocuri. 

xcloud-joc-bibliotecă

Sunt prezenți toți cei mai puternici hit-uri, inclusiv Gears 5 și Halo: Master Chief Collection. Proiectul xCloud are și un suport remarcabil pentru terți. Puteți încărca jocuri precum Povești din Vesperia și Bloodstained: Ritual of the Night în serviciu. Odată integrarea Xbox Game Pass, lista va fi și mai impresionantă. 

Totuși, nu are nicio potrivire pentru Shadow. După cum vom vorbi de-a lungul acestei comparații, Shadow vă oferă un computer Windows 10 complet, astfel încât orice joc pe care l-ați putea juca pe Windows 10, îl puteți juca pe Shadow. Aceasta include titluri clasice de la servicii precum GOG, precum și jocuri mai noi pe Steam și Epic Games Store. 

Cu toate acestea, trebuie să cumpărați acele jocuri, la fel cum trebuie cu GeForce Now (citiți recenzia GeForce Now). Nu este clar dacă va trebui să cumpărați jocuri cu Project xCloud, dar este un pariu sigur. 

Totuși, este greu să ne plângem când Xbox Game Pass este pe masă. Microsoft a afirmat că Game Pass și xCloud vor fi sub același abonament, oferindu-vă o bibliotecă mare de jocuri gratuit, așa cum o face PlayStation Now (citiți recenzia noastră PlayStation Now). 

umbra-Slider1

Ne asumăm doar. Așa cum este acum, Project xCloud nu se poate compara cu Shadow atunci când vine vorba de asistență la joc. Pur și simplu există mai multe jocuri pe PC, iar Shadow vă permite să le jucați pe toate.

Runda: Punctul pentru bibliotecă de jocuri pentru jocurile de umbre Shadow

Logo Shadow Cloud Gaming
Logo xCloud pentru proiect

2

Prețuri

Este greu să vorbim despre prețuri, deoarece ambii concurenți sunt într-o perioadă de tranziție. Shadow tocmai a revizuit recent structura prețurilor, adăugând două noi niveluri de servicii și o ușoară creștere a prețurilor. Proiectul xCloud, care este disponibil în prezent doar într-o previzualizare limitată, nu are prețuri. 

Începând de acolo, singura modalitate de a experimenta xCloud este să îți arunci numele în pălărie și să îți încrucișezi degetele. Beta limitată le oferă încet utilizatorilor accesul la experiența la care lucrează Microsoft. Acestea fiind spuse, nu știm câți utilizatori noi acceptă Microsoft atunci când trimite invitații. 

Ne-a mai rămas să speculăm, la care am ajuns destul de bine cu starea actuală a jocurilor de nor. Dacă presupunem că Microsoft decide să-și integreze toate serviciile sale Xbox online, ne-am aștepta ca prețul lunar să fie în jur de 20 până la 25 $. Acest lucru este mai scump decât Google Stadia (citiți recenzia noastră Google Stadia), dar, având în vedere cât de mult trebuie să ofere Project xCloud, este greu să vă plângeți.

Din fericire, avem numere pentru Shadow. Singurul plan disponibil la momentul redactării, Boost, rulează 11,99 USD pe lună, atunci când se facturează anual și un curat de 15 USD dacă mergeți lunar în lună. Pentru acest preț, primiți streaming de 1080p și 256 GB de stocare, precum și conexiunea de rețea standard de 1 Gbps.

Cele două noi niveluri, Ultra și Infinite, cresc prețul și suportul pentru rezoluție. Aceste planuri oferă suport pentru rezoluția 4K și crește capacitatea de stocare la 512 GB, respectiv 1TB. Din păcate, acestea sunt scumpe și nu sunt disponibile în prezent. De exemplu, planul Infinit va costa 49,99 USD atunci când va fi facturat lună după lună, odată ce a fost lansat. 

Proiectul xCloud este gratuit din punct de vedere tehnic în acest moment, dar presupunem că puteți accesa de fapt lista de testatori Microsoft. Shadow este pe finalul scump al lucrurilor, chiar mai mult decât Vortex (citiți recenzia noastră despre Vortex). Totuși, pentru această comparație, este câștigătorul doar pentru că este de fapt disponibil pentru a fi achiziționat.

