Ghid pentru începători cu privire la modul de utilizare a Dropbox

Dacă sunteți în căutarea unei platforme de stocare în cloud cu costuri ușor de utilizat, Dropbox ar putea fi pentru dvs. Cei dintre voi care ați folosit Windows File Explorer vor înțelege deja multe dintre funcțiile pe care trebuie să le cunoașteți pentru a începe operarea aplicației.


În acest ghid pentru începători cu privire la utilizarea Dropbox, vom trece peste funcțiile de bază ale furnizorului de stocare în cloud și modalități simple prin care poți începe să interacționezi cu acesta pe desktop. Ghidul va oferi o imagine de ansamblu asupra platformei, astfel încât va fi util în special pentru utilizatorii nou-veniți în aceasta.

Dropbox nu este doar ușor de utilizat, dar este posibil să obțineți tot ce aveți nevoie de la versiunea sa gratuită. Dacă aveți nevoie de mai mult spațiu de stocare sau mai multe funcții decât ceea ce oferă versiunea Dropbox gratuită, totuși, veți ajunge să cheltuiți mai mult lunar în Dropbox decât pentru același spațiu de stocare de la un concurent, cum ar fi Sync.com sau OneDrive.

Dacă doriți să aflați mai multe despre Dropbox sau să vedeți cum se ridică la nivelul rivalilor săi, consultați recenzia noastră despre Dropbox. Dacă sunteți aici pentru a afla cum puteți beneficia la maxim de Dropbox, continuați să citiți acest ghid.

Ce este Dropbox?

Dropbox este un serviciu de stocare în cloud, ceea ce înseamnă că puteți copia fișierele în cloud și accesa mai târziu, chiar dacă utilizați un dispozitiv diferit. Dropbox nu va copia automat toate fișierele de pe computer dacă vă aflați într-un plan personal, așa că va trebui să alegeți și să alegeți pe cele pe care doriți să le salvați. 

După ce ați făcut acest lucru, Dropbox va face ca aceste fișiere să fie disponibile în cloud dacă aveți nevoie din nou de ele.

Sincronizarea Dropbox

Totuși, acest lucru nu oferă spațiu gratuit pe hard disk. O copie a fișierului pe care îl salvați în Dropbox va rămâne pe hard disk. Dacă schimbați fișierul local, acesta va fi actualizat în cloud.

Este regretabil că Dropbox nu eliberează spațiul de pe hard disk, cel puțin în planul său gratuit. Asta vine însă cu un răstimp. Dropbox sincronizează datele dvs. pe toate dispozitivele. Atâta timp cât puteți accesa contul dvs. Dropbox, puteți descărca orice fișier stocat în folderul Dropbox pe mașina dvs. locală. 

Acest sistem păstrează fișierele în siguranță împotriva problemelor tehnice pe care le puteți avea cu computerul. De exemplu, dacă hard disk-ul dvs. nu reușește, fotografiile și alte documente importante nu vor fi pierdute pentru totdeauna dacă sunt stocate în cloud. Deși este posibil să credeți că computerul dvs. este în siguranță, există întotdeauna mici șanse ca acesta să fie deteriorat, să moară de la sine sau chiar să fie furat.

Dropbox simplifică transferul fișierelor, fotografiilor și folderelor importante pe un computer nou, ceea ce vă va economisi mult timp și frustrare..

De asemenea, este ușor dacă doriți să partajați un fișier cu colegii și membrii familiei. Pe lângă partajare, puteți utiliza și Dropbox pentru a vizualiza fișiere pe mai multe dispozitive. De exemplu, puteți muta imaginile pe care le-ați făcut pe telefon în Dropbox și puteți privi imaginile de pe computer ulterior.

Puteți utiliza Dropbox ca spațiu de stocare în cloud pur. Atâta timp cât utilizați clientul web, puteți adăuga fișiere în contul dvs. Dropbox și le puteți stoca doar în cloud.

Nivele de cont Dropbox

Puteți încerca Dropbox gratuit, înregistrându-vă pentru un cont de bază pe site-ul său web. Basic vine doar cu 2 GB de stocare gratuită, ceea ce este suficient pentru a începe să folosești Dropbox, dar nu cu mult. Vă vom arăta cum să vă înscrieți la contul Dropbox gratuit în secțiunea următoare.

