Shadow vs PlayStation Now: Un show de jocuri cloud pentru 2020

Shadow și PlayStation Acum sunt două dintre cele mai bune servicii de jocuri cloud în jurul lor, deși se adresează unor audiențe mult diferite. PlayStation este o platformă simplă, ieftină de noroc, care se integrează perfect cu PS4. Shadow, pe de altă parte, oferă performanțe fără compromis, deși la un preț ridicat.


În această comparație Shadow vs PlayStation Now, vom afla care este opțiunea mai bună. Pe parcursul unei serii de șapte runde, cei doi vor merge de la cap la cap în sprijinul jocului, suportul platformei, performanța, ușurința de utilizare și multe altele. 

Ocazional vom aduce și alte servicii de jocuri nor pentru context, dar această comparație este axată mai ales pe cei doi concurenți ai noștri. Dacă doriți să vedeți cum se comportă în restul pieței, nu uitați să citiți recenzia noastră Shadow și revizuirea PlayStation Now.

Configurarea unei lupte: PlayStation Now vs Shadow

Avem Shadow și PlayStation Now în coadă pentru a merge cu capul peste o serie de runde. Există șapte runde în care le vom compara și fiecare valorează un punct. La final, vom evalua punctele și vom declara câștigător. 

Cu toate acestea, există o mulțime de spații de tip wiggle. Scopul nostru este să nu numai să-i comparăm pe cei doi, ci și să oferim contextul pentru care un serviciu poate câștiga o rundă peste altul. Unele runde nu pot fi rezumate doar prin acordarea unui punct. Din această cauză, vă recomandăm să citiți fiecare rundă pentru a vă face o idee care este cel mai bun serviciu pentru dvs.. 

Așa cum este cazul oricărei comparații, există unii înainte și înapoi între concurenți. De exemplu, Shadow este mai scump decât PlayStation Now, dar vine cu funcțiile și performanțele pentru a justifica acest preț. În mod similar, PlayStation Now include o bibliotecă completă de jocuri din poartă, în timp ce va trebui să le cumpărați individual cu Shadow. 

Nu există întotdeauna un răspuns concret. Acestea fiind spuse, am testat ambele servicii de la înregistrare la streaming și, în această comparație, vom prezenta o imagine care se bazează mai bine pe această experiență.

1

Biblioteca de jocuri

Shadow și PlayStation Acum au abordări foarte diferite la biblioteca lor de jocuri. Shadow, după cum vom prezenta mai jos, oferă un desktop complet Windows 10, permițându-vă să instalați orice joc care ar putea fi rulat în mod normal pe Windows. PlayStation Now, pe de altă parte, are o bibliotecă fixă ​​de jocuri, oferind ceva mai mult de 800 de titluri. Totuși, acesta nu este sfârșitul poveștii. 

Deoarece funcționează Shadow ca o mașină Windows normală, va trebui să cumpărați jocuri pe Steam, Uplay sau Magazinul Epic Games pentru a le juca în cloud. Același lucru este valabil și pentru jocurile fără DRM de pe platforme precum GOG. Cu PlayStation, însă, aveți acces la biblioteca completă de jocuri gratuit.

playstation-acum-review-bibliotecă

Similar cu Project xCloud, nu cumpărați doar un abonament de jocuri cloud cu PlayStation Now, ci și o bibliotecă completă de jocuri (citiți recenzia noastră Project xCloud). Acea bibliotecă include jocuri mai noi precum Control și Wolfenstein II: The New Colossus, precum și vechile favorite PlayStation precum Uncharted 3 și Bloodborne.

Această rundă este dificilă, deoarece comparăm două abordări radical diferite pentru stocarea rafturilor virtuale de joc. PlayStation Now oferă o listă gratuită și curată de jocuri, cu titluri majore cu mai multe platforme, precum și exclusivități PlayStation. Shadow, pe de altă parte, are o gamă de jocuri mult mai mare, dar va trebui să plătești pentru ele. 

