Top 10 cei mai inovatori oameni din industria cloud

Tehnologia de calcul cloud nu a apărut peste noapte. A avut cineva acolo să inoveze și să-l împingă. Pentru a recunoaște acei tehnicieni care ne-au oferit această tehnologie uimitoare, am întocmit o listă cu primele 10 persoane cele mai inovatoare în cloud computing.


Drew Houston


© Cloudwards.net Chiar ca un copil mic, Drew Houston a fost mai interesat de modul în care au funcționat programele decât de a le folosi. La vârsta de cinci ani, tatăl său l-a încurajat să învețe programarea cu BASIC atunci când familia a primit primul computer.

În timp ce Houston se bucura de jocuri, el a fost întotdeauna mai interesat de modul în care programarea a fost pusă laolaltă. 

Acest interes l-a urmat prin liceu și până la MIT. La MIT Houston a putut să se plimbe în zonele care îl interesau cel mai mult. În campus, el a fost capabil să utilizeze mediul Athena pentru a-și ajuta stația de lucru, chiar și atunci când a uitat să aducă o unitate cu el.

Cu toate acestea, după ce a încărcat întregul său mediu de dezvoltare pe o unitate flash USB, a uitat-o ​​când a urcat în autobuz spre New York, la scurt timp după absolvire. Această eroare l-a dus la crearea unuia dintre cele mai populare programe disponibile astăzi.

Primele linii de cod pe care le-a scris în timp ce se îndrepta spre New York au devenit baza pentru Dropbox, site-ul de stocare și distribuire a norului online folosit de peste 300 de milioane de oameni din întreaga lume. În acest moment Houston este încă CEO al companiei pe care a creat-o într-un moment de frustrare.

Deși soluția sa de stocare în cloud poate să nu fi fost prima, este unul dintre cele mai populare servicii, ceea ce îi câștigă un loc pe lista noastră.

Aaron Levie


© Cloudwards.net Aaron Levie nu a fost la fel de fascinat cu codificarea ca alții de pe lista noastră, deși a avut o doză sănătoasă de emoție în privința tehnologiei. În schimb, interesul său constă în a găsi o modalitate de a ajuta consumatorii și întreprinderile să dezvolte o modalitate unificată de stocare a datelor.

Ideea a fost născută în 2004, în timpul unui proiect de afaceri la colegiu, la care Levie lucra.

Pentru acest proiect, el examina modul în care companiile foloseau stocarea bazată pe cloud pentru a salva conținut. După multiple discuții cu CIO-uri din diferite corporații, el și-a dat seama că consensul a fost fragmentat cu privire la modul de utilizare a acestui instrument puternic.

Decis să rezolve problema, Levie și câțiva dintre prietenii săi din copilărie, au lansat Box platform the cloud storage. Inițial, grupul a vizat utilizatori și consumatori individuali pe programul ușor de utilizat, permițându-le să stocheze conținut în timp ce gestionează printr-o interfață intuitivă.

Focusul s-a schimbat recent pe o platformă de clienți de afaceri, păstrând în același timp un front-friendly. Aaron Levie este în prezent liderul acuzației la Box. Abilitățile sale de a citi piața și de a înțelege ce au nevoie companiile din platforma lor cloud, este motivul pentru care a ajuns pe lista noastră.

Marc Benioff


© Cloudwards.net Nu toate programele cloud se referă strict la stocare. Există creatori și fondatori de programe de cloud computing care cu siguranță se încadrează în lista noastră. Marc Benioff, fondatorul Salesforce, este unul dintre astfel de creatori.

În 1999, Benioff a avut o idee de a crea un serviciu care să înlocuiască software-ul tradițional pentru întreprinderi și să servească drept platformă de gestionare a informațiilor la cerere. Planul său, pe care l-a numit „The End of Software”, ar folosi Internetul pentru a schimba modul în care sunt concepute și distribuite programele.

În timp ce Benioff credea că software-ul ca serviciu va înlocui programele tradiționale, el a sfârșit creând termenul platformă-ca-un-serviciu atunci când a lansat Salesforce.com. De-a lungul timpului, el a extins compania pentru a fi mai mult decât o simplă afacere de management al relațiilor cu clienții. Acum clienții pot utiliza tehnologii mobile, sociale și cloud pentru a lansa propriile lor aplicații.