Dropbox are mai multe niveluri plătite și pentru conturi personale. Cea mai mare diferență între opțiunile contului Dropbox este cantitatea de stocare pe care o obțineți.

Planul Plus costă 99 USD pe an sau 9,99 USD pe lună. Îți mărește capacitatea de stocare Dropbox la 1 TB. Cel mai înalt nivel, Profesionist, vă crește până la 2TB pentru de două ori mai mare decât prețul planurilor anuale și lunare din planul Plus.

cum să utilizați prețurile pentru dropbox

Dropbox Smart Sync

O altă mare diferență între nivelurile personale și profesionale Dropbox este că aceasta din urmă deblochează „Smart Sync”. Când deschideți un document salvat pe computer, Smart Sync mută fișierul în cloud, eliberând spațiul de pe hard disk. Veți avea totuși acces la fișier, dar va fi stocat în cloud de atunci. De asemenea, puteți muta manual fișierele în cloud fără a le deschide.

Fără Smart Sync, sunteți obligat să alegeți între două state pentru fișierele dvs. Prima stare este „descărcată”, unde aveți acces pentru a utiliza și edita fișierul pe computer. Dropbox păstrează o copie a fișierului pe serverele sale și o actualizează automat atunci când efectuați modificări.

Al doilea stat este „numai online”, care vă permite să mutați fișierele direct pe serverele Dropbox. Nu le puteți edita sau vizualiza pe computer fără a le descărca din nou, dar le puteți consulta online. Acest lucru economisește mult spațiu pe hard disk deoarece fișierul este mutat de pe computer, lăsând în urmă doar numele, locația și ultima dată în care a fost actualizat pe Dropbox.

Smart Sync este cea mai bună din ambele lumi, deoarece vă permite să setați fișierele pe „numai online”, păstrând totodată capacitatea de a le edita și vizualiza. Acestea fiind spuse, dacă doriți să îl utilizați, trebuie să treceți la un plan Dropbox mai scump, deoarece nu este disponibil pe planul de bază gratuit.

Înregistrare pentru un cont Dropbox

Dacă ați decis că Dropbox este serviciul de stocare cloud adecvat pentru dvs., primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să vă înscrieți pentru un cont.

Dacă vă interesează un plan gratuit, accesați dropbox.com și faceți clic pe linkul din colțul din stânga sus care scrie „Obțineți Dropbox Basic”.

cum să utilizați dropbox basic

După ce faceți acest lucru, vi se va solicita să introduceți numele, adresa de e-mail și parola. Puteți utiliza unul dintre cei mai buni manageri de parole pentru a crea unul sigur. De asemenea, vă puteți înscrie la Dropbox folosind contul Google, în loc de adresa de e-mail.

cum se utilizează registrul dropbox

După ce faceți clic pe butonul „creați un cont”, veți fi dus pe un ecran care vă oferă opțiunea de a descărca Dropbox.

cum să folosești descărcarea dropbox

După ce executabilul s-a descărcat, faceți clic pentru a-l deschide și Dropbox se va instala automat. De obicei, durează mai puțin de un minut de la început până la sfârșit.

Asta e. Acum aveți un cont și Dropbox este pe computer, ceea ce înseamnă că sunteți la doar câteva secunde de a vă muta fișierele cele mai importante în spațiul de stocare în cloud.

Configurarea Dropbox

Unul dintre primele lucruri pe care le veți observa după instalarea Dropbox este că a adăugat o pictogramă în tava de sistem. Pictograma tăvii este cel mai simplu și rapid mod de a accesa Dropbox de pe computer.

Faceți clic stânga o dată sau faceți clic dreapta pentru a deschide Dropbox. Există două file în colțul din stânga sus și patru butoane în dreapta sus.

Prima filă este „notificări”, care vă va afișa notificările pe care le doriți, precum și mesajele ocazionale de la Dropbox.

cum se utilizează filele dropbox

A doua filă este „Fișiere recente”, care arată ultimele 30 de fișiere pe care le-ați încărcat în Dropbox și vă permite să deschideți fișiere făcând clic pe ele. În schimb, puteți obține un link făcând clic pe „copie link” de lângă fișier.

Rețineți că, făcând clic pe un fișier pentru a-l deschide, vă va duce la folderul Dropbox de pe computer, unde trebuie să faceți dublu clic pe fișier pentru a-l deschide.

