Strategia de rezervă și stocare 2017 a Cloudwards.net

Un nou an, o nouă strategie de rezervă: pentru mine 2017 este anul în care voi lucra mai mult decât oricând cu fișiere foto și video, așa că va avea nevoie de mai mult spațiu ca niciodată pentru a le depozita.


Pe lângă stocarea lor, va trebui să am și o strategie complet nouă de rezervă pentru aceste tipuri de fișiere noi. Am obișnuit să am mai multe gigabyte care trebuie să fie salvate, dar acum mă uit la terabyte de date care trebuie protejate împotriva pierderilor.

După cum vă puteți imagina, pierderea oricăruia dintre acestea ar fi un dezastru pentru mine și afacerea mea, așa că duc strategia de backup la un nou nivel cu mai multe soluții, atât hardware, cât și software.

În prezent, stochez toate fișierele mele pe două hard disk-uri de 4 TB, care pot părea foarte multe până când începeți să decupați videoclipuri și să începeți să fotografiați de înaltă rezoluție. Se completează ca nebun acum și trebuie să le înlocuiesc cât mai curând posibil. În plus, mă îndrept din ce în ce mai mult către 4K, deci este nevoie de verificări viitoare.

Mai jos veți găsi strategia mea exactă și există și un videoclip în care explic în detaliu unele dintre alegerile mele.

1. Hardware

Înlocuirea HDD pe care am ales-o sunt șapte hard disk-uri de 8 TB Seagate Archive, pentru un total de 56 TB de stocare. Acum, din moment ce voi avea un RAID și un NAS configurat ca parte a strategiei mele de rezervă, nu voi folosi toate acestea, de fapt chiar voi pierde o parte din cauza RAID, dar ar trebui să mă păstreze mergând pentru viitorul previzibil.

Motivul pentru care am apelat la Seagate Archive este că acel producător oferă un raport cost-beneficiu mare; sunt unități bune și am reușit să le obțin aproximativ 300 USD. Cu toate acestea, acestea pot varia destul de mult în raport cu prețul, așa că asigurați-vă că urmăriți pagina Amazon, deoarece la momentul scrierii au aproximativ 225 de dolari (mii!).

Acum, din moment ce nu am o casetă pentru computer care să se potrivească cu șapte HDD-uri, voi folosi TerraMaster D5-300, care este, în esență, doar un rack în care pot atârna cinci dintre noile mele hard disk-uri. Motivul pentru care am plecat pentru TerraMaster este că oferă viteze mari de transfer de date, în parte datorită conectorului USB 3.0, de care voi avea nevoie la editarea videoclipului.

Cu stocarea în afara drumului, să aruncăm o privire la ce fel de soluție de rezervă vreau să am. Am menționat RAID înainte, dar înainte să ajung la asta vreau să vorbesc despre NAS-ul Synology pe care îl voi folosi.

NAS este excelent din două motive: pe de o parte, deoarece sunt conectate la Internet, puteți utiliza unul în locul unui furnizor de backup și puteți reduce cel puțin o factură lunară. Pe de altă parte, ele servesc ca o copie de rezervă excelentă, astfel încât puteți fi ușor știind că toate concedierile pe care le-ați configurat vă vor păstra datele în siguranță, oricare ar putea veni.

Pentru a configura această redundanță, voi conecta cele două hard disk-uri rămase în NAS, care, la rândul lor, se vor conecta la cele cinci HDD-uri Seagate care vor utiliza RAID hibrid Synology. Aceasta înseamnă, pe scurt, că în cazul în care o unitate nu reușește, celelalte patru vor putea ridica slăbirea. Pentru mai multe detalii despre funcționarea RAID, vă recomandăm acest post despre Synology DiskStation.

