Ghidul Cloudwards: Ce este Amazon QuickSight?

Amazon a introdus recent QuickSight, un instrument de informații de afaceri bazat pe cloud, cu scopul principal de a simplifica întregul proces de dezvoltare a informațiilor din multe surse de date mari ușor, rapid și bineînțeles la un cost redus.


Amazon susține că instrumentul este o informație de afaceri rapidă, ușor de utilizat, bazată pe cloud, pentru 1/10 din costul soluțiilor tradiționale de BI.

Ajutarea serviciilor web Amazon

Nu neagă faptul că în ultimii ani, Amazon Web Service a creat un teren puternic pentru sine, oferind o serie de servicii pentru colectarea, stocarea și procesarea unei cantități imense de date.

Centrul de date AWS
Servicii Web Amazon

Ați fi surprins să știți lista companiilor care se bazează astăzi pe Amazon Web Services. De la companii mari consacrate precum Philips și Samsung, până la companii cu suport tehnologic precum Adobe și Netflix, toate preferă serviciile Amazon Web pentru nevoile lor de date mari.

Chiar și startup-uri precum FourSquare și AirBnB se bazează pe AWS.

Pentru a înțelege modul în care QuickSight poate ajuta de fapt AWS, să săpăm puțin mai adânc în el. Odată ce datele generate din aplicațiile clienților intră în infrastructura AWS, acestea sunt transmise prin Amazon Kinesis și stocate într-o sursă relațională de date precum:

  • Amazon Redshift
  • Amazon Aurora
  • Amazon RDS

Sursele de date ar putea fi, de asemenea, bazate pe fișiere, cum ar fi surse de date Amazon S3 sau NoSQL, cum ar fi Amazon DynamoDB. După securizarea datelor, acestea sunt trimise spre analiză. Pentru analiza și procesarea datelor, există instrumente precum AWS Data Pipeline și AWS Machine Learning.

Există un decalaj mare în ceea ce privește modul de colectare și prelucrare a datelor și modul în care utilizatorii de afaceri iau în fiecare zi decizii cheie prin analiza datelor respective.

Am lucrat chiar și la câteva instrumente Business Intelligence atunci când lucram în industria IT și vă pot spune întregul proces de la colectarea datelor până la crearea de rapoarte în sfârșit, este mult prea lung decât oricine ar vrea să fie.

Servicii Web Amazon
© Amazon

În general, soluțiile de business intelligence au nevoie de mai multe echipe de ingineri pentru a petrece luni întregi pentru a înțelege și a construi modele complexe de date. Sursele de date sunt combinate și testate încă o dată pentru a vă asigura că nu există nicio eroare între ele.

Și abia după ștergerea etapei de control final, aceasta este transmisă echipei următoare care folosește un software complet diferit pentru a genera rapoarte.

Acesta este raportul arătat factorilor de decizie cheie ai companiei în locul surselor de date reale. Aceste soluții limitează utilizatorii de afaceri la întrebările și rapoartele preselectate, deoarece nu există loc pentru capabilitățile vizuale sau explorarea interactivă a datelor.

În plus, organizațiile trebuie să cheltuiască mii de dolari în fiecare an pentru licențe, taxe de întreținere și hardware-uri grele. Pentru a sprijini aceste instrumente Business Intelligence. Și dacă organizațiile doresc să își crească numărul de angajați sau volumul de date, trebuie să obțină în mod evident mai mulți bani pentru a continua lucrurile.

QuickSight – Răspunsul la toate problemele BI

Amazon QuickSight este un serviciu de informații de afaceri bazat pe cloud creat pentru a rezolva mari probleme de date, inclusiv complexitate, viteză și cost.


© AWS

Face acest lucru prin punerea la dispoziție a tuturor surselor mari de date pentru utilizatorii de afaceri și oferindu-le o interfață ușor de utilizat la 1/10 din costul total al altor soluții de business intelligence. Cred că AWS a redefinit lumea „la prețuri accesibile”, oferind Amazon QuickSight la un cost de 9 dolari pe utilizator, pe lună.

Componente cheie ale QuickSight

1. condiment

Motorul de calcul super-rapid, paralel, în memorie (SPICE) este cea mai puternică și cheie componentă a QuickSight. Este de fapt construit de aceeași echipă de oameni care v-a adus Amazon RedShift și Amazon Aurora.


© TechCrunch

SPICE este elementul cheie pentru QuickSight și ajută la scalarea prin terabyte de date și menține în continuare un timp de răspuns de câteva milisecunde. Practic, atunci când îndreptați datele către QuickSight, toate datele sunt preluate de SPICE pentru a produce performanțe de interogare optime.

Cu calculele sale bogate, SPICE permite utilizatorilor săi să obțină informații din sursele de date fără a furniza suplimentar sau a infrastructurii de scalare.

Motivul pentru care SPICE este atât de rapid pentru a răspunde la întrebări, se datorează faptului că reproduce date pentru performanțe ridicate și disponibilitate. Aceasta înseamnă că organizațiile pot face scară până la mii de utilizatori care pot efectua o analiză interactivă și rapidă, în același timp și pe diverse surse de date.

2. AutoDiscovery

Dacă ați folosit vreodată un instrument de informații de afaceri, atunci știți că una dintre cele mai mari provocări este să descoperiți datele și să le selectați pentru analiză.

Analiza datelor despre utilizatori din cloud
© NEC Corporation of America

De obicei, acest lucru necesită o echipă de ingineri de date pentru a cataloga și a face datele să fie descoperite cu ajutorul unui motor de analiză. Dar, cu QuickSight, când vă conectați la acesta, software-ul descoperă automat sursele de date la care aveți acces, le analizează și setează.

3. AutoGraph

Când am lucrat cu BI, una dintre cele mai frustrante probleme cu care m-am confruntat a fost crearea de grafice și vizualizarea modului în care ar trebui să arate fiecare grafic.


© AWS

Și mă bucur să văd că QuickSight a avut grijă de această problemă. Tot ce trebuie să faceți este să selectați tipul de date cu care aveți de-a face și QuickSIght va selecta cel mai bun grafic pentru a-l vizualiza.

4. Împărtășire și colaborare

Există o caracteristică excelentă care vă permite să combinați vizualizări și să le prezentați sub formă de tablouri de bord pentru afaceri, să adăugați comentarii și să le împărtășiți cu grupuri sau persoane (din organizațiile dvs.). Din nou, excelent pentru o muncă mai rapidă și mai bună.

Prețuri Amazon QuickSight

Desigur, aceasta este una dintre cele mai convingătoare caracteristici ale QuickSight. Un abonament standard anual vă va costa 9 dolari pe lună, în timp ce un abonament lunar va costa 12 dolari pe lună.


© Mark Moz

Un abonament anual al întreprinderii va costa 18 USD, în timp ce abonamentul lunar pentru asta va costa 24 dolari. Aceasta include spațiu de 10 GB pentru SPICE pachet. Pentru fiecare GB suplimentar de spațiu, trebuie să plătiți 0,25 USD pe lună pentru ediția Standard și 0,38 USD pentru ediția Enterprise.

Concluzie

Amazon QuickSight ne-a încântat cu siguranță și credem cu adevărat că poate schimba jocul BI oferind instrumente performante la costuri avantajoase.

Este disponibilă doar ca o funcție de previzualizare acum, dar avem sentimentul că Amazon o va lansa destul de curând. În cazul în care sunteți interesat să consultați previzualizarea, vă puteți înscrie aici

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me