Dropbox sau WeTransfer: Care serviciu este cel mai potrivit pentru partajarea fișierelor dvs.?

Un avantaj esențial al stocării în cloud este că partajarea fișierelor este mult mai simplă decât a fost acum 10 sau 20 de ani. Fostii noștri jalnici au fost nevoiți să se ocupe de atașamente masive de e-mail care au dus la mesaje primite și lipsite de răspuns. A trebuit să trecem la alte dispozitive USB sau gadgeturi similare care conțin conținutul pe care doream să îl împărtășim. Vremurile erau grele.


Acum avem avantajul norului, un mediu de stocare la distanță perfect pentru livrarea de conținut fără un sughiț. Există câteva servicii cloud care pot fi folosite pentru a partaja fișiere, inclusiv servicii de livrare de sine stătătoare, cum ar fi WeTransfer, și servicii de stocare în cloud mai bune, cum ar fi cele analizate în biblioteca noastră de recenzii de stocare în cloud..

Printre acestea din urmă se află Dropbox, care, deși nu se clasează pe cea mai bună listă de stocare în cloud, este o alegere populară pentru gestionarea fișierelor, în special pentru colaborare.

În acest articol, vom avea în vedere Dropbox și WeTransfer cot la cot pentru a determina care furnizor este cel mai potrivit pentru partajarea de fișiere. Întrucât WeTransfer este mai mult o soluție de afaceri decât una de consum, ne vom concentra discuția pe ceea ce facilitează distribuirea fișierelor în setările de birou.

Dropbox versus WeTransfer

Printre furnizorii de stocare în cloud, Dropbox, Google Drive și OneDrive sunt cele mai mari trei nume. Deși fiecare are merite, Dropbox este cel mai convenabil pentru partajarea fișierelor, datorită funcțiilor care includ parole de legătură partajată și posibilitatea de a trimite solicitări de fișiere. Pentru alternativele Dropbox, oferiți cele mai bune stocări cloud pentru ghidul de partajare a fișierelor.

WeTransfer este un serviciu cloud specializat în transferul fișierelor mari. Arhitectura sa este dedicată acestui scop, deși are caracteristici frumoase de personalizare pentru brandingul de afaceri și alte câteva avantaje.

Pe lângă distribuirea de fișiere, Dropbox are multe funcții pe care nu le veți obține cu un furnizor de nișă precum WeTransfer, inclusiv sincronizarea fișierelor și aplicațiile integrate precum Dropbox Paper și Microsoft Office Online (consultați cele mai bune aplicații de luare a notelor noastre pentru alte exemple).

Nu vom lua în considerare caracteristicile de stocare și productivitate ale Dropbox în această revizuire din cap în cap. Accentul nostru este pus pe schimbul de fișiere și care dintre cele două servicii le face cel mai bine. Pentru a efectua această evaluare, am împărțit articolul în trei runde: partajare, securitate și costuri.

Prima etapă: caracteristici de partajare a norului

Dropbox este un serviciu de stocare în cloud cunoscut pentru sincronizarea rapidă și fiabilă a fișierelor și nu pentru partajare. Puteți citi cele mai bune spații de stocare în cloud pentru revizuirea sincronizării pentru a afla ce face ca Dropbox să iasă în evidență în acea zonă și ce servicii se apropie.

Pentru partajarea fișierelor, Dropbox nu este la fel de bine dezvoltat ca Sync.com sau pCloud, dar este mai avansat decât furnizorul dvs. mediu de stocare în cloud..

Dropbox vă permite să partajați fișiere individuale și să invitați alții să acceseze dosare. Nu veți obține partajarea de folder cu WeTransfer. Ca atare, Dropbox are mai mult sens pentru productivitate și colaborare, chiar și fără a ține cont de sincronizarea fișierelor și Office Online.

