Dropbox Paper vs Google Docs: Care este mai bine pentru a lucra online?

Lansat în ianuarie 2017, Dropbox Paper este un nou rival pentru Google Docs, procesorul de texte din suita de birouri Google. Noi, la Cloudwards.net, folosim Google Docs pentru a colabora și s-a dovedit destul de capabil. Totuși, Dropbox Paper este o ființă nouă și ar putea să echilibreze, motiv pentru care facem această comparație Dropbox Paper comparativ cu Google Docs (citiți recenzia noastră pentru Dropbox Paper).


Cele două aplicații sunt utile deoarece vă permit să lăsați în urmă editorii offline și să colaborați cu alții online în timp real. Caracteristici, cum ar fi istoricul versiunilor, comentarii și sugestii, ușurează decât să lucrezi la un document offline, să îl trimiți, să primești feedback, să îl aplici și să îl trimiți din nou.

După ce ați terminat cu munca dvs., este ușor să partajați cu alții sau să postați pe rețelele sociale. Puteți crea, de asemenea, versiuni noi ale unui document, păstrându-le pe cele vechi, astfel încât este simplu de revizuit sau redat. În cazul în care defecțiunea sau hard-ul dvs. de pe hard disk nu există nici un software de recuperare a datelor care să vă garanteze, vă vom ajuta cu ușurință să știți că fișierele dvs. sunt în siguranță în cloud.

Dacă nu aveți timp să citiți logica și doriți doar răspunsul, Google Docs câștigă. Deși nu este la fel de atrăgător ca Dropbox Paper și nu poate încorpora media, are funcții mai puternice, inclusiv o mai bună editare a textului și formatarea paginilor. De asemenea, poate accesa o bibliotecă extinsă de suplimente terțe.

Pentru restul articolului, vă vom oferi o comparație aprofundată a celor două programe. Pentru a afla mai multe despre serviciile de bază din spatele hârtiei Dropbox, citiți recenzia noastră despre Dropbox. Dacă doriți să aflați despre un alt produs oferit de Google, citiți recenzia noastră Google Drive. A fost cea mai bună listă gratuită de stocare în cloud.

The Battle: Dropbox Paper vs Google Docs

Odată cu configurarea inelului, să trecem la meci. Am împărțit acest articol în mai multe runde în care vom vedea cum se potrivesc cei doi concurenți.

Prima etapă: interfață

Deși nu există nicio contabilitate pentru gust, unele lucruri sunt evidente. Interfața Dropbox Paper arată curată și modernă. Documentele Google arată ca o clonă a Microsoft Word. Acestea fiind spuse, a fi asemănătoare cu Word nu este un lucru rău, deoarece utilizatorii care îl cunosc nu vor avea probleme de adaptare.

hârtie-vs-docs-hârtie-interfață

Pentru utilizare, Dropbox Paper are un meniu care este condensat la o listă unică derulantă, care facilitează găsirea unor caracteristici. De asemenea, ajută faptul că nu sunt mulți dintre care să aleagă. Google Docs le organizează în meniuri separate în partea de sus a documentului. Puteți căuta opțiunea de care aveți nevoie utilizând meniul „ajutor” dacă nu îl puteți găsi.

hârtie-vs-docs-google-interfață

În colțul din dreapta jos al hârtiei, puteți găsi legătura de comenzi rapide de la tastatură. Ne place că apare din lateral, vă arată informațiile necesare într-un mod clar și atractiv și nu acoperă documentul. Folosind Documente, trebuie să accesați meniul „ajutor”, apoi să faceți o fereastră pop-up. Este clar, dar drab. Puteți căuta prin ea, totuși.

Cu toate că interfața Google Doc nu este rea în niciun caz, oferim prima rundă lui Hârtie, dacă doar cu o mică marjă.

Câștigător: Dropbox Paper

Runda a doua: Împărtășire

Aveți nevoie de un singur clic pentru a obține un link partajabil cu Dropbox Paper, în timp ce Google Docs vă cere să accesați meniul de partajare. Totuși, metoda Documentului este utilă dacă doriți să setați permisiuni. Totul este un loc și le puteți seta separat pentru fiecare utilizator în timp ce le invitați. Hârtia are un meniu separat pentru permisiuni.

hârtie-vs-docs-hârtie-parts

Documente vă permite să partajați direct la Google+, Facebook și Twitter. Hârtia se poate posta direct pe Slack.

hârtie-vs-docs-google-parts

Folosind Documente, puteți de asemenea să activați setările proprietarului, cum ar fi împiedicarea editorilor să schimbe permisiunile de acces sau să adauge oameni noi și să nu permiteți comentatorilor și spectatorilor să descarce, să imprime sau să copieze fișierul dvs. De asemenea, puteți face publicul documentului, accesibil tuturor cu linkul sau doar pentru a selecta persoane. Hârtia poate face doar ultimele două.

Google Docs este câștigătorul evident, întrucât oferă mai mult control asupra celui care ajunge să facă ceea ce este cu documentele dvs. și le poate împărtăși rețelelor de socializare. Dacă aveți nevoie pentru a partaja tipuri de fișiere, altele decât documentele, citiți cel mai bun stocare cloud pentru partajare.

