Google Stadia vs GeForce Now: Two Titans Fight in 2020

Cu recentele versiuni și actualizări ale mai multor platforme de jocuri nor, doi dintre câinii de top din spațiu sunt Google Stadia și Nvidia GeForce Now. Primul oferă o consola-esque pentru jocurile de nor, în timp ce cel de-al doilea este practic un computer de jocuri din cloud. Vom determina care este opțiunea mai bună în această comparație Google Stadia și GeForce Now. 


Dacă doriți să jucați jocuri în cloud, ambele sunt servicii competente, deși există o mulțime de diferențe între cele două. Îi vom compara în asistență la joc, suport pentru platformă, performanță, ușurință în utilizare, prețuri, funcții și acoperire pentru a determina care este opțiunea mai bună. 

Chiar și așa, ar trebui să aruncați o privire asupra reviziei noastre Google Stadia și a revizuirii GeForce Now. Vom compara cele două direct în acest ghid, dar aceste recenzii oferă mai multe contexte despre performanța serviciilor față de restul pieței. 

Configurarea unei lupte: Google Stadia vs GeForce Now 

În următoarele șapte runde, vom compara Google Stadia și GeForce Now punct pentru punct, pentru a vedea unde excelează fiecare serviciu și unde se încadrează. Fiecare rundă valorează un punct și le vom oferi concurenților noștri pe măsură ce mergem. La final, vom analiza rezultatele și vom declara câștigător. 

Deși comparația noastră va determina o mai bună dintre cele două, există mult mai mult pentru jocurile de nor decât un simplu sistem de puncte. Din această cauză, vă recomandăm să citiți câteva runde pentru a vă face o idee despre serviciul de jocuri cloud care va funcționa mai bine pentru dvs.. 

Există o mulțime de diferențe între concurenții noștri și, din păcate, nu este întotdeauna la fel de tăiat și uscat, spunând că unul este mai bine decât celălalt. Cu asta, începem să vedem jocurile pe care le oferă GeForce Now și Google Stadia. 

1

Biblioteca de jocuri

GeForce Now a fost centrul unor controverse în ultima perioadă cu biblioteca sa de jocuri, cu unii dezvoltatori, inclusiv Bethesda, 2K Games și Blizzard, care au atras sprijinul pentru acest serviciu. Deși GeForce Now nu este la fel de expansiv ca Shadow în ceea ce privește suportul pentru jocuri (citiți recenzia noastră pentru Shadow pentru mai multe despre asta), este în fața Ligii înaintea Stadiei. 

geforce-acum-bibliotecă

În momentul scrierii, Stadia suportă 35 de jocuri în total. Se simte mai degrabă ca o lansare a consolei, în loc de un serviciu de jocuri cloud, dezvoltatorii majori de la terți lansând o mână dintre cele mai mari titluri ale acestora.. 

Deși este de dimensiuni reduse, biblioteca stadionului are o calitate foarte înaltă, cu jocuri precum Borderlands 3, Red Dead Redemption 2, Assassin’s Creed Odyssey și Final Fantasy XV, care își aduc rolul.. 

GeForce Now acceptă mult mai multe jocuri – în câteva sute, de fapt – deși nu sunt la fel de înalte ca ofertele Stadiei. Există o mulțime de titluri mai mici, inclusiv Darksiders Genesis, The Witness și The Surge 2. Deși toate jocurile excelente, acestea nu sunt atât de puternice precum linia Google Stadia.. 

În ciuda faptului că GeForce Now lipsește titluri importante AAA precum Tomb Raider și Final Fantasy, selecția este mult mai mare. Mai important, însă, GeForce Now se integrează cu platformele DRM existente precum Steam. Indiferent dacă utilizați sau nu GeForce Now, puteți să descărcați și să jucați jocurile pe care le dețineți deja în Epic Games Store, Steam, Origin, Uplay și multe altele. 

Stadia este mai asemănător cu o consolă. Va trebui să cumpărați jocuri special pentru Stadia, iar acele titluri nu sunt compatibile cu nicio altă platformă. Diferența este însă că consolele s-au dovedit a fi platforme de distribuție digitale demne. Stadia, încă de la început, ar putea totuși să dea naștere, lăsând licențele digitale să putrezească. 

În plus, există o mulțime de probleme legate de licențierea jocurilor în anumite țări. Dacă călătorești în străinătate, este posibil să nu îți poți juca jocurile decât dacă folosești o rețea privată virtuală, ceea ce – așa cum poți citi în cel mai bun VPN al nostru pentru ghidul de jocuri – nu este ideal. Din această cauză, oferim câștigul acestei runde la GeForce Now.

