Google Stadia vs Shadow: Goliath și David Meet în 2020

Google Stadia și Shadow sunt două dintre cele mai mari nume din jocurile cloud. Ambele oferă experiențe excelente de jocuri la distanță, câștigând locuri în cel mai bun ghid al nostru de jocuri cloud. În această comparație Google Stadia și Shadow, cu toate acestea, doar unul poate ieși victorios. 


Vom compara serviciile din asistența jocului, asistența dispozitivului, acoperirea, performanța, prețurile, ușurința de utilizare și funcțiile pentru a vedea care este opțiunea mai bună pentru banii tăi. Google Stadia și Shadow adoptă abordări foarte diferite în ceea ce privește jocurile de nor și vom lua în considerare toate aceste diferențe de-a lungul acestui ghid. 

Totuși, ar trebui să aruncați o privire la recenzia Google Stadia și revizuirea Shadow. Această comparație Google Stadia și Shadow servește, în același timp, la compararea celor două, dar nu lasă mult loc pentru a vorbi despre alte opțiuni. Vom aduce și alte servicii de jocuri cloud pentru puncte de referință, dar această comparație este axată în principal pe cei doi concurenți ai noștri.

Configurarea unei lupte: Google Stadia vs Shadow

Avem șapte runde care compară Google Stadia și Shadow într-o varietate de categorii. Fiecare rundă valorează un punct și vom transmite puncte oricărui serviciu credem că este mai bun într-o anumită rundă. La final, vom colecta scorurile finale și vom declara câștigător. 

Totuși, acordarea unui punct nu este întotdeauna clară. Având în vedere cât de tânăr este jocul cloud ca tehnologie, este greu să spunem că un serviciu este concludent mai bun decât celălalt în anumite categorii. De exemplu, Google Stadia acoperă mult mai multe țări decât Shadow, dar asta nu face diferența atât timp cât trăiești într-o regiune în care Shadow este acceptată. 

Din această cauză, vă recomandăm să folosiți scorurile noastre ca indicatori, mai degrabă decât un răspuns concret. Unele runde, cum ar fi performanța, sunt clare. Cu toate acestea, alții depind de locul în care vă aflați, de bugetul dvs. și altele. 

În loc să purcede doar câștigătorii, vă recomandăm să citiți fiecare rundă a acestei comparații Google Stadia și Shadow pentru a vă face o idee despre motivul pentru care am ales un serviciu peste celălalt.

1

Biblioteca de jocuri

Când vine vorba de asistență la joc, nu există niciun concurs între Google Stadia și Shadow. După cum am arătat anterior, Stadia este foarte asemănătoare cu o consolă din jocurile pe care le susține, doar o mână de titluri care livrează cu serviciul și câteva câștigătoare grele începând de atunci.. 

Shadow, pe de altă parte, acceptă fiecare joc PC creat vreodată. Sau, cel puțin fiecare joc pe computer care poate fi rulat pe Windows 10. După cum vom ajunge în runda „funcții” de mai jos, Shadow vă oferă un desktop Windows 10 complet funcțional. Orice joc care ar putea rula pe o mașină locală Windows 10 poate rula cu Shadow. Aceasta include și jocuri de pe platforme precum GOG. 

Shadow nu este singura platformă care acceptă jocuri pe Steam și altele asemănătoare – citiți recenzia noastră GeForce Now pentru un alt exemplu – dar este singura platformă de jocuri cloud care vă oferă un desktop la distanță complet. Din această cauză, Shadow nu are aceleași probleme de licență cu care GeForce Now se confruntă în ultimele luni..

umbra-abur-instalările

Totuși, va trebui să cumpărați jocuri cu Shadow. Spre deosebire de PlayStation Now, Shadow funcționează doar cu titluri pe care le-ați cumpărat deja pe Steam, magazinul Epic Games, Uplay și Origin (citiți recenzia noastră PlayStation Now). Acest punct este ușor de iertat, cu cât de des ies jocurile la vânzare pe aceste platforme. 

