Recenzie Boxcryptor

Te preocupă problemele de securitate Dropbox? Ce zici de confidențialitatea Google Drive? Suntem mari fani ai spațiului de stocare a cloud aici la Cloudwards.net, dar am greșit să vă spunem că preocupările legate de spionarea guvernului, infracțiunile informatice și marketingul direcționat sunt noțiuni de tip tinfoil hat. În timp ce stocarea în cloud are prea multe beneficii pentru a deveni în zilele de pe dischete, încrederea oarbă revine, de obicei, pentru a vă mușca în cap. Soluția noastră: preia controlul propriei vieți private.


Există multe modalități de a face asta, pe care le prezentăm în ghidul nostru de confidențialitate online. Unul dintre cei mai deștepți pași pe care îi puteți face este să criptați fișierele înainte de a le trimite în cloud, iar unul dintre cele mai bune instrumente care vă pot ajuta în acest sens este Boxcryptor.

Boxcryptor funcționează cu multe dintre cele mai bune servicii de stocare în cloud pentru a vă oferi aceeași încredere în securitatea fișierelor precum utilizarea soluțiilor super-sigure precum Sync.com și Tresorit. Această încredere provine din criptarea privată, de la capăt la sfârșit – cunoscută în mod obișnuit ca criptare cu cunoștințe zero.

În timpul acestei analize Boxcryptor, vom analiza caracteristicile, costurile și experiența utilizatorului pentru a vă ajuta să determinați dacă acest instrument este cel mai bun mod pentru a vă păstra conținutul în siguranță în cloud. Dacă încă nu sunteți sigur de înregistrare ulterior, configurați mai întâi un cont gratuit pentru a-l testa singur. Dacă aveți nevoie de un serviciu care să se asocieze cu acesta, avem, de asemenea, un instrument de comparare în cloud pentru opțiunile de filtrare, precum și o bibliotecă completă de recenzii de stocare în cloud.  

Puncte forte & Puncte slabe

Caracteristici

Deși există câteva excepții, inclusiv Amazon Drive (citiți recenzia noastră Amazon Drive), majoritatea serviciilor de stocare în cloud criptează fișierele în repaus pe serverele lor. Cu toate acestea, majoritatea acestor servicii gestionează și cheile utilizate pentru criptarea fișierelor.

Asta înseamnă că furnizorul dvs. de stocare în cloud ar putea decripta acele fișiere, fie pentru a scana conținut piratat, fie pentru a aduna date de marketing. Înseamnă, de asemenea, copii în fișierele cu text simplu, ar putea fi date guvernului, cum ar fi pentru programele de supraveghere în masă precum PRISM. În plus, un angajat sau un hacker necinstit ar putea avea acces la contul dvs. de stocare în cloud, ceea ce duce la pierderea proprietății intelectuale, furtul de identitate sau răspândirea imaginilor private pe internet.

Boxcryptor este conceput pentru a preveni aceste scenarii să se întâmple prin criptarea fișierelor dvs. înainte de a fi trimise în cloud. Oferă criptare privată, de la capăt la capăt, permițându-vă să utilizați servicii precum Dropbox și Google Drive cu aceeași certitudine de confidențialitate pe care o obțineți cu cei mai buni furnizori de stocare în cloud cu cunoștințe zero.

În prezent, Boxcryptor acceptă criptarea pentru mai mult de 20 de servicii cloud diferite, plus fiecare furnizor de cloud care acceptă WebDAV. Câteva exemple de servicii acceptate se găsesc în tabelul de mai jos. 

dropboxGoogle DriveOneDriveEgnyte Connect
Amazon DriveAmazon S3SpiderOak ONECutie
iCloud DriveStrato HiDriveSugarSyncHubic
Yandex.DiskLivedriveCloudWattportocale

Boxcryptor poate fi, de asemenea, utilizat pentru a cripta fișierele care sunt trimise la spațiul de stocare local, precum un dispozitiv NAS și acceptă ownCloud pentru cei care doresc să construiască o soluție personală de stocare în cloud. Clienții desktop Boxcryptor sunt disponibili pentru Windows și MacOS, în timp ce aplicațiile pentru smartphone-uri sunt disponibile pentru Android și iOS. Linux nu este acceptat. Dacă căutați stocare securizată în cloud pentru Linux, vă recomandăm să săriți Dropbox și să folosiți pCloud, în schimb (citiți recenzia noastră pCloud).

