HD externe / NAS vs. Backup Cloud: o strategie pentru 2020

Unii utilizatori preferă securitatea backupului cloud, în timp ce alții preferă viteza de stocare locală. La Cloudwards.net, ne dorim totul, așa că, de obicei, mergem pentru o strategie hibridă.


În acest ghid, vom analiza avantajele și dezavantajele fundamentale ale serviciilor de backup cloud precum Carbonite și a soluțiilor de backup externe. Vom vorbi despre unități portabile cu un singur disc și soluții RAID și NAS cu mai multe discuri, cum ar fi Synology DiskStation.

În cele din urmă, vă vom arăta de ce cea mai bună abordare pentru a vă asigura că datele dvs. nu sunt pierdute niciodată este una care combină atât soluții de backup locale cât și cloud

Backup Cloud vs. Cloud Storage

Înțelegerea diferenței dintre stocarea în cloud și backupul cloud este primul pas pentru a vă asigura că datele dvs. sunt sigure. Multe persoane folosesc servicii de stocare în cloud precum Dropbox și Google Drive pentru a-și proteja fișierele. Realitatea, însă, este că aceste servicii sunt mai bine concepute pentru realizarea muncii decât protejarea conținutului.

Chiar și serviciile de stocare în cloud care pun accent pe securitate precum Sync.com și pCloud nu sunt potrivite pentru recuperarea din corupții și blocări ale hard disk-ului..

Problema principală folosind serviciile de stocare în cloud pentru copie de rezervă este aceea că vă obligă să mutați conținutul într-un folder de sincronizare conectat la cloud. Între timp, serviciile de rezervă Cloud, permit fișierelor dvs. de stocare fără a fi nevoie să mutați conținut pe hard disk. Puteți menține structura exactă a sistemului de fișiere a dispozitivului în cloud și să o puteți recupera exact atunci când este nevoie.

Beneficiile de Backup Cloud

Hard disk-urile nu durează pentru totdeauna. Piesele mecanice delicate pot fi deteriorate de picături, supraîncălzire sau apă. Chiar dacă aveți grijă foarte bună de computer, uzura obișnuită a componentelor fizice ale unității o va duce la eșec..

Costurile de recuperare a datelor de pe unitățile deteriorate sau defecte pot fi exorbitante. De exemplu, retailerul Best Buy de la distribuitorul de produse electronice între 200 și 1450 USD în funcție de gravitatea problemei. Chiar și atunci, recuperarea nu este o garanție.

Soluțiile de backup cloud vă permit să vă recuperați datele cu cel mult costul abonamentului, indiferent dacă v-ați vărsat cafeaua pe laptop sau ați fost preluat de un camion de gunoi.

Datorită concurenței puternice între serviciile de backup cloud, acest cost este, în general, accesibil pentru oricine. Backblaze și Carbonite vă oferă o copie de rezervă nelimitată pentru doar 5 USD pe dispozitiv.

ServiciuPreț lunarDepozitare
carbonite$ de 5Nelimitat
Backblaze$ de 5Nelimitat
CrashPlan$ 6Nelimitat
Eu conduc$ 4,341TB

Când stocați fișierele în „cloud”, le depozitați cu adevărat pe serverele la distanță. Preocuparea evidentă este că aceste servere folosesc ele însele hard disk-uri. La fel ca unitatea din computer, acestea sunt susceptibile la deteriorarea discului și la ravagiile de timp.

Furnizorii buni de backup în cloud au o lungime mare pentru a face ca anumite eșecuri inevitabile să nu conducă la pierderea de date. Carbonite oferă o carte albă detaliată despre practicile lor de securitate a datelor, astfel încât le vom folosi ca exemplu.

Centre de date întărite

Serverele Carbonitei sunt păstrate în ceea ce sunt cunoscute sub numele de centre de date „întărite”. Un centru de date întărit este unul care este construit pentru a rezista pagubelor naturale precum cutremurele și incendiile și daunele provocate de om, precum atacurile teroriste.

Pentru a atinge acest nivel de protecție, centrele de date Carbonite sunt climatizate și includ atât baterii de rezervă, cât și generatoare la fața locului. De asemenea, personalul de securitate își patrulează centrele 24 de ore din 24, iar toată activitatea este urmărită prin CCTV. Scanere biometrice și carduri cu cheie electronică sunt necesare pentru intrare.

