Viitorul și norul Google: defalcarea noastră din I / O 2015

Orice conferință tehnologică va fi complet plină de hardware și software nou pentru a ajuta viața utilizatorilor să fie mai bună. Conferința I / O Google, care a avut loc 28-29 mai 2015, nu a fost o excepție.


În cadrul seminarului de două zile, unii dintre cei mai importanți dezvoltatori Android au venit să prezinte proiectele viitoare pentru platformă. Ofertele lor cu siguranță nu i-au dezamăgit pe fanii hardcore.

În timp ce multe dintre cele mai tari subiecte au fost abordate în adresa de la cheie, nu toate punctele cele mai importante au fost limitate la discuția de două ore..

Android Wear

Actualizarea pe Android Wear nu a fost cea mai mare veste, deoarece nu au fost prea multe de anunțat în acest moment, dar totuși a generat mult interes. Acest dispozitiv este răspunsul Google la ceasul inteligent Apple, care este deja pe piață. În timp ce nu au fost prea multe de anunțat, au listat că există aplicații noi pe dispozitiv.

Uber, FourSquare și City Mapper vor fi disponibile în următoarele luni. Unele programe software, cum ar fi Uber, vor putea utiliza comenzile vocale Google.

I / O Google 2015
© Google

Pentru cei care încă nu știu de unde Android Wear bate ceasul inteligent al Apple, acest dispozitiv are WiFi și GPS încorporat. Încă se sincronizează cu smartphone-ul utilizatorului, cu toate acestea, se poate actualiza cu ușurință fără ca telefonul să fie practic atașat la șoldul purtătorului. Telefonul nu trebuie nici măcar să fie pornit pentru acces rapid la e-mail.

Văzând că nu are o sincronizare constantă cu un smartphone face o alegere mai bună decât Apple. Desigur, există mirarea de ce oricine ar dori să încerce să citească e-mailul pe un ecran mic, cum ar fi un chip de ceas.

Dar poate fi util pentru cineva care este în mers și are nevoie de acces imediat și nu are telefonul la îndemână.

ATAP: ARA și Vault

Proiectul ARA este un lucru la care a fost indicat de mult timp. Produsul modular pentru smartphone este încă în funcțiune. Cu toate acestea, a apărut. Dispozitivul a fost pus pe scenă pentru ca toți să-l vadă. Odată activat, sistemul a detectat că modulul camerei lipsește (lăsat intenționat pentru a arăta că dispozitivul îl va găsi).

Odată adăugat, prezentatorul a făcut o poză pentru a-i arăta funcționalitatea.

I / O Google 2015
© Android Central

În timp ce dispozitivul modular poate apela la unii, este un aspect cam voluminos. O singură componentă poate fi îndepărtată și înlocuită cu altceva. Cu toate acestea, înseamnă că utilizatorul va trebui să aibă toate acele „scoici”, așa cum sunt numite, la îndemână. Da, utilizatorul primește un aspect optim în ceea ce privește personalizarea, ceea ce face ca dispozitivul să arate exact așa cum își dorește, dar cu orice preț. Personal, pare un pic pentru un telefon mobil.

ARA și-a făcut vitrina în timpul prezentării echipei Advanced Technology and Projects (ATAP). Projects Vault și-a făcut debutul și el.

Vault este un program interesant. Funcționează într-un card micro SD, dar poate rula independent de hardware și software. Ideea este de a crește securitatea în timp ce eliminați parolele, care pot fi ușor hackate. Cercetările finalizate de ATAP arată că poate fi chiar mai sigur decât un blocaj de amprente.

Intel se luptă cu Parkinson
© Intel / MJFF

Utilizatorii Vault vor putea comunica între ei fără ca telefoanele să poată citi informațiile. Proiectarea permite acestui dispozitiv să fie un sistem de operare agnostic și nu are nevoie de ajutor din partea sistemului gazdă pentru a funcționa.

Acesta este de fapt un program interesant care aduce un nou nivel de securitate în comunicare. Deoarece dispozitivul sau telefonul utilizat nu vor putea citi informațiile, acesta ar putea face o modalitate mult mai sigură de a trimite și primi text sau comunicare prin e-mail.

Problemele de securitate fiind ceea ce sunt acestea ar putea fi o modalitate excelentă de a adăuga un strat suplimentar de confidențialitate.

brillo

Când a fost vorba de adresa principală, au apărut multe dezvăluiri noi. Brillo a fost inclus în anunțuri. Acest nou sistem de operare este bazat pe designul Android. Este limitat la doar nivelurile inferioare ale software-ului popular, cu toate acestea, acesta acceptă multe din aceleași aplicații, WiFi și Bluetooth Low Energy cu care utilizatorii Android sunt obișnuiți să.

I / O Google 2015
© Google

Partea interesantă despre Brillo nu este că are cerințe minime de sistem. Este faptul că este sistemul de operare de bază pentru Internetul lucrurilor anticipat de Google. Noul sistem de operare va funcționa cu Weave, un strat de comunicare care va permite diferitelor dispozitive să se găsească și să comunice.