Toate tipurile de fișiere sunt acceptate și criptate individual și din mers, ceea ce înseamnă că nu va mai fi nevoie de o decriptare în vrac mai târziu. Vă vom parcurge procesul de criptare ulterior în această recenzie.

Pentru colaborare, Boxcryptor intenționează ca întreprinderile să aibă anumite funcții de management de grup care vă vor permite să acordați acces la fișierele criptate colegilor. Atât utilizatorii personali, cât și cei de afaceri pot, de asemenea, să partajeze fișiere cu persoane pe baza adresei lor de e-mail, atât timp cât acei persoane sunt abonați la Boxcryptor.

Boxcryptor vine integrat cu un al doilea produs realizat de aceeași echipă de dezvoltare numit Whisply, care vă permite să partajați fișiere cu utilizatori non-Boxcryptor. Creează cu siguranță legături către fișiere care pot fi distribuite altora pentru accesul browserului la fișiere. Funcțiile Key Whisply includ parole pentru link-uri, termene de expirare și comutare de descărcare unică.  

Există câteva dezavantaje de a utiliza Boxcryptor versus doar a merge cu un serviciu de stocare în cloud cu cunoștințe zero, cum ar fi favoritul Cloudwards.net Sync.com. Cel mai mare este că orice acces de la distanță la fișiere vă va solicita să descărcați Boxcryptor pe dispozitivul pe care îl utilizați, ceea ce în sine ar putea prezenta o problemă de securitate. Cu toate acestea, în general, suntem destul de impresionați de setul de caracteristici Boxcryptor, în special pentru costul serviciului, pe care îl vom dezvalui în continuare..  

Preț

Există trei tipuri diferite de abonamente plătite pentru Boxcryptor: unul pentru uz personal (Boxcryptor Personal) și două pentru uz comercial (Boxcryptor Business și Boxcryptor Company). Toți trei necesită abonament cel puțin un an. Dacă căutați o opțiune de criptare gratuită, Boxcryptor are și asta.  

Gratuit: Personal: Business: Companie:
Cost (abonament anual):$ cu 0$ 48$ cu 9610 USD pe utilizator
Furnizorii de cloud autorizați:1NelimitatNelimitatNelimitat
Dispozitive:2NelimitatNelimitatNelimitat
Notă:Fără criptare de nume de fișierNecesită cel puțin cinci licențe. Are o opțiune de abonament de trei ani mai ieftină.

Două mari limitări ale Boxcryptor Free sunt faptul că poate fi folosit doar pentru un furnizor de cloud și două dispozitive. Între timp, planurile Boxcryptor plătite pot fi utilizate pentru criptarea fișierelor pentru furnizorii de cloud nelimitați și dispozitive nelimitate.

Chiar dacă aveți un singur furnizor de cloud și un singur dispozitiv, există o altă limitare care este destul de mare în cartea noastră, care este că Boxcryptor Free nu criptează numele de fișiere. Numele de fișiere pot dezvălui destul de multe despre o persoană sau o afacere, ceea ce face acest lucru un motiv bun pentru a lua în considerare plata serviciului.

Din fericire, costul pentru Boxcryptor Personal este mai mult decât rezonabil. Prin comparație, suplimentul cu cunoștințe zero pentru pCloud costă exact aceeași sumă anual (48 USD). Apoi, din nou, Sync.com vă oferă gratuit criptarea de cunoștințe zero, acesta fiind unul dintre motivele pentru care se clasează ca una dintre cele mai bune oferte în stocarea în cloud.  

Prețul pentru Boxcryptor Business este de două ori mai mult, însă funcțiile de administrare a grupului și asistența prioritară ridică cheltuiala. Pentru întreprinderile cu mai mult de cinci angajați, Boxcryptor Company oferă și mai multe caracteristici, inclusiv chei master, politici personalizabile și instrumente de audit. Costul per utilizator este de 10 dolari la un abonament de un an și de 8 $ la un abonament de trei ani.