Din păcate, această rundă coboară la preferințe. Dacă vă plac exclusivele PlayStation și doriți să participați imediat la acțiune, PlayStation Now este fără îndoială alegerea mai bună. Acestea fiind spuse, din cauza numărului mare de conținut disponibil pe Shadow, îi oferim câștigul acestei runde.

Runda: Punctul pentru bibliotecă de jocuri pentru jocurile de umbre Shadow

Logo Shadow Cloud Gaming
Logo PlayStation Now

2

Prețuri

Shadow este una dintre cele mai scumpe platforme de jocuri cloud, care este confuză în comparație cu PlayStation Now, întrucât va trebui să cumperi propriile tale jocuri. În ciuda prețului ridicat, Shadow face ca prețul să merite cu o calitate fără streaming continuă și o listă de funcții pe care ceilalți concurenți nu le pot ține la curent. 

Cu toate acestea, atunci când este vorba de scăzut și penny, PlayStation Now are avantaj. Cu un abonament lunar de 10 USD și un abonament anual de 60 de dolari, PlayStation Now ar putea fi cea mai ieftină modalitate de a juca jocuri în cloud (cu excepția cazului în care vă planificați gratuit pentru GeForce Now). Acest abonament vă oferă acces la peste 800 de jocuri. Aruncați o privire asupra piesei noastre GeForce Now vs PlayStation Now.

Cu Shadow, veți rămâne să cheltuiți cel puțin 12 USD pe lună dacă vă înscrieți pentru un an și până la 50 USD pe lună dacă achiziționați cel mai mare plan lunar. Acordat, costul suplimentar vine cu avantaje. De exemplu, planul Infinit oferă urmărirea în timp real a radiațiilor și rezoluția 4K. PS Now are iluminat simulat și este blocat la 720p. 

Toate lucrurile sunt egale, am acorda victoria lui Shadow. Serviciul este mai scump, deși vine cu specificațiile pentru a se potrivi cu prețul său. Totuși, toate lucrurile nu sunt egale. PlayStation Now vine cu jocuri și va trebui să le cumpărați separat cu Shadow. Dacă porniți de la zero, asta ar putea însemna câteva sute de dolari din poartă. 

În acest context, PlayStation Now pare mult mai impresionant, permițându-vă să sari rapid într-o listă lungă de jocuri, fără a fi nevoit să vânați o afacere sau să plătiți prețul complet. Acestea fiind spuse, de fapt nu dețineți jocuri cu PlayStation Now. Titlurile părăsesc adesea serviciul pe măsură ce sunt adăugate altele noi, ceea ce înseamnă că întârzierea dvs. se schimbă constant. 

Ca și runda anterioară, aceasta se bazează în mare parte pe preferințele personale. Dacă aveți deja o bibliotecă de jocuri Steam, Shadow este opțiunea mai bună, chiar și cu prețul său mai mare decât media. Acestea fiind spuse, nu putem nega că PlayStation Now este mai ieftină și, în plus, include o mulțime de jocuri grozave imediat.

Runda: punct de preț pentru PlayStation Now

Logo Shadow Cloud Gaming
Logo PlayStation Now

3

Caracteristici

PlayStation Now este destul de limitată din punct de vedere al funcțiilor, limitându-și funcționalitatea la platformele pe care este disponibilă. Shadow este mult mai realizat, luând caracteristicile existente ale Windows și vă permite să le experimentați în cloud. Din nou, vorbim despre o abordare diferită. Acestea fiind spuse, Shadow are un picior mai clar în această rundă. 

Cu Steam, puteți utiliza doar Windows 10 – și nu o versiune dezabusită a Windows 10 – și nimic mai mult (citiți recenzia noastră pentru Vortex pentru asta). Cu Shadow, sunteți liber să descărcați browserul pe care îl doriți, să vizionați videoclipuri YouTube, să personalizați desktopul Windows și, bineînțeles, să vizitați Cloudwards.net.

umbră-ferestre-settings

Cu toate acestea, faptul că Shadow oferă Windows are câteva aplicații practice pentru jocuri. Puteți instala și juca orice joc care ar rula în mod normal pe un computer. Spre deosebire de alte servicii de jocuri cloud, care restricționează alegerile de joc la anumite platforme DRM, Shadow acceptă totul. 

