Cum să vă ștergeți istoricul Google în 2020

Știm cu toții despre shenanigansul Google de ceva vreme, dar, deoarece aplicațiile sale sunt atât de plăcute de folosit, este posibil să fi rămas cu ele. Acestea fiind spuse, poveștile recente din știri despre scurgerea conținutului de e-mail către terți, precum și angajații săi, ar fi putut fi ultima paie. Dacă doriți să faceți cauțiune, dar nu doriți să păstreze informațiile dvs., iată cum să vă ștergeți istoricul Google.


„Nu fi rău” a fost cândva motto-ul Google, dar gigantul online a avut un moment dificil să adere la asta, deoarece a devenit în pragul de azi. Dezvoltarea unor minunate tehnice jucăușe, precum Google Earth și Street View, pare să fi dat loc proceselor corporative, investigațiilor de monopol și revelațiilor de partajare a datelor cu Agenția Națională de Securitate a S.U.A..

Desigur, de fiecare dată când vă înscrieți pentru un serviciu, sunteți obligați să acceptați doar pagini de termeni și condiții, pe care puțini se deranjează să le citească și care sunt dificil de înțeles decât dacă sunteți avocat.

Se pare că de fiecare dată când UE sau un alt organism guvernamental creează o lege de confidențialitate care interzice gigantilor online să facă lucruri fără permisiune, cum ar fi Regulamentul general privind protecția datelor, companiile își revizuiesc termenii și condițiile, deci trebuie să le permiteți să facă orice fapta nefastă a fost interzisă.

Este confuz, dar un lucru este clar. Aveți opțiunea de a șterge istoricul datelor dvs. în majoritatea serviciilor Google, așa că vom arunca o privire asupra acestora și vă vom spune cum să vă ștergeți piesele cât mai mult posibil.

Confidențialitatea este aproape de inimile noastre aici, pe Cloudwards.net și am mai vorbit despre asta până acum. Ghidul nostru de confidențialitate online este un loc bun pentru a începe dacă doriți sfaturi pentru evitarea supravegherii online.

Ce știe Google despre tine?

ștergerea istoricului Google

Google păstrarea informațiilor dvs. poate părea convenabil atunci când contactele și e-mailurile dvs. sunt conectate pe dispozitivele dvs. De asemenea, poate fi util să aveți aplicația de hartă și telefonul utilizând aceleași date ca browserul dvs. pentru a afișa locurile preferate și unde ați fost.

Problema este că datele pot fi folosite și pentru lucrurile pe care nu le doriți. Poliția din S.U.A., de exemplu, a folosit informațiile despre locația Google pentru a aresta persoane în apropierea scenelor de crimă, așa cum am discutat în statul nostru din aprilie, de tip Round-up.

A ieșit în evidență faptul că Google continuă să-ți urmărească datele despre locație, chiar dacă selectați opțiuni, vă așteptați să nu le mai facă. Povestiri de genul acesta ne fac să credem că singurul mod de a câștiga nu este să joci.

Mulți oameni au subliniat cât de suspect este faptul că primesc mailuri neplăcute care par să corespundă cu ceea ce au spus în e-mail. După cum am menționat, Google a dezvăluit recent că a permis terților să-ți caute contul Gmail, permițându-le să deducă tot felul de lucruri despre obiceiurile de cumpărare și preferințele personale.

Acesta este motivul pentru care primiți o mulțime de poștă neplăcută pentru vacanțe ieftine, atunci când le spuneți prietenilor că aveți nevoie de o reclamă sau de o lentilă de contact atunci când vă plângeți celorlalți semnificații despre tot timpul pe care îl petreceți în fața unui ecran.

Datele pot dezvălui tot felul de lucruri despre noi. Dacă doriți să vedeți ce a descoperit Google despre dvs., aruncați o privire la acest link. Acesta vă spune ce credeți că Google sunteți interesat. Compania folosește datele pe care le-a colectat despre dvs. pentru a decide ce anunțuri vă vor arăta.

Dacă utilizați un telefon Android, Google vă poate spune unde sunteți toată ziua, în fiecare zi. Acest lucru îi oferă capacitatea de a aduna tot felul de informații despre tine. Poate afla unde îți place să faci cumpărături, ce faci pentru distracție, chiar și cu cine întâlnești.

Un telefon Android care utilizează contul principal Google are acces și la persoanele de contact. Dacă utilizați Google Calendar, compania vă poate spune chiar dacă ajungeți la programări la timp.

S-ar putea să credeți că utilizarea unui iPhone vă păstrează informațiile din mâinile Google, dar dacă utilizați aplicații și servicii Google, care sunt greu de evitat, este posibil să aibă totuși acces la datele dvs. despre locație..

Dacă telefonul tău se comportă ciudat și nu ai niciun motiv să bănuiești că îmbătrânește, ar putea merita să te uiți la cel mai bun articol antivirus pentru Android pentru a vedea dacă are software nedorit care rulează.

Faceți-vă Chrome Istoric, Istoric

Chrome păstrează o înregistrare a site-urilor web pe care le-ați vizitat, care este distribuit pe dispozitivele dvs. Dacă nu doriți ca informațiile respective să fie stocate, o puteți elimina.

Pentru a face acest lucru, faceți clic pe cele trei puncte din dreapta ecranului pentru a deschide meniul, apoