Dropbox Paper Review 2020: Un instrument limitat cu utilizare limitată

Când Dropbox a lansat Dropbox Paper, a numit programul o nouă modalitate de a colabora, de a organiza munca în echipă și de a lucra de oriunde. Având în vedere acest lucru, este ușor de văzut de ce mulți au interpretat-o ​​ca un concurent la Google Drive (citiți piesa noastră de comparație Dropbox vs Google Docs pentru a vedea de ce nu este o mare luptă).


În cele 21 de luni de când Dropbox Paper a ieșit în versiune beta, nu s-a prins mult. Acestea fiind spuse, Dropbox a lansat actualizări ale serviciului, așa că ne-am gândit că a venit momentul să deschidem capota pentru a vedea dacă începe să se ridice la potențialul său sau dacă este doar o altă lămâie destinată curții de junk.

În acest articol, vom acoperi caracteristicile Dropbox Paper și vom evalua ușurința în utilizare, precum și vom face recomandări pentru cine poate profita la maximum. Dacă doriți să aflați mai multe despre Dropbox, consultați recenzia noastră despre Dropbox.

Caracteristici

Dropbox Paper arată ca o singură coală de hârtie care continuă pentru totdeauna și acceptă multe tipuri de conținut.

Dropbox_paper_empty

În timp ce caracteristicile sale pot părea a fi o dezordine la prima vedere, o privire mai atentă arată că cel mai mult se încadrează într-una din cele trei categorii: funcții pentru creatori, funcții pentru colaboratori și funcții pentru prezentatori..

Deoarece persoanele din fiecare categorie vor folosi programul în mod diferit, am împărțit funcțiile în grupuri în funcție de rolul utilizatorului.

Creatori

În primul rând, vom acoperi funcțiile care vor fi cele mai utile pentru creatori. Unul dintre punctele cele mai bune ale Dropbox Paper este suportul său pentru încorporarea unor materiale bogate din 29 de site-uri web și servicii din pagină.

Acesta oferă multe integrări, inclusiv Dropbox, aplicațiile Google Drive, Airtable, Trello, YouTube, Spotify, Vimeo și multe altele. Există, de asemenea, mai multe cu o natură mai specifică.

De exemplu, dacă sunteți designer, puteți găsi utile integrările InVision, Figma, Framer, Lucidchart sau Marvel. Dacă sunteți un codificator, puteți obține o anumită utilizare din integrările sale cu Gist și Github.

Paper_embeds

Dacă căutați un program pe care îl puteți utiliza pentru a crea un document care nu se leagă doar de suporturi diferite, dar le conține într-un format interactiv, Dropbox Paper poate fi ceea ce doriți.

De exemplu, un profesor îl poate utiliza pentru a crea o lecție sau o sarcină pentru teme care folosește mai multe videoclipuri YouTube educaționale în secvență, separate prin întrebări și spațiu alb pentru răspunsuri și încheind cu o prezentare completă Prezi. Ei ar putea apoi să partajeze o copie cu fiecare student.

Paper_Youtube

O altă caracteristică interesantă este caseta de cod. Inserați unul în hârtie și, atât timp cât codul este într-una din cele 32 de limbi pe care le cunoaște, va detecta automat ce limbă utilizați și va evidenția sintaxa bazată pe funcție. În timp ce nu puteți compila sau rula codul, elementele evidențiate vă permit să scanați rapid și să urmăriți ceea ce ați scris.

Hârtia acceptă, de asemenea, LaTeX, un sistem conceput pentru a facilita reprezentarea ecuațiilor științifice și tehnice. Este, de asemenea, bine pentru persoanele care ar prefera să introducă un set scurt de comenzi și să lase pe altcineva sau un computer să facă ca formatarea să arate bine.

colaboratori

Pentru colaborare, Dropbox Paper este aproximativ la fel ca Google Drive. Puteți invita oamenii să editeze un fișier, partajându-l cu persoanele de contact Google, adăugându-le prin e-mail sau postând un link direct la Slack. Puteți seta, de asemenea, dacă oricine are linkul poate edita documentul sau doar cei cu invitație și dacă poate să comenteze și să partajeze sau să comenteze, să partajeze și să editeze.