În plus, nu există probleme legate de drepturile digitale cu Shadow. De exemplu, în cazul în care Google Stadia merge cu succes, jocurile dvs. se pierd cu serviciul (citiți recenzia noastră Google Stadia). Nu este același lucru pentru Shadow. Deoarece achizițiile se fac cu Steam și altele asemenea, veți avea totuși acces la jocurile dvs. chiar dacă vă anulați abonamentul Shadow. Citiți comparația Google Stadia și Shadow.

umbra-abur-instalările

Funcțiile PlayStation Now sunt mai centrate în ceea ce nu poate face decât în ​​funcție de ceea ce poate. Deoarece vom intra în contact cu „suportul platformei”, serviciul este disponibil doar pe PS4 și PC, acesta din urmă oferind o experiență subpar. În plus, puteți utiliza un DualShock 4 doar cu PS Now. Nu există suport pentru alte controlere sau tastatură și mouse. 

Mai rău decât atât, este posibil să fii nevoit să faci coadă la jocuri în funcție de cerere. Sony spune în FAQ-urile sale PS Now că „este imposibil de ghicit cât timp vei aștepta” pentru a juca un anumit joc. Așa cum am subliniat în recenzia noastră, este ca să spunem că nu puteți viziona noi episoade de Black Mirror pe Netflix până când alți utilizatori. 

playstation-acum-review-faq

Shadow și PlayStation Acum au abordări diferite în modul de rulare, ceea ce face din Shadow câștigătorul clar pentru această secțiune. PlayStation Now are pur și simplu prea multe limitări, în timp ce Shadow oferă toată flexibilitatea Windows.

Runda: Caracteristici Punct pentru jocurile Cloud Shadow

Logo Shadow Cloud Gaming
Logo PlayStation Now

4

Performanţă

De la asistența la jocuri la funcții până la stabilirea prețurilor, PlayStation Now a creat o luptă solidă împotriva Shadow. Totuși, totul se reduce la performanțe, iar pe acest front, PS Now rămâne în urmă. Am testat trei jocuri pe fiecare, cu Shadow running Doom, Counter-Strike: Global Offensive și Cuphead. În mod similar, am pornit Doom, Mighty No. 9 și Bloodborne pe PlayStation Now. 

Începând cu PlayStation Now, am putut încărca imediat jocurile într-o după-amiază a săptămânii (PS Now necesită uneori coada). Totul s-a simțit receptiv, deși artefactul de streaming ocazional a rupt rapid iluzia. Mai mult, am înregistrat mult timp de intrare.

playstation-acum-recenzie doom-

Perioada de intrare pare a fi o problemă mai mare pentru titluri mai solicitante. De exemplu, personajul nostru din Doom a rămas doar un pic, în timp ce în Mighty No. 9. am experimentat puțin până la niciun decalaj. Pentru jocurile cu ritm rapid, cum ar fi Doom, acel final este prea mult. PlayStation Now s-a îmbunătățit mult în performanțele sale, dar nu suficient pentru a fi la nivelul Shadow. 

Vorbind despre acestea, Shadow oferă o experiență aproape unu la unu de la un computer local. În timpul testării noastre, nu am avut niciodată nicio întârziere de bâlbâială sau de intrare. Acest lucru se datorează faptului că Shadow oferă un computer Windows complet. În loc să transmită fișiere mari de pe un server de întreprindere, Shadow are toate fișierele de joc localizate pe desktopul tău de la distanță. 

umbra-abur-instalările

Cea mai mare problemă pe care am întâlnit-o a fost o întârziere ocazională în Windows, dar nimic care nu afectează experiența de joc. Mai mult, Shadow oferă până la 4K rezoluție fără probleme. PS Now, în schimb, este limitat la 720p. Deși acesta nu este sfârșitul lumii pe un ecran full HD, fluxul de 720p PS Now arată oribil în 4K. 