Runda: punct de preț pentru jocurile de umbre Shadow

Logo Shadow Cloud Gaming
Logo xCloud pentru proiect

3

Caracteristici

Nu este prea mult de discutat în ceea ce privește modul de funcționare cu Project xCloud, deoarece Microsoft este încă concentrat să funcționeze serviciul, nu să-l echipeze cu bunătăți. Cu toate acestea, există unele tehnologii interesante în spatele xCloud. După cum vom ajunge în runda „acoperire”, serverele xCloud folosesc rețeaua globală de servere Azure de Microsoft. 

Fiecare server xCloud găzduiește cele patru console Xbox One S. Deși jocurile arată grozav la un telefon, Xbox One S începe să-și arate vârsta, mai ales în perioadele de încărcare. Are un hard disk tradițional, nu un SSD. 

După cum puteți vedea în cel mai bun ghid SSD extern, acest lucru înseamnă că este destul de lent. Nu aveți opțiunea de a conecta un hard disk extern, la fel ca și cu o consolă locală (citiți cel mai bun ghid extern pentru Xbox One pentru mai multe despre asta).

xcloud-4

Deoarece xCloud este, în esență, Xbox One în cloud, aveți toate funcțiile care vin cu consola Microsoft, inclusiv prieteni, realizări, recompense Microsoft și magazin. Totuși, lipsa asistenței controlerului terț sau a tastaturii și a mouse-ului oferă o amortizare a experienței. 

Shadow este umplut cu caracteristici, din care niciunul nu a făcut efectiv Shadow. Serviciul este practic un PC Windows 10 în cloud, deci aveți acces la toate caracteristicile Windows, precum și la orice aplicație care rulează pe platformă. Shadow oferă chiar și o conexiune de rețea de 1 Gbps, astfel că navigarea pe internet este pe masă. 

umbră-ferestre-settings

Mai impresionant este suportul periferic Shadow. Jocurile sunt gata să se joace cu tastatura și mouse-ul sau cu controlerul ales, indiferent dacă vă conectați printr-o linie USB sau Bluetooth. Remapping-ul este gestionat și prin aplicații Windows. De exemplu, puteți utiliza profiluri de control Steam pe jocuri care altfel ar avea nevoie de tastatură și mouse. 

În prezent, sunteți blocat să utilizați Windows 10, ceea ce este greu o plângere, având în vedere că puteți configura mașina de la distanță în orice mod doriți. Chiar și așa, Shadow spune că lucrează la adăugarea de suport Linux. 

Runda: Caracteristici Punct pentru jocurile Cloud Shadow

Logo Shadow Cloud Gaming
Logo xCloud pentru proiect

4

Performanţă

Această rundă este interesantă deoarece Shadow și Project xCloud sunt vizați de piețe diferite. xCloud este pur și simplu un alt mod de a folosi Xbox One, nu un mod de a-l înlocui. Shadow, pe de altă parte, se adresează celor care nu se gândesc să taie consola în întregime, concentrându-se pe o experiență de joc completă în cloud. 

xcloud-2

Începând cu Project xCloud, am testat cu o conexiune WiFi de 5 GHz. Deoarece xCloud nu are o aplicație pentru computer, nu am putut testa cu o conexiune cu fir. Joacă Halo 5, Gears 5 și Forza Horizon 4, ne-am confruntat cu foarte puține probleme. Nu s-a înregistrat un pic de întârziere de intrare, iar artefactele de streaming au fost puține și departe. 

Pe baza testării noastre, puterea semnalului este cel mai mare factor cu xCloud. Veți avea nevoie și de mult mai multă viteză decât reclamele Microsoft. Am testat cu o viteză de descărcare de 60Mbps, care depășește cu mult recomandările Microsoft. Chiar și atunci, ne-am confruntat cu notificări slabe de semnal și am renunțat la cadre. 

xcloud-1

Mai mult, nu părea să existe nicio scalare bazată pe puterea semnalului. Majoritatea serviciilor de jocuri în cloud vor reduce calitatea fluxului video pentru a găzdui semnale slabe. În cazul xCloud, jocul se va bâlbâi sau se va bloca total atunci când semnalul nostru va începe să se estompeze. 