Deoarece Brillo se bazează pe sistemul de operare Android, funcționează bine cu dispozitivele care rulează acest sistem de operare. Utilizatorii vor vedea aceleași informații afișate la fel, indiferent de dispozitivul pe care se află.

Potrivit seniorului vicepreședinte Sundar Pichai:

„Orice dispozitiv Android conectat la un dispozitiv bazat pe Brillo sau Weave, un utilizator va vedea același lucru indiferent ce. Vrem să conectăm dispozitivele într-un mod transparent și intuitiv și să le facem să funcționeze mai bine pentru utilizatori. ”

Dispozitivele Brillo sunt așteptate să se afle în trimestrul 3, în timp ce sistemele de țesut ar trebui să fie oprite până la sfârșitul trimestrului 4.

Dacă Google se poate opri, făcând ca dispozitivele să se conecteze perfect așa cum doresc, ar putea face ca Internetul Lucrurilor să devină realitate. Ideea din spatele realizării a două programe care funcționează în tandem și bazate pe tehnologia actuală este ceea ce ar putea face acest sistem să funcționeze mai bine decât software-ul rival.

Așteptăm cu nerăbdare să vedem cum se joacă asta și dacă funcționează la fel de bine cum doresc.

Android M

Probabil cel mai interesant anunț pentru utilizatorii Android a fost anunțul Android M, cel mai nou sistem de operare. Actualizările Android M încep cu modul în care gestionează aplicațiile. În loc să fie de acord cu toate permisiunile prestabilite atunci când o aplicație este instalată prima dată, noul sistem de operare permite utilizatorului să stabilească setări specifice, ceea ce face actualizarea mai ușoară.

I / O Google 2015
© Google

În plus, dezvoltatorii pot desemna ce aplicație software doresc să își poată deschide aplicația. Nou pentru Android M este caracteristica Doze. Este un mod nou pentru dispozitivele de a menține durata de viață a bateriei.

Această îmbunătățire folosește detectarea mișcării pentru a determina când telefonul sau tableta este lăsată singur pentru o perioadă. Noul port USB de tip C face încărcarea mai rapidă, iar utilizatorii nu trebuie să vă faceți griji în legătură cu răsturnarea din cauza funcției bidirecționale de pe cablu.

Utilizatorii pot utiliza noul cablu pentru a-și încărca telefonul sau utiliza telefonul pentru a încărca un al doilea dispozitiv. Utilizatorii Android M se pot bucura și de aceste caracteristici:

 • Android Pay: răspunsul Google la Apple Pay. Niciun număr de cont nu trebuie împărtășit cu magazinul, toate tranzacțiile pot trece printr-o aplicație bancară sau Google App. Utilizabil la peste 700.000 de magazine din SUA.
 • Amprenta digitală: în loc să se bazeze pe dispozitiv pentru a fi activat cu amprenta digitală, Android M va avea această capacitate încorporată pentru a oferi utilizatorilor securitate suplimentară. Planurile pentru această caracteristică includ permiterea dezvoltatorilor API să profite, cum ar fi utilizarea unei amprente digitale pentru a confirma cumpărăturile.
 • File personalizate Chrome: aplicațiile pot rula browserul deasupra acestuia, făcând din aplicație o filă personalizată. Personalizarea poate fi completată și prin culoare sau marca.

Ideea din spatele Android M este de a face dispozitivele să funcționeze mai rapid și mai sigur. Conceptul arată promițător, specificațiile aplicației și modificările de economisire a bateriei fac ca acesta să merite modernizat sistemul de operare. Dacă sistemul este la fel de reușit pe cât credem că ar putea fi, va fi interesant să vedem câți alți dezvoltatori utilizează unele dintre aceste funcții în produse.

Acum, pe Tap

În cele din urmă, aplicația Google on Tap este o schimbare interesantă pentru asistentul lor de bord. Acest software este proiectat pentru a fi utilizat în orice aplicație, apăsând și ținând apăsat butonul de pornire.

I / O Google 2015
© Cnet

În loc să-i ajute pe utilizatori să-și amintească lucruri precum întâlnirile și să preia curățarea la uscat la sfârșitul zilei, adaugă memento-uri, ajută la găsirea restaurantelor sau chiar aduce informații despre un film menționat într-un e-mail sau text. Acum, pe Tap, de asemenea, ia comenzi vocale și oferă răspunsuri instantanee. Funcționează cu Android M.

Ne place faptul că puteți verifica informații specifice fără a părăsi aplicația. Este într-adevăr unul dintre cei mai utili asistenți pe care i-ar putea avea dispozitivele mobile. Poate căuta orele de film sau restaurantele din apropiere doar pentru că este menționat într-un e-mail sau text, poate fi un economizor de timp.

Concluzie

I / O 2015 Google are multe programe interesante care urmează să fie lansate anul acesta. Puteți vedea adresa principală aici.

Câteva au fost deja lansate publicului, cum ar fi mult așteptatul Google Photo, care a ieșit public la sfârșitul săptămânii trecute. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map