Servicii gratuite de găzduire de fișiere vs Cloud Storage

Suntem siguri că ați fost într-o situație în care ați dorit să partajați un fișier cu prietenul dvs. care locuiește în cealaltă parte a țării sau chiar în lume. Trimiterea ei pe o unitate flash sau e-mail-ul sunt soluții limitate. Ce poți face în schimb este să încarci un fișier pe internet și să-l lași pe prietenul tău să îl descarce.


Vă vom spune cum puteți face asta cu servicii gratuite de găzduire de fișiere.

Serviciile de găzduire de fișiere vă permit să încărcați fișierul cu metoda drag-and-drop – dacă sunt ușor de utilizat – sau selectând-o de pe computer. Deși practic fac același lucru, cât de bine o fac și ce alte funcții sunt disponibile diferă substanțial de către furnizor.

Unii îți iau fișierul și îți dau linkul de descărcare pentru a-l partaja sau a-l trimite la e-mailul tău. Apoi, există cele care oferă funcții avansate, cum ar fi partajarea pe rețelele de socializare, încărcări URL de la distanță, canale criptate, cataloage publice și multe altele.

Puteți utiliza însă stocarea în cloud pentru a obține același lucru. Funcțiile avansate sunt disponibile numai conturilor premium, dar cele gratuite nu sunt nimic de respins. Puteți găsi cele mai bune în lista noastră de comparare a stocării în cloud și, dacă nu vă este suficient pentru a lua o decizie, avem un articol care vă va ajuta să alegeți cel mai bun spațiu de stocare în cloud pentru dvs..

Pentru restul acestui articol, vom analiza cum se compară serviciile gratuite de găzduire de fișiere și spațiul gratuit de stocare în cloud.

Gazduire fișiere vs Cloud Storage

În primul rând, să aruncăm o privire la diferența dintre găzduirea fișierelor și partajarea folosind stocarea în cloud.

Partajarea

Dacă aveți nevoie să încărcați un fișier în grabă, majoritatea găzduirii de fișiere gratuite vă vor permite să faceți acest lucru fără a vă crea un cont. Puteți încărca fișierul dvs., obține linkul și îl puteți trimite. Este nevoie de tot. În schimb, stocarea în cloud necesită să vă înregistrați, să vă conectați, să încărcați un fișier și apoi să obțineți linkul.

Deși este mai greoi, spațiul de stocare în cloud are mai multe opțiuni de partajare a legăturilor decât serviciile de găzduire de fișiere goale, care vă oferă doar o legătură. Majoritatea serviciilor de stocare în cloud vă permit să partajați la rețelele de socializare, cum ar fi Facebook, Twitter, etc. În plus, puteți invita pe alții la folderul dvs. prin nume de utilizator sau e-mail. Citiți cel mai bun spațiu de stocare în cloud pentru distribuirea piesei pentru a afla mai multe.

Dacă partajați fișiere pentru a colabora cu colegii de echipă de la distanță, unele servicii de stocare în cloud oferă aplicații native, precum Google Docs și Dropbox Paper și aplicații integrate de luare a notelor. Puteți găsi mai multe informații despre colaborarea în cloud în cel mai bun magazin de stocare în cloud pentru articolul de colaborare.

Securitate

Serviciile de găzduire de fișiere nu sunt disponibile în legătură cu măsurile de securitate ale acestora, dar putem presupune că majoritatea nu criptează datele încărcate. Asta înseamnă că oricine are acces, cum ar fi un angajat necinstit, îl poate citi. Există excepții care oferă criptare end-to-end, dar o leagă de planurile premium.

Chiar și atunci când este gratuită, securitatea în cloud oferă de obicei cel puțin un nivel minim de protecție. Serviciile criptați fișierele dvs. pe servere folosind algoritmi AES pe 128 biți sau 256 biți, vă protejează fișierele în timpul transferului cu protocolul TLS, oferă autentificare cu doi factori pentru a vă proteja contul și a cripta transferurile de la capăt la capăt. Pentru asta, citiți cel mai bun articol despre serviciile noastre de cunoaștere zero.

Ușurință în utilizare

Dacă tot ce aveți nevoie este un simplu transfer de fișiere, nu vă puneți la îndoială că serviciile de găzduire de fișiere pot avea grijă de asta fără să rupeți transpirația. În calitate de utilizator neînregistrat, veți fi restricționat cu privire la dimensiunea, viteza și durata de timp a fișierului dvs. pe un server, dar asta este chiar dacă este necesar să partajați imediat.

Pentru nevoi mai avansate, stocarea în cloud vă permite să accesați fișierele dvs. utilizând clienți web care imită browserele de fișiere pe sistemele de operare, la fel ca unele servicii de găzduire de fișiere. Acest lucru vă permite să ștergeți, să redenumiți sau să mutați fișierele de stocare. În plus, toate serviciile de stocare în cloud au un client desktop care vă permite să sincronizați fișierele de pe hard disk direct cu cloud.

