Testăm Webroot vs. Kaspersky într-o comparație din față în cap pentru a vedea cât de bine se pot stive cu cel mai bun software antivirus de pe piață. Kaspersky este un antivirus vechi-școală cu o mulțime de funcții, în timp ce Webroot adoptă o abordare diferită a cibersecurității sale, care ar putea atrage clienții noi.


Nu putem acoperi totul în această comparație Webroot vs. Kaspersky, așa că, înainte de a începe, consultați revizuirea noastră Webroot SecureAnywhere separată și revizuirea Kaspersky Anti-Virus pentru o analiză aprofundată a ambelor programe software.

Configurarea unei lupte: Kaspersky vs. Webroot

Dacă ați citit unele dintre celelalte recenzii ale comparației antivirus pe care le-am efectuat în arhiva noastră antivirus, veți ști formatul. Vom compara Kaspersky și Webroot în cinci runde pentru a decide care este cel mai bun.

Vom începe să analizăm caracteristicile și prețurile la ofertă înainte de a testa atât antivirusuri pentru ușurința utilizatorului, protecția generală și servicii pentru clienți. Câștigătorului fiecărei runde va primi un punct, cu o recapitulare rapidă pentru a explica de ce.

Primul antivirus care va câștiga trei sau mai multe puncte va fi câștigătorul general. La sfârșitul acestei recenzii, vom oferi gândurile noastre finale despre Webroot și Kaspersky. Ne folosim cea mai bună judecată, dar nu ezitați să lăsați un comentariu mai jos dacă nu sunteți de acord cu decizia noastră.

1

Caracteristici

Noile amenințări necesită noi caracteristici pentru a le combate. Dacă software-ul dvs. antivirus nu vă oferă nivelul adecvat de funcții pentru dispozitivele dvs., puteți avea o gaură în protecția dvs. generală.

Vom discuta prin funcțiile oferite atât de Webroot, cât și de Kaspersky pentru a vă ajuta să decideți care este cel mai potrivit pentru propriile cerințe..

Webroot

Webroot este un antivirus oarecum neobișnuit, datorită metodelor neconvenționale pe care le folosește pentru a vă proteja dispozitivul. Utilizează detectarea, scanarea și protecția bazate pe cloud pentru a proteja dispozitivele dvs. împotriva programelor malware, limitând în același timp impactul asupra propriului sistem.

Webroot-Caracteristici

Instalarea este minusculă, în special în comparație cu alți furnizori mari, cum ar fi Bitdefender (consultați recenzia noastră Bitdefender, precum și comparația noastră Bitdefender vs. Webroot). Trecând cea mai mare parte a lucrărilor pe serverele Webroot, le oferă utilizatorilor săi beneficiile acestor resurse vaste.

Noile amenințări sunt procesate și analizate imediat, informațiile fiind împărtășite cu alți utilizatori odată ce se ia o decizie. Impactul asupra resurselor sistemului dvs. este semnificativ redus în comparație cu alte antivirusuri, în special opțiunile cu resurse mari, cum ar fi Comodo (consultați recenzia noastră Comodo Internet Security Suite).

Această „protecție avansată împotriva amenințărilor” de la Webroot este standard pentru produsele Windows și Mac. Pentru a adăuga la protecția sa antivirus generală, Webroot vine cu un firewall și instrumente de monitorizare a rețelei, protecție împotriva phishing și un bloc de confidențialitate care împiedică apariția camerei web.

Există funcții suplimentare pe care le puteți încerca, care transformă Webroot într-o suită de securitate mai largă. Asistența mobilă pentru dispozitivele Android și iOS este inclusă cu pachetul Webroot SecureAnywhere Internet Security Plus de nivel mediu.

Puteți plăti suplimentar pentru stocarea în cloud de 25 GB, utilă pentru copierea de siguranță a fișierelor dvs. importante. Există, de asemenea, un manager de parolă de bază, care, deși este adecvat, nu vine cu setul complet de funcții pe care le vedeți într-un manager de parole dedicat, cum ar fi Dashlane (consultați recenzia Dashlane).

Kaspersky

Ca și în cazul tuturor lovitorilor mari, Kaspersky încearcă să fie mai mult decât „doar” un antivirus. Dacă sunteți în căutarea unei protecții de bază, totuși, Kaspersky Anti-Virus ar trebui să vă acopere. Acest plan exclusiv pentru Windows se află în partea de jos a opțiunilor Kaspersky, cu accent pe protejarea computerului împotriva amenințărilor tipice.