Runda: Punctul pentru bibliotecă de jocuri pentru GeForce Now

Logo Google Stadia
Logo GeForce Now

2

Prețuri

Google Stadia este destul de ieftin ca un serviciu, rulând doar 10 dolari pe lună pentru planul său Pro, cu un plan gratuit restricționat în curând. GeForce Now are o configurație similară, care le permite jucătorilor să plătească o primă de 5 USD pentru acces mai rapid la jocuri și sesiuni de joc mai lungi, precum și un nivel gratuit care limitează timpul de joc la o oră. 

GeForce Now este opțiunea cea mai ieftină, dar mai există un pic în această rundă. În momentul scrierii, abonamentul de 5 dolari pentru serviciul Fondatorii GeForce Now este bun doar pentru 12 luni. După un an, prețul abonamentului dvs. va crește la orice taxă Nvidia la momentul respectiv. Din fericire, utilizatorii din planul Fondatori primesc 90 de zile pentru a încerca serviciul fără a cheltui niciun ban. 

De fapt, Stadia nu este disponibilă doar ca abonament. Dacă doriți să participați la acțiune, va trebui să cumpărați pachetul Stadion de 130 USD, care include un Chromecast Ultra, un controler Stadia și trei luni de Stadia Pro. După primele trei luni, va trebui să plătiți abonamentul de 10 USD pe lună. 

Totuși, lucrurile devin interesante atunci când le comparăm pe cele două în ceea ce privește prețul jocului. Spre deosebire de PlayStation Now, va trebui să cumpărați jocurile pe care doriți să le jucați cu Nvidia GeForce Now și Google Stadia (citiți recenzia noastră PlayStation Now). 

Google oferă o gamă de titluri gratuite abonaților Stadia Pro, precum și reduceri exclusive. În caz contrar, veți plăti prețul complet de 59,99 USD pentru majoritatea jocurilor, indiferent dacă este Tomb Raider din 2013 – care poate fi găsit în mai puțin de 10 USD în altă parte – sau Red Dead Redemption 2. 

GeForce Now nu oferă niciun joc gratuit, deși puteți profita de vânzări de pe piețe precum Steam și Humble Store. Jocurile de pe PC sunt reduse în mod notabil de prețuri, ceea ce vă permite adesea să ridicați titluri AAA pentru 20 USD sau mai puțin. Cu Stadia, acest lucru nu este posibil sau cel puțin nu l-am văzut încă. 

Te uiți la câteva sute de dolari pentru a cumpăra în Stadia, plus încă 10 dolari pe lună dacă vrei toate clopotele și fluierele. GeForce Now, pe de altă parte, funcționează gratuit cu biblioteca Steam existentă. Dacă doriți să plătiți, abonamentul este și mai ieftin, adăugând în același timp funcții precum urmărirea rayurilor în timp real. 

Runda: punct de preț pentru GeForce Now

Logo Google Stadia
Logo GeForce Now

3

Caracteristici

În funcție de caracteristici, Google Stadia nu este la fel de robust pe cât a fost anunțat când a fost anunțat, dar mai există încă multe servicii oferite. Ținând linia cu mantra consolei în cloud, văzută cu alte aspecte ale serviciului, Stadia este stivă cu funcții sociale precum chat-uri vocale și liste de prieteni, precum și realizări. 

Cu toate acestea, lipsesc o serie de funcții importante, în special HDR 4K pe PC și partajarea familiei, ambele fiind promise înainte de lansare. Chiar și așa, Google a lucrat din greu la construirea stadionului. Serviciul acceptă acum o varietate de telefoane Android, în loc de doar Pixel, iar suportul pentru controler a devenit mai bun. 

Încă nu este minunat. Puteți utiliza un Switch Pro Controller, un controler Xbox One, DualShock 4 și altele cu serviciul. Acestea fiind spuse, modul în care conectați controlorul va depinde de dispozitivul pe care îl utilizați. Unele controlere acceptă conectivitatea Bluetooth și USB, în timp ce altele sunt limitate la o conexiune cu fir. 

GeForce Now este mult mai iertătoare în această privință. Dacă îl puteți conecta la telefonul sau computerul dvs., probabil că va funcționa cu GeForce Now. Mai mult, deoarece GeForce Now se integrează în principal cu Steam, aveți toate caracteristicile celei mai populare platforme DRM. Aceasta include prieteni, realizări, cărți de tranzacționare și, mai presus de toate, vânzări cu Steam. 

Sistemul Google Stadia este, cu siguranță, mai fluid, deoarece a fost construit de la partea de sus, special pentru jocurile de nor. Abordarea Nvidia nu este la fel de rafinată în anumite privințe – Steam Big Picture nu este o platformă perfectă – dar oferă totuși mai multă varietate decât Stadia, împingând-o înainte în această rundă. 

