GeForce Now vs Project xCloud: Nvidia și Microsoft Square Off în 2020

GeForce Now este în totalitate în acest moment, Nvidia lansând-o pe tocurile Google Stadia cu o lungă listă de jocuri pe PC pentru a juca. Deși se află cu ușurință printre cele mai bune servicii de gaming cloud, acesta nu este perfect, nefiind perfect atunci când vine vorba de ușurința în utilizare și asistența jocului, așa cum puteți citi în recenzia GeForce Now.


Project xCloud, răspunsul Microsoft la servicii precum Stadia și GeForce Now, are probleme proprii, inclusiv acoperire limitată și asistență la joc. Cu toate acestea, încă nu a fost lansat pe deplin, iar funcțiile disponibile în prezent arată o mulțime de promisiuni pentru viitor (citiți recenzia proiectului xCloud pentru o privire mai detaliată asupra serviciului). 

În această comparație GeForce Now vs Project xCloud, vom arunca cele două în ring pentru a vedea care este opțiunea mai bună. Pe parcursul unei serii de șapte runde, concurenții noștri vor schimba lovituri în funcții, asistență la joc, ușurință în utilizare, performanță, acoperire, suport pentru platformă și prețuri pentru a vedea care iese în top. 

Configurarea unei lupte: GeForce Now vs Project xCloud 

GeForce Now și Project xCloud se vor lăuda în șapte runde, fiecare atingând un aspect diferit al jocurilor cloud. În timpul rundei, vom vorbi puțin despre fiecare serviciu și de ce preferăm unul peste celălalt. Vom acorda un punct pentru fiecare rundă și orice serviciu are mai multe puncte la final va fi câștigătorul nostru. 

Totuși, câteva preferințe vin la preferințele personale, pe care le vom evidenția pe măsură ce mergem. De exemplu, câștigătorul dvs. în secțiunea „acoperire” depinde de locul în care vă aflați. GeForce Now nu are suport pentru majoritatea țărilor din Asia, însă acest lucru nu va face diferența dacă vă aflați în America de Nord sau Europa. 

Din această cauză, vă recomandăm să citiți rundele pentru a înțelege diferențele dintre concurenții noștri, decât să câștigați câștigătorii. Vom acorda în continuare un punct serviciului despre care credem că este superior în general. Asta nu înseamnă însă că este cel mai bun serviciu pentru tine.

1

Biblioteca de jocuri

Proiectul xCloud, aflat încă în perioada de probă, acceptă un număr limitat de jocuri. Acestea fiind spuse, comportamentul Microsoft în adăugarea jocurilor este promițător pentru viitor. La lansare, xCloud a lansat cu aproximativ 50 de titluri, dintre care majoritatea erau titluri de prim-party. Doar câteva luni mai târziu, Microsoft a dublat dimensiunea bibliotecii, adăugând o serie de titluri ale unor terți. 

Deși biblioteca proiectului xCloud va crește probabil din nou, este încă blocată în aproximativ 100 de jocuri în acest moment. Lista este impresionantă, cu suport pentru Halo 5, Gears 5, Tales of Vesperia și multe altele, dar nu este la nivelul Shadow sau PlayStation Now (citiți recenzia PlayStation Now). Încă ne oprim pentru integrarea Xbox Game Pass. 

Încă nu este disponibil, dar Microsoft spune că intenționează să integreze Xbox Game Pass cu xCloud, care va consolida lista cu alte 200 de jocuri. Suntem siguri că biblioteca va fi în cele din urmă mare (Microsoft spune că xCloud este deja capabil să ruleze aproximativ 3.500 de titluri). 

Acestea fiind spuse, ne preocupă costurile. Microsoft nu a anunțat dacă va trebui să plătiți pentru jocuri, ceea ce este un factor major atunci când vine vorba de asistență la joc. 