Kaspersky-Caracteristici

Numele spune totul, dar Kaspersky Anti-Virus are câteva trucuri în plus pe mânecă. Vine cu protecție pentru amenințări moderne, inclusiv protecție anti-criptominizare pentru a împiedica minerii să se alimenteze de pe computer pentru a genera bitcoin și alte criptomonede, care ar putea arde dispozitivul dvs.. 

Planurile cele mai scumpe Kaspersky deschid ușa cu funcții suplimentare. Securitatea Internet vine cu protecție pentru dispozitivele Android și este una dintre cele două recomandări de top din cea mai bună listă antivirus pentru Android..

La fel ca Webroot, planurile Kaspersky vin cu protecție împotriva unor webcam-uri ale hackerilor necinstiți. De asemenea, aveți protecție anti-phishing pentru a bloca site-urile web suspecte.

Kaspersky include și un browser web izolat numit Safe Money pentru a vă proteja online. Acest lucru creează un mediu blocat pentru a utiliza site-uri web în siguranță, cum ar fi banca dvs. online. De asemenea, împiedică înregistrarea ecranului și tastaturii.

Pachetele Kaspersky vin cu Secure Connection, o rețea privată virtuală care vă permite să vă asigurați accesul la internet și să vă ascundeți identitatea online. Vine cu o limită de date de 200 MB, care nu este ideală pentru utilizarea grea.

Dacă doriți o VPN nelimitată, combinați Kaspersky cu un furnizor VPN premium din cea mai bună listă VPN, cum ar fi ExpressVPN (consultați recenzia noastră ExpressVPN). 

Conectarea securizată este doar una dintre caracteristicile de confidențialitate pe care Kaspersky le oferă. De asemenea, aveți controale parentale și protecție de fișiere sporită cu Kaspersky Total Security, cea mai scumpă suită de produse a companiei.

Total Security include un manager de parolă de nivel superior care, spre deosebire de oferta de la Webroot și cei mai mulți furnizori de antivirus, are funcții avansate și o interfață de utilizator bună, după cum explică recenzia noastră separată pentru Kaspersky Password Manager.

Gânduri rotunde

Kaspersky este antivirusul tradițional, în timp ce Webroot își propune să fie viitorul, cu un serviciu centrat pe cloud care are avantajul vitezei față de concurentul său. Este o opțiune bună pentru PC-uri și Mac-uri, cu mai puține resurse de sistem disponibile.

Cu toate acestea, Kaspersky oferă mai multă carne pe oase. Protecția antivirus obișnuită este cuplată cu un manager de parole excepțional, browser izolat și funcții suplimentare de confidențialitate pentru a se apăra împotriva amenințărilor comune.

Runda: Caracteristici Punct pentru Anti-Virus Kaspersky

Logo Kaspersky Anti-Virus
Logo Webroot SecureAnywhere

2

Prețuri

Deși cel mai bun software gratuit antivirus își are locul, cea mai puternică protecție necesită abonament. Atât Kaspersky, cât și Webroot, clienții pot plăti pentru alegerea nivelurilor de abonament, care oferă funcții disponibile diferite. 

Pentru a vă ajuta să alegeți între ele, vom analiza planurile de preț atât oferite de Webroot, cât și de Kaspersky.

Webroot

Webroot are cinci abonamente diferite, toate sub marca „SecureAnywhere”. Unele sunt planuri de nișă, destinate anumitor tipuri de clienți, cum ar fi jucătorii. Altele sunt de bază, cum ar fi planul „AntiVirus” din partea de jos.

SecureAnywhere AntiVirus are o reducere de 10 USD pentru clienții noi, dar este destul de ieftin și pentru clienții existenți, la 39,99 dolari pe an. Suportă atât pentru PC cât și pentru Mac, cu acoperire de dispozitiv disponibilă pentru unul sau trei dispozitive. După cum am menționat anterior, vine cu funcțiile de protecție în cloud și de securitate a rețelei Webroot.

Următorul plan disponibil este SecureAnywhere Internet Security Plus, care costă 59,99 USD pe an, ceea ce scade la 44,99 dolari pe an pentru clienții noi. 