Runda: Caracteristici Punct pentru GeForce Now

Logo Google Stadia
Logo GeForce Now

4

Performanţă

Performanța este o obraznică. Google Stadia și Nvidia GeForce Now se află în vârful spațiului de jocuri cloud, ceea ce face ca serviciile precum Vortex să nu pară altceva decât un gimmick (citiți recenzia noastră despre Vortex pentru mai multe despre asta). Deși ambele oferă performanțe excelente, există o serie de diferențe în ceea ce privește aspectele vizuale. 

Google Stadia acceptă streamingul 1080p pe nivelul său gratuit, cu suport 4K și HDR pe Stadia Pro. Testând Destiny 2, Tomb Raider și Samurai Shodown pe Chromecast Ultra, desktop și Android, lovisem 4K la aproximativ 30 de cadre pe secundă. Cu toate acestea, titluri mai exigente, cum ar fi Metro Exodus, s-au luptat, afectate de întârzierea de intrare și bâlbâială. 

stadioanele-joc-slider2

Nvidia GeForce Acum nu atinge fidelitatea grafică a Google Stadia, cu o rezoluție blocată de 1080p. Cu toate acestea, compromisul merită. În timpul testării noastre, am lovit mai mult de 100fps pe Cuphead, Doom 2016 și Counter-Strike: Global Offensive. Mai mult, GeForce Now a avut un mic interval de intrare. 

Mai mult, GeForce Now acceptă urmărirea radiațiilor în timp real, în timp ce Stadia nu. Deși este încă o tehnologie tânără pentru jocuri, aceasta devine din ce în ce mai importantă. GeForce Now poate avea o rezoluție mai mică decât Google Stadia, dar atunci când urmărirea razei și rata de cadre sunt combinate, jocurile se simt de parcă ar merge mai bine la oferta Nvidia.. 

Faptul că GeForce Now nu acceptă 4K este dezamăgitor, mai ales că jocurile au rulat minunat la acea rezoluție, în timp ce serviciul era în beta. Google Stadia poate furniza mai mulți pixeli, dar costă scăderea de intrare și rata de cadru. GeForce Now, pe de altă parte, se simte mult mai aproape de o experiență locală. 

Runda: punct de performanță pentru GeForce Now

Logo Google Stadia
Logo GeForce Now

5

Suport pentru platformă

Una dintre promisiunile Google Stadia este că va fi disponibil pe aproape toate dispozitivele. Deși acest lucru nu a fost adevărat la lansare, acum este. Puteți transmite jocuri în timp ce aveți o mașină care poate rula Google Chrome, un Chromecast Ultra sau un dispozitiv Android cu Android 10.0 sau o versiune ulterioară. 

Asistența pentru o versiune a browserului Stadia este uriașă. Practic, fiecare dispozitiv poate rula Google Chrome într-o anumită capacitate, permițându-vă să jucați jocuri masive și frumoase precum Final Fantasy XV, indiferent dacă vă aflați pe un Chromebook sau pe un ecran 4K. Cu toate acestea, există unele probleme cu suportul platformei Stadia, și anume suportul iOS, de care îi lipsește. 

GeForce Now este similar, suportând streamingul în Windows, MacOS, Android și Nvidia Shield. Cu toate acestea, este aplicat printr-o aplicație locală, lăsând astfel flexibilitatea navigatorului în flux. Mai mult, Nvidia Shield este mai scump decât un Chromecast, ceea ce înseamnă că va trebui să plătiți un preț mai mare dacă doriți să jucați la televizor. 

În cea mai mare parte, cele două sunt potrivite uniform în ceea ce privește suportul platformei, fiind disponibile pe sistemele de operare desktop principale, Android și TV prin hardware-ul de primă parte. Totuși, Stadia acoperă mai multe dispozitive, împingându-l în această rundă. 

Runda: punct de sprijin pentru platformă pentru Google Stadia

Logo Google Stadia
Logo GeForce Now

6

Ușurință în utilizare

Google Stadia are un proces de configurare destul de implicat. După ce ați comandat un pachet, va trebui să așteptați să apară în e-mail. În cutie, veți găsi cabluri de alimentare, Chromecast și controlerul dvs. Stadia. După ce ai conectat totul la alimentare, te ocupi de configurare prin telefon, introducând codul de invitație și împerechează controlerul. 