Nu există niciun concurs în această rundă. Este similar cu compararea unui PS4 cu un computer. Sigur, PS4 este un sistem impresionant pentru piața vizat, dar nu este nimic în comparație cu un PC dedicat jocurilor. În același mod, PS Now este un serviciu impresionant, inedit, dar nu ajunge aproape de culmile Shadow.

Runda: Punctul de performanță pentru jocurile de umbre Shadow Cloud

Logo Shadow Cloud Gaming
Logo PlayStation Now

5

Suport pentru platformă

Suportul platformei este o problemă importantă cu PlayStation Now. În prezent, puteți transmite titluri PlayStation Now pe PS4 și PC, și acesta este. În plus, veți avea nevoie de un controler PS4 pentru a juca pe computer. PlayStation Now nu acceptă controlul tastaturii și mouse-ului. 

Contrastat cu Shadow, problema este clară. Shadow oferă clienți pentru Windows, macOS, Android, iOS și Linux, cu aplicații inteligente TV în viitorul apropiat. Shadow este mai scump, dar îndeplinește promisiunea de a juca jocurile tale preferate, indiferent pe ce dispozitiv ai fi. PlayStation Now nu este posibil.

Cu toate acestea, localizarea PlayStation Now are beneficiile sale, și anume prin faptul că puteți descărca câteva jocuri pe PS4. Chiar și așa, jocurile de nor se referă la jocuri fără a fi nevoie de hardware sofisticat sau de un ecran imens. Aceasta este casa cu rotile Shadow, oferind o experiență similară indiferent dacă joci pe laptop sau pe telefon.

Runda: Punctul de asistență pentru platformă pentru jocurile de umbre Shadow

Logo Shadow Cloud Gaming
Logo PlayStation Now

6

Ușurință în utilizare

Atunci când vine vorba despre ușurința de utilizare, nu este prea mult de discutat cu Shadow, atât timp cât vă cunoașteți drumul pe desktopul Windows. Înregistrarea la serviciu este nedureroasă și după o oră scurtă de așteptare, veți putea accesa mașina de la distanță. 

În caz contrar, singurele tale interacțiuni cu Shadow vor lansa mașina dvs. de la distanță și vor folosi tastele rapide rapide pentru a încheia sesiunea dvs..

umbră-sign-up

PlayStation Now este mult mai complexă, în special pe PC. Vă recomandăm să vă înscrieți pe PS4 și să gestionați totul acolo, deoarece pâlnia de vânzare pe desktop este pe jumătate coaptă, în cel mai bun caz. După ce te-ai înscris pentru un cont pe desktop, va trebui să găsești un link de descărcare în altă parte pe site-ul Sony. Pe PS4, aplicația PS Now este instalată implicit. 

Experiența PS4 este foarte similară cu sistemul de operare al PS4, prezentând jocuri într-un format Netflix-esque. Suntem mai preocupați de experiența pe computer. În încercarea de a reflecta interfața văzută pe console, aplicația PC PS Now arată o interfață asemănătoare cu țiglă. Cu toate acestea, este foarte scăzut, mai ales dacă utilizați o tastatură și un mouse. 

playstation-acum-review-cerere

Există și alte probleme minore. De exemplu, nu vi s-a cerut niciodată să vă conectați; aplicația tocmai se lansează imediat în ecranul de selecție a jocului. În plus, nu există o bară de căutare, așa că va trebui să derulați pe lista lungă de jocuri pentru a găsi cea dorită.. 

Toate aceste probleme lasă aplicația pentru PC PlayStation Now să se simtă ca un instrument de însoțire a implementării PS4, nimic mai mult. 

Și mai rău, trebuie să sincronizați manual economiile între versiunea de PC a PS Now și versiunea consolei, și chiar atunci, nu toate jocurile acceptă jocuri încrucișate între cele două platforme. PlayStation Now este foarte mult un serviciu de streaming PS4 care uneori – dacă ai noroc – funcționează pe PC. 