Pentru a partaja un folder sau fișier, conectați-vă la Dropbox online și faceți clic pe butonul „partajare” asociat cu oricare obiect. Puteți completa adrese de e-mail pentru persoanele cărora doriți să le ofere acces sau să genereze un link pe care oricine îl poate utiliza.

Dropbox-Distribuire-Button

Când partajați foldere, puteți oferi permisiuni numai pentru vizualizare sau pentru editare. Vizualizarea numai permite altor persoane să vizualizeze, să descarce și să comenteze conținutul, în timp ce editarea adaugă funcții de schimbare și ștergere a fișierelor.

Dropbox-share-foldere

Celor care au permisiuni de editare li se poate da și posibilitatea de a invita și pe alții să acceseze dosare.

Dropbox-folder-Setări

Partajarea fișierelor Dropbox este mecanic identică cu partajarea folderelor, cu excepția faptului că nu există nicio opțiune de „editare”. Singura setare de permisiuni este numai vizualizare. Asta înseamnă că cei cu care partajați conținut pot să comenteze fișierele dvs., dar nu le puteți schimba.

WeTransfer nu recunoaște folderele, așa că, pentru a partaja conținutul unuia, va trebui să trimiteți mai multe fișiere sau să trimiteți folderul înainte de a-l trimite. Dosarele cu zip sunt tratate ca fișiere, astfel încât să puteți trimite totul dintr-o singură dată.

Zip Windows-Folder

Imposibilitatea de a partaja foldere este o lovitură împotriva WeTransfer, dar, atunci când vine vorba de partajarea fișierelor, serviciul este mai mult decât o potrivire pentru Dropbox.

Partajare de fișiere WeTransfer

Oricine poate partaja fișiere de pe site-ul WeTransfer fără cont. Faceți clic pe semnul albastru plus pentru a adăuga fișiere din sistemul dvs. de fișiere, adăugați până la 20 de adrese destinatarului de e-mail și introduceți propriul dvs. e-mail.

Wetransfer-Distribuire-File

Puteți trimite până la 2 GB de fișiere simultan cu WeTransfer. Fișierele mai mari necesită abonament. Cu WeTransfer Plus, puteți trimite până la 20 GB simultan. Abonații obțin, de asemenea, 100 GB stocare pentru a păstra fișierele utilizate frecvent. Serviciul nu șterge fișierele după o perioadă de timp stabilită și vă permite să verificați trimiterile anterioare și să le retrimiteți sau să le returnați.

Faceți clic pe meniul cu trei puncte din partea de jos a instrumentului de trimitere WeTransfer pentru a modifica alte setări. Acestea includ trecerea de la „e-mail” la „link”. Linkurile pot fi postate pe canale Slack, social media sau platforme similare pentru a partaja conținut cu un public mai larg.

Niciuna dintre aceste funcții nu distanțează WeTransfer de Dropbox. Ceea ce face diferența, cel puțin pentru utilizatorii de afaceri, este posibilitatea de a personaliza transferurile de fișiere. Opțiunile includ o adresă URL personalizată, imagini de fundal pentru e-mailuri și alte modalități de a personaliza aspectul e-mailurilor.

WeTransfer vă permite să creați un aspect care să se potrivească afacerii dvs., inclusiv încorporarea numelui companiei dvs. în adresa URL și adăugarea logo-ului. Pentru cei care doresc să realizeze o campanie de marketing prin e-mail sau un efort similar, astfel de detalii pot face diferența succesului său.

Gânduri rotunde:

Atât Dropbox cât și WeTransfer au avantaje unul față de celălalt pentru partajarea de fișiere. Pentru Dropbox, principalul avantaj este că puteți partaja foldere fără a fi nevoie să le comprimați în fișiere .zip. Pentru WeTransfer, este o personalizare.