Ușurință în utilizare

După ce ați ales un plan și v-ați înscris pentru serviciu, următorul pas este să descărcați clientul Boxcryptor pentru computer. Instalarea trebuie să dureze doar un minut, după care va trebui să vă autentificați cu datele de autentificare create de dvs. în timpul înregistrării.

Instalarea creează o unitate specială numită „Boxcryptor” în sistemul dvs. de fișiere. În cazul computerului nostru de testare, i s-a dat litera de unitate „X”, dar o puteți seta la orice doriți.

O pictogramă Boxcryptor este de asemenea instalată. Va trebui să utilizați acest lucru pentru a gestiona setări importante, cum ar fi atașarea de servicii cloud la Boxcryptor, astfel încât fișierele trimise la acestea să poată fi criptate. 

Boxcryptor vă ajută să detectați automat servicii acceptate, pe care le veți găsi sub fila „locații”. Dacă un serviciu nu este listat, îl puteți adăuga manual atât timp cât acceptă WebDAV.

Adăugarea sau eliminarea unui serviciu de stocare în cloud este la fel de simplă ca să dai clic pe caseta de lângă numele său. Odată adăugat, acesta va apărea ca o locație în folderul dvs. Drivecryptor.

După ce un serviciu cloud este ales ca locație Boxcryptor, fișierele sincronizate nu sunt criptate automat. Din unitatea Boxcryptor, va trebui să faceți clic dreapta pe un fișier și să selectați „Boxcryptor > criptați.“

Pentru a economisi timp, criptarea se poate realiza și la nivel de folder. După ce alegeți să criptați fișierele, Boxcryptor va începe procesul și vă va informa despre orice probleme pe parcurs. După ce un fișier sau folder este criptat cu succes, acesta va fi suprapus de o pictogramă cu lacăt, astfel încât să puteți spune rapid ce conținut este protejat și care nu este.

Deși mecanica nu este dificilă, criptarea fișierelor cu Boxcryptor poate fi o sarcină ușor de dormit dacă ai alte priorități în minte. Pentru a face viața ușoară, vă recomandăm să creați un nou folder sub locația dvs. de stocare în cloud în Boxcryptor. Aplicația vă va întreba automat dacă doriți să o criptați.

Apoi, așezați fișierele pe care doriți să le criptați în el. Această abordare vă va ajuta să păstrați lucrurile sortate în capul dvs. și să faceți criptarea la fel de ușoară precum glisarea unui fișier în folderul dvs. de criptare.

Această abordare ajută, de asemenea, la gestionarea accesului și colaborării bazate pe browser. Când criptați un fișier cu Boxcryptor, acesta nu mai poate fi editat sau chiar previzualizat în GUI-ul web de stocare în cloud. De exemplu, aruncați o privire la imaginea fișierului cuvânt pe care l-am criptat mai jos.

Aceasta înseamnă că pierdeți capacitatea de a lucra cu instrumente precum Office Online. Crearea unui folder criptat special în care puteți arunca fișierele și subfolderele și le puteți elimina rapid de mai târziu, când doriți să lucrați la ceva, va face munca cu Boxcryptor mult mai simplă.

Securitate

Fișierele criptate cu Boxcryptor sunt criptate de la capăt la capăt. Asta înseamnă că au fost criptate înainte de a părăsi aparatul și nu vor mai fi decriptate până când nu le accesați. În plus, Boxcryptor nu cunoaște și nu stochează parola. 

Acest lucru îl face un serviciu de cunoaștere zero, așa cum am menționat anterior. Ca orice serviciu de cunoaștere zero, dezavantajul este o confidențialitate mai bună, în timp ce dezavantajul este că, dacă uiți parola, Boxcryptor nu o poate reseta. Asta înseamnă că veți pierde accesul la fișierele dvs. Singurul lucru pe care compania îl poate face este să vă resetați contul în întregime, ceea ce vă va determina să pierdeți accesul la orice fișier criptat.