Este chiar mai ușor de iertat, având în vedere prețurile Stadionului. Cu serviciul cloud de jocuri Google, va trebui să cumpărați și jocuri, dar aceste jocuri funcționează doar pe Stadia. În plus, Google percepe prețul complet pentru jocuri, doar membrii Stadia Pro primind reduceri ușoare din când în când. În practică, asta ar putea însemna să plătiți 59,99 USD complet pentru un joc care costă 20 de dolari sau mai puțin pe Steam. 

Biblioteca Stadiumului este, de asemenea, foarte limitată. Sigur, există câteva hituri grele precum Final Fantasy XV și Doom Eternal, precum și lansări viitoare precum Cyberpunk 2077. Cu toate acestea, puteți juca toate aceste jocuri pe Steam cu Shadow. În plus, veți deține în continuare acele jocuri dacă decideți să cumpărați un computer pentru jocuri. Umbra este opțiunea mai bună, indiferent de modul în care o privești.

Runda: Punctul pentru bibliotecă de jocuri pentru jocurile de umbre Shadow

Logo Google Stadia
Logo Shadow Cloud Gaming

2

Prețuri

Shadow a dat jos primul nostru tur, dar lucrurile devin interesante atunci când vine vorba de stabilirea prețurilor. Începând cu Shadow, acesta are trei niveluri de servicii, deși doar unul este disponibil la momentul scrierii. Planul de bază, Boost, rulează 12 dolari pe lună ”atunci când este facturat anual și vine cu 256 GB de stocare și 1080p streaming.

Mai presus de asta, există planul Ultra și Infinit, ambele oferind streaming 4K, deși cantitatea de stocare variază. Deși 12 dolari pe lună nu sunt răi pentru streaming de 1080p, nivelurile mai mari ale lui Shadow au un ban destul de mare. De exemplu, planul Infinit rulează 50 de dolari pe lună atunci când este facturat lunar. 

Shadow percepe mai mult decât orice alt serviciu de jocuri nor, dar oferă, de asemenea, mai mult decât orice alt serviciu de jocuri nor. Stadia poate circula la 4K, dar numai cu Chromecast Ultra, iar majoritatea altor servicii sunt blocate la 1080p sau chiar la 720p. Shadow este un lider în industrie și vine cu eticheta de preț. 

Stadia este mult mai modestă, rulând doar 10 dolari pe lună pentru Stadia Pro, cu un plan gratuit care va veni ceva timp în 2020. Înțelepciunea abonamentului, Stadia este mai ieftină. Cu toate acestea, acest lucru nu include factorul în controlerul Stadia 70 USD și Chromecast Ultra în valoare de 70 USD, care trebuie să transmită pe televizor în 4K HDR. 

Mai mult, nu vă puteți abona la Stadia chiar acum. Singura modalitate de a accesa platforma de jocuri nor din Google este să cumpărați ediția premiera de 130 $, care vine cu un Chromecast, un controler și trei luni de Stadia Pro. De asemenea, va trebui să cumpărați jocuri de pe piața stadionului, care, așa cum am menționat mai sus, este de obicei mai scump decât Steam. 

Această rundă este dezordonată, deoarece avem de-a face cu servicii disponibile în prezent, precum și cu servicii care vor fi disponibile în viitor. Judecând pe baza a ceea ce este disponibil acum, Shadow este câștigătorul clar, deoarece nu ai nevoie de niciun hardware proprietar pentru a începe. În viitor, însă, Stadia este opțiunea mai bună cu planul său gratuit, așa că îi oferim câștigul acestei runde.

Runda: punct de preț pentru Google Stadia

Logo Google Stadia
Logo Shadow Cloud Gaming

3

Caracteristici

Deși Google a făcut pași mari pentru a concura cu caracteristicile unui computer sau a unei console de jocuri, încă nu există. Shadow nu a depus eforturi, dar nu trebuie. În schimb, se extrage din seturile de caracteristici ale serviciilor precum Steam și Windows în sine pentru a oferi o experiență completă utilizatorilor. 