Paper_share

Dacă ați mai folosit Google Drive înainte, acest lucru va părea familiar. Fiecare invitat la document îl poate edita simultan, iar poziția lor este marcată de un cursor corespunzător unei hârtii de culoare care le este atribuită.

Hârtia plasează inițialele editorului în marja stângă, permițându-vă să vedeți rapid cine a contribuit la fiecare document.

Paper_collaborate

Spre deosebire de Google Drive, puteți introduce un bloc de liste de verificare, care vă permite să creați sarcini, să le atribuiți contribuabililor, să setați o dată scadentă și să le verificați când ați terminat.

Paper_list

Deși aceasta este o caracteristică interesantă, lipsește rafinamentul pentru a fi util. Deschiderea unui panou lateral vă permite să vedeți sarcini în document, dar acestea apar doar dacă au fost atribuite cuiva, chiar dacă au o scadență. Aceasta este o limitare incomodă și, din moment ce nu puteți atribui și urmări sarcini generale, își pierde o parte din valoare.

Dacă sunteți în căutarea unei aplicații de productivitate cu funcții mai bune, puteți fi interesat de Todoist, Wunderlist sau Any.do. Toți trei au sisteme superioare de planificare a sarcinilor. Atât Wunderlist, cât și Todoist se pot integra cu Google Calendar, în timp ce Any.do vă permite să extrageți sarcini din e-mailuri și să vă transformați în sarcini cu date scadente.

Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre aceste servicii, consultați recenzia noastră despre Todoist vs. Wunderlist vs. Any.do.

Hârtia vă permite să introduceți carduri Trello, așa că, dacă organizația dvs. utilizează deja acel program, puteți utiliza sistemul său mai robust în loc de listele de hârtie. Cardurile se vor actualiza automat în Hârtie, deoarece sunt schimbate în Trello.

Paper_trello

Deși poate fi un instrument decent pentru luarea de note, nu veți primi mai multă utilitate decât o faceți cu Google Docs sau Microsoft Word. Evernote este o opțiune mai bună pentru majoritatea oamenilor, deoarece are un sistem de organizare mai sofisticat, care face ușor să urmărească notele. Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre acest program, citiți recenzia noastră Evernote.

Dacă vă întrebați cum stăpânește Evernote în funcție de Google Drive, consultați comparația noastră Evernote vs. Google Drive.

Un avantaj mic al colaborării în Dropbox Paper este că documentele Paper nu țin cont de cota dvs. de stocare Dropbox, astfel încât munca echipei dvs. nu va ieși din alocarea individuală a nimănui..

Prezentatori

Hârtia poate trece de la modul de editare la prezentare la modul, făcând clic pe un buton din bara de sus, care arată ca un logo YouTube redus.

Paper_present_button

Din nou, caracteristica principală a hârtiei este că este un echivalent digital al unei foi de hârtie infinit de lungi, fără pauze. Acest lucru nu se schimbă în modul de prezentare, astfel încât nu veți primi diapozitive definite precum s-ar putea utiliza în PowerPoint sau Speaker Deck sau diapozitivele dinamice și relaționale ale Prezi.

Paper_presentation

Nu vă oferă un control bun asupra a ceea ce apare pe ecran. Puteți regla perfect prezentarea astfel încât funcțiile asemănătoare cu diapozitive să se afișeze în timp ce defilați, dar asta va fi numai bun pentru ecran. Dacă treceți la unul cu o rezoluție sau raport de aspect diferit, toată munca grea va fi degeaba.

Acestea fiind spuse, bogatele integrări media înseamnă că puteți prezenta mai multe tipuri de lucruri decât puteți face cu alte programe. Dacă doriți să afișați cel mai recent prototip de aplicație creat de Figma, de exemplu, puteți face acest lucru cu Paper.

Puteți încorpora Google Docs, așadar, dacă ați dorit întotdeauna să prezentați unul, dar nu ați dorit să utilizați diapozitive Google, puteți face acest lucru. Pentru înregistrare, hârtie vă permite să încorporați diapozitive Google, dar nu le puteți afișa în modul de prezentare.

