Cum se instalează DD-WRT pe routerul dvs. acasă sau la birou

Bine ați venit la ghidul Cloudwards.net despre instalarea firmware-ului DD-WRT pe router.


Utilizatorii care doresc să profite la maxim de routerele wireless Small Office / Home Office, tind să găsească soluții OEM doar nu oferă multă valoare. Firmware-ul OEM Fabricant de echipamente originale este atât de neplăcut și de caracteristică slabă, încât nu poate profita din plin de hardware-ul unui router.

De exemplu, software-ul OEM lipsește de obicei:

Capabilități de terminare VPN

Funcțiile serverului de fișiere

Funcții de conectare la distanță

Un router poate avea cel mai recent și cel mai mare procesor, memorie RAM maximă și multă memorie flash; dar tot va fi împiedicat de firmware-ul său și de lipsa funcțiilor.

Acest fapt lasă consumatorii să caute pe Internet o soluție alternativă, care se reduce la intermiterea routerului lor cu firmware-ul personalizat, fie pentru soiul Tomato, fie pentru DD-WRT..

Astăzi, vom arunca o privire mai atentă asupra modului de aprindere a unui router wireless acasă cu firmware DD-WRT.

Cuprins:

 

Înainte de a începe, vă rugăm să rețineți două lucruri.

În primul rând, deși Tomato și DD-WRT sunt în mod fundamental diferite tipuri de cod, care oferă funcții diferite, pașii pentru intermiterea unui router sunt mai mult sau mai puțin aceiași pentru ambele.

Cu toate acestea, din cauza câțiva pași minori care variază între cele două procese de instalare, veți dori totuși să urmați un ghid specific Tomate, dacă optați pentru acea aromă a firmware-ului.

În al doilea rând, doar pentru că doriți un firmware personalizat, acest lucru nu înseamnă că trebuie să îl instalați personal; procesul poate fi făcut pentru dvs., după cum vom discuta în continuare. 

O alternativă convenabilă la intermiterea propriului router

Dacă nu vă înclinați din punct de vedere tehnic, este mai bine să achiziționați un router cu DD-WRT deja preinstalat. Din fericire, utilizatorii care preferă să nu își actualizeze personal echipamentele pot cumpăra un router care are DD-WRT sau Tomato instalat deja de pe FlashRouters.com.

Vă recomand să navigați pe site-ul lor pentru a vedea ce vă oferă. Alternativ, consultați recomandările noastre pentru cele mai bune routere VPN din 2020.

S-ar putea să credeți că achiziționarea unui router intermitent este inutilă, deoarece este încă necesar să configurați routerul pentru mediul de origine. Dar iată vestea bună; nu numai că FlashRouters.com va efectua actualizarea pentru dvs., dar va seta, de asemenea, software-ul DD-WRT pentru a satisface toate nevoile dvs..

FlashRouter.com servește clienții preinstalând firmware-ul DD-WRT și Tomato. De asemenea, serviciul va pre-configura routerele wireless, făcându-le astfel gata de utilizare chiar din cutie.

Condiții preliminare pentru procesul de modernizare

Desigur, la fel ca în orice alt proiect, persoanele care doresc să-și clipească routerul vor trebui să adune resursele necesare înainte de a începe. Există mai multe premise, prima dintre ele fiind un router capabil să ruleze firmware DD-WRT.

DD-WRT nu acceptă fiecare router disponibil pentru a fi achiziționat de la un distribuitor de produse electronice, verificați dacă al dvs. este acceptat pe lista de routere DD-WRT.

Dacă nu se află pe listă, va trebui să cumpărați unul de la FlashRouters.com sau să cumpărați un model acceptat de la un furnizor local de produse electronice.

În sfârșit, va trebui să descărcați cel mai recent .cos Fișiere de instalare DD-WRT.

Cum să flash un router folosind DD-WRT

Instrucțiunile de mai jos vor explica cum să actualizați un router folosind DD-WRT.

Totuși, aceștia sunt pași generali și pot varia ușor între diferite modele de router. Acestea fiind spuse, întrucât routerele Linksys sunt cele mai frecvente pentru uz casnic, vom folosi interfața sa ca exemplu.

Pasul 1: Resetați routerul

Primul lucru de făcut este o așa-numită resetare 30/30/30. Dacă priviți spatele routerului, va fi vizibil un mic buton de resetare.

Acest buton de resetare este micuț, pentru a preveni apăsarea accidentală a acestuia, așa că va fi necesară o clemă sau un creion pentru a-l împinge în jos.

Pentru a efectua o resetare 30/30/30 mai întâi asigurați-vă că routerul este conectat și pornit.

Apăsați și mențineți apăsat butonul de resetare timp de 30 de secunde (utilizați un cronometru).

Apoi, asigurarea butonului de resetare este încă apăsat, deconectați sursa de alimentare a routerului și așteptați încă 30 de secunde.

în cele din urmă, păstrând în continuare butonul de resetare apăsat, conectați din nou sursa de alimentare a routerului și așteptați încă 30 de secunde.

