Ce este Torrenting? 4 lucruri pe care trebuie să le știi

Probabil că ați auzit despre piratarea pe internet și încălcarea drepturilor de autor și că este posibil prin ceva numit torrenting. Dar ce este torentul exact? Cum functioneazã? În acest articol Cloudwards.net vă va explica ce este torrentingul, riscurile asociate cu torrentingul și cum puteți să începeți și să descărcați fișierele singuri.


Înainte de a începe, să ne dăm seama că torrenting-ul este un fel de partajare de fișiere și nu este inerent ilegal. Cu toate acestea, majoritatea materialelor pe care le găsiți pe site-urile torrent sunt materiale protejate de drepturi de autor, iar descărcarea acestuia nu este foarte permisă; dacă torești un film, o carte sau un joc, încălci legea. Ceea ce faceți este de la dvs., dar știți că o faceți singură.

Cum funcționează torrentingul

Când descărcați ceva de pe Internet, de obicei faceți clic pe un buton de descărcare și fișierele vin pe computerul dvs., cum ar fi manna din cer. Torrentingul funcționează diferit de acela: mai degrabă decât să ia un fișier de pe un singur server și să îl descarce o dată, un torrent (numit și „tracker”) va descompune fișierul mare și îl va tăia în bucăți mici, numite „pachete. “

Aceste pachete sunt pe un server în întregime (numite „seeder”), dar sunt, de asemenea, partajate într-o rețea de computere, descărcând, de asemenea, același fișier pe care îl aveți. Acești „colegi” (sau „lipitori” din torrentspeak) au părți ușor diferite ale aceluiași fișier. Fișierul torrent pe care l-ați descărcat urmărește cine are pachetul și alternanțele de unde descărcați.


© Wikipedia

Fiecare leecher acționează ca un mini-server minuscul. Aceasta reduce semnificativ sarcina generală a rețelei și o face foarte interesantă pentru persoanele care rulează pe o lățime de bandă limitată; dezavantajul este că, în timp ce descărcați, veți încărca, crescând tensiunea pe conexiunea dvs. de internet.

Drept urmare, procesul de descărcare este în medie mai lent decât cu o descărcare directă; în general este mult mai lent la început și apoi începe să accelereze pe măsură ce mergeți mai departe. Aceasta are legătură cu faptul că viteza de descărcare și viteza de încărcare sunt legate până la un anumit grad: cu cât poți contribui mai mult la torrent, cu atât poți să te înmuiești în schimb.

Un alt factor care încetinește torentele este că, în general, conexiunea de descărcare este mult mai puțin stabilă, așa că așteaptă-te să vezi mai multe întreruperi decât ai obișnuit cu descărcările directe. Dacă sunteți pe o conexiune foarte rapidă, diferența este neglijabilă, dar persoanele cu conexiuni mai lente s-ar putea să se frustreze la încetinirea constantă.

Riscurile de torentare

Există foarte puține riscuri asociate procesului real de torrenting: din moment ce îl descărcați dintr-o rețea de colegi, șansele ca un virus informatic să ajungă la o călătorie sunt mai mici decât în ​​cazul descărcărilor obișnuite. Comunitatea torrenting ajută, de asemenea, la acest lucru, deoarece majoritatea oamenilor vor lăsa comentarii sub un torrent care vă spun dacă este bine sau rău.

Totuși, plătește să te uiți la troll-uri care să creeze fișiere încărcate de virus și să-ți amintești că atunci când ceva pare prea bun ca să fie adevărat, de obicei este așa. Cel mai bine este să rămâneți departe de încărcătoarele pe care nu le cunoașteți și, de asemenea, de torentele care nu au niciun comentariu sau puteți considera că computerul dvs. a căzut victimă unor infracțiuni informatice sau o față deosebit de urâtă.

Torrenting și încălcarea drepturilor de autor


© PRSA-NY

Așa cum am mai spus, descărcarea materialelor protejate prin drepturi de autor este ilegală, iar amenințarea de a fi trimis în judecată este probabil cel mai mare risc în cazul unui torrenting. Activiștii anti-piraterie susțin că încălcarea dreptului de autor (cea mai mare parte a fost făcută prin torenting) costă economia americană 250 de miliarde de dolari pe an și nu o iau.