Care serviciu are un avantaj mai mare este o problemă de nevoi personale. Ne ocupăm de WeTransfer, dar numai pentru că este ușor să partajați foldere cu multe servicii de stocare în cloud, dintre care multe sunt gratuite sau mult mai ieftine decât Dropbox. Personalizarea prin e-mail pentru trimiterea fișierelor este neobișnuită prin comparație.

 • Câștigătorul turului unu: WeTransfer

A doua etapă: Securitatea partajării fișierelor

Vom aborda siguranța fișierelor în a doua rundă, luând în considerare atât protecția în tranzit, cât și criptarea conținutului stocat în cloud. Ne vom uita și la securitatea legăturilor, dar, mai întâi, să vorbim despre geografie.

WeTransfer are un avantaj față de Dropbox, întrucât are sediul în Uniunea Europeană. UE are legi de confidențialitate mai stricte decât SUA, așa cum arată recentul pasaj al Regulamentului general privind protecția datelor. WeTransfer are sediul în Amsterdam și aderă la Legea olandeză privind protecția datelor cu caracter personal, care include mandate pentru securizarea datelor împotriva pierderii sau furtului.

Dropbox are sediul în San Francisco, cu centre de date din Statele Unite. În ultimii ani, țara a fost afectată de controverse privind confidențialitatea datelor, mai ales proiectul PRISM al Agenției Naționale de Securitate. Deși Dropbox nu a fost implicat ca fiind implicat în PRISM, a fost adăugat pe priză înainte ca Edward Snowden să fi suflat fluierul programului.

Dropbox are o înregistrare importantă a datelor, care a implicat furtul de 68 de milioane de parole de utilizator în 2012. Compania a luat măsuri de atunci pentru a se asigura că incidentul nu se repetă, dar faptul că detaliile despre furt nu au fost dezvăluite. mai mulți ani ar trebui să dea o pauză.

În plus, Condoleezza Rice face parte și din Consiliul de administrație al Dropbox. Deși nu există nimic care să sugereze că a cauzat probleme pentru confidențialitatea utilizatorilor, ea a fost avocată pentru o prezentare fără fir în timpul administrației Bush și a fost legată de scandalul de securitate al Consiliului de Securitate al ONU. Acest lucru este îngrijorător într-o industrie în care confidențialitatea este de vârf.

Nu este nevoie de o pălărie de tinfoil pentru a decide că WeTransfer este cel mai bun pariu pentru a proteja confidențialitatea consumatorilor, cel puțin, la suprafață. Acestea fiind spuse, ambele servicii fac măsuri pentru a împiedica accesul părților din afara la datele utilizatorilor.

Dropbox și criptare WeTransfer

Dropbox și WeTransfer protejează fișierele în tranzit folosind securitatea stratului de transport. TLS este un protocol care asigură integritatea datelor între două aplicații care comunică. Acesta permite criptarea conexiunii dintre aplicații, astfel încât niciun terț nu este capabil să intercepteze și să modifice datele.

În aceste zile, orice serviciu web de notă folosește TLS pentru a proteja comunicațiile în tranzit.

Ambii furnizori criptează fișierele stocate pe serverele lor. Dropbox utilizează criptarea AES pe 128 de biți pentru a scrima fișiere, în timp ce WeTransfer folosește criptarea AES de 256 biți. Fiecare protocol este rezistent la gloanțe, practic vorbind. Ar fi nevoie de miliarde de ani ca forța brută să creeze o cheie de criptare AES.

Tastele de criptare pot fi imposibil de fisurat, dar parolele slabe nu sunt. Dropbox contorizează asta cu autentificare cu doi factori. Cu 2FA activat, va trebui să introduceți o acreditare suplimentară atunci când vă conectați de la un aparat necunoscut. Credența este un cod de securitate pe care îl puteți primi pe smartphone.

WeTransfer nu oferă autentificare cu doi factori. Acest lucru înseamnă că, dacă parola dvs. este hacked sau furat, fișierele stocate în contul dvs. WeTransfer Plus ar putea fi în pericol. Dacă decideți să mergeți cu serviciul, asigurați-vă că creați o parolă puternică sau, mai bine, utilizați un manager de parole cloud, cum ar fi Dashlane.