Va trebui să plătiți pentru jocuri cu Nvidia GeForce Now, cu excepția cazului în care doriți să mergeți cu titluri free-to-play precum Fortnite și Counter-Strike: Global Offensive. Similar cu Shadow, GeForce Now acceptă jocuri pe Steam. Pentru a le reda din cloud, va trebui să cumpărați și să activați jocul pe Steam. 

geforce-acum-bibliotecă

Acestea fiind spuse, GeForce Now nu funcționează la fel ca Shadow, așa cum puteți citi în recenzia noastră Shadow și comparația Shadow vs GeForce Now. Editorii trebuie să dea undă verde pentru ca jocurile lor să poată rula pe platformă, ceea ce înseamnă că biblioteca este limitată. 

GeForce Now acceptă sute de jocuri – numărul real se schimbă pe zi, se pare – dar există încă o mulțime de omisiuni. 

Există câteva lovituri grele, printre care Borderlands 3, Sekiro: Shadows Die Twice, The Witcher 3 și Mordhau. Totuși, anumiți editori nu sunt deloc pe platformă. De exemplu, Square Enix nu acceptă GeForce Now, deci nu puteți juca niciunul dintre jocurile Final Fantasy sau Tomb Raider.. 

În comparație cu un serviciu de gaming cloud mai robust, precum Shadow, GeForce Now rămâne în urmă. Totuși, acesta acceptă mult mai multe jocuri decât proiectul xCloud. 

În plus, licența vă urmărește chiar dacă vă anulați abonamentul GeForce Now (puteți juca jocul de la Steam în mod normal). Încă nu știm cum va funcționa Project xCloud în această privință, așa că vom oferi câștigul lui GeForce Now în această rundă.

Runda: Punctul pentru bibliotecă de jocuri pentru GeForce Now

Logo GeForce Now
Logo xCloud pentru proiect

2

Prețuri

Nu mergem la fel de în profunzime așa cum facem în mod normal această rundă, deoarece ambii concurenți sunt într-o tranziție când vine vorba de stabilirea prețurilor. 

GeForce Now este complet lansat cu două niveluri de servicii: unul gratuit și plătit. Nivelul gratuit este blocat, oferind sesiuni de redare de o oră și streaming HD complet. Dacă plătiți, veți avea acces la ședințe de șase ore de joc, fără cozi și urmăriri radiografice în timp real. 

Fondatorii, planul plătit al GeForce Now, nu are încă un preț stabilit. Dacă cumpărați acum, veți primi gratuit 90 de zile de acces și, după aceea, veți plăti 5 USD pe lună. Cu toate acestea, numai pentru primele 12 luni. După aceea, Nvidia va crește prețul, deși încă nu a anunțat cât de mult. 

Pare o tactică de marketing backhanded, rezervată în mod normal pentru aplicații mobile incomode. Prețul inițial este mai ieftin decât orice altceva, ceea ce face ca serviciile în mod normal ieftine ca Vortex să pară scumpe (citiți recenzia noastră Vortex). Cu toate acestea, prețul se va schimba și nu bănuim că va scădea. 

Proiectul xCloud nu are informații despre prețuri, deoarece, bine, nu a fost lansat încă. Singura modalitate de a intra pe platforma Microsoft pentru jocuri cloud este să solicitați acces și să sperați cele mai bune. 

Din păcate, încă așteptăm ca Microsoft să anunțe prețurile viitoare. Dacă ar fi să speculăm, totuși, ne-am fi așteptat ca xCloud să ruleze în jur de 20 de dolari pe lună, dacă ar include Xbox Game Pass și Xbox Live. 

Totuși, ghicim, care este cel mai bun pe care îl putem face chiar acum. Nvidia GeForce Now câștigă această rundă doar pentru că puteți cumpăra acum serviciul. Acestea fiind spuse, este posibil ca evaluarea noastră să se schimbe odată ce ambii concurenți vor avea prețuri concrete. 