Așadar, să recapitulez: computerul meu va fi conectat la TerraMaster cu cinci hard disk-uri și RAID 5 instalat, oferindu-mi una, backup limitat. Acesta, împreună cu orice alt dispozitiv pe care îl dețin, este apoi conectat la NAS-ul meu, care are două HDD-uri plus stocarea sa încorporată, care servește ca un alt strat de securitate limitat. Acest lucru ar trebui să-mi ofere tot spațiul de stoc de care am nevoie, deși sunt un pic îngrijorat cu privire la vitezele de transfer de date, cu excepția cazului în care am trece la RAID 0, care la rândul meu nu mi-ar oferi niciun buffer.

Acestea sunt câteva alegeri dificile de făcut, dar sunt sigură că am ales strategia potrivită cu RAID 5, deoarece se va dovedi foarte util pentru a lucra. Îmi va permite să trec de la stația de lucru la laptopul meu, fără a fi nevoie să mă îngrijorez unde voi lăsa toate fișierele pe care le creez. În același timp, am creat o primă linie decentă de apărare împotriva pierderii de date.

Totuși, de asemenea, voi configura o a doua linie prin intermediul unor servicii cloud care vor proteja această rețea dacă ceva va prăji întregul sistem simultan.

2. Software

Având în vedere că RAID și NAS nu sunt soluții de backup complete din punct de vedere tehnic, vă recomand să vă bazați întotdeauna pe o formă de serviciu cloud pentru a vă asigura că datele dvs. din acesta rămân în siguranță. O singură creștere a puterii ar putea, și mă cutremur la gând, șterg întreaga configurație dulce pe care am descris-o și nu numai că voi fi fără mulți bani, afacerea mea nu se poate recupera niciodată din pierderea datelor.

În configurația de mai sus, pot face backup direct TerraMaster cu cele mai multe servicii cloud, dar puține dintre ele îmi vor permite să fac backup la NAS (cu excepția CrashPlan, în funcție de situație). Cu toate acestea, la capacitate maximă, TerraMaster va deține 32 TB (un HDD este rezervat pentru RAID), astfel încât unii furnizori sunt plecați înainte de a începe chiar cursa..

Pentru situația mea, simt că Backblaze este cea mai bună opțiune pentru că oferă o copie de rezervă nelimitată, permițându-mi să arunc toată mizeria pe serverele lor dintr-o dată. Îmi place, de asemenea, prețul, ușurința de utilizare și securitatea Backblaze, astfel încât să pot avea grijă de toate nevoile mele de rezervă. Nu că Backblaze trebuie să fie cea mai potrivită pentru dvs.: cu unii care se uită în jur, veți putea găsi cea mai bună soluție de rezervă pentru nevoile dvs.,.

Cu asta, tot ce trebuie să am grijă este că toate aceste dispozitive diferite și suplimente vorbesc între ele, astfel încât să pot schimba dispozitivele încă să funcționeze pe același fișier ca niciodată nu m-am mutat..

Sync.com este serviciul meu obișnuit pentru acest tip de lucruri și nu văd niciun motiv de schimbare, deoarece simt că oferă un preț excelent, sincronizări rapide, precum și securitate de cunoștințe zero, ceea ce înseamnă că nimeni nu va putea ajunge la datele mele decât dacă le permit. În paralel cu Sync.com, voi folosi și pCloud, în principal pentru că are o aplicație mobilă excelentă de care am nevoie dacă călătoresc și nu pot folosi laptopul.

Aceste două servicii mă vor permite să împiedic prea repede hard disk-urile mele noi, deoarece pot pune cu ele orice lucru care nu este un fișier video masiv, oferindu-mi acces instantaneu de oriunde și oricând.

Între tot hardware-ul meu nou, precum și acești trei furnizori de backup și stocare cloud, ar trebui să pot nu numai să stochez toate fișierele noi pe care le voi crea, dar vor fi ferite de interferențe și ar trebui să le pot accesa ori de câte ori oriunde vreau.

Dacă aveți întrebări, anunțați-mă în comentariile de mai jos, vă mulțumesc că ați citit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map