Vom vorbi mai mult despre asta în runda „ușurință de utilizare” de mai jos, dar Shadow oferă abonaților un computer Windows 10 în cloud. Pe lângă jocurile preferate, puteți instala și software-ul dorit, personaliza setările Windows și răsfoi pe internet cu mașina dvs. de la distanță..

umbră-ferestre-settings

Caracteristicile Stadiei sunt mai concentrate pe jocuri, cu suport pentru realizări și liste de prieteni, precum și chat-uri vocale. Shadow acceptă și aceste caracteristici, dar sunt gestionate prin alte platforme. De exemplu, puteți utiliza Discord pentru chat și Steam pentru realizări, la fel ca și pe un computer. 

Cea mai mare diferență între cei doi este hardware-ul. Stadia acceptă o serie de controlere terțe, dar numai pe PC și Android. Mai mult, modul în care conectați aceste controlere se schimbă în funcție de dispozitivul pe care îl utilizați. Unele controlere acceptă conexiuni Bluetooth și cu fir, în timp ce altele au nevoie de o conexiune cu fir.

Umbra nu are acele obstacole. Dacă în mod normal puteți conecta un controler la Windows, îl puteți conecta la Shadow, fie prin Bluetooth sau prin cablu USB. Puteți utiliza, de asemenea, dispozitive asemănătoare Nintendo Switch concepute pentru smartphone-uri, precum Razer Junglecat. 

Stadia are mai multe caracteristici în sensul că Google a construit sisteme special pentru platformă. Shadow nu are nimic proprietar, ci mai degrabă se bazează pe bogăția de funcții de pe Windows și software-ul care funcționează pe sistemul de operare. Din această cauză, Shadow este câștigătorul acestei runde. 

Runda: Caracteristici Punct pentru jocurile Cloud Shadow

Logo Google Stadia
Logo Shadow Cloud Gaming

4

Performanţă

Pentru toate diferențele dintre Google Stadia și Shadow, cea mai mare este performanța. În ciuda promisiunii fragile a Google de a furniza jocuri 4K HDR, indiferent de ecranul pe care îl utilizați, serviciul se încadrează la capitolul performanță. Shadow, pe de altă parte, este cel mai apropiat lucru pe care l-am văzut la o experiență de joc locală.

stadioanele-joc-Slider1

Folosind controlerul Stadia și Chromecast Ultra, oferta Google funcționează bine pe câteva fronturi, deși eșuează pe altele. Controlerul Stadia folosește de fapt WiFi în loc de Bluetooth, ceea ce duce la mult mai puțin decalaj de intrare. Totuși, pe baza testării noastre, acest lucru funcționează împotriva serviciului. 

În loc să aibă o întârziere de intrare constantă, diferitele elemente ale jocului au cantități diferite de decalaj. În Destiny 2, vibrația controlerului, animația pistolului și sunetul ar începe toate în diferite puncte la tragere. Niciunul dintre ei nu este prea mult în spatele intrării, dar este mult mai vizibil, deoarece nu este sincronizat.

Această problemă, din fericire, nu este prezentă atunci când joci în browserul tău. În schimb, este înlocuit cu o ușoară – dar totuși vizibilă – cantitate de întârziere de intrare care urmează fiecare acțiune. Chiar și cu asta, este greu să greșești Google. Permisul de intrare este egal pentru cursul cu jocuri de nor, iar Google este departe de cel mai rău infractor de pe acest front (citiți recenzia noastră despre Blacknut pentru o experiență cu adevărat întârziată).

stadioanele-joc-slider2

Deși lag-ul de intrare este standard pentru majoritatea serviciilor de jocuri cloud, Shadow este departe de a fi standard, din fericire. În timpul testării noastre Doom 2016, Counter-Strike: Global Offensive și Cuphead, nu am putut percepe niciun decalaj de intrare. Într-un test orb între Shadow și un PC local de jocuri, nu am fi capabili să diferențiem.

