Cum să abordați problemele de tamponare Kodi

Kodi este ca Netflix, Amazon, Hulu și chiar mai mult combinate sub un singur acoperiș. Atât de multă putere de foc în flux promite o cantitate practic interminabilă de conținut, totul fără a pune un disc sau a vă părăsi locul.


În timp ce tot ceea ce ar putea suna ca un vis, este un vis care se transformă cu ușurință în frustrare atunci când întâmpini probleme de tamponare. Pictograma care se învârtește la nesfârșit poate pune în ședință un joc de Thrones binge în așteptare la nesfârșit, în timp ce aștepți ceea ce pare o eternitate pentru conținutul dvs..

Suntem aici pentru a ajuta la ameliorarea acestor probleme tamponare Kodi cu câteva sfaturi rapide pentru a vă reduce video sau chiar a elimina complet. Dacă în afară de asta doriți să știți tot ce este de știut despre Kodi, avem și un ghid complet Kodi pentru plăcerea dvs. de citit.

Testează-ți viteza pe internet

Primul loc pentru a începe este cu viteza dvs. de Internet. Multe setări Kodi folosesc WiFi și rulează de pe dispozitive precum ChromeCast sau Amazon FireStick care nu au nici măcar porturi Ethernet. Fără o conexiune directă la modemul dvs. ca opțiune, va trebui să lucrați cu ceea ce aveți.

Pentru a începe depanarea dispozitivului dvs., accesați speedtest.net pentru a verifica calitatea conexiunii dvs. Acesta este un site web al unei terțe părți, așa că nu trebuie să vă faceți griji pentru ca ISP-urile să înlăture numerele.

Când executați testul, încercați să eliminați cât mai multe procese de fundal care sunt conectate la rețeaua dvs. În cazul meu, am oprit WiFi-ul de pe telefon și mi-am întrerupt software-ul de rezervă pentru a obține o privire exactă la viteza mea. Dacă există o mare discrepanță între viteze fără acele procese pornite, este posibil să doriți să le păstrați pur și simplu în timpul difuzării.

De regulă, conținutul full HD 1080p are nevoie de cel puțin o viteză de descărcare de 10 Mbps pentru a circula fără probleme. Dacă stai sub acest lucru, atunci Internetul tău poate fi motivul îngrijorării.

Dacă găsiți că rezultatele speedtest.net dvs. sunt mai mici decât cele pe care le așteptați, efectuați o resetare hard pe router. Acesta este locul în care deconectați alimentarea timp de cel puțin 60 de secunde și apoi conectați-l din nou. Dacă mai întâmpinați probleme, contactați ISP pentru a vedea dacă există probleme în zona dvs. Dacă problemele dvs. persistă, continuați la pasul următor.

Îmbunătățirea vitezei dvs. de Internet

Dacă viteza de conectare este lentă în apropierea casetei dvs. de streaming, dar rapidă în apropierea routerului, va trebui să vă deplasați. Mută-ți caseta mai aproape de punctul de acces și vezi dacă viteza se îmbunătățește. Dacă se întâmplă să aveți un router cu bandă duală și să aveți mai multe dispozitive conectate, trecerea la banda de 5 GHz, în schimb, poate elibera o anumită lățime de bandă.

Mutarea nu este o soluție permanentă, așa că poate doriți să luați în considerare actualizarea la un router cu o gamă mai bună dacă utilizați o unitate mai veche. Pentru Kodi, cel mai bun pariu este să achiziționați un router VPN. Am compilat o listă cu cele mai bune routere VPN pentru a ajuta la reducerea căutării, multe dintre acestea oferind o gamă excelentă și sunt cu bandă duală.

Cea mai bună soluție ar fi o conexiune cu fir. Dacă utilizați o casetă de streaming cu un port Ethernet, dar utilizați WiFi, poate doriți să vă reconsiderați. Cablurile lungi de rețea sunt destul de ieftine, așa că alegeți unul și rulați-l dacă nu ați făcut-o deja.

Dacă sunteți sigur că Internetul nu este sursa problemei, continuați mai jos pe o abordare mai practică.

Creșteți memoria video a lui Kodi

Este posibil să fie nevoie să ridicați cantitatea de cache video disponibilă pentru Kodi. Cache este stocarea temporară care ajută la încărcarea mai rapidă a site-urilor web (sau, în acest caz, videoclipuri). Cache stochează informații despre locațiile pe care le-ați vizitat sau despre videoclipurile pe care le-ați văzut, astfel încât aceste lucruri să se încarce mai repede când reveniți la ele.

Este nevoie de memorie, totuși. În cazul dispozitivelor precum ChromeCast, nu există tendința de a fi alocată în mod implicit multă memorie pentru memorie în cache, astfel încât este posibil să rămâneți scurt. Pentru a crește limita de memorie în memoria cache video pentru Kodi, există două metode. Unul este mai ușor decât celălalt, dar vă vom parcurge ambele.

Calea ușoară: vrăjitorul Ares

Mai ușor de utilizat dintre cele două opțiuni necesită instalarea unui supliment neoficial Kodi numit Proiect Ares. Dacă utilizați suplimente neoficiale, există multe lucruri bune în acest depozit, așa că ar trebui să îl instalați oricum.

Iată cum se poate obține:

Din ecranul de pornire Kodi, faceți clic pe pictograma setări. Arată ca o roată.

Din pictograme, selectați „manager de fișiere”. Este ultima opțiune a rândului de jos.

Faceți clic pe „Adăugați sursa” din coloana din stânga. Este opțiunea de jos.

Faceți dublu clic pe „.”