Stocare redundantă de date

Chiar și cu astfel de măsuri în vigoare, discurile serverului vor eșua în cele din urmă. Pentru a vă asigura că astfel de greșeli nu vă afectează prea mult, Carbonite încorporează tehnologia RAID în arhitectura lor de stocare.

RAID reprezintă „o serie redundantă de discuri independente”. În versiunea Carbonite a unei configurații RAID, datele dvs. sunt împărțite în blocuri și distribuite pe 15 unități de disc diferite. Pe aceste 15 discuri, există cel puțin trei copii ale fiecărui bloc de date. În acest fel, o singură eroare de disc nu vă va determina niciodată să vă pierdeți datele. Când un disc nu reușește, acesta este înlocuit imediat cu un disc de lucru.

Instrumente de gestionare a datelor

În ciuda avantajelor evidente, mulți oameni nu își rezervă în mod obișnuit computerele. Conform unui sondaj din 2015 realizat de Backblaze, doar opt la sută dintre oameni își rezervă datele zilnice. 25 la sută nu face niciodată backup.

O parte din motivul acestui lucru poate fi o lipsă de înțelegere a cât de ușor fac cei mai mulți furnizori de backup cloud să facă întregul proces. IDrive, de exemplu, vă permite să selectați manual folderele și fișierele pe care doriți să le copiați printr-un instrument desktop util.

Câteva servicii, precum Carbonite, fac procesul și mai simplu. Carbonitul vă oferă, de asemenea, utilizarea unui instrument pentru desktop. Dar mai degrabă decât să trebuiască să selectați manual fișierele și folderele, serviciul marchează automat toate fișierele de un anumit tip pentru backup.

Carbonitul poate face acest lucru, deoarece oferă backup nelimitat. Asta înseamnă că nu trebuie să alegeți și să alegeți ce date veți face la backup și ce date riscați să pierdeți. Backup-ul automat al fișierului înseamnă, de asemenea, că nu trebuie să căutați în sistemul de fișiere al hard disk-ului pentru fiecare bucată de conținut pe care doriți să o salvați și, eventual, cu vedere la unele fișiere în acest proces.

În rare cazurile în care un tip de fișier nu este etichetat automat, cu Carbonite puteți doar să faceți clic dreapta pe fișier și să îl marcați pentru backup în cloud.

Instrumentele desktop pot fi de asemenea folosite pentru a iniția recuperarea hard disk-ului. Cu toate acestea, uneori poate fi necesar să regăsiți un fișier în timp ce utilizați computerul altcuiva. Pentru a nu fi necesar să descărcați un instrument pentru a face acest lucru, serviciile de backup cloud vă permit, de asemenea, să vă accesați conținutul prin intermediul instrumentelor bazate pe browser.

Dezavantajele Backup-ului Cloud

Unul dintre puținele dezavantaje ale copiei de rezervă a datelor pe cloud este că procesul poate fi foarte lent, chiar și cu viteze în bandă largă. Lucrurile devin deosebit de lente dacă trimiteți sute de gigabyte de date în cloud sau încercați să executați o restaurare completă a hard disk-ului.

Multe servicii de backup cloud ajută la viteza lucrurilor, împreună cu tehnici de transfer de fișiere care economisesc timp. Carbonitul face acest lucru oferindu-vă opțiunea de backup diferențial și incremental, ambele fiind concepute pentru a reduce dimensiunea rulărilor de rutină.

Totuși, procesul poate fi mult mai lent decât ar fi dacă ai face o copie de rezervă la o unitate locală. Din această cauză, atât Carbonite cât și IDrive oferă servicii de poștă pentru a accelera procesul de recuperare:

 • Serviciul de recuperare prin curier Carbonite
 • IDrive Express

Serviciile de poștă, în timp ce o atingere plăcută, necesită totuși să așteptați o zi sau mai mult pentru a vă recupera datele.

Beneficiile Backup-ului local

Accesibilitatea și viteza sunt avantajele principale ale copiilor de rezervă locale. În cazul unei defecțiuni a hard disk-ului, nu trebuie să așteptați zile sau săptămâni în timp ce noua dvs. unitate este reconstruită pentru a trage conținut de pe serverele la distanță.

Majoritatea soluțiilor locale de rezervă utilizează conectivitatea USB 3.0, care acceptă până la cinci viteze gigabit pe secundă. Pentru utilizatorii de Mac, zece viteze de gigabit pe secundă sunt posibile din punct de vedere tehnic dacă puteți găsi un dispozitiv de rezervă care acceptă Thunderbolt.