Dropbox Controls

Primul buton din dreapta, care arată ca un sandviș, te duce la Dropbox Paper. Aceasta este versiunea Dropbox a unui Google Docs sau Microsoft Office Online.

Al doilea buton, un folder, vă duce în folderul local Dropbox.

Al treilea buton, un glob, te duce la clientul Dropbox și te conectează automat la contul tău. La fel ca în folderul de pe computer, puteți vedea documentele pe care le-ați salvat în cloud. De asemenea, veți avea acces la opțiunile pe care nu le primiți în folderul desktop.

Al patrulea și ultimul buton arată ca un angrenaj. Acesta deschide un meniu cu mai multe intrări, inclusiv procentul din spațiul total Dropbox utilizat, o invitație pentru actualizarea contului dvs., indiferent dacă fișierele dvs. locale sunt sincronizate în cloud, opțiunea de a întrerupe sau a reporni sincronizarea, preferințele, un centru de ajutor online și, în sfârșit. , o opțiune pentru a închide Dropbox.

Rețineți că nu puteți încărca fișiere sau descărcați fișiere cu Dropbox atunci când este închis.

Cum să utilizați Dropbox pe desktop

Folosind Dropbox pe desktop este ușor. Descărcarea clientului adaugă un folder sub numele dvs. de utilizator intitulat „Dropbox”, iar fișierele pe care le adăugați la acel folder sunt copiate automat în contul dvs. Dropbox.

Puteți găsi folderul deschizând File Explorer și navigând la secțiunea numită „Acest PC” de pe Windows. Apoi, veți face dublu clic pe unitatea pe care ați instalat Dropbox. Aceasta va fi, de obicei, unitatea dvs. C:.

Apoi, faceți dublu clic pe folderul numit „Utilizatori”, apoi pe folderul cu numele de utilizator. În folderul respectiv, veți găsi Dropbox. Făcând dublu clic pe pictograma sau pe numele său deschide folderul Dropbox. Acest folder este același pe care îl accesați când faceți clic pe al doilea buton din meniul pictogramelor menționat mai sus.

În Windows, probabil că veți găsi și folderul Dropbox sub „acces rapid”.

cum să folosești folderul dropbox

Transferul fișierelor cu Dropbox

Dacă doriți să mutați fișierele vechi în Dropbox, navigați la ele într-a doua fereastră. După ce le-ați găsit, evidențiați pur și simplu fișierul pe care doriți să-l mutați, apoi faceți clic și trageți-l în folderul Dropbox.

Puteți, de asemenea, copia și lipi fișierele sau folderele în Dropbox dacă vi se pare mai ușor.

Este posibil să dureze o secundă sau două pentru a transfera fișierele în folderul Dropbox. După ce au terminat, Dropbox va afișa o pictogramă albastră în partea stângă jos cu săgeți pe ea. Pictograma înseamnă că copiază fișierul și îl încarcă în cloud. După ce ați terminat, pictograma va deveni verde și va afișa o bifă.

Dacă doriți să transferați mai multe fișiere simultan, țineți butonul „ctrl” și faceți clic pe fiecare fișier pe care doriți să îl mutați. Veți ști că ați făcut-o corect dacă fișierele pe care faceți clic vor rămâne evidențiate. Apoi, faceți clic pe și trageți unul dintre fișiere pentru a muta toate cele selectate în folderul Dropbox.

Dropbox-dublu-mutare

Dacă doriți să creați un fișier nou și să îl salvați în Dropbox, puteți face acest lucru atunci când salvați pentru prima dată fișierul, navigând în folderul Dropbox și alegându-l ca locație de salvare.

Pentru a deschide un fișier stocat în Dropbox, urmați aceiași pași pe care i-ai face pentru a deschide orice alt fișier de pe desktop. Doar navigați în folderul Dropbox sau deschideți-l prin butonul din meniul pictogramei și faceți dublu clic pe fișier.

Făcând clic dreapta pe un fișier vă permite să îl partajați prin Dropbox, să copiați linkul Dropbox în acel fișier sau să îl vizualizați în interfața web.