Runda: punct de preț pentru GeForce Now

Logo GeForce Now
Logo xCloud pentru proiect

3

Caracteristici

Ca serviciu, Project xCloud nu are caracteristici proprii (Microsoft se concentrează clar pe performanță, nu pe funcții). Totuși, ca un serviciu Xbox, aveți acces la funcțiile, în mod normal, pe un Xbox One, inclusiv prieteni, realizări și chiar recompense Microsoft. Nu puteți accesa Xbox UI în aplicația xCloud, dar rezultatele dvs. și altele asemenea sunt în continuare urmărite. 

xcloud-4

Aceste caracteristici au sens, deoarece un server xCloud este în principiu doar elementele a patru console Xbox One S umplute într-o carcasă a serverului. Totuși, asta pune anumite probleme când vine vorba de încărcarea timpului. Deși consola Microsoft învechită arata excelent pe dispozitivele mobile, încărcați jocuri de pe hard disk-urile standard. 

Trecând la generarea consolei Xbox Series X și PS5, este vorba doar despre stocarea în stare solidă. După cum puteți citi în cel mai bun ghid SSD extern, acesta este un lucru bun, deoarece SSD-urile oferă timp de încărcare mult mai rapid. Nu este clar dacă Microsoft își va actualiza serverele xCloud odată ce noua consolă va fi livrată. După cum rămâne acum, sunteți blocați cu hard disk-urile tradiționale. 

Suport pentru platformă și controler GeForce Now

Aplicația GeForce Now este cu oase goale – mai mult pe atât în ​​runda „ușurință de utilizare”, dar serviciul oferă încă o mulțime de funcții. Primul sus este suportul platformei. 

GeForce Now poate rula pe Windows, MacOS, Android și Nvidia Shield, permițându-vă să vă jucați jocurile indiferent de ecranul pe care vă aflați. În schimb, Project xCloud este disponibil în prezent numai pe dispozitivele Android cu Bluetooth 4.0 sau mai bine. 

GeForce Now are de asemenea suport de control mult mai bun decât xCloud. Pe lângă suportul pentru tastatură și mouse, puteți folosi aproape orice controlor terț cu GeForce Now. Atâta timp cât puteți conecta controlorul la dispozitivul pe care îl utilizați, ar trebui să îl puteți utiliza cu GeForce Now. 

Vom vorbi mai mult despre suportul platformei GeForce Now într-o etapă ulterioară; nu-l încadrăm în rating-ul pentru această rundă. Chiar și fără asta, oferta Nvidia este superioară. Pe lângă faptul că acceptă mai multe dispozitive de intrare, GeForce Now poate valorifica funcțiile Steam, împingându-l înaintea Project xCloud.

Runda: Caracteristici Punct pentru GeForce Now

Logo GeForce Now
Logo xCloud pentru proiect

4

Performanţă

Chiar și la început, platforma de streaming a jocurilor Microsoft este impresionantă. Am testat xCloud pe un Galaxy S9 + care rulează pe o bandă WiFi de 5 GHz. Deși o conexiune la internet cu fir este întotdeauna mai bună pentru streaming jocuri, xCloud este doar pe Android, forțându-ne să folosim WiFi pentru a face testarea noastră. Cu toate acestea, cu o viteză de descărcare de 60Mbps, am fost cu mult peste viteza recomandată de Microsoft. 

xcloud-1

Când xCloud a funcționat, a funcționat perfect. Să vezi titluri majore AAA precum Halo 5 și Forza Horizon 4 care rulează pe telefon a fost un deliciu. Acestea fiind spuse, am fost întotdeauna la mila semnalului WiFi. WiFi-ul este o tehnologie imperfectă, susceptibilă la picături de pachete, viteză inconsistentă și, cel mai rău dintre toate, interferențe. 

Deși 5Ghz se ridică în cea mai mare parte a acestui lucru, am tot întâlnit probleme. În unele momente, jocul nostru s-ar bâlbâi sau ar îngheța total. În câteva cazuri, am fost blocați în jur de 10 secunde. Deși acesta nu este sfârșitul lumii pentru jocuri mai lente, 10 secunde este o eternitate este un shooter cu ritm rapid, precum Halo 5. 

xcloud-2

În condiții perfecte, xCloud este minunat. Cu toate acestea, jocurile de nor este mai mult despre modul în care serviciul se desfășoară în condiții non-ideale, iar pe acest front, xCloud se luptă. Un fel de scalare bazată pe puterea semnalului ar merge mult. Deși ar exista o scădere a calității atunci când semnalul tău devine slab, cel puțin jocul nu va fi întrerupt complet. 