Pe lângă construirea lui Salesforce.com, Benioff a stabilit un „model 1-1-1” pentru afaceri. În cadrul acestei structuri de filantropie corporativă, compania sa contribuie din nou la comunitatea pe care o servește. Dând un procent din produs. un procent din orele angajaților și un procent din capitalul propriu.

În prezent, Benioff ocupă funcția de președinte și CEO al Salesforce.com, funcționează pe consiliul de administrație al Cisco și este autorul a trei cărți. Marc Benioff a fost forța motrice care aduce software-ul ca un serviciu în cloud, ceea ce îl plasează pe primii 10 oameni mai inovați din lista industriei cloud.

Paul Maritz


© Cloudwards.net Informatica a fost întotdeauna un interes al lui Paul Maritz, atât de mult, încât a primit diplome atât de la Universitatea din Natal, cât și de la Universitatea din Cape Town. După ce a primit diplomele sale, a lucrat pentru Intel, începând din 1981, timp de cinci ani, și a ajutat la dezvoltarea de instrumente care să ajute la scrierea de software pentru platforma x86.

Maritz a părăsit Intel pentru a se alătura Microsoft și a continuat să lucreze cu compania până în 2000. În timpul său cu gigantul software a fost cheia în dezvoltarea multor titluri software importante, cum ar fi Windows NT și Internet Explorer. Perspectivele sale au fost obișnuite nu numai pentru Microsoft, ci și pentru calculatoare.

După ce a părăsit Microsoft în urma proceselor antitrust din 1999, Maritz a co-fondat Pi Corporation, care a fost ulterior achiziționată de EMC, unde a ajuns la nivelul de președinte și director general al diviziei de cloud computing EMC. În prezent, Maritz este CEO-ul GoPivital, Inc., o companie care oferă aplicații personalizate bazate pe tehnologia cloud computing.

Datorită anilor săi în industria tehnologiei informației și a inovațiilor sale care au contribuit la conducerea construcției tehnologiei de cloud computing și a activității sale continue în acest domeniu, l-am numit pe Paul Maritz pe lista noastră.

Tom Gonser


© Cloudwards.net Tom Gonser și-a început cariera lucrând cu comunicații wireless de date și tranzacții bazate pe web. Simțind că trebuie să existe un mod mai bun de a gestiona documentele și semnăturile electronice, Gonser s-a ramificat pentru a dezvolta acel sistem.

El a fondat DocuSign pentru a face această idee o realitate. Folosind tehnologia cloud, compania DocuSign de la Gonser a devenit standardul global pentru tranzacțiile digitale. El a folosit un proces automat pentru a înlocui stiloul și stiloul de hârtie pentru a tranzacționa afaceri, ceea ce poate încetini companiile. Software-ul său este conceput pentru a gestiona în siguranță toate tranzacțiile cu documente digital.

Gonser este implicat puternic în operațiunile cotidiene la DocuSign, ocupând funcția de șef de strategie al companiei. Datorită inovației sale în managementul tranzacțiilor digitale, Tom Gonser a câștigat un loc pe lista noastră.

Mark Belk

 


© Cloudwards.net Începând cu cariera sa în Naval Intelligence, Mark Belk s-a familiarizat cu sistemele de date solicitate de către participanții guvernului. După ce a slujit în Războiul din Golf, Belk a plecat să lucreze pentru BTG ca inginer Solutions și mai târziu la proiecte software-as-a-service.

După ce a părăsit BTG, Belk a continuat să lucreze cu Homeland Security ca arhitect-șef de la Microsoft. Aici s-a distins prin dezvoltarea, validarea și executarea strategiilor IT care au fost asociate cu sectorul public de securitate internă.  

Această rețea la nivel mondial a ajutat la schimbarea față de cloud computing și cyber security. Acum, Belk lucrează cu Juniper Networks ca arhitect-șef. Lucrările sale pentru industria globală, securitatea cibernetică federală și soluțiile de arhitectură tehnică i-au adus un loc pe lista noastră.

Yung Chou


În calitate de evanghelist tehnologic pentru Microsoft, Yung Chou are multe oportunități de a servi clienții în domeniile de gestionare a contului de asistență, asistență tehnică și vânzări tehnice..