Cum să utilizați Dropbox pe mobil și pe web

Utilizarea Dropbox de la clientul web este o experiență similară cu utilizarea lui pe desktop. Când vă conectați la contul dvs. Dropbox, vi se oferă fișierele modificate recent pe desktop. Este aceeași listă pe care o găsiți dând clic pe fila „fișiere recente” din meniul pictogramelor.

dropbox_download (1)

Dacă doriți să vedeți fișiere mai vechi, faceți clic pe „fișiere” din partea stângă a ecranului. Acolo veți vedea tot ce ați salvat în folderul dvs. Dropbox pentru desktop.

Clientul web are câteva funcții pe care nu le veți găsi pe desktop. Pentru început, puteți descărca un fișier pe desktop. Puteți marca un fișier la fel de important făcând clic pe steaua albastră de lângă numele fișierului sau accesând partea dreaptă a ecranului, făcând clic pe elipsă și apoi alegând opțiunea „stea”.

cum să utilizați fișierul cu stea dropbox

Puteți partaja, redenumi, muta, copia sau șterge fișierul prin interfața web. Rețineți că ștergerea unui fișier din folderul Dropbox de pe desktop sau clientul web îl șterge peste tot.

Dacă aveți nevoie de un fișier și nu știți unde este, puteți utiliza bara de căutare din partea de sus a paginii pentru a-l găsi.

Puteți descărca aplicația mobilă pentru Android sau iOS din Google Play Store sau respectiv din App Store. Este aproape identic cu browserul web.

Primul ecran pe care îl vedeți când vă conectați la aplicația Dropbox arată fișierele dvs. recente și puteți găsi aceleași ecrane atunci când faceți clic pe pictograma meniului din colțul din stânga sus..

cum să utilizați dropbox mobile

Cum să utilizați Dropbox pentru a partaja un fișier sau un folder

Există mai multe modalități de a partaja un fișier sau un folder prin Dropbox. Dacă doriți un aspect detaliat, consultați ghidul nostru despre cum puteți partaja fișiere cu Dropbox. Deși nu putem acoperi fiecare opțiune de partajare din acest ghid, vă vom oferi suficiente informații pentru a începe.

De pe desktop, navigați la elementul din folderul Dropbox pe care doriți să îl partajați. Faceți clic dreapta pe ea, apoi selectați opțiunea care spune „share” și are o pictogramă Dropbox lângă ea.

Dropbox_share

Asta va avea o fereastră nouă. Tastați adresa de e-mail a persoanei – sau a persoanelor – cu care doriți să partajați fișierul în caseta de sub întrebarea „Cu cine doriți să partajați?” Apoi, acordați permisiunile pe care doriți să le partajați. Acestea pot fi setate pentru a vizualiza numai sau având posibilitatea de a edita fișierul.

cum să utilizați dropbox pentru a partaja fișiere

După ce ați făcut acest lucru, veți putea scrie un mesaj pentru destinatar (i), dacă doriți să faceți acest lucru. Puteți crea, de asemenea, un link pe care să-l trimiteți oamenilor chiar dacă nu doriți ca Dropbox să trimită linkul printr-o adresă de e-mail.

Dacă doriți să partajați un folder prin interfața web a Dropbox, tot ce trebuie să faceți este să vă autentificați, să găsiți fișierul pe care doriți să îl partajați și să faceți clic pe butonul mare „partajare” din partea dreaptă a ecranului. Aceasta va genera aceeași interfață pe care ați folosit-o pe desktop pentru a partaja fișiere.

cum să utilizați dropbox pentru a partaja online

Persoana în care trimiteți un fișier nu trebuie să aibă un cont Dropbox pentru a-l accesa, ceea ce este convenabil.

Cum să utilizați Dropbox pentru a descărca fișiere

Să spunem că sunteți pe un dispozitiv nou și aveți nevoie de acces la un fișier pe care l-ați salvat în Dropbox, dar nu aveți instalat Dropbox și nu doriți să îl instalați.

După ce v-ați conectat la Dropbox într-un browser, puteți naviga la fișierul pe care doriți să îl descărcați, faceți clic pe butonul elipsă din partea dreaptă a ecranului și selectați „descărcați” în meniul care apare..

cum să folosești descărcarea dropbox

Acest lucru vă va oferi acces la fișier, dar modificările pe care le faceți nu vor fi reflectate în Dropbox. Acestea vor fi salvate doar local. Dacă trebuie să efectuați modificări în fișier și să le copiați în versiunea din Dropbox, va trebui să încărcați din nou fișierul.