Mult timp în nume și ieftin la preț, vine cu suport pentru dispozitivele Android și iOS și include managerul de parolă de bază Webroot pentru încă 10 dolari pe an. De asemenea, obțineți o acoperire suplimentară a dispozitivului, cu abonamente disponibile pentru trei sau cinci dispozitive, de la unu la trei ani.

În partea de sus se află SecureAnywhere Internet Security Complete, care include fiecare caracteristică pe care Webroot trebuie să o ofere pentru 79,99 dolari pe an sau 59,99 dolari pe an după afacerea nouă pentru clienți. Alături de caracteristicile menționate anterior, vine cu instrumente de optimizare a sistemului, stocare în cloud și acoperire pentru cinci dispozitive.

Dacă aveți nevoie de mai mult de cinci dispozitive, va trebui să investiți în SecureAnywhere Internet Security Complete Family Pack, care protejează 10 dispozitive. La 159,99 USD pe an, este destul de costisitor și nu este oferit niciun discount pentru clienții noi.

Așezați puțin din locația este Webroot AntiVirus pentru jucători, protecția destul de auto-explicativă pentru jucătorii de PC. Este același preț ca AntiVirus, vine cu aceleași caracteristici, dar susține că le oferă jucătorilor o experiență silențioasă, fără întârziere..

În afară de modul „silențios”, acesta pare a fi un pachet identic altfel cu oferta AntiVirus normală, deși AntiVirus pentru jucători vine doar cu protecție pentru un singur dispozitiv.

Kaspersky

Spre deosebire de cele cinci planuri ale Webroot, Kaspersky are un profil mai subțire, cu trei disponibile. Ca și Webroot, puteți modifica planurile în funcție de acoperirea dispozitivului și de lungimea acoperirii.

Datorită unei reduceri generoase de 60 la sută pentru clienții noi, nu există o diferență mare de preț între cele mai ieftine și mai scumpe planuri Kaspersky. Cel mai ieftin plan este Kaspersky Anti-Virus, care costă 23,99 USD pe an și este cu doar 16 USD mai puțin decât Kaspersky Total Security în partea de sus.

Anti-Virus este doar pentru Windows și are acoperire pentru trei-cinci dispozitive. Ca și Webroot SecureAnywhere AntiVirus, Kaspersky Anti-Virus oferă o protecție antivirus de bază. Cei mai mulți utilizatori vor dori să se uite la următorul plan, Kaspersky Internet Security, pentru o mai bună bătaie pentru buck-ul tău.

Cu doar 8 dolari în plus, dar oferă protecție pentru dispozitivele mobile și utilizatorii Mac pe trei-cinci dispozitive. Gama de dispozitive acceptate face din aceasta o opțiune de valoare mai bună pentru clienți, comparativ cu Kaspersky Anti-Virus doar pentru PC.

De asemenea, este livrat cu browserul sigur Money Money, protecția VPN și controalele de confidențialitate. Cu toate acestea, este limitat la cinci dispozitive, astfel încât familiile mari vor trebui să se uite la Kaspersky Total Security.

Cu acoperire pentru cinci sau 10 dispozitive, Total Security adaugă funcții de criptare a fișierelor, respectatul său Manager de parole și controale parentale cu două conturi de utilizator pentru a monitoriza și urmări dispozitivele instalate.

Rundă Două Gânduri

Webroot este o opțiune accesibilă, chiar și în partea de sus. Nici Kaspersky nu are un preț prea scăzut, cu reduceri vaste de clienți și funcții care l-au împins pe lista noastră antivirus cea mai sigură. Cu toate acestea, cu reduceri mai bune și mai multe caracteristici pentru preț, Kaspersky câștigă această rundă – doar.

Runda: punct de preț pentru anti-virusul Kaspersky

Logo Kaspersky Anti-Virus
Logo Webroot SecureAnywhere

3

Ușurința în utilizare

Software-ul antivirus trebuie să fie ușor de utilizat pentru utilizatorii de putere și pentru începători, chiar de la început. Aruncați o privire la revizuirea noastră antivirus BullGuard pentru a vedea un furnizor de antivirus care nu are soldul corect..

Să evaluăm cât de ușor se utilizează Webroot și Kaspersky, de la instalare la utilizare generală.