Procesul de configurare al stadionului este implicat, dar nu este dificil. Având în vedere noul hardware, totul merge bine. Mai mult, timpul petrecut merită, deoarece Stadia are una dintre cele mai accesibile interfețe de jocuri cloud pe care le-am văzut. Puteți vedea cu ușurință jocurile pe care le dețineți, răsfoiți magazinul, puteți vedea realizările și multe altele. În multe feluri, funcționează ca un Xbox One sau PS4. 

stadioanele-mobil-bibliotecă

Totuși, magia vine atunci când revendici primul tău joc. Destiny 2, jocul gratuit premiera Stadia Pro, este de aproape 100 GB pe PC și console, obligând utilizatorii să aștepte ore întregi pentru a intra în acțiune. Cu Stadia, tot ce trebuie să faci este să revendici titlul. După aceea, sunteți gata să jucați și veți intra în acțiune în câteva secunde. 

GeForce Now are aceeași magie, deși nu se simte la fel de satisfăcător, având în vedere aplicația locală neplăcută a serviciului. Arată destul de bine, arătându-vă câteva jocuri recomandate, titlurile pe care le-ați adăugat în biblioteca dvs. și noi adăugări la linie. 

Cu toate acestea, nu există o pagină dedicată bibliotecii. Va trebui să folosiți un segment de defilare pe pagina principală pentru a vă parcurge jocurile dvs. cinci simultan. 

geforce-acum-interfață

Păcat, într-adevăr, deoarece aplicația GeForce Now este destul de completă. Când lansați un joc, puteți vedea detalii despre acesta, iar căutarea este rapidă. Faptul că nu puteți răsfoi jocurile acceptate sau puteți vizualiza rapid cea mai mare parte a bibliotecii dintr-o privire, îngreunează experiența, totuși. 

geforce-acum-extins-joc

Cu aceste două completări, am fi bucuros să oferim punctul de vedere către GeForce Now. Cu toate acestea, în forma sa actuală, aplicația se simte neplăcut, indiferent dacă te afli pe Windows, macOS sau Android. Stadia se simte mult mai rafinată, în ciuda faptului că este mai tânără decât GeForce Now. Din acest motiv, oferim Google acest punct în această rundă. 

Runda: Punct de ușurință de utilizare pentru Google Stadia

Logo Google Stadia
Logo GeForce Now

7

Acoperire

Exploatând puterea norului masiv din punct de vedere astronomic al Google, Stadia este deja disponibilă într-o mulțime de țări, punând în rușine servicii precum Project xCloud (citiți recenzia noastră Project xCloud). Lista țărilor sprijinite include în prezent Belgia, Canada, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Olanda, Norvegia, Spania, Suedia, Marea Britanie și S.U.A..

Cu toate acestea, la testare, am ajuns la o problemă ciudată cu Stadia. Am folosit un card de credit virtual înregistrat într-o țară pe care Stadionul nu o acceptă, dar am expediat pachetul la o adresă din S.U.A..

Cardul a fost încărcat și pachetul livrat, deși nu am primit niciodată un cod de invitație pentru a vă înscrie efectiv la serviciu, care este esențial pentru a juca. Din fericire, problema a fost rezolvată după o discuție rapidă cu suport. 

GeForce Now este mult mai limitată în domeniul său de aplicare, acoperind SUA și majoritatea țărilor europene. Pe pagina de stare a serverului, există și unele servere partenere în Japonia și Rusia, deși aceste regiuni nu sunt încă acceptate oficial. Marea omisiune, în comparație cu Stadia, este Canada. În caz contrar, cele două servicii sunt egalizate. 

Sincer, această rundă ar putea merge în orice mod, ambele servicii sprijinind în același număr de țări. Cu toate acestea, oferim câștigul la Stadia, nu numai pentru că poate valorifica puterea rețelei Google, ci și pentru că este disponibilă în Canada. 

Runda: punct de acoperire pentru Google Stadia

Logo Google Stadia
Logo GeForce Now

8

Gânduri finale

Cu patru victorii din cele șapte runde, GeForce Now este câștigătorul acestui meci. Totuși, Stadia era foarte aproape. Serviciul a crescut mult de la lansare, adăugând noi jocuri și implementând unele dintre funcțiile inițial promise. Încă mai rămâne ceva de făcut, însă, cel puțin pe baza testării noastre. 

Câștigător: GeForce Now

GeForce Now se simte mai rafinat din punct de vedere al performanței, deși aplicația sa pentru PC ar putea folosi unele indicatoare ale designerilor de la Google. Chiar și așa, este mai bun din punct de vedere al asistenței jocului, al performanței și al prețurilor, ceea ce îl face învingător aici. 

Sunteți de acord că GeForce Now este mai bun? Sau sunteți fan al Stadiei? Spuneți-ne în comentariile de mai jos și, ca întotdeauna, mulțumim pentru lectură. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me