Costurile pentru stocarea locală vor depinde de tipul de dispozitiv pe care îl alegeți. Opțiunile variază de la unități externe portabile până la soluții RAID și NAS cu mai multe discuri.

Hard disk-uri externe

În calitate de freelancer, prefer un stil de viață independent de locație. Întrucât îmi place să călătoresc ușor, un hard disk extern portabil funcționează cel mai bine pentru mine. Astfel de unități tind să varieze de la 1TB la 5TB, ceea ce va găzdui majoritatea oamenilor.

Seagate și Western Digital sunt cele mai populare două alegeri. Alte opțiuni, cum ar fi Transcend StoreJet M3 și LaCie Rugged Mini, sunt alegeri mai bune dacă sunteți nepotrivite pentru echipament, datorită carcaselor lor din cauciuc, anti-șoc.

MarcaModelCapacitateMSRP
acces la mareBackup Plus HD portabil500GB-5TBDe la 60 $
acces la mareExtensie HD externă2TB-8TBDe la 120 $
Western DigitalElemente HD portabile1TB-3TBDe la 50 USD
Western DigitalPasaportul meu HD portabil1TB-4TBDe la 60 $
Western DigitalCartea mea externă HD3TB-8TBDe la 110 $
TranscendMagazinJet M31TB-2TBDe la 60 $
LaCieMini robust1TB-4TBDe la 110 $

Există, de asemenea, două modele mai mari, HD-urile externe, care permit mai mult stocare în detrimentul prețului și al portabilității. Problema cu aceste exemple de stocare externă este că toate operează pe un singur disc. Acest lucru îi lasă vulnerabili la aceleași probleme ca și unitatea internă a computerului.

Dacă sunteți serios cu privire la crearea unei soluții solide de rezervă locale, o configurație RAID sau NAS (sau ambele) este probabil o idee mai bună dacă vă puteți permite.

RAID

Mai devreme, am menționat că un avantaj al utilizării Carbonitei este că implementarea serviciului de tehnologie RAID în arhitectura sa de stocare. O cutie de discuri RAID vă va permite să obțineți aceeași siguranță în caz de redundanță acasă.

Acest lucru se realizează prin utilizarea mai multor unități de disc. Carcasele RAID comerciale au încă două golfuri cu hard disk. În fiecare golf, vă puteți potrivi propriile hard disk-uri, ceea ce vă permite să extindeți soluția la nevoile dvs. de date. Majoritatea soluțiilor de top acceptă hard disk-urile SATA (2,5 ”sau 3,5”). Unele acceptă SSD-uri.

MarcaModelNumărul de golfuriMSRP
NoontecTerraMaster2 sau 4De la 200 $
MediasonicProBox4De la 100 USD

Când configurați o incintă cu disc RAID, în funcție de câte golfuri are incinta dvs., puteți seta unul dintre cele cinci niveluri diferite: RAID 0, RAID 1, RAID 5, RAID 6 sau RAID 10.

RAID 0 necesită cel puțin două discuri. Blocurile RAID 0 sunt în dungi, care este procesul de divizare a datelor în blocuri pentru a stoca pe mai multe discuri. Acest lucru îmbunătățește viteza de transfer de date. Problema cu RAID 0 este că nu vă oferă niciun nivel de redundanță.

RAID 1 necesită de asemenea două discuri. În loc de blocuri cu dungi, blocurile sunt oglindite pe discuri, oferind redundanță. Lipsa de striping împiedică oarecum performanța.

De aceea, RAID 5 sau 6 sunt considerate în general opțiuni mai bune decât RAID 0 și 1. Ambele niveluri RAID încorporează blocuri în oglindă și în dungi în arhitectura lor. Combinația cu oglindă și dungi vă oferă un amestec bun atât de protecție a datelor, cât și de performanță. Captura este că setările RAID 5 și 6 necesită cel puțin trei goluri de disc.

Deși, în general, o soluție mult mai scumpă, deoarece necesită patru sau mai multe golfuri, RAID 10 este în prezent cea mai sigură și puternică opțiune pentru setările de stocare locale. Cunoscută drept „oglindă de oglinzi”, este ideală pentru backup pentru datele de afaceri critice.

