Dincolo de colaborarea în afaceri: modul în care instituțiile de învățământ folosesc norul


© Cloudwards


Cloud-ul și-a demonstrat deja impactul asupra diferitelor industrii și urmează să preia sectorul educației. În ultimii ani, instituțiile de învățământ din întreaga lume au început să apeleze la tehnologiile cloud. O tendință care a devenit mai izbitoare doar în 2013 și 2014. În 2012, sondajele au arătat că doar 6% din instituții au folosit cloud în ultimii doi ani.

Astăzi, vedem un număr mare de școli și colegii folosind servere sau aplicații furnizate de Microsoft, Google sau Amazon. Având în vedere oferta competitivă pe care acești giganți tehnologici au conceput-o pentru sector, nu este surprinzător că factorii de decizie au în vedere tot mai multe noi oportunități. Anume, în 2014 am văzut atât Google cât și Microsoft oferind spații de stocare gratuite și aplicații pentru instituțiile de învățământ, cu scopul de a susține o revoluție tehnologică în domeniu.

Evident, unele transformări la scară largă se petrec în ecosistem. Datorită faptului că cloud-ul oferă resurse eficiente la prețuri mici (sau gratuit), ceea ce este cu siguranță o opțiune atrăgătoare pentru instituțiile care se bazează tot mai mult pe tehnologie pentru a îmbunătăți metodele de predare și învățare..

Percepțiile The Cloud în instituțiile de învățământ

Odată ce norul și-a trecut faza de început, a evoluat într-o noțiune cu adevărat complexă, care include un set mare de aplicații, resurse și furnizori. Cu toate acestea, unele lucruri au rămas la fel. Aceasta se referă în primul rând la beneficiile percepute și la riscurile asociate de securitate.

În calitate de raport cuprinzător despre această problemă, Raportul privind starea în cloud din 2014 al RightScale dezvăluie modul în care întreprinderile văd beneficiile norului:

 • Disponibilitate mai mare (48%)
 • Aria geografică (37%)
 • Economii de costuri (34%)
 • Continuitatea afacerii (34%)

În mod similar, instituțiile de învățământ folosesc aplicații cloud pentru a reinventa infrastructura IT și pentru a oferi mai multe resurse pentru profesorii și studenții lor mereu online. Potrivit Crucial, o companie de găzduire web care a reunit mai multe rapoarte pe această temă, platformele de comunicare și colaborare par a fi cele mai populare resurse cloud din învățământul superior.

Acest lucru este cu siguranță justificat, având în vedere cantitatea de cercetare și munca de colaborare necesară atât de studenți, cât și de educatori.

Ce servicii folosesc instituțiile de învățământ?

Studiile arată că 29% din instituțiile de învățământ folosesc soluții de mesagerie, conferință și colaborare, în timp ce 31 la sută folosesc capacități de stocare în cloud. Aceste cifre indică clar necesitatea unor sisteme avansate de calcul care să faciliteze procesele critice și să creeze un ecosistem unde elevii și educatorii îndepărtați pot fi conectați în timp real.

Totuși, printre studenți, stocarea în cloud este deosebit de populară datorită potențialului de colaborare al acestor aplicații. Cu capacitatea de a accesa documente partajate și de a le edita în timp real, majoritatea proceselor de colaborare pot fi accelerate într-o mare măsură. Disponibilitatea resurselor utile pe mai multe dispozitive este încă un beneficiu al aplicațiilor bazate pe cloud.

Aici, sincronizarea fișierelor și partajarea aplicațiilor precum Box și Dropbox sunt probabil cele mai eficiente alegeri atât pentru studenți, cât și pentru educatori.

dropbox

Carnegie Mellon University, de exemplu, oferă o explicație mai detaliată despre modul în care Dropbox ar putea fi utilizat de studenții universitari pentru a-i ajuta să gestioneze fișierele și să colaboreze mai eficient.

Universitatea reține că utilizarea Dropbox reduce timpul necesar pentru un transfer de fișiere cu 20 de secunde, ceea ce înseamnă timpul mediu necesar pentru a face același lucru folosind e-mail sau unitate flash. În plus, serviciul oferă un preț rezonabil pentru licențele de server și scalabilitate, ceea ce reprezintă un alt beneficiu pentru instituție.

Mai mult, un studiu extins care a fost realizat pentru a determina posibilele beneficii ale implementării Dropbox a fost realizat la Universitatea din Alcala, Spania, unde studenții au confirmat că Dropbox a permis un grad mai mare de cooperare și învățare, precum și o mai bună muncă cu profesori.

Cutie

Ca instrument care este probabil și mai vizibil axat pe colaborare, Box este folosit și într-o serie de instituții de învățământ diferite. Universitatea Emory, de exemplu, raportează că peste 100 de persoane din diferite departamente folosesc Box pentru a colabora de la distanță.

După cum a subliniat Jamie Smith, unele dintre cele mai mari avantaje pe care le-a adus acest instrument digital sunt ușurința de implementare, instrumente de administrare care ajută utilizatorii să urmărească cu ușurință cine face ce și când. Plus versiunea de fișiere care permite personalului să lucreze întotdeauna cu cel mai recent conținut.