Shadow nu are această problemă. Am testat Doom 2016, Counter-Strike: Global Offensive și Cuphead pe o conexiune fără fir și wireless, iar în ambele cazuri, Shadow a oferit o experiență aproape locală. În afara artefactului de difuzare ocazională, am fi greu să-l spunem în afară de un PC pentru jocuri. 

Shadow a funcționat la fel de bine și pe Android, deși am fost dezamăgiți de lipsa controalelor de pe ecran. Trebuie să folosiți degetul pentru a vă deplasa în jurul cursorului și tastatura Android la alegere pentru a tasta. Având în vedere cât de mici sunt ecrane mobile, deseori sunt prea multe pe ecran simultan, ceea ce este enervant atunci când încearcă să lansezi un joc. 

Totuși, nu neagă că Shadow are marginea acestei runde. Dintre toate serviciile de gaming cloud pe care le-am testat, Shadow este cel mai aproape de a oferi o experiență locală în cloud, făcând rușine serviciilor precum Blacknut (citiți recenzia noastră despre Blacknut).

Runda: Punctul de performanță pentru jocurile de umbre Shadow Cloud

Logo Shadow Cloud Gaming
Logo xCloud pentru proiect

5

Suport pentru platformă

Project xCloud este disponibil pe o singură platformă: Android. Dacă sunteți acceptat în previzualizare, veți avea nevoie de un dispozitiv cu Android 6.0 sau mai mare și Bluetooth 4.0 sau mai bun. Nu puteți utiliza niciun controler de la terți în timpul previzualizării. Dacă doriți să jucați jocuri Xbox, veți avea nevoie de un controler Xbox One. 

Suportul Shadow este mult mai larg, cu aplicații native pentru Windows, macOS, Linux, Android și iOS. Echipa lucrează și la aplicații pentru televizoare inteligente, ceea ce înseamnă că ar trebui să poți încărca jocuri pe orice ecran din casa ta. 

Este o comparație nedreaptă, deoarece Project xCloud este în perspectivă. Cu toate acestea, Microsoft are un drum lung de parcurs înainte de a suporta lățimea platformelor pe care Shadow le face. Pentru noi, iOS și suportul TV inteligent fac diferența. Shadow este singurul serviciu de streaming de joc care oferă în prezent suport pentru aceste platforme.

Runda: Punctul de asistență pentru platformă pentru jocurile de umbre Shadow

Logo Shadow Cloud Gaming
Logo xCloud pentru proiect

6

Ușurință în utilizare

Proiectul xCloud este destul de dezbrăcat în acest moment și, ca atare, este ușor de utilizat. Cu toate acestea, abordarea atentă a Microsoft de a proiecta cu aplicația xCloud și Xbox One ne oferă speranță pentru lansarea completă. Aplicația mobilă – singura platformă disponibilă în prezent – este axată exclusiv pe jocuri. 

Puteți răsfoi lista, puteți vedea jocurile jucate recent și puteți căuta un titlu. În afară de aceasta, există o filă de feedback, dar aceasta este. Proiectul xCloud este cu ochi goi, sigur, dar Microsoft face în continuare mai mult decât alte servicii de jocuri cloud. De exemplu, PlayStation Now nu are o bară de căutare în aplicația sa PC, iar GeForce Now nu are o pagină de bibliotecă dedicată (citiți recenzia noastră PlayStation Now). 

xcloud-3

Shadow este mai implicat, dar tot la fel de ușor de utilizat. Când vă înscrieți, veți avea opțiunea de a configura modul în care este instalat Windows sau de a merge cu instalarea recomandată de Shadow. După aceea, este un joc de așteptare. A trebuit să rămânem puși aproximativ o oră în așteptarea ca Shadow să ne trimită un e-mail potrivit căruia aparatul nostru de la distanță era gata. 

umbră-sign-up

După aceea, totuși, sunteți gata de plecare, nu mai este nevoie de actualizări de Windows sau drivere. Deși puteți sări în Windows imediat – Shadow are pur și simplu un lansator de oase goale – nu puteți începe să jucați jocuri. Abonamentul dvs. are o cantitate limitată de spațiu de stocare, astfel încât va trebui să descărcați jocuri înainte de a le putea juca. 