În schimb, făcând clic pe aceasta te duce înapoi la Slide Google.

Modul de prezentare vine cu un mod întunecat, care schimbă palatul de culoare dominat de alb pentru unul înfipt în griuri. Cu toate acestea, este greu să vă dați seama ce culori vor fi comutate, deoarece nu puteți utiliza modul întunecat în timp ce sunteți în editor.

Paper_presentation_dark

Ușurința în utilizare

Cea mai convingătoare caracteristică a Dropbox Paper este interfața sa de utilizator, care a mutat instrumentele de editare din bara superioară. Dacă doriți să inserați ceva în afară de textul simplu, faceți clic pe o linie goală pentru a face o casetă pop-up să apară în dreapta. Are opțiuni de a insera unul dintre cele 29 de servicii încorporate, un folder Dropbox, imagini, un tabel, o listă de verificare, o listă obișnuită, o pauză de secțiuni sau un bloc de cod.

Paper_popup_box

Există, de asemenea, comenzi rapide de la tastatură pentru aceste funcții, astfel încât le puteți învăța să economisiți timp

Majoritatea materialelor integrate integrate pot fi inserate copiind și lipind un link către conținut în Dropbox Paper sau adăugând o casetă de tipul corect și lipind linkul în ea.

Puteți edita majoritatea conținutului inserat dând clic pe acesta și alegând dintre opțiunile din caseta pop-up care apare mai sus. Totuși, anumite tipuri de conținut, cum ar fi videoclipuri YouTube și liste de verificare, nu pot fi editate după ce au fost plasate.

Paper_edit_popup

Acestea fiind spuse, cel mai mare defect în Hârtie este lipsa controlului procesării textelor. Nu vă puteți schimba fontul și, deși majoritatea dintre noi nu folosim sutele disponibile în Microsoft Word, ar fi bine ca prezentatorii să aibă cel puțin câteva opțiuni. Dimensiunile fontului sunt, de asemenea, limitate. Aveți un tip de caroserie și trei anteturi, dintre care doar două sunt disponibile în fereastra pop-up.

Evidențierea textului vă permite să le adăugați, să le evidențiați, să îl strigați sau să îl legați, precum și să îl transformați într-o listă sau listă.

Puteți comenta cele mai multe lucruri făcând clic pe opțiunea de comentariu din caseta pop-up sau făcând clic pe obiect și apăsând „ctrl + alt + m.” Din nou, acest lucru va fi familiar pentru persoanele care au folosit Google Docs.

Paper_comment

Cu toate acestea, în hârtie nu există nicio verificare ortografică nativă, ceea ce înseamnă că sunteți pe cont propriu. Chiar și scriitorii profesioniști adoră verificarea ortografică, deoarece este ultima linie de apărare între un creier și o greșeală publică jenantă. Că Hârtia îi lipsește este o problemă serioasă, mai ales dacă intenționați să o prezentați.

În timp ce ați putea să vă preveniți prin verificarea dublă a activității într-un program diferit sau instalarea unui serviciu precum Grammarly, rămâne faptul că nu ar trebui să aveți nevoie într-o aplicație ca aceasta.

Dacă lucrați în colaborare în Dropbox Paper, șansele sunt de editare și verificarea ortografiei s-ar încadra într-o persoană, ceea ce pare o situație nedreaptă. Ne este mistificător faptul că Dropbox nu a adăugat deja un corector ortografic.

Dropbox Paper are o aplicație pentru dispozitive iOS și Android, astfel încât să vă puteți autentifica și să faceți modificări din mers, dar nu puteți intra în modul de prezentare pe telefon. Acest lucru nu este necesar, dar ar fi o caracteristică plăcută pentru a face gropi de vânzare în afara biroului.

Paper_mobile

Pentru cine este hârtie Dropbox?

După ce ați citit despre caracteristicile Dropbox Paper și ușurința în utilizare, este posibil să vă întrebați cine ar trebui să servească. Aceasta este o întrebare corectă, având în vedere că Hârtia se răspândește atât de subțire. Puteți face multe lucruri superficial cu ea, dar puține într-un mod profund, detaliat.