Pe lângă Universitatea Emory, Box este folosit și la Școala San Domenico, Școlile pregătitoare Strive, precum și de o organizație educațională fără scop lucrativ, A Better Chance. Caseta îi ajută să se conecteze la 2000 de solicitanți dispersați geografic și la peste 300 de școli.

Google Apps și Microsoft Office în cloud

După cum am menționat în introducere, Google și Microsoft continuă să lupte pentru a-și crește baza de utilizatori în sectorul educațional. Google a anunțat recent că aplicațiile lor au ajuns în Bangladesh, unde au echipat 500 de campusuri în 35 de locații cu cele mai populare instrumente ale companiei.

Datele anterioare indică factul 72 din cele mai importante 100 de universități din SUA foloseau aplicații Google pentru educație, ceea ce este cu siguranță o cifră semnificativă.

În mod similar, costumul cloud al Microsoft este destul de popular printre școlile și colegiile din întreaga lume. În martie 2014, compania a raportat că 110 milioane de studenți și personal de facultate foloseau Office 365 în cloud pentru a sprijini procesele de învățare și învățare critice.

Transformarea infrastructurii

Un alt avantaj important al introducerii sistemelor cloud în infrastructura IT complexă este posibilitatea de a utiliza resurse de calcul mai puternice care pot rula aplicații extinse. O astfel de inovație ușurează procesele administrative și de admitere, ceea ce poate face cu siguranță diferența pentru instituțiile de învățământ.

Prin închirierea unei platforme de infrastructură de la furnizorii consacrați, școlile și universitățile pot crește substanțial productivitatea personalului și implicarea cursanților.


© cloudwards

Acesta este motivul pentru care aceste servicii sunt considerate astăzi drept resurse critice pentru învățare eficientă. Așa cum a subliniat un sondaj național realizat la începutul acestui an, 98% dintre educatori consideră că site-urile web îndeplinesc cele mai importante funcții educaționale și reprezintă un angajament crescut al elevilor și al părinților.

Similar cu site-urile web, serverele cloud creează un spațiu nou pentru inovație, deoarece reprezintă un mod eficient din punct de vedere al costurilor de a crea o infrastructură IT funcțională la care toată lumea poate avea acces de la distanță. Mai important, găzduirea de cloud nu necesită mari echipe IT interne, deoarece o parte a responsabilității pentru gestionarea resurselor revine furnizorului ales.

Provocări de implementare

Deși beneficiile norului sunt recunoscute pe scară largă între industrii, o serie de provocări împiedică adoptarea unui număr mai mare de instituții. Acest lucru este din nou discutat de diverși factori de decizie din educație, care menționează un set de limitări în legătură cu migrația cloud-ului.

Destul de așteptător, problemele de securitate și confidențialitate sunt enumerate printre principalii inhibitori pentru o adopție mai largă. Deși frica de cloud în acest sens scade în general, există încă unele probleme în care instituțiile de învățământ pot întâmpina probleme.


© cloudwards

Van Zomeren și De Haan au discutat acest lucru în cercetările lor privind adopția cloud în învățământul superior, subliniind că instituțiile trebuie să fie mai atente cu privire la alegerea furnizorilor potriviți pentru plasarea bazelor de date și a sarcinilor de lucru pe serverele la distanță..

În plus, aceștia susțin un punct excelent despre posibila incompetență a echipelor IT interne care pot lucra în conformitate cu metodele depășite. Prin urmare, poate fi necesară o educație suplimentară a personalului existent pentru a implementa cu succes soluții cloud pe toate nivelurile necesare.

eLearning ca The Next Frontier

Apariția diverselor servicii de învățare electronică și a platformelor de educație deschisă este încă o tendință care a modelat modul în care oamenii abordează educația modernă. Rolul sistemelor de cloud computing aici poate fi ceva mai puțin clar, dar majoritatea acestor resurse folosesc tehnologia pentru a rula și a modera cursuri online.


© cloudwards

Poate cel mai evident rol al norului în furnizarea resurselor de învățare la cerere este dezvoltarea învățării m, care implică utilizarea dispozitivelor mobile fie în clasă, fie pentru învățare independentă. Bazat pe cloud și accesibil din mai multe platforme, aplicațiile mobile ajută la învățarea activă și continuă, ceea ce le face o resursă esențială în sala de clasă contemporană.

Având în vedere faptul că majoritatea studenților, în special cei din instituțiile de învățământ superior, se bazează pe dispozitive mobile pentru activitățile lor de zi cu zi, utilizarea acestor dispozitive la clasă motivează în continuare.

Concluzie

Modificările aduse de cloud în lumea tehnologiei au declanșat în mod evident noi tendințe care probabil vor defini modul în care vedem educația în viitor. Indiferent de modul în care aceste sisteme sunt implementate, acestea sunt importante, fără îndoială, pentru majoritatea instituțiilor de învățământ.

Accesul constant la informații și disponibilitatea datelor sunt cu siguranță unele dintre cele mai mari beneficii pe care cloud-ul și aplicațiile asociate le-au adus în viața noastră de zi cu zi, iar acest lucru este, de asemenea, ceea ce le face esențiale pentru educația modernă.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map