Pentru criptare, Boxcryptor utilizează o combinație AES de 256 biți și RSA. Puteți afla mai multe despre ambele aplicații de securitate în cloud. Cu toate acestea, pe scurt, acestea sunt protocoalele utilizate pentru a scramble fișiere de către organizațiile militare, instituțiile financiare și cele mai sigure servicii de stocare în cloud.

S-a estimat că va dura un supercomputer miliarde de ani pentru a sparge AES, astfel încât fișierele dvs. ar trebui să fie în siguranță de atacurile omului în mijloc și alte tipuri de infracțiuni informatice. Totuși, poate doriți să luați precauția suplimentară de a utiliza un VPN dacă vă aflați într-o rețea WiFi publică. Oricare dintre alegerile noastre pentru cel mai bun VPN pentru spațiul de stocare în cloud ar trebui să facă truc.  

Utilizatorii plătitori pot selecta dacă Boxcryptor criptează sau nu doar conținutul fișierului, sau numele fișierelor. Boxcryptor are o caracteristică suplimentară care vă permite să solicitați fie parola dvs. Boxcryptor, fie un număr de pin de fiecare dată când porniți aplicația. 

În cele din urmă, dacă computerul sau smartphone-ul dvs. este furat, puteți deconecta dispozitivul direct de pe site-ul Boxcryptor. Aceasta duce la revocarea accesului la fișierele criptate pe dispozitivul respectiv, protejându-vă conținutul.

A sustine

Boxcryptor oferă asistență directă atât în ​​engleză cât și în germană prin e-mail. Asistența prin e-mail este disponibilă din punct de vedere tehnic numai pentru clienții plătitori, deși Boxcryptor va răspunde ocazional la e-mailuri de la utilizatori gratuite, pe baza companiei „bunăvoință”. Utilizatorii de afaceri primesc asistență prioritară.

Sprijinul este limitat de luni până vineri. Dacă aveți nevoie de asistență în weekend sau nu doriți să așteptați un răspuns, Boxcryptor recomandă încercarea forumului utilizatorului. Cu toate acestea, o privire la acest forum arată că nu este foarte activ, așa că s-ar putea ajunge să aștepți și mai mult.

S-ar putea să aveți mai mult noroc cu site-ul de ajutor Boxcryptor, care este aprovizionat cu articole de asistență și căutabil. Aici veți găsi pași introductivi, ajutor pentru crearea locațiilor personalizate, ghiduri de depanare și articole pe alte teme.

Am dori să vedem chat-ul online și mai multe ore de asistență obișnuite, dar suportul general pentru Boxcryptor ar trebui să fie suficient pentru majoritatea utilizării. Produsul în sine nu este atât de complex.

Verdictul

Preluarea controlului propriei vieți confidențiale nu este o modalitate infidelă de a vă păstra datele digitale în siguranță în cloud, dar este o abordare mult mai bună decât speranța că furnizorul dvs. de stocare în cloud poate fi de încredere pentru a-l proteja pentru dvs. Utilizarea Boxcryptor este o modalitate bună de a începe să faceți asta.

Boxcryptor funcționează pentru securizarea fiecărui „mare” trei servicii de stocare în cloud: Dropbox, Google Drive și OneDrive. De asemenea, funcționează cu multe dintre cele mai bune servicii de sincronizare și partajare a întreprinderii, inclusiv stocarea noastră favorită în cloud pentru afaceri, Egnyte Connect.

În timp ce se poate obișnui să obișnuim, am descoperit că experiența utilizatorului este la fel de bine gestionată. Dacă căutați ceva mai mult plug and play, aruncați o privire la recenzia noastră Sync.com.   

În general, Boxcryptor este un instrument excelent pentru a vă proteja confidențialitatea, iar costul este de 48 de dolari pe an pentru conexiuni nelimitate de stocare în cloud. Oricum, este înțelegerea noastră. Puteți ajunge la propriile concluzii înregistrându-vă pentru un cont gratuit Boxcryptor.

Spuneți-ne cum merge în comentariile de mai jos și mulțumim pentru citit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map