Webroot

Din câte știm, nu există un furnizor de antivirus care să aibă un instalator cu viteza, dimensiunea și amprenta Webroot. Fișierul de instalare este de aproximativ 5 MB, ceea ce este minuscul, dar este și un semn al modului în care funcționează Webroot.

Instalarea este destul de rapidă, durează în jur de două minute de la început până la sfârșit, inclusiv timpul pentru a începe o scanare inițială, care este rapid și ușor pentru resursele sistemului. Dacă în trecut ai folosit un antivirus „greoi”, Webroot va fi uimit.

Webroot-client-scanare

Odată finalizat, sunteți adus în meniul principal al clientului. Este simplu de utilizat, concentrându-se cel mai mult în jurul funcției sale principale: scanarea antivirusului. O bară laterală vă oferă acces la celelalte funcții și setări, precum și acces rapid la baza de cunoștințe Webroot.

Meniul de setări oferă utilizatorilor Webroot opțiunea de a personaliza aproape fiecare parte a protecției lor. Puteți modifica scanarea antivirus a Webroot, făcând-o mai intensă, având accent pe anumite secțiuni ale dispozitivului sau programând scanări periodice.

Fiecare caracteristică are o opțiune de „afla mai multe”, care se leagă de ghiduri suplimentare de asistență care o explorează mai în profunzime. De exemplu, dacă faceți clic pe „Protecția identității”, aceasta va afișa informații despre metodele de protecție a identității Webroot pentru a vă ajuta să înțelegeți în continuare.

Cu o personalizare extinsă și o interfață simplă, Webroot este un antivirus care răspunde bine tuturor tipurilor de utilizatori. Este rapid de instalat, ușor de personalizat și nu veți observa niciun impact negativ asupra performanței PC-ului dvs. în timp ce vă protejează.

Kaspersky

Fișierul instalator Kaspersky este de asemenea mic, dar spre deosebire de Webroot, acesta descarcă restul fișierelor de care are nevoie odată ce începe instalarea. De asemenea, mai are câțiva pași în comparație cu Webroot, cu aproximativ trei meniuri de termeni și condiții diferite pe care trebuie să le parcurgeți înainte de a începe.

Totuși, Kaspersky nu este un antivirus dificil. Cele mai multe caracteristici comune, cum ar fi bani siguri, controale parentale și acces la scanarea antivirus, sunt disponibile toate odată cu deschiderea clientului.

Kaspersky-client

Caracteristicile mai puțin obișnuite sunt ascunse, dar ușor accesibile. În partea de jos a tabloului de bord principal se află un buton „mai multe instrumente” care vă conduce la lista mai largă a funcțiilor Kaspersky. Dacă nu sunteți sigur despre oricare dintre caracteristici, Kaspersky include o scurtă descriere pentru a explica scopul acestora.

Meniul de setări nu este clar identificat, dar îl puteți găsi făcând clic pe butonul din dreapta jos. Aproape toate părțile din protecția și caracteristicile Kaspersky sunt personalizabile din această zonă.

Fila „scanare” vă permite să personalizați setările de protecție, modificând nivelul de securitate pentru a alege intensitatea scanărilor antivirus. Fila „protecție” vă permite să porniți (sau să dezactivați) toate funcțiile incluse, după dorință.

Runda trei gânduri

Nu există un câștigător clar între Kaspersky și Webroot atunci când vine vorba de ușurința în utilizare. Ambii furnizori oferă o interfață de utilizator bună, instalare rapidă și personalizare extinsă pentru a-l face potrivit pentru orice utilizator.

Runda: prietenia utilizatorului Nu are câștigător clar, puncte pentru ambele

Logo Kaspersky Anti-Virus
Logo Webroot SecureAnywhere

4

Protecţie

Dacă cheltuiți bani pentru software antivirus, doriți cea mai bună protecție pentru banii dvs. Având în vedere acest lucru, vom analiza protecția oferită de Webroot și Kaspersky clienților. În loc să testăm singuri acești furnizori, vom folosi rapoartele de la trei firme de securitate independente pentru a ne judeca.

Webroot

Majoritatea laboratoarelor se așteaptă ca software-ul antivirus să răspundă imediat la amenințări. Abordarea întârziată pe care o folosește Webroot nu corespunde cu acest tip de metodologie de testare. 