Este obligatoriu să mențineți apăsat butonul de resetare pe întregul timp sau procedura de resetare va eșua.  

Pasul 2: Conectați-vă la Interfața Web

Pentru a vă conecta la interfața web a routerului, asigurați-vă că Javascript este activat. Ca o notă laterală, unele browsere au dificultăți la încărcarea interfețelor web ale diverselor routere.

Dacă pagina de administrare nu se încarcă corect, încercați pur și simplu un alt browser.

În plus, un utilizator trebuie să cunoască adresa IP implicită a routerului. Pentru a deschide interfața de configurare, introduceți adresa IP în bara URL a unui browser, precedată de „http: //” (de exemplu – http://192.168.1.1).

În loc să vă conectați fără fir sau printr-un alt dispozitiv de rețea (cum ar fi un comutator), este foarte recomandat să vă conectați computerul direct la router printr-un cablu Ethernet.

Asigurați-vă că cablul Ethernet este conectat la portul LAN al routerului și nu la un port WAN.

Dacă nu cunoașteți deja adresa IP a routerului, doar „adresa IP implicită a modelului_XYZ Google”. Modelele Linksys sunt de obicei implicite la un câmp de nume de utilizator care este necompletat și o parolă de „admin”.

Din nou, datele de acreditare variază de la diferiți furnizori, deci pur și simplu Google credențialele de conectare implicite, dacă le-ai uitat.

Pasul 3: Încărcați firmware-ul DD-WRT

Înainte de a încărca firmware-ul DD-WRT, citiți următorul avertisment crucial:

Este obligatorie procedura de configurare să nu întrerupeți procesul în timp ce clipești un router. Dacă faceți acest lucru, vă puteți „cărămisi” routerul, făcându-l inutil. Întreruperea procesului de configurare ar putea face imposibilă încărcarea noului firmware sau resetarea la valorile prestabilite din fabrică! 

Pe scurt, NU FACE efectuați oricare dintre următoarele aspecte până la finalizarea procesului:

Opriți computerul

Închideți browserul web

Deconectați sursa de alimentare a unui router

Deconectați cablul ethernet care conectează computerul la router

Procesul se finalizează de obicei în două minute și poate fi verificat odată ce noua pagină de conectare DD-WRT este accesibilă din browserul dvs..

Rețineți că fiecare router are o interfață de configurare diferită. Cu toate acestea, opțiunile de configurare pentru intermiterea unui router sunt aproape întotdeauna conținute în secțiunea „administrare”.

La modelele Linksys, faceți următoarele:

 1. Conectați-vă la interfața de configurare a routerului
 2. Faceți clic pe fila „Admin”, care este uneori etichetată drept „Administrare” sau „Administrator”
 3. Alegeți „Select File” și navigați în directoarele dvs. pentru a localiza fișierul de instalare DD-WRT

Dacă o setare de actualizare a firmware-ului este greu de găsit, consultați manualul routerului, care poate fi accesat online.

Pasul 4: Conectați-vă la interfața DD-WRT

În timpul procesului de instalare, de obicei luminile vor clipi pe router (din nou, acesta variază în funcție de diferite modele de router).

Nu uitați să nu deconectați accidental routerul sau să nu întrerupeți procedura de instalare, sau ar putea mușca praful.

După finalizare, ar trebui să existe o fereastră pop-up care să indice succesul. Înainte de a începe, așteptați aproximativ 5 minute.

Așteptarea este o măsură de precauție care ajută la prevenirea situațiilor de interferență inadecvate ale utilizatorilor.

În cele din urmă, după așteptarea a 5 minute, este în regulă să faceți clic pe butonul Continuă dacă un prompt de conectare nu s-a prezentat. Adresa IP implicită ar trebui să fie 192.168.1.1 pentru majoritatea modelelor de router, dar din nou, acesta poate varia între diverși producători și modele.

Gânduri finale

Cel mai crucial lucru de reținut este să nu întrerupeți procesul de actualizare. Urmând pașii descriși mai sus, aprinderea unui router către DD-WRT ar trebui să fie o sarcină aproape fără efort care durează doar 15 până la 20 de minute.

Cu toate acestea, intermiterea routerului este doar începutul. După actualizare, veți putea să dezactivați întregul potențial al routerului și să profitați mai bine de hardware-ul său cu funcții și funcționalități suplimentare.

Unul dintre primele lucruri pe care probabil o persoană dorește să le configureze este un tunel VPN site-to-site. Procedând astfel, va proteja fiecare dispozitiv conectat la rețeaua wireless cu criptare VPN.

De asemenea, deblocați site-urile cu restricții geo. Mai bine, utilizatorii pot configura routerul DD-WRT pentru a fi:

Server VPN

Server de fișiere

Un dispozitiv de partajare a rețelei

Din nou, dacă pașii de mai sus par prea intimidanți sau provocatori, poate fi mai atractiv să achiziționați un router DD-WRT de la FlashRouters.com.

Vă mulțumim că ați citit acest ghid cu privire la modul de instalare a DD-WRT pe router; nu ezitați să lăsați orice întrebare sau îngrijorare în comentariile de mai jos.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map