Înainte de a se alătura Microsoft, Chou s-a stabilit ca expert în programarea sistemului, dezvoltarea aplicațiilor și managementul IT. De asemenea, a oferit servicii de consultanță pentru companii din aceste domenii. Chou găzduiește, de asemenea, un blog în care utilizatorii noi pot veni să învețe despre cloud și tot ce are de oferit.

Informațiile sale despre arhitectura cloud de hibrid și arhitectura de calcul a întreprinderilor au fost folosite pentru a ajuta Microsoft să-și construiască platformele de cloud și personal. Datorită lucrării sale cu Microsoft, educației sale în departamentele IT și cererii actuale ca vorbitor la evenimentele TechNet și Microsoft – l-am adăugat la lista noastră.

Mitch Coopet


© Cloudwards.net A putea partaja fișiere și foldere este doar jumătate din ecuație atunci când vine vorba de cloud computing. Cel puțin așa l-a văzut întotdeauna Mitch Coopet

În calitate de șef de producție și co-fondator la Code42, compania din spatele CrashPlan și SharePlan, backup și partajare sunt doar o parte din ecuație.

El a văzut întotdeauna securitatea drept cel mai mare factor. De fapt, și-a folosit cunoștințele și inovația pentru a aduce o experiență mai sigură și mai sigură pe platforma cloud. Coopet lucrează în continuare cu compania pe care a ajutat-o ​​să o fondeze.

Lucrările sale pentru a oferi o experiență de stocare în cloud mai sigură, precum și educarea publicului cu privire la modul de a avea o experiență de stocare și partajare mai sigură este ceea ce l-a atras pe lista noastră.

Chris Pinkham


© Cloudwards.net Una dintre primele soluții cloud cunoscute nu a apărut de la sine, Chris Pinkham, a avut o mână în această creație.

Pinkham și-a început cariera în lumea computerelor prin cofondarea primului ISP din Africa de Sud numit TICSA / Internet Africa. Câțiva ani mai târziu, compania a fost vândută către UUNET și Pinkham a plecat să lucreze cu Amazon. În timp ce se afla la Amazon, Pinkham a fost responsabilă pentru inginerie și operațiuni globale de infrastructură de pe site-ul companiei.

În această perioadă a început să lucreze la un proiect secundar care se va transforma în norul de calcul Elastic de mare succes.

Deși a părăsit compania în 2006 pentru a începe operațiunea Nimbula, o companie concentrată pe software-ul de cloud computing, contribuția sa la lumea de stocare în cloud nu poate fi trecută cu vederea. Mai târziu, Oracle a cumpărat Nimbula.

Willem Van Biljon


© Cloudwards.net Willem Van Biljon și-a început aventura cu calculatoarele când a absolvit Universitatea din Cape Town cu o diplomă în informatică.

El a continuat să dețină poziții cu Institutul Național de Cercetare pentru Științe Matematice și LinkData. Van Biljon a ajutat la cofondarea Mosaic Software și a creat primul switch de tranzacții de plată high-end pentru hardware și sisteme de operare. Această companie a fost unul dintre primele trei titluri de software de procesare a plăților atunci când a fost vândută în 2004.

După ce a lucrat cu Mosaic, Van Biljon a mers să lucreze la Amazon.com. Aici, cu ajutorul colaboratorului Chris Pinkham, a ajutat la dezvoltarea Amazon Elastic Compute Cloud. El a asistat cu managementul produselor și comercializarea noului serviciu public de cloud.

După ce a părăsit Amazon în 2006, a colaborat cu Chris Pinkham pentru a crea Nimbula un titlu de software de cloud computing. După ce a achiziționat în 2013 de către Oracle, el a intrat pe takealot.com în calitate de Co-CEO și CTO. Rolul său în dezvoltarea Nimbula și Elastic Compute Cloud i-a adus un loc pe lista noastră.

Concluzie

Există mult mai mulți inovatori și specialiști pe nume. Există nume care rămân fără chip și lucrează în culise pentru a aduce norul în prim-planul tehnologiei computerizate.

Cu toate acestea, credem că acești zece guru informatici de excepție au condus sarcina inovației și tehnologiei de cloud computing.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me