Acest lucru se întâmplă deoarece, spre deosebire de alte programe antivirus, Webroot ia o abordare întârziată a noilor amenințări. Va testa orice malware detectat într-un mod „cutie de nisip”, va analiza comportamentul acestuia, apoi va transmite informațiile respective.

Cititorii obișnuiți vor ști că folosim trei laboratoare de testare pentru comparația noastră obișnuită de protecție. Din păcate, metodele neobișnuite ale Webroot îngreunează laboratoarele noastre de a efectua teste periodice privind protecția sa.

Unii nu se deranjează să încerce. Comparative AV, de exemplu, nu a testat Webroot din 2012. Din moment ce informațiile sunt atât de depășite, nu putem folosi acest laborator ca parte a considerației noastre.

Webroot-AVTest-June2019

AV-Test este unul dintre puținele laboratoare care testează Webroot în mod regulat. Cu toate acestea, Webroot se încadrează odată cu testarea AV-Test. Un scor de protecție șocant slab de 2 din 6 a fost înregistrat în runda de testare AV-Test din mai-iunie 2019. Scorul său de performanță de 5,5 din 6 a fost mult mai mare. 

Scorul de protecție scăzut ar fi, de obicei, un semn masiv de avertizare al unui furnizor de antivirus performant. Personalul de la Webroot a răspuns la acest raport într-o postare pe forumul clienților, criticând metodologia de testare a AV-Test.

MRG Effitas a testat ultima dată Webroot în Q3 2018 teste cu spectru complet. Din păcate, acesta a fost un alt rezultat „slab” pentru Webroot pe hârtie, cu mai mult de un sfert din eșantioanele malware inițial ne detectate.

Cu toate acestea, metoda Webroot este demonstrată în rezultate. Din cele 26,75 la sută ratate inițial, toate probele au fost prelevate după 24 de ore. 

Acest lucru pare să demonstreze că abordarea testării sandbox-ului, integrantă pentru protecția Webroot, funcționează bine. Din cele 329 de probe, doar 0,3 la sută au fost ratate complet în timpul testului MRG Effitas.

Kaspersky

Ca furnizor de antivirus „tipic”, Kaspersky este testat în mod regulat de cele trei laboratoare ale noastre de securitate, fără dificultăți.

S-a înscris perfect în ultimul test AV-Test din iulie-august 2019, AV-Test acordând companiei 6 din 6 pentru protecție și performanță. Scorurile de protecție au fost imposibil de bătut, cu 100 de procente de succes atât în ​​iulie cât și în august.

Kaspersky-AVTest-August2019

Testele AV-Comparatives din februarie-mai 2019 au susținut această creștere, cu o rată de succes de peste 100 la sută. Toate cele 752 de probe de testare malware au fost blocate de Kaspersky în timpul testării. Pentru calitatea protecției și performanța generală, AV-Comparatives a acordat Kaspersky cel mai mare premiu Advanced +.

Nici Kaspersky nu a căzut în timpul testării MRG Effitas. În timpul testelor T2 2019, Kaspersky a blocat 398 din 398 de probe de malware, iar MRG Effitas a acordat Kaspersky certificarea sa de nivel 1 pentru protecție.

Acest lucru îl plasează pe Kaspersky în aceeași categorie ca și alți furnizori de nume mari, cum ar fi Avira (vezi recenzia noastră Avira).

Rotund Patru Gânduri

Această rundă este dificil de evaluat. Webroot este un antivirus greu pentru laboratoarele de testare tipice, dar testarea MRG Effitas a arătat că, deși abordarea sandbox-ului ar putea avea o întârziere, aceasta ridică noi amenințări după 24 de ore în aproape fiecare caz..

Totuși, este greu să ignorăm scorurile absolut incredibile din testele lui Kaspersky. Niciun singur eșantion de malware nu a încălcat apărările lui Kaspersky în timpul miilor de probe, ceea ce îl face câștigător corect în această rundă.

Runda: Punct de protecție pentru Kaspersky Anti-Virus

Logo Kaspersky Anti-Virus
Logo Webroot SecureAnywhere

5

A sustine

Asistența eficientă a clienților este esențială atunci când vă confruntați cu o problemă pe care nu o puteți rezolva. Aruncăm o privire la suportul oferit de Webroot și Kaspersky clienților în runda finală.