GeForce Now are performanțe mult mai consistente. Am condus serviciul printr-o serie de jocuri, testând Doom 2016, Darksiders Genesis, Cuphead și Counter-Strike: Global Offensive. Deoarece GeForce Now are o aplicație pentru PC, am putut testa aceste jocuri folosind o conexiune cu fir, care a plătit. 

În afara unor întârzieri de intrare în meniuri, am întâmpinat foarte puține probleme cu GeForce Now. Au fost o mână de bâlbâi, dar nimic care a rupt experiența. Chiar și testând pe un telefon cu WiFi, GeForce Now a refuzat să se blocheze așa cum a făcut-o xCloud (totuși, experiența wireless a fost plină cu picături de cadru). 

Când xCloud funcționează cu abur, nu există nimic similar. Din păcate, atunci când este restricționat la o conexiune wireless, serviciul rulează adesea în condiții non-ideale. GeForce Now este capabil să funcționeze pe conexiuni cu fir și fără fir și, deși experiența cu fir este mai bună, wirelessul este încă redat.

Runda: punct de performanță pentru GeForce Now

Logo GeForce Now
Logo xCloud pentru proiect

5

Suport pentru platformă

Proiectul xCloud este menit să fie un plus la Xbox, nu un înlocuitor pentru acesta. Ca atare, nu ne așteptăm ca Microsoft să dezvolte aplicații bazate pe TV pentru acest serviciu (deși degetele noastre colective sunt încrucișate pentru o lansare de PC). În prezent, xCloud este doar pe Android, potrivindu-se ideii de a vă juca jocurile Xbox din mers. 

Cu toate acestea, nu se poate nega cât de limitant este acest sprijin. În schimb, GeForce Now este disponibil pe Windows, MacOS, Android și Nvidia Shield. Suportul de scut, în special, este excelent. Aceasta înseamnă că puteți transmite cu ușurință jocuri la televizor când sunteți acasă și să vă ridicați la jocuri cu telefonul dvs. în timp ce sunteți în mers. 

GeForce Now nu este menit să fie un serviciu însoțitor și, ca atare, este disponibil pentru majoritatea platformelor majore (suntem totuși dezamăgiți de lipsa asistenței iOS). Diferența dintre concurenții noștri ar putea fi rezultatul faptului că Project xCloud este în beta. Cu toate acestea, bănuim că mobilul va continua să fie în centrul atenției chiar și după lansarea serviciului. 

Aceasta este una dintre acele runde în care se reduce preferințele personale. Dacă dețineți deja o consolă și doriți doar să vă jucați jocurile în timp ce sunteți la dispoziție, xCloud este o alegere excelentă. Pentru cei care caută o experiență dedicată jocurilor de nor, GeForce Now este opțiunea mai bună. 

Runda: Punctul de sprijin al platformei pentru GeForce Now

Logo GeForce Now
Logo xCloud pentru proiect

6

Ușurință în utilizare

Niciunul dintre concurenții noștri nu se află la nivelul Google Stadia când vine vorba de ușurința de utilizare (citiți recenzia noastră Google Stadia pentru mai multe despre asta) Totuși, unul dintre ei are clar marginea. Începând cu GeForce Now, aplicația mobilă este minunată. Cu acesta, puteți adăuga cu ușurință jocuri pe PC în biblioteca dvs., răsfoi jocurile pe care le-ați adăugat și puteți vedea noi titluri pe care serviciul le acceptă. 