Există câteva sughițe în timpul streamingului cu Shadow sub formă de artefacte video și bâlbâie, dar acestea sunt puține și mult în urmă și nu strică niciodată experiența. Deși nu am recomanda Shadow în nicio aplicație competitivă cu jocuri precum CS: GO și Fortnite, funcționează perfect pentru aproape orice alte scopuri. 

Fiecare serviciu de jocuri cloud are probleme în acest moment, de la rezoluția limitată a PlayStation Now până la lagul de intrare al Google Stadia. Shadow are și unele probleme, deși sunt mult mai puțin grave decât competiția. Dacă doriți să intrați în jocuri de nor și tot ce vă interesează este performanța, Shadow este o vânzare ușoară.

Runda: Punctul de performanță pentru jocurile de umbre Shadow Cloud

Logo Google Stadia
Logo Shadow Cloud Gaming

5

Suport pentru platformă

La lansare, suportul platformei Stadia a fost abil, funcționând doar pe Pixel, Chromecast Ultra și Chrome. De atunci, însă, Google a creat platforma, adăugând suport pentru telefoanele moderne Android și pentru majoritatea controlerelor terțe. Problema de a juca la televizor nu a fost încă rezolvată în totalitate. 

Pentru a reda Stadia pe televizor, vei avea nevoie de un Chromecast Ultra și un controler Stadia. Puteți utiliza intrări precum controlorul Xbox One și DualShock 4 pe telefon sau laptop, însă redarea TV necesită controlerul Stadia. Acesta este singurul mod de a obține și 4K HDR. Redarea browserului este blocată la 1080p. 

Shadow are suport mult mai larg, cu aplicații native pentru Windows, macOS, Ubuntu, Android și iOS. Mai mult, Shadow lucrează cu LG pentru a-și aduce aplicațiile la televizoarele inteligente. Între platformele acceptate de Shadow, surprinde cu adevărat ideea de a juca indiferent de ecranul pe care te afli. 

Stadia se apropie, cu atât mai mult decât servicii precum PlayStation Now și Project xCloud, dar încă nu este complet dezvoltat (citiți recenzia noastră Project xCloud). Până când Google poate lansa o aplicație care poate rula pe televizoare fără a fi nevoie de un Chromecast, Shadow este opțiunea mai bună. Asta nu înseamnă că lipsește asistența iOS pe Stadia.

Runda: Punctul de asistență pentru platformă pentru jocurile de umbre Shadow

Logo Google Stadia
Logo Shadow Cloud Gaming

6

Ușurință în utilizare

Pentru toate problemele sale, utilizarea Google Stadia este ca magia. Configurarea hardware-ului proprietar și sincronizarea contului dvs. Google este un proces implicat, dar nu și supraveghere. Se pare că Google a uitat de o mulțime de elemente critice când a lansat Stadia, dar experiența utilizatorului nu se află printre acestea. 

stadioanelor-controler-împerechere

După asocierea controlerului și trimiterea codului dvs. de invitație – combinația necesară pentru a activa abonamentul dvs. Stadia Pro – puteți săriți direct în acțiune. Abonații Stadia Pro au acces la o serie de jocuri gratuite, inclusiv Destiny 2 și Samurai Shodown. Deoarece este un serviciu de jocuri nor, nu trebuie să descarci aceste jocuri, ci să le „revendici”. 

Solicitarea unui joc îl va adăuga în biblioteca ta. Magia vine atunci când te duci să lansezi jocul. Fără a fi nevoie să verifici actualizări sau patch-uri, jocul tău se va lansa. De la configurare, este nevoie de doar câteva secunde pentru a lansa un joc, indiferent dacă alegeți din titlurile gratuite sau cumpărați ceva din magazinul Stadia. 