Creatori

Nu este clar ce au de câștigat creatorii soli de la utilizarea hârtiei. Lipsa controlului ortografic este un dezavantaj grav pentru majoritatea oamenilor. Dacă creați un document exclusiv text, există alternative mult mai bune doar pentru această caracteristică, fără a menționa opțiunile de formatare slabe ale Hârtiei.

Ați putea încerca să-l utilizați ca dispozitiv organizațional, dar nu puteți încorpora nimic în tabele.

De asemenea, ai rămas cu orientarea verticală și derularea infinită, ceea ce înseamnă că nu poți organiza în mod unic ideile tale precum Prezi.

În ciuda tuturor opțiunilor de încorporare, nu este clar cine beneficiază cel mai mult de utilizarea acestui program.

colaboratori

Deși Google Docs nu este un procesor de texte cu totul mai bun decât Microsoft Word, funcțiile sale de colaborare, interfața web și economisirile automate oferă utilizatorilor motive convingătoare pentru a-l utiliza.

Dropbox Paper poate fi privită ca un program excelent pentru munca în grup, chiar dacă se încadrează pentru fiecare utilizator.

Este egal cu Documente în cât de ușor este să invitați colaboratori și merge mai departe în alte domenii. Este ușor de creat și de atribuit sarcini membrilor grupului, dar programului îi lipsește sarcini condiționate care declanșează noutăți la finalizare și nu este suficient de robust pentru a susține un proces pe mai multe etape de la început până la sfârșit..

Faptul că nu urmărește articole deschise pentru a face sau include un verificator ortografic, ridică întrebarea despre ce fel de proiecte de grup Dropbox se așteaptă ca echipele să lucreze în Hârtie pe care nu le-ar putea face în altă parte. Șansele sunt că instrumente de colaborare mai bune există într-un program sau serviciu specific industriei.

Prezentatori

Ați putea să vă prezentați în Dropbox Paper, dar nu prea există stimulente în acest sens. Unul dintre elementele cheie ale unei prezentări este controlul a ceea ce este pe ecran, astfel încât publicul dvs. să se poată mișca perfect între ascultare și privire.

Hârtia nu vă oferă controlul de care aveți nevoie pentru a face acest lucru realitate. Derularea este, de asemenea, mult mai puțin interesantă decât tranzițiile din Google Slides sau Prezi.

Singurul dezavantaj al modului de prezentare al hârtiei este că vă permite să integrați atât de multe tipuri de media încorporate. Dacă, din anumite motive, ai nevoie să faci o prezentare care să se bazeze pe capacitatea de a face acest lucru, programul ar putea merita încercat.

Totuși, cei mai mulți prezentatori nu vor avea nevoie de asta și vor dori ceva care să le ofere mai mult control.

Gânduri finale

Dropbox Paper este un dud cu potențial, dar nu a progresat mult de când a fost lansat și este greu să avem speranța că se va transforma în ceva mai util.

Deși funcționează bine și are o interfață de utilizator curată, nu are o funcție care îi conferă un avantaj față de alte programe. Puteți integra mai multe programe diferite într-un singur document, dar asta nu înseamnă că veți dobândi funcționalități pe care nu le-ați fi avut dacă ați utilizat aceste programe pe site-urile proprii. Sistemul de prezentare este sub-copt, iar absența unei verificări ortografice face un program prost pentru procesarea cuvintelor.

Fiecare caracteristică funcționează, dar nu este clar de ce cineva ar folosi Dropbox Paper peste un alt program care are funcții similare, dar cu o profunzime mai mare. Asta nu înseamnă că nu ai putea folosi ceva din program, dar nu va fi cea mai potrivită pentru majoritatea oamenilor.

Dacă căutați ceva mai bun, Google Drive este un loc bun pentru a începe. Puteți afla mai multe despre asta în recenzia noastră Google Drive.

Ce părere aveți despre Dropbox Paper? Există potențial care ne lipsește sau evaluarea noastră este moartă? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map