Viteză

Ca utilizator gratuit al serviciilor de găzduire de fișiere, viteza de descărcare și încărcare poate fi limitată în unele cazuri, în timp ce viteza nelimitată este rezervată clienților plătitori. Serviciile de stocare în cloud nu au viteza de accelerare. În schimb, vitezele se bazează pe alți factori, cum ar fi cât de aproape sunteți de un server, de infrastructura serviciului și de furnizorul de servicii de internet.

Fișiere și stocare

Dacă utilizați un plan gratuit cu un serviciu de găzduire de fișiere, s-ar putea să se limiteze la dimensiunea sau stocarea maximă a fișierelor și la cât timp să rămână fișierele pe serverele sale.

Unele au o capacitate relativ scăzută pentru stocare, cum ar fi 5 GB, în timp ce limita de dimensiune a fișierului poate ajunge până la 50 MB. Serviciile care nu au asemenea limitări vor șterge fișierul dvs. după o perioadă de timp stabilită fără descărcări. Planurile gratuite au adesea reclame pentru a compensa lipsa limitărilor.

Planurile gratuite cu stocare în cloud nu vă vor oferi sute de gigabyte de stocare, dar nu vă vor ataca cu reclame și nu vă vor șterge fișierele din cauza inactivității. În multe cazuri, puteți crește cota de stocare invitând prieteni sau completând pașii după înregistrare.

Unele servicii limitează dimensiunea fișierului la mai multe gigabyte, în timp ce altele setează bara destul de ridicată, așa cum puteți vedea în cel mai bun stocare în cloud pentru articolul de fișiere mari.

Servicii bune de găzduire de fișiere

Planurile gratuite sunt ceea ce sunt, dar unele servicii ies în evidență. Vom oferi o scurtă descriere a acestora, începând cu Files.fm

Files.fm

free-file-hosting-files.fm

hosting-files.fm-myfiles free-file-

Serviciul vă permite să încărcați fișiere cu dimensiuni de până la 2 GB, în timp ce stocarea dvs. este setată de la „1 GB la 15 GB”. Deoarece este un plan gratuit, este susținut de anunțuri. În timpul încărcării, un „canal de date criptat” vă protejează fișierele. După ce au terminat, vor fi disponibile într-un catalog public.

DepositFiles

liber-file-hosting-depositfiles-myfiles

DepositFiles ridică bara pentru dimensiunea fișierului la 10 GB. În plus, îți păstrează fișierele timp de 90 de zile după fiecare descărcare. Acest lucru este mult mai bun decât doar 15 zile pe care le oferă unele servicii. Numărul de fișiere pe care le puteți încărca este limitat la 50.

4shared

Cu 4shared, obțineți 15 GB spațiu gratuit și puteți încărca fișiere de până la 2 GB. Nu există restricții cu privire la suma pe care o puteți transfera, dar vitezele de descărcare sunt limitate și există reclame. În plus, dacă nu vă conectați timp de 180 de zile, contul și fișierele dvs. vor fi șterse.

Noi transferam

free-file-hosting-ne-de transfer

Puteți încărca maximum 2 GB pe transfer pe planul gratuit. Odată încărcat, transferul va fi disponibil timp de șapte zile. După aceea, este șters pentru a face loc altor fișiere. Dacă sunteți în UE, serviciul vă va găzdui datele de pe servere acolo, lucru util, având în vedere că se aplică Regulamentul general privind protecția datelor.

Filehosting.org

free-file-hosting-filehosting.org

Filehosting.org nu limitează dimensiunea, viteza sau stocarea fișierului, dar șterge fișierele dvs. la 20 de zile de la ultima descărcare. Acest lucru pare a fi adevărat, dar nu am găsit nicio restricție. De asemenea, nu are reclame, dar „își rezervă dreptul de a informa ocazional utilizatorul despre noile caracteristici ale acestui serviciu sau despre ofertele partenerilor noștri în conformitate cu termenii de confidențialitate.”

YourFileLink

YourFileLink nu necesită să vă înscrieți și nu limitează încărcările, descărcările sau lățimea de bandă. Acestea fiind spuse, dacă fișierele dvs. nu au fost descărcate timp de 15 zile, acestea vor fi șterse. Serviciul este, de asemenea, foarte greu.

Servicii bune de stocare în cloud

Spațiul de stocare în cloud strălucește atunci când vă abonați la un plan premium, dar există și planuri gratuite bune. Acestea vă permit să utilizați serviciul pentru a încărca și a partaja fișiere așa cum fac serviciile de găzduire de fișiere. Pentru mai multe detalii, citiți primii noștri cinci furnizori cu un articol de plan de servicii mare.