Shadow este ușor de utilizat, dar asta nu este chiar o surpriză. În afara unui lansator cu oase goale care arată știri recente, Shadow este doar Windows 10. Dacă poți să îți croiești un computer, poți să îți faci drum în jurul Shadow. Singura diferență constă în câteva taste rapide pentru a ieși din mașina de la distanță.

umbră-pornire

Totuși, acele taste rapide nu sunt în calea scurtăturilor Windows. Puteți utiliza în continuare „cheia Windows + S” pentru a căuta și „CTRL + C” pentru a copia text în clipboard. În afara logo-ului Shadow ușor transparent din colțul ecranului, ne-a fost greu să observăm o diferență între acesta și un desktop Windows 10 normal. 

Timpul este cel mai mare obstacol al lui Shadow. Stadia este excelentă prin faptul că puteți începe să jucați jocuri în câteva secunde. Shadow nu are nevoie doar de o oră sau mai mult pentru a configura mașina, ci și timpul pentru a descărca jocuri. Va trebui să așteptați pentru a instala jocurile la fel ca și pe o mașină Windows.

umbră-sign-up

Shadow este, practic, jocuri pe computer în cloud, iar pentru toți cei care vin împreună cu acest sistem există și unele contra. Stadia oferă un sistem construit de la sol pentru streaming de jocuri video și, din această cauză, este capabil să ofere un sistem mult mai eficient. Deși Shadow nu este greu de folosit, în orice caz, nu este la fel de fluid ca Stadia.

Runda: Punct de ușurință de utilizare pentru Google Stadia

Logo Google Stadia
Logo Shadow Cloud Gaming

7

Acoperire

Ultima rundă este la fel de polarizantă ca și prima noastră, deși nu în același mod. Shadow este disponibil doar în S.U.A. continentale, și chiar atunci, unele state nu sunt la fel de acceptate ca altele (mai mult într-un minut). Stadia, cu puterea rețelei masive Google în tractare, este disponibilă în țările din întreaga lume. 

Jocurile cloud pe Google ajung în Belgia, Canada, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Olanda, Norvegia, Spania, Suedia, Marea Britanie și SUA – sau, pentru o definiție mai concisă, cea mai mare parte din America de Nord și Europa. Răspândirea sa este mult mai mare decât cea a lui Shadow și, spre deosebire de Vortex, Google este în măsură să servească în mod adecvat toate aceste zone (citiți recenzia Vortex). 

Deși Shadow este disponibil în cele 48 de state continentale, doar 38 dintre ele sunt complet acceptate. Între timp, Washington, Idaho, Montana, Wyoming, Utah, Colorado, Arizona, Alabama, Georgia și Florida sunt cunoscute ca state „mod de explorare”, astfel că factori precum terenul și infrastructura ar putea însemna că veți avea o experiență subpar.

umbra-acoperire

Pentru statele pe care Shadow le acceptă pe deplin, nu există o opțiune mai bună. Cu toate acestea, milioane de potențiali utilizatori americani sunt blocați cu o experiență mai proastă, iar cei din străinătate nu au opțiunea deloc. Stadia are unele defecțiuni, dar acoperirea nu este una dintre ele, serviciul fiind capabil să servească în mod adecvat jocurilor din America de Nord și Europa. 

Runda: punct de acoperire pentru Google Stadia

Logo Google Stadia
Logo Shadow Cloud Gaming

8

Gânduri finale

Acest meci Google Stadia vs Shadow este aproape, cu atât mai mult decât celelalte comparații. Totuși, cu patru victorii din șapte runde, Shadow este campioana noastră. Deși Stadia a dus o luptă bună, nu poate concura cu performanța nepromisătoare a Shadow și funcțiile care vin împreună cu o instalare completă Windows.

Câștigător: Shadow

Oferta Google are un merit și, atunci când funcțiile promise vor fi lansate și mai multe jocuri își vor face drum spre serviciu, Stadia va fi o forță de luat în calcul. Însă, în prezent, se simte dezlegat și inestetic și, având în vedere evidența Google de a renunța la servicii care nu au succes imediat, acest lucru nu va fi bine pentru viitor.. 

Sunteți de acord că Shadow este opțiunea mai bună sau sunteți fan al Stadiei? Vă rugăm să ne cunoaștem gândurile în comentariile de mai jos și, ca întotdeauna, mulțumim pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me