Ambele servicii mențin și centre de date sigure. Dropbox are propriile sale facilități de server și WeTransfer utilizează facilități operate de Amazon Web Services.

Dropbox și WeTransfer File Link Security

Linkurile reprezintă un pericol pentru controlul conținutului. Spre deosebire de a invita oamenii să acceseze conținut utilizând adresa de e-mail, un link poate fi folosit de oricine reușește să pună mâna pe el. Cel puțin, acesta este cazul fără anumite caracteristici de protecție a legăturilor.

Cele mai evidente astfel de funcții sunt parolele și datele de expirare. Majoritatea furnizorilor de stocare în cloud nu includ niciunul dintre acestea. Dropbox nu, dar costă. Va trebui să vă înscrieți la Dropbox Professional sau Dropbox Business (citiți recenzia noastră despre Dropbox Business).

Dropbox-Link-permissions

Dropbox include două caracteristici suplimentare de control de conținut pentru link-uri care au posibilitatea de a dezactiva descărcările și comentariile. Acestea sunt includeri frumoase.

WeTransfer vă permite să restricționați legăturile cu parolele și datele de expirare automate, dar aceste funcții nu sunt gratuite. Acoperim costurile WeTransfer Plus și Dropbox Professional în runda finală.

Wetransfer-Link-parolă

O altă caracteristică de control de conținut pe care WeTransfer o are și Dropbox nu, este notificările care confirmă încărcările de fișiere, descărcări, e-mailuri rebote și una în cazul în care niciunul dintre destinatarii dvs. nu descarcă transferul în termen de cinci zile..

Clienții WeTransfer Plus pot verifica de câte ori au fost descărcate fișiere conectate la e-mail și transferuri de legături. Transferurile prin e-mail arată cine a descărcat fișierul, în timp ce transferurile de linkuri nu.

Ambele servicii ar putea utiliza o caracteristică pentru a reduce securitatea, însă: limitele de descărcare pentru link-uri. Dacă această idee plutește barca dvs., doi dintre cei mai siguri furnizori de stocare cloud – Sync.com și pCloud – oferă această capacitate.

Runda a doua ganduri:

Ambele servicii fac măsuri rezonabile pentru a asigura securitatea fișierelor. Cu toate acestea, avem nevoie de un câștigător, așa că alegem WeTransfer pentru a doua rundă dreaptă, în ciuda eșecului său de a oferi autentificarea cu doi factori. Decizia noastră se bazează pe locația sa în UE și pe opțiunile pentru monitorizarea descărcărilor de fișiere.

Dropbox, cu lunga sa istorie de controverse și aproape de controverse, pare pregătit pentru scandal. Dacă utilizați Dropbox, vă recomandăm să îl asociați cu un serviciu de criptare privat, cum ar fi Boxcryptor. Citiți recenzia noastră despre Boxcryptor pentru mai multe informații.

 • Câștigătorul turului doi: WeTransfer

Runda a treia: cost

Concluzia nu este totul, dar este o considerație esențială. După cum se întâmplă, Dropbox este una dintre cele mai proaste oferte în stocarea în cloud.

Pentru început, primiți doar 2 GB spațiu de stocare gratuit. Cu mult furnizorii menționați în cel mai bun program de stocare cloud gratuit. Un cont Dropbox Plus este de 9,99 USD pe lună pentru 1 TB de stocare. Deși nu este groaznic, puteți obține 2 TB de stocare de la pCloud cu doar 8 dolari pe lună. Matematică nu favorizează Dropbox.