Puteți face acest lucru accesând fila „fișiere” din partea stângă a interfeței web, apoi făcând clic pe elipsă din colțul din dreapta sus. Prima opțiune din listă este „încărcați fișiere”, iar a doua este „folderul de încărcare”. Faceți clic pe care este potrivit.

cum să utilizați încărcarea dropbox

Dropbox nu îmbină noua versiune cu cea veche, așa că va trebui să redenumiți manual fișierele pentru a vă asigura că este clar care este.

Cum să utilizați Dropbox pentru a restabili fișierele

În majoritatea conturilor personale, Dropbox păstrează o copie a fișierelor șterse până la 30 de zile. Le puteți găsi făcând clic pe fila „fișiere” din partea stângă a clientului web. Din acea pagină, faceți clic pe fila „fișiere șterse” din partea stângă, care ar trebui să fie a patra și ultima intrare din pagină.

cum să utilizați fișierul eliminat prin dropbox

Dacă utilizați planul gratuit de bază sau planul Plus, Dropbox păstrează o copie a fișierelor șterse până la 30 de zile. Dacă treceți la planul Professional Dropbox, aveți la dispoziție până la 120 de zile pentru a decide restaurarea unui fișier.

După ce ați găsit fișierul șters, doriți, faceți clic pe caseta de validare din stânga pictogramei, înainte de numele fișierului. Când faceți clic pe una dintre casele de selectare, acesta devine albastru și apare un buton care spune „restaurare” în partea dreaptă a paginii. Faceți clic pe butonul pentru a restabili cât mai multe fișiere doriți.

Dacă doriți să ștergeți un fișier permanent, faceți clic pe caseta de selectare a fișierului, apoi faceți clic pe opțiunea „ștergeți definitiv” care apare sub butonul de restaurare.

Cum să utilizați Dropbox pentru a solicita fișiere 

Solicitările de fișiere vă permit să invitați persoanele care nu au un cont Dropbox să încarce fișiere pe dvs.. Puteți găsi acest lucru util atunci când trebuie să primiți fișiere de la angajați sau rude care nu folosesc Dropbox. Este, de asemenea, o modalitate bună pentru profesori de a colecta fișiere de la studenți.

Pentru a solicita un fișier, conectați-vă la contul dvs. Dropbox online. Faceți clic pe fila etichetată „fișiere” din partea stângă a ecranului, apoi selectați linkul „solicitări de fișiere”.

Dropbox_file_request1

Faceți clic pe butonul „creați o solicitare de fișier”. Acesta deschide o casetă care vă solicită să denumiți fișierele solicitate. De exemplu, le puteți numi „fotografii de ziua de naștere” sau „documente fiscale”. După ce ați decis un nume, alegeți folderul în care doriți să le introduceți.

În mod implicit, creează un folder numit „solicitări de fișiere” în folderul principal Dropbox, apoi un folder în acela cu numele introdus mai sus.

Dropbox_file_request

După ce ați făcut aceste lucruri și ați făcut clic pe „Următorul”, veți fi dus într-o casetă care vă oferă un link pentru a partaja cu persoanele din care solicitați documente. Puteți introduce și adresa de e-mail a solicitantului.  

cum să utilizați fișierele de solicitare dropbox

Gânduri finale

Dropbox poate fi salvator dacă computerul moare, dar are mai multe caracteristici decât doar copie de rezervă sau partajarea fișierelor. Indiferent dacă sunteți mulțumit de planul gratuit Dropbox sau decideți să vă abonați la unul dintre nivelurile sale plătite – sau să ștergeți contul dvs. Dropbox și să obțineți o ofertă mai bună de la un concurent – depinde de nevoile dvs..

Sperăm că acest ghid v-a ajutat să înțelegeți mai bine Dropbox și caracteristicile sale și v-a învățat cum să le utilizați. Dacă tot sunteți în căutarea serviciului de backup bazat pe cloud care este potrivit pentru dvs., consultați cel mai bun ghid de backup online.

Acestea fiind spuse, există șansa ca noi să nu acoperim fiecare caracteristică Dropbox cu care ai putea avea probleme. Dacă există ceva cu care nu vă puteți da seama și doriți să vă ajutați, spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.

Vom face tot posibilul să vă răspundem la întrebări și să actualizăm acest ghid Dropbox pentru a ajuta utilizatorii cu aceleași probleme în viitor. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map