Webroot

Webroot are diverse metode de asistență cu care clienții pot lucra. Dacă doriți să semnalizați o problemă, puteți utiliza sistemul de ticketing de asistență sau consultați fluxurile Twitter și Facebook ale Webroot..

Webroot-Site-Support

Există și o opțiune de chat în direct, dar nu o puteți folosi pentru întrebări de asistență tehnică, deoarece sunt limitate la întrebările de vânzare.

Webroot are la dispoziție o bază de cunoștințe care răspunde la întrebări comune, cu o bară de căutare pentru a vă ajuta să găsiți articole specifice. De asemenea, puteți căuta prin intermediul forumului comunității Webroot pentru a găsi răspunsuri sau pentru a vă adresa propriilor dvs., la care clienții și personalul Webroot vor răspunde.

Dacă trebuie să vorbiți direct cu un consilier, puteți contacta Webroot la telefon. Webroot are personal de asistență disponibil în Europa, Australia și Statele Unite.

Kaspersky

Pentru un furnizor care încearcă să concureze în vârful pieței, este clar că asistența în direct nu este ceva în care Kaspersky dorește să se impiedice, deși a adus îmbunătățiri de la ultima noastră revizuire Kaspersky majoră.

Kaspersky oferă asistență pentru rețelele de socializare, dar nu ușurează localizarea altor metode de ajutor. Navigarea prin site-ul web de asistență Kaspersky vă oferă, în cele din urmă, opțiunea de comunicare directă. 

Kaspersky-Site-Support

Puteți „discuta cu un expert” prin chat-ul live în timpul orelor de serviciu din timpul săptămânii pentru întrebări de bază. Cu toate acestea, problemele complexe necesită să utilizați metoda de asistență cu bilet. Dacă aveți o problemă urgentă, puteți contacta telefonic asistența tehnică a lui Kaspersky. Asistența este adaptată la locația dvs., cu ore disponibile variate care se potrivesc cu locale.

Clienții Kaspersky pot utiliza, de asemenea, baza sa de cunoștințe, care are ghiduri care acoperă probleme comune. De asemenea, puteți căuta pe forumul comunității active pentru postările anterioare făcute de alți clienți și personal, precum și să vă adresați propriile întrebări.

Round Five Gânduri

Kaspersky a făcut mai ușor decât înainte să localizeze metode de asistență directă, dar este încă greu de găsit. Site-ul Webroot este puțin mai ușor de navigat, cu un forum activ și o bază de cunoștințe utile pentru consumatori. Cu toate acestea, ambii furnizori sunt aproximativ egali pentru asistența clienților, făcând din această rundă o remiză.

Runda: asistență Niciun câștigător clar, puncte pentru ambele

Logo Kaspersky Anti-Virus
Logo Webroot SecureAnywhere

6

Gânduri finale

Nu există mulți furnizori de antivirus la fel de unici ca Webroot SecureAnywhere. Este rapid, rapid și ieftin, cu planuri menite să reducă jucătorii mai mari pe piață, oferind în același timp un nivel rezonabil de protecție și caracteristici.

Rezultatele testărilor MRG Effitas arată că abordarea întârziată a Webroot la testarea programelor malware – folosind o cutie de nisip și o analiză umană pentru a analiza malware în sălbăticie – poate funcționa bine. Doar că Kaspersky funcționează mai bine folosind metode standard, încercate și testate la un cost similar, ceea ce îl face câștigătorul general al reviziei noastre de comparație..

Kaspersky oferă, de asemenea, mai multe funcții decât Webroot, cu reduceri bune pentru clienții noi și o interfață prietenoasă, ușor de utilizat.

Câștigător general: Kaspersky

Totuși, Kaspersky nu este perfect și totuși recomandăm Bitdefender ca alegere antivirus principală. Aruncați o privire la recenzia noastră de comparație Bitdefender vs. Kaspersky pentru a vedea cât de performant este Kaspersky în raport cu cele mai bune pe piață.

De asemenea, puteți arunca o privire asupra celorlalte articole antivirus pentru alte recenzii și comparații pentru a vă ajuta să faceți alegerea finală. 

Utilizați Webroot SecureAnywhere sau Kaspersky Anti-Virus? Lasă gândurile și comentariile de mai jos. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me