În bara de adrese care apare, introduceți această adresă URL exact cum apare aici:

http://ares-repo.eu

Faceți clic pe „OK” și dați sursei un nume precum „AresWizard”.

Reveniți la ecranul de start și faceți clic pe „suplimente”. Pe ecranul următor, selectați „descărcați” din partea de jos a barei laterale.

De acolo, faceți clic pe „instalați din fișierul zip.

Navigați la folderul pe care l-ați numit înainte (în cazul nostru „Ares Wizard”) și selectați singurul fișier zip din interior (repository.aresproject.zip). Așteptați o notificare instalată suplimentară.

După notificare, selectați acum „instalați din depozit”. În interior, faceți clic pe „Proiect Ares”.

Apoi, urmați calea suplimentelor Program > Ares Wizard și faceți clic pe „instala”.

Așteptați notificarea instalată suplimentară și sunteți bine să mergeți. Acum trebuie să creștem memoria cache video. Reveniți la meniul principal și urmați calea Complementelor > Completarea programelor > Vrăjitorul Ares. Dă-i câteva secunde pentru a instala fișierele pentru prima dată.

Acum în Ares Wizard, urmați calea Tweaks > Expert Setări avansate > Următor →. În interior, veți vedea RAM-ul disponibil pe orice dispozitiv pe care îl utilizați. Notă-l pentru că vom avea nevoie mai târziu.

Faceți clic pe „genera setări”. În interior, creșteți dimensiunea cache video la jumătate din memoria RAM disponibilă. Nu te confunda cu nimic altceva acolo.

Faceți clic pe „aplicați setările” și reporniți Kodi.

Felicitări, acum ați crescut limita de cache video.

Hard Way: fișier XML

Procedați pe propriul dvs. risc. Va trebui să vă confundați cu un cod aici și, deși este destul de de bază, nu ar trebui să o faceți dacă nu sunteți confortabil. Practic, facem același lucru pe care l-am făcut și cu Ares Wizard, deci nu există niciun motiv să încercați să facem ambele.

Copiați aceste linii într-un fișier cu bloc de notițe:

1

1.5

104857600

După ce ați făcut asta, salvați fișierul ca „advancedsettings.xml”. Evident, nu îl salvați cu ghilimele. Trebuie să ducem acest fișier la locația fișierului „userdata” Kodi, care va varia în funcție de sistemul de operare:

 • Android: Android / date / org.xbmc.kodi / files / .kodi / userdata /
 • iOS / privat / var / mobile / Library / Preferences / Kodi / userdata /
 • Linux: ~ / .kodi / userdata /
 • Mac: / Utilizatori // Biblioteca / Suport pentru aplicații / Kodi / userdata /
 • Windows: Căutați „% APPDATA% \ kodi \ userdata” și apăsați Enter

După ce mutați fișierul la locul său, memoria cache-ului video ar trebui să fie mărită.

Folosiți fișiere mai mici

După toate acestea, este posibil să întâmpinați încă probleme dacă fișierele pe care încercați să le transmite în flux sunt prea mari. Aceasta poate fi rezolvată cu o conexiune la Internet mai rapidă, dar aceasta nu este o soluție imediată.

Ceea ce este o soluție imediată este HEVC Video Club. Acest supliment poate fi găsit într-o serie de depozite și folosește codecul H.256 pentru a transmite videoclipuri HD. Majoritatea videoclipurilor folosesc H.264, un codec care permite transmiterea HD cu dimensiuni relativ mici de fișiere.

H.256 (sau HEVC) este și mai eficient, cu un film mediu HD care ajunge la aproximativ 300mb. Vă limitați la ceea ce este disponibil în cadrul HEVC Video Club, dar există destul de multe pentru a vă lega până când puteți accelera conexiunea la Internet.

Găsiți un VPN mai rapid

Dacă utilizați Kodi, probabil că utilizați un VPN. Dacă nu, ar trebui să începeți deoarece VPN vă va păstra informațiile private și vă va proteja împotriva oricăror probleme legale.

VPN reprezintă o rețea privată virtuală. În esență, o VPN nu va afișa adresa IP originară și, în schimb, va returna adresa IP a furnizorilor VPN printr-una dintre gateway-urile lor. Puteți afla mai multe despre ce sunt VPN-urile aici.  

Cauza problemelor de tamponare ar putea fi VPN-ul dvs. Dacă utilizați un serviciu VPN gratuit, atunci sunteți în concurență pentru resurse cu mulți alți utilizatori. Asta creează blocaje. Serviciile de abonament tind să aibă mai mulți servere și mai puțini utilizatori pe server – fără să mai vorbim de măsuri de securitate mai bune și un angajament mai puternic pentru confidențialitatea utilizatorului.

Opțiunile noastre de top pentru cel mai rapid VPN sunt ExpressVPN și TorGuard. Avem, de asemenea, o listă cu primele cinci VPN-uri pentru Kodi. În mod alternativ, puteți parcurge recenziile VPN pentru mai multe idei.  

Gânduri finale

Bufferingul este cea mai proastă parte a streamingului, dar sperăm că acest ghid rapid te-a ajutat. Dacă ați făcut totul și încă mai există probleme, trebuie să luați în serios conexiunea la internet și routerul.

Dacă doriți să transmiteți mai mult conținut, consultați suplimentele noastre preferate neoficiale Kodi. Dacă sunteți doar în căutarea modalităților de a vă face propriul Kodi, verificați cele mai bune suplimente oficiale Kodi. Puteți consulta și arhiva noastră Kodi pentru mai multe ghiduri și recenzii construite în jurul ecosistemului Kodi.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map