Dacă această cifră este corectă este contestată, dar represiunea privind încălcarea dreptului de autor este cu siguranță o realitate. Mai multe țări au închis accesul complet la site-uri de partajare a fișierelor precum The Pirate Bay și Kickass Torrents, în timp ce persoane din Statele Unite au fost trimise în judecată pentru descărcarea de filme ilegal. În general, aceste costume nu vin la nimic, dar este posibil să ai ghinion și să obții un judecător care să-l facă să rămână.

Cel mai bun mod de a evita acest anumit glonț este fie să opriți torentul, fie, mai probabil, să utilizați un VPN pentru a vă masca amprenta digitală. Am compilat o listă cu cele mai bune VPN-uri pentru torrenting, dar dacă decideți să utilizați una diferită, știți că nu toate VPN-urile sunt create egale în această privință.

Aveți nevoie de un VPN care să vă ascundă traseul de descărcare și încărcare, nu doar site-urile pe care le vizitați și de preferat are și un comutator de ucidere, așa că nu vă veți gâdilă pe o conexiune deschisă atunci când VPN scade. Mascarea DNS este un bonus util, la fel ca orice alte măsuri de securitate.

Noțiuni introductive cu Torrenting

Având în vedere tehnologia și lucrurile legale, să trecem la distracția: torrenting. Acum, nu vă recomandăm să începeți fără un fel de VPN în loc, așa că consultați cel mai bun articol al nostru VPN și reveniți după noi, mai ales dacă locuiți în SUA, Europa sau Canada. Deși ISP-urile au încetat să mai trimită notificări privind drepturile de autor, este mai bine să fii în siguranță decât să-ți pară rău.

Acum, înainte de a găsi torenți, trebuie să aveți un program special pentru a putea conecta la semănători și pânze, numit „client”. Există o mulțime de alegeri, dar µTorrent, Transmission și BitTorrent sunt cele mai populare, Transmission fiind favoarea mea personală pentru interfața sa simplă.

Cu oricare dintre cele instalate și VPN-ul în funcțiune, puteți acum să accesați internetul și să găsiți un site torrenting. Două dintre cele mai mari site-uri sunt The Pirate Bay și Kickass Torrents, dar pe măsură ce se mișcă foarte mult, ești cel mai bine să te duci să le găsești pe tine însuți pentru a le găsi (agențiile de ordine le urmăresc pe tot globul într-un Tom & Goana în stil Jerry). O altă opțiune este să consultați cel mai bun articol pentru site-uri de torrenturi alternative.

Golful Piratelor are cele mai multe lucruri și este destul de ușor de căutat; ca bonus, secțiunea sa de comentarii are de obicei mai mulți oameni care spun lucruri despre torrentul pe care îl doriți, așa că poate doriți să începeți acolo. Introduceți doar ceea ce doriți să găsiți (nu uitați să faceți clic pe categoria în care se va afla sau veți afla exact cât de adevărată este regula 34) și veți fi adus la rezultate.

Veți dori să găsiți un torent „sănătos”, unul care are o mulțime de semănători și praznici (există numere în spatele numelui torrentului, fără captura de ecran pentru că, bine…), totuși nu este prea prost în proporție, fie . De regulă, trei praznice pe semănătoare sunt foarte bune, în timp ce mai mult de cinci pe semănătoare îl împing.

Citiți comentariile cu adevărat rapid pentru a vă asigura că nu aveți de-a face cu o farsă, deși amintiți-vă că este încă pe internet, astfel încât troll-urile abundă. După ce sunteți mulțumit, faceți clic pe „obțineți acest torrent” și sunteți oprit. Pirat Bay folosește legături magnetice, așa că după ce faceți clic este probabil să vă duceți, dar dacă mergeți pentru Kickass Torrents, va trebui să găsiți fișierul torentului tracker descărcat și să îl deschideți manual. Oricum, tot ce mai rămâne este să aștepți finalizarea descărcării.

Gânduri finale

Și chiar este tot ce trebuie. Amintiți-vă că partajarea fișierelor este legală, încălcarea drepturilor de autor nu este. Utilizați întotdeauna o VPN, favoritul nostru în acest caz este ExpressVPN (citiți recenzia ExpressVPN pentru a afla de ce) pentru a vă asigura că nu veți primi Johnny Law după voi. Pe lângă asta, vânătoare fericită!

Ce părere aveți despre torrenting? Aveți întrebări după ce ați citit acest articol? Spuneți-ne în comentariile de mai jos, vă mulțumim că ați citit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me