Cea mai neplăcută intrare în linia de abonare a Dropbox este Dropbox Professional. Acest plan dublează costul Dropbox Plus până la 20 USD pe lună fără a vă oferi mai mult spațiu de fișiere. În schimb, veți obține câteva funcții suplimentare, cum ar fi versiunea de 120 de zile și funcțiile de partajare a linkurilor, pe care le-am menționat anterior (de exemplu, parole și date de expirare).

Planurile de afaceri Dropbox au un preț diferit, deși nu mai puțin atractiv. Există un plan de 2 $ TB și un plan nelimitat de 25 USD.

Este mai greu de evaluat WeTransfer în raport cu servicii similare, deoarece nu există multe dintre ele. Pentru nevoile simple de trimitere a fișierelor, există un plan WeTransfer gratuit limitat, care este bun pentru până la 2 GB de fișiere simultan.

Dacă acest lucru nu îl taie, va trebui să faceți upgrade la WeTransfer Plus. Acesta vă va permite să trimiteți de 10 ori gigabytes simultan și are avantaje, cum ar fi opțiuni de stocare în cloud și de branding.

DetaliiWeTransfer: WeTransfer Plus:
Cost lunar:Liber12 dolari pe lună
Cost anual:Liber$ 120 de
Capacitate de trimitere:2GB20GB
Depozitare:Nici unul100GB

La 12 dolari pe lună, nu este la fel de ieftin așa cum ne-am aștepta la un serviciu de nișă care oferă doar 100 GB stocare și nu oferă sincronizare sau editare de fișiere. Totuși, opțiunile de branding și ușurința generală de utilizare fac ca merită pentru companii.

Runda trei gânduri:

Nici un serviciu nu este o afacere bună. Pentru valoare, Dropbox oferă mai multe, deoarece primiți 1 TB de stocare în cloud și sincronizare de fișiere, în timp ce WeTransfer este bun numai pentru a trimite fișiere.

Dacă tot ce vă pasă este să trimiteți fișiere, cu toate acestea, WeTransfer este cea mai bună ofertă, deoarece un abonament de 12 dolari pe lună vă primește parole de legătură pentru fișiere și date de expirare. Dropbox le oferă doar celor cu un abonament de 20 USD pe lună. Dotările dvs. de 12 dolari vă oferă și funcții de audit de descărcare frumoase.

Dăm ultima rundă lui Dropbox, dar cu avertismente mari. Dacă luați în considerare Dropbox Professional pentru 20 de dolari pe lună din cauza stocării, dar, cum ar fi WeTransfer pentru partajarea de fișiere, vă recomandăm o cale alternativă.

Prin asocierea unui abonament WeTransfer de 12 dolari pe lună cu un abonament pCloud de 8 dolari pe lună, veți obține toate pragurile de partajare ale WeTransfer și 2 TB de stocare de la pCloud. Acest lucru se ridică la 20 de dolari pe lună, la fel ca și Dropbox Professional, dar cu alte câteva avantaje.

 • Câștigătorul turului trei: Dropbox

Gânduri finale

Dropbox și WeTransfer sunt animale diferite. În multe privințe, compararea acestora este o eroare a prostului. Dropbox este un serviciu cloud mai complicat, livrat la pachet cu funcții de sincronizare, stocare și productivitate pe care nu le veți obține cu WeTransfer.

Acestea fiind spuse, WeTransfer are o reputație în rândul proprietarilor de afaceri care nu sunt întreprinderi. Acest lucru este valabil mai ales în cazul proprietarilor de afaceri care nu au nevoie de nimic mai complex decât acesta. Este un serviciu pentru întreprinderile care doresc să creeze e-mailuri atractive pentru campanii limitate sau să furnizeze produse de lucru clienților cu un aer de panache, fără a vă face griji pentru a depăși o curbă de învățare abruptă.

În acest fel, este un serviciu demn și, în limitele a ceea ce face, nu l-am fi preluat în Dropbox în fiecare zi. Oricum, este înțelegerea noastră. Simțiți-vă liber să vă împărtășiți gândurile de mai jos. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map