Totuși, nimic nu este prezent în aplicația pentru PC. Aplicația PC GeForce Now arată drăguță, care arată o mână de glisiere pentru jocuri prezentate și altele asemenea. Odată ce am început să săpăm în jur, problemele au devenit aparente. Nu există nicio pagină de bibliotecă în aplicația pentru PC și nici o modalitate de a naviga în lista de jocuri pe care GeForce Now o acceptă. 

geforce-acum-interfață

În schimb, biblioteca dvs. este blocată pe un glisor, care afișează cinci jocuri simultan. Dacă aveți o bibliotecă Steam cu sute de jocuri – nu un scenariu nebun, având în vedere cât de ieftine sunt cheile Steam – va trebui să faceți prin tab cinci biblioteci simultan. 

Dacă știți ce doriți, bara de căutare funcționează. În scenariul cel mai probabil că vrei doar să vezi ce este disponibil, ai rămas cu derularea. 

geforce-acum-extins-joc

xCloud este mult mai ușor de utilizat, în principal pentru că nu are multe lucruri. În aplicația mobilă, puteți răsfoi jocurile pe care serviciul le acceptă, să căutați un titlu pe care doriți să îl redați și să oferiți feedback. Chiar și cu cât de grozavă este aplicația, xCloud oferă o experiență de utilizator mai bună decât GeForce Now.

xcloud-joc-bibliotecă

Totul este simplificat, făcând o aplicație care îți iese din cale atunci când vrei să sari într-un joc. Prin compararea aplicației mobile xCloud și a aplicației pentru PC GeForce Now, diferența este clară. Acestea fiind spuse, cele două sunt destul de bune chiar și atunci când compară doar aplicațiile Android. 

Chiar și așa, dăm victoria lui xCloud în această rundă. Deși nu știm cum va arăta o aplicație pentru PC-ul xCloud, faptul că aplicația Android este atât de bine proiectată arată promisiunea. GeForce Now este excelent pe mobil, dar aplicația pentru PC este abisală.

Runda: Punctul de utilizare a proiectului xCloud

Logo GeForce Now
Logo xCloud pentru proiect

7

Acoperire

GeForce Now este disponibil în prezent în America de Nord și în majoritatea părților Europei, deși pagina de stare a serverului sugerează că asistența va veni în curând și în Japonia și Rusia. Deși acest lucru este impresionant în comparație cu servicii precum Shadow, GeForce Now nu este potrivită pentru Project xCloud. 

Creat de rețeaua globală de servere Azure Microsoft – puteți afla mai multe despre asta în analiza noastră Microsoft Azure – xCloud este deja disponibil în S.U.A., Canada, Marea Britanie și Coreea de Sud. Aceasta este și în această perioadă de încercare. Odată ce XCloud se lansează pe deplin, ar trebui să poată răspândi cu ușurință pe glob. 

xcloud-azur-server de rețea

Ca suportul platformei, această rundă se reduce la locul în care locuiți. Chiar dacă GeForce Now nu a acordat prea multă atenție piețelor Asain până acum, aceasta acoperă încă mult mai multă Europă decât xCloud. Acest lucru se va schimba probabil la câteva luni după lansarea completă a xCloud, dar deocamdată, GeForce Now este câștigătorul nostru. 

Runda: Punct de acoperire pentru GeForce Now

Logo GeForce Now
Logo xCloud pentru proiect

8

Gânduri finale

Cu șase victorii din șapte runde, GeForce Now este câștigătorul nostru, deși acest lucru nu înseamnă că are ligi mai bune decât xCloud. Multe dintre runde au ajuns la necunoscut, acordând puncte GeForce Now doar pentru că nu știm cum va funcționa xCloud în viitor. Deși aceasta este o adevărată reflectare a modului în care cele două servicii se acumulează acum, este probabil ca judecata noastră să se schimbe în viitor.

Câștigător: GeForce Now

Proiectul xCloud arată o mulțime de promisiuni, dar chiar acum, asta este tot ceea ce arată. Există încă o mulțime de probleme în ceea ce privește streamingul de calitate, timpul de încărcare, acoperirea, asistența jocului și interferența rețelei. Deși bănuim că aceste probleme vor fi rezolvate după eliberare, acestea sunt încă prezente acum. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me