Shadow, pe de altă parte, este un serviciu de gaming cloud complet, care vă permite să experimentați aceleași titluri pe telefon, desktop și TV. Nu este prea mult de discutat când vine vorba de ușurința de utilizare a lui Shadow, dar în contextul PlayStation Now, este un lucru bun. Pur și simplu funcționează, indiferent pe ce platformă te afli.

Runda: Punct de ușurință de utilizare pentru jocurile de umbre Shadow

Logo Shadow Cloud Gaming
Logo PlayStation Now

7

Acoperire

Shadow și PlayStation Acum au definiții extrem de diferite ale „acoperirii”. Începând cu Shadow, acesta este disponibil numai în S.U.A., și chiar atunci, nu toate statele sunt acceptate pe deplin.

Pe de altă parte, PS Now este disponibil într-o listă lungă de țări, inclusiv Austria, Canada, Finlanda, Danemarca, Belgia, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Japonia, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Portugalia, Spania, Suedia, Elveția, SUA și Marea Britanie.

PlayStation Now are o răspândire mult mai largă, dar asta este probabil pentru că este dotat cu infrastructura rețelei PlayStation existente. Deși nu există nicio modalitate de a ști cu siguranță, întrebările frecvente PS Now sugerează că unele servere din rețeaua PSN funcționează ca servere PS Now. Cu toate acestea, se pare că nu sunt suficiente.

 Având în vedere că jucătorii pot avea nevoie de a face coadă, sunt foarte puține servere pentru a face față cererii, ceea ce este cu atât mai infuriant, având în vedere că serverele sunt doar jocuri de streaming la 720p. Shadow are o rețea mai mică, dar suportă mult mai bine cele din rețeaua sa. 

Shadow este disponibil oficial în toate cele 48 de state continentale ale Statelor Unite. Cu toate acestea, se consideră „live” doar în 38 dintre aceste state. 

Celelalte 10 – Washington, Utah, Wyoming, Arizona, Idaho, Colorado, Montana, Alabama, Georgia și Florida – sunt considerate state „mod de explorare”. Asta înseamnă că, datorită unei varietăți de factori, inclusiv a terenului și a infrastructurii, Shadow poate avea unele probleme în acele zone. 

umbra-acoperire

Dacă vă aflați într-o stare de viață, Shadow este o victorie ușoară în această rundă. Nu există nicio coadă, serverele pot suporta o sarcină de muncă mult mai solicitantă și este mai probabil să aveți un server aproape de dvs. geografic. 

Cu toate acestea, PlayStation Now acceptă o gamă mai largă de locații, chiar dacă respectivele locații nu sunt la fel de bine acceptate, precum S.U.A., cu Shadow. Din această cauză, oferim PS Now câștigarea acestei runde. 

Runda: Punct de acoperire pentru PlayStation Now

Logo Shadow Cloud Gaming
Logo PlayStation Now

8

Gânduri finale

Din cele șapte runde, Shadow are cinci victorii pentru cele două PlayStation Now. Deși sună ca o alunecare de teren pentru Shadow, am întâlnit scoruri similare în meciul nostru Shadow și GeForce Now. Nu este faptul că PlayStation Now este un serviciu rău, ci mai degrabă că Shadow este doar liga înainte de restul pieței..

Câștigător: Shadow

Deși Shadow este mai puternic și mai flexibil decât PlayStation Now, există motive pentru a te conforma cu oferta Sony. Dacă sunteți fan PS4, PlayStation Now este un serviciu excelent. Aspectul de streaming al jocului este lipsit de lumină, dar posibilitatea de a descărca și de a juca mai mult de 300 de jocuri (cu alte 500 sau mai mult în cloud) local merită costul unui abonament singur. 

Sunteți de acord că Shadow este câștigătorul sau PlayStation Now este o opțiune mai bună? Vă rugăm să ne cunoaștem gândurile în comentariile de mai jos și, ca întotdeauna, mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map