Totuși, experiența Windows este excelentă. În afara unor taste rapide de tip specific Shadow, puteți utiliza complet comenzile rapide pentru Windows pentru a vă deplasa. În plus, puteți trece cu ușurință între fereastra Shadow și sesiunea locală. Shadow nu necesită permisiuni de introducere specifice. 

umbră-pornire

Utilizabil, Shadow nu este mai complex decât Windows. Cu toate acestea, ca serviciu de jocuri de nor, există o problemă. Servicii precum Stadia și Project xCloud funcționează atât de bine pentru că puteți lansa imediat un joc, fără a fi necesară corecție sau instalare. Pentru a avea deschiderea pe care o face Shadow, trebuie să abordeze problema în mod diferit. Totuși, asta pune amprenta asupra experienței. 

Cu toate acestea, ne este greu să dăm câștigul pe xCloud. Deși aplicația mobilă este impresionantă pentru ceea ce este, nu este foarte mult. Shadow, ca produs comercial, este capabil să-și modeleze designul, în ciuda faptului că va trebui să aștepți să se instaleze jocuri.

Runda: Punct de ușurință de utilizare pentru jocurile de umbre Shadow

Logo Shadow Cloud Gaming
Logo xCloud pentru proiect

7

Acoperire

Ca și prețul și suportul pentru jocuri, lucrăm cu informații limitate atunci când vine vorba de acoperirea proiectului xCloud. Previzualizarea este limitată la SUA, Marea Britanie, Canada și Coreea de Sud. Coreea de Sud este o includere interesantă, deoarece majoritatea serviciilor de streaming de jocuri au trecut peste piețele asiatice. 

Când este lansat, xCloud va înfășura rapid globul. Rețeaua globală Azure de Microsoft servește deja 140 de țări și, deși majoritatea acestor centre de date nu sunt încă utilizate pentru xCloud, Microsoft spune că vor fi în viitor. Centrele Azure cu servere xCloud acoperă în prezent America de Nord, Europa și Asia. 

xcloud-azur-server de rețea

Chiar și cu intervalul limitat de la xCloud în timpul versiunii beta, distruge Shadow când vine vorba de acoperire. Shadow acceptă doar S.U.A. continentale și, chiar și atunci, doar 38 dintre aceste state sunt complet acceptate. Shadow marchează restul ca state „mod de explorare”, care includ Washington, Idaho, Montana, Utah, Arizona, Colorado, Wyoming, Alabama, Georgia și Florida. 

Aceasta înseamnă că utilizatorii din aceste state nu vor avea o experiență atât de bună bazată pe infrastructură, teren și alți factori. Puteți cumpăra în continuare Shadow, dar veți fi susceptibilă la mai mult decalaj de intrare și scăderi potențiale ale conexiunii. În ceea ce privește sprijinul internațional, Shadow nu a anunțat încă nimic. 

Deși Shadow servește statele pe care le acceptă pe deplin, răspândirea nu este la fel de largă ca xCloud, ceea ce este cu atât mai jenant, având în vedere că Microsoft nu și-a lansat încă serviciul de streaming de jocuri. Din această cauză, oferim punctul de vedere echipei Xbox.

Runda: Punct de acoperire pentru proiectul xCloud

Logo Shadow Cloud Gaming
Logo xCloud pentru proiect

8

Gânduri finale

Într-o alunecare de teren, Shadow a câștigat victoria în șase din cele șapte runde, lăsând Proiectul xCloud înainte într-o singură categorie: acoperire. Acest lucru nu ne surprinde foarte mult, însă, văzând că Shadow este un produs disponibil comercial și Project xCloud este încă în versiune beta. Indiferent, Shadow este câștigătorul nostru. 

Câștigător: Shadow

Chiar dacă xCloud este încă în versiune beta, cea mai mare problemă a noastră este performanța. Microsoft și-a redus activitatea în ceea ce privește întărirea serviciului, mai ales când vine vorba de conexiuni slabe. Cu toate acestea, după ce problemele de performanță sunt rezolvate, va fi mult mai impresionant și capabil să concureze, deși nu depășește, Shadow. 

Sunteți de acord că Shadow este mai bună? Ați avut norocul să aveți acces la Project xCloud? Spuneți-ne în comentariile de mai jos și, ca întotdeauna, mulțumim pentru lectură. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map