Câștigător: Google Docs

Runda a treia: caracteristici de formatare

Dropbox Paper are o modalitate rapidă de formatare a textului: selectați cuvântul sau textul pe care doriți să îl formatați și o bară de instrumente cu aspect plăcut va apărea cu opțiuni pentru a face mai îndrăzneală, adăugați un punct de evidență sau o direcție, schimbați-l într-un titlu, începeți o listă cu puncte , creează un comentariu sau transformă-l într-o listă de activități. Va trebui să utilizați Markdown pentru a accesa restul de opțiuni, deși nu sunt multe.

hârtie-vs-docs formatarea-paper-

Google Docs nu este similar cu Word în aparență, ci și în funcții. Puteți utiliza biblioteca uriașă de fonturi a lui Doc, puteți schimba dimensiunea fontului la o valoare specifică, vopsea formatul, creșteți sau micșorați indentarea, alegeți alinierea și aplicați alte formate la care ne așteptăm de la editorii offline.

hârtie-vs-doc-doc-formatare

Ținând cont de bogăția de caracteristici de formatare a textului, este ușor să observați documentele care îndepărtează hârtia în această rundă.

Câștigător: Google Docs

Runda a patra: Integrare media

În cazul lui Docs, integrarea media se reduce la plasarea fotografiilor, deoarece nu puteți încorpora videoclipuri și nici nu puteți insera legături audio. Hârtia acceptă toate tipurile de fișiere pe care le puteți previzualiza în Dropbox, inclusiv videoclipuri YouTube și Vimeo și link-uri Soundcloud. Dacă căutați spațiu de stocare pentru media dvs., citiți cel mai bun spațiu de stocare online pentru fotografii și videoclipuri.

Hârtia este mai versatilă, deci câștigă această rundă.

hârtie-vs-docs-paper-media

Câștigător: Dropbox Paper

Runda a cincea: caracteristici generale

Documente Google și Dropbox Paper împărtășesc câteva caracteristici, inclusiv o listă de activități, număr de cuvinte, calendar, istoricul documentelor, export și tipărire. Google vă permite să exportați la șapte tipuri de fișiere, în timp ce Paper are doar trei. Ambele folosesc Google Calendar.

Asemănările se termină acolo.

hârtie-vs-docs-paper-to-do

Hârtia are o caracteristică interesantă numită „templateatize” care vă permite să setați documente ca șabloane pentru a accelera crearea de noi documente. Hârtia vă permite, de asemenea, să previzualizați documentul într-o vedere de prezentare atractivă, care are și un „mod întunecat”.

hârtie-vs-docs-paper-temlatize

hârtie-vs-docs-hârtie general-meniu

Pe lângă faptul că are o listă de activități, Docs se integrează cu Google Keep, una dintre cele mai bune aplicații de luat note. Vă permite să spuneți, să faceți notițe despre lucrările pe telefon, apoi să le accesați în timpul laptopului.

Configurarea paginii vă permite să setați dimensiunea hârtiei de la litera la dimensiunea B5, indiferent dacă orientarea este peisajul sau portretul și marjele individuale.

hârtie-vs-docs-google-page-configurare

Docs are, de asemenea, două caracteristici care ajută la alegerea cuvintelor: Dicționar și Explorare. Dicționarul vă ajută să definiți cuvinte pe care nu le cunoașteți, în timp ce Explore vă permite să folosiți puternicul motor de căutare Google pentru a cerceta pe web. Ambele apar în partea dreaptă a ecranului, permițându-vă să continuați să lucrați în timp ce le utilizați.

hârtie-vs-docs-google-dicționar

Puteți seta limba documentului dvs. la orice limbă, din africană în coreeană. Dacă documentul are o limbă diferită, funcția de traducere vă va ajuta să eliminați decalajul de limbă. Dacă preferați să nu tastați, există și scrierea vocală.

Documentele se pot integra cu multe aplicații, inclusiv DocuSign, Tezaur, creatori de diagrame, WordPress pentru Google Docs și multe altele. Diapozitive Google, pentru prezentări și foi de calcul Google, pentru foi de calcul, accesați documente pentru a alcătui suita de birou Google. Puteți accesa toate acestea folosind Google, ceea ce face ca munca cu documentele să fie și mai ușoară.

Este clar că Google Docs are multe funcții cărora le lipsește Dropbox Paper. Dacă sunteți în căutarea puterii de procesare a textului brut, această categorie ar trebui să o stabilească pentru dvs..

Câștigător: Google Docs

Runda a șasea: colaborare

Ambele aplicații gestionează colaborarea într-un mod similar. După ce ați împărțit documentul, colaboratorii invitați îl pot edita simultan, iar poziția lor este marcată de un cursor. Modificările aduse de diferite persoane corespund unor culori diferite, astfel încât este ușor de descoperit cine a făcut ce. Istoricul documentelor va crea versiuni care se potrivesc cu modificările făcute de diferiți autori.

hârtie-vs-docs-google-collab

hârtie-vs-docs-paper-collab

Cu orice serviciu, puteți să lucrați în timp real, să vedeți ce au făcut alții și să parcurgeți istoricul documentelor dvs., așa că vom numi această categorie de egalitate.

Dacă doriți să vă îmbunătățiți experiența de colaborare, citiți despre cel mai bun spațiu de stocare în cloud pentru colaborare. Pentru a face munca distribuită mai puțin dureroasă, citiți modul nostru de a face lucrările la distanță ușor articol.

Câștigător: Tie

Gânduri finale

Dropbox Paper este o încercare bună de a elimina Google Docs, dar doar o încercare. Hârtia este atractivă și intuitivă de utilizat, are caracteristici interesante și poate integra o mulțime de media și alte tipuri de fișiere, dar nu este aproape de capacitățile de editare a textului Doc. Același lucru este valabil și pentru caracteristicile generale de creștere a productivității.

Google Docs este câștigătorul în comparația noastră, dar ce credeți? Folosești altceva pentru a lucra la documentele tale online? Spuneți-ne în comentariile de mai jos. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me