NAS

NAS, care reprezintă „spațiu de stocare atașat la rețea”, permite mai multe conexiuni la dispozitive locale, datorită tehnologiei wireless. Deși nu sunt la fel de rapide ca o conexiune prin cablu, sistemele NAS sunt încă mult mai rapide decât conectarea la centrele de rezervă cloud de pe Internet. Oricum, sistemele NAS vă oferă, de asemenea, posibilitatea de a alege conectivitatea USB pentru a accelera orice operațiuni de rezervă sau restaurare mai mari.

Practic, un sistem NAS vă permite să vă creați propriul centru de backup personal. Niciun serviciu nu subliniază acest lucru mai mult decât configurarea Syn Station a Cloud Station. Instalați Cloud Station Server pe sistemul NAS și Cloud Station Drive pe computer și vă puteți gestiona copiile de rezervă și restaurările de date cu o ușurință relativă, la fel ca în cazul Carbonitei.

Synology include chiar și aplicații mobile pentru a vă conecta la soluția dvs. NAS în timp ce sunteți la distanță.
Fabrică o serie de opțiuni NAS pentru a se potrivi diferitelor nevoi și bugete.

MarcaModelNumărul de golfuriMSRP
SynologyDS2162De la 190 $
SynologyDS4164De la 290 USD
SynologyDS416 Play4De la 415 USD
SynologyDS9164De la 600 $
SynologyDS15155De la 700 $
SynologyDS18158De la 850 $

Majoritatea sistemelor NAS cu mai multe unități încorporează de asemenea RAID, astfel încât să puteți implementa ambele tehnologii în configurarea locală de rezervă.

Unul dintre celelalte avantaje ale utilizării Synology este că software-ul său vă permite, de asemenea, să vă asociați dispozitivul NAS cu alte sisteme RAID, altele decât cele pe care le-ați configurat. Pentru o mai bună privire la modul în care funcționează, strategia noastră de backup și stocare din 2017 este locul perfect pentru a începe.

Dezavantaje ale copiilor de rezervă locale

Indiferent dacă accesați o unitate portabilă cu un singur disc sau un sistem NAS cu opt golfuri, configurarea unei forme de rezervă locală externă este o idee foarte bună. Acest lucru este valabil în special dacă îți conduci propria afacere. Totuși, la fel cum sistemele de backup cloud nu sunt fără probleme, nici sistemele locale nu sunt perfecte.

Cea mai mare preocupare este că sunt supuși la multe din aceleași amenințări pe care le au calculatoarele. Deteriorarea apei sau supraîncălzirea ar putea reduce întregul sistem. Nici furtul nu poate fi exclus.

Deși Synology NAS este capabil să conducă supraveghere 24/7 la domiciliu, cei mai mulți oameni nu au resursele necesare pentru a angaja securitate non-stop sau pentru a instala scanere biometrice pe ușile lor din față..

Toate acestea fac ca alegerea dintre backup-ul cloud și un sistem NAS local să fie o decizie inteligibilă. De aceea, la Cloudwards.net, pledăm pentru o a treia opțiune, mult mai amuzantă.

Backup în cloud și stocare locală sunt mai bune împreună

Avocații de rezervă tind să promoveze o strategie numită „3-2-1”. Elementele esențiale ale acestei strategii sunt simple și intuitive:

 • Păstrați cel puțin trei copii ale datelor dvs.
 • Mențineți copii pe cel puțin două suporturi diferite (adică dispozitive)
 • Păstrați cel puțin un exemplar în afara locului

Aș modifica asta pentru a citi „3-3-1”. Acest lucru se datorează faptului că utilizând trei suporturi (dispozitivul dvs. HD, un HD extern și o copie de rezervă cloud) vă permite să profitați de avantajele de viteză ale spațiului de stocare local și de securitatea sporită care vine cu păstrarea conținutului dvs. într-un centru de date întărit.

Multe dintre cele mai bune soluții de backup cloud se încadrează în această strategie, permițându-vă să vă gestionați dispozitivul de stocare local prin intermediul aplicațiilor pentru desktop. Acest lucru vă ajută să reduceți cantitatea de muncă pe care trebuie să o faceți și să vă asigurați că nu treceți cu vederea accidental fișierele.

Vă recomand să consultați recenzia noastră despre Best Cloud pentru hard disk-uri externe dacă nu ați stabilit deja un furnizor. Pentru fanii Synology, ghidul nostru actualizat recent despre „Best Cloud Backup for Synology” vă va prezenta cele mai bune opțiuni pentru dvs..

Gânduri despre dublarea copiilor de rezervă în cloud și a stocării externe? Spuneți-ne în comentariile de mai jos, vă mulțumim că ați citit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map