Jocurile de astăzi sunt neapologic masive. Pe vremuri, dimensiunile jocului erau limitate de mediul respectiv. Cu apariția internetului în bandă largă și a descărcărilor digitale, totuși, jocurile au transcend mediile fizice și au crescut în mod exponențial, fiind limitate doar de spațiul de pe hard disk și lățimea de bandă.


Adică, există o mulțime de motive pentru care utilizatorii pot avea nevoie să-și schimbe jocurile între unități. Indiferent dacă trebuie să alocați spațiu pentru cel mai nou joc sau ați ales o unitate nouă, există câteva moduri de a muta jocurile în Steam, cea mai importantă platformă de jocuri digitale pe computer din lume..

Vă vom spune cum să mutați un joc sau să mutați o întreagă bibliotecă Steam într-o altă unitate. Dacă tocmai ați obținut un hard disk nou, citiți ghidurile noastre despre cum ștergeți un hard disk și cum puteți repartiza un hard disk pentru a vă pune în funcțiune..

Creați o nouă bibliotecă cu aburi

În primul rând, va trebui să configurați un nou director pentru jocurile dvs. Steam, care este un proces simplu.

Pasul 1: Cu clientul Steam deschis, faceți clic pe „Steam” în colțul din stânga sus. Apoi, din meniul derulant, selectați „setări”. Aceasta va lansa o fereastră separată.

Steam-Setări

Pasul 2: În această fereastră, pe panoul de navigare din stânga, faceți clic pe „descărcări”. Apoi, pe panoul din partea dreaptă spre partea de sus, faceți clic pe „Fișierele de bibliotecă cu abur”. Procesul va arăta astfel:  

Steam-Descărcări

Pasul 3: De acolo, faceți clic pe „Adăugați folderul bibliotecii”, apoi navigați la unitatea corespunzătoare și faceți clic pe „Adăugați folder nou”. Dați directorului orice nume doriți. După ce ați făcut acest lucru, faceți clic pe „selectați” pentru a-l adăuga în folderele din biblioteca Steam.

Steam-Library

Mutarea jocurilor într-o nouă bibliotecă

După ce am creat o bibliotecă secundară pentru jocuri, putem începe să le mutăm.

Pasul 1: Faceți clic dreapta pe un joc instalat și selectați „proprietăți”.

Steam-Proprietăți

Pasul 2: Din meniul pop-up, faceți clic pe fila „fișiere locale”. Accesați partea de jos a listei de sub filă și selectați „mutați folderul de instalare”.

Steam-Mutare-Install

Pasul 3: O fereastră nouă vă va solicita să selectați o bibliotecă pentru a muta jocul într-un meniu derulant. Selectați biblioteca creată anterior, apoi faceți clic pe „mutați folderul”.

Steam-Mutare-Folder

Asta e. Steam va muta fișierele locale ale jocului în noul director și veți avea spațiu liber pentru acel joc nou sau toate acele categorii .gifs. Procesul a fost mult mai obositor, deoarece Steam nu avea o caracteristică coaptă pentru mutarea jocurilor fără să le reinstalați, așa că asigurați-vă că executați cea mai recentă versiune de Steam pentru a vă bucura de aceste caracteristici de calitate a vieții..

Mutarea unei biblioteci

Am acoperit doar jocurile în mișcare individual, dar poate trebuie să mutați o bibliotecă întreagă într-o unitate nouă. Este destul de ușor să adunați o colecție umflătoare de jocuri, mai ales dacă vă pasă gluta nerepentantă a vânzărilor Steam. Hei, se întâmplă cu cei mai buni dintre noi. Oricum ar fi cazul, mutarea bibliotecilor Steam este simplă.

Înainte de a începe, vă recomandăm să faceți o copie de rezervă a folderului Steam în care vă deplasați în cazul în care lucrurile rulează după. Puteți crea o copie pentru a păstra local sau utiliza funcția de rezervă a Steam.

Pasul 1: Creați un folder de bibliotecă Steam urmând instrucțiunile de mai sus, apoi închideți clientul Steam.

Pasul 2: Căutați în folderul de instalare Steam pentru a fi mutat. Odată ajuns acolo, ștergeți toate fișierele și folderele, cu excepția „Steamapps” și „userdata”.

Steam-Install-Path

Pasul 3: Tăiați și lipiți folderul Steam în noua cale creată. De exemplu, ar putea fi numit E: \ SteamLibrary

Pasul 4: Redeschideți Steam și conectați-vă, apoi indicați Steam în noul dvs. director și verificați fișierele de joc, dacă este necesar. Dacă întâmpinați probleme, încercați să dezinstalați și să reinstalați Steam. Pagina de asistență Steam poate fi de asemenea utilă.

Steam and the Cloud

Steam Cloud este excelent și ne face să ne întrebăm cum am supraviețuit vârstei primitive a jocurilor în care nu a existat salvarea în cloud și salvarea fișierelor a fost limitată la o singură mașină sau card de memorie.

Mulți familiari cu Steam știu probabil despre Steam Cloud. Este stocarea în cloud găzduită de Steam care permite utilizatorilor să permită salvarea în cloud, jocurile de rezervă și restaurarea, stocarea setărilor utilizatorilor Steam și altele asemenea. Acestea fiind spuse, nu toate jocurile acceptă funcția, în special titlurile mai vechi.

O soluție de rezolvare constă în utilizarea unui furnizor de stocare în cloud, cum ar fi Sync.com sau un serviciu de backup online, precum SpiderOak ONE, care nu te limitează la un singur folder de sincronizare. Folosind unul dintre acești furnizori, puteți configura propriile economii de cloud improvizate pentru a vă asigura că utilizați cel mai recent fișier de salvare al unui joc, indiferent unde vă jucați.

Pentru a afla mai multe despre ce ne place SugarSync și SpiderOak ONE, citiți recenzia noastră Sync.com și recenzia SpiderOak ONE.

Gânduri finale

Cei dintre voi care folosiți Steam încă înainte de 2017, probabil vă amintiți de tediul de a muta jocurile între unități și de a utiliza legături simbolice. Din fericire, mutarea jocurilor Steam este mult mai ușoară în aceste zile și, sperăm, am demonstrat asta.

Când vine vorba de mutarea jocurilor în loturi sau mutarea bibliotecilor, Steam ar putea fi îmbunătățit. Cu toate că, în comparație cu rivalii precum Origin și GOG Galaxy, nu prea avem de ce să ne plângem.

Steam rămâne platforma dominantă pentru jocuri pe PC, așa că poate fi de așteptat să se sprijine pe lauri. Acestea fiind spuse, Steam a adus pe platformă caracteristici de calitate a vieții. Puteți împărți biblioteca pe mai multe unități fără a reinstala jocuri a fost solicitat de mult timp, deci este mai bine întârziat decât niciodată.

În ceea ce privește Steam Cloud, accesați cele mai bune servicii de noroc pentru a vedea modul în care cloud-ul a transformat modul de joc a jucătorilor și de ce este viitorul. În acel articol, puteți afla, de asemenea, despre modelul relativ nou pentru jocuri, jocuri ca servicii. Pentru console și cloud, uitați-vă la modul nostru de utilizare a ghidului de stocare în cloud Xbox sau aflați care are norul mai bun.  

Căutați și cel mai bun VPN pentru ghidul nostru de jocuri. Acestea fiind spuse, anunțați-ne dacă aveți vreun acces de tip Steam sau trucuri. Lasă-ne un comentariu sau trimite-ne un tweet la noi Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me