Google Drive

Google Drive vă oferă o cantitate de stocare gratuită de 15 GB, care va fi suficientă pentru majoritatea oamenilor. Utilizatorii gratuite obțin același acces la Google Docs, Google Photos și alte aplicații care se integrează cu serviciul. Dacă vă încărcați fotografiile în „calitate înaltă” în loc de „originale”, spațiul dvs. pentru fotografii va fi nelimitat. Citiți mai multe în recenzia noastră Google Drive.

Interfața web Google Drive

Folderul de sincronizare Google Drive

Google Drive Google Docs

Google Drive Creează link

Setări rețea Google Drive

Anterior

Următor →

pCloud

Folosind versiunea gratuită a pCloud obține 10 GB de stocare. Puteți finaliza un proces în mai multe etape pentru a obține încă 4 GB. Dacă vă referiți la un prieten, primiți 1 GB spațiu suplimentar până la 20 GB. Utilizatorii gratuite nu au acces la parole și date de expirare pentru link-uri partajate, dar experiența este destul de bună în afară de asta.

fișiere de interfață web pCloud

folderul de sincronizare pCloud

pCloud Share File Link

pCloud Link-uri de descărcare

pCloud Drive Client

Anterior

Următor →

pCloud este aproape de topul listei noastre de comparare a norilor. Dacă asta vă intrigă, citiți recenzia noastră pCloud.

Sync.com

Sync.com este cel mai bun serviciu de stocare în cloud, conform clasamentului nostru, dar vă oferă doar 5 GB gratuit. Are multe aspecte importante, după cum puteți citi în review-ul nostru Sync.com și îl puteți referi la cât mai mulți prieteni doriți pentru a obține un supliment de 1 GB pe trimitere. Compania ne spune că va înlătura capacul de 20 GB odată ce îl lovești dacă întrebi.

Sync.com-ul Web-Control-Panel-Slider-1
© Cloudwards.net

Sync.com-Distribuire-File-Link-Slider-2
© Cloudwards.net

Sync.com-Sync-Folder-Slider-3
© Cloudwards.net

Sync.com-Speed-Throttle-Slider-4
© Cloudwards.net

Sync.com-Two-Factor-autentificare-Slider-5
© Cloudwards.net

Anterior

Următor →

Cele mai multe funcții sunt disponibile pentru utilizatorii liberi, inclusiv criptarea cu cunoștințe zero și posibilitatea de a proteja parolele fișierelor partajate.

MEGA

MEGA obișnuia să furnizeze 50 GB spațiu de stocare gratuit, fără a necesita trimiteri sau procese finalizate. Acum, 35 GB dispar în cele din urmă, lăsându-vă cu 15 GB, ceea ce nu este încă nimic de respins. Spațiul pe care îl obțineți folosind programul de recomandare dispare, de asemenea.

găzduire de fișiere

Pe lângă aceste bonusuri fiind temporare, opțiunile pentru utilizatorii liberi sunt limitate. Puteți citi mai multe despre asta în recenzia noastră MEGA.

MediaFire

Când începi să folosești MediaFire, obții 10 GB de stocare gratuită. Aceasta este o sumă corectă și o puteți crește la 50 GB. Când te referi la un prieten, primești 1 GB de spațiu până la 32 GB. Dacă nu vă place să faceți asta, puteți instala aplicația mobilă și vă puteți conecta la Facebook și Twitter pentru a obține mai mult spațiu.

Este decent pentru găzduirea de fișiere, dar nu face la fel de bine ca un serviciu de stocare în cloud. Puteți citi mai multe despre asta în recenzia noastră MediaFire.

Gânduri finale

Dacă utilizați internetul, probabil că veți partaja fișiere. A face acest lucru cu ușurință, rapid și fără multe restricții este mai bine decât să fie o corvoadă. Planurile gratuite sunt limitate, indiferent dacă sunt destinate serviciilor de găzduire de fișiere sau de stocare în cloud.

Ambele limitează de obicei spațiul de stocare, cu unele excepții pentru serviciile de găzduire de fișiere care limitează cât timp rămân fișierele pe servere sau au reclame. Serviciile de stocare în cloud nu îți elimină fișierele sau nu difuzează anunțuri și au, în general, mai multe funcții. Cu toate acestea, sunt mai complicate, așa că dacă doriți doar să partajați rapid un fișier, sunteți mai bine cu un serviciu de găzduire de fișiere.

Ce părere aveți despre serviciile gratuite de găzduire de fișiere și stocare în cloud? Ce preferi și pe care le folosești? Spuneți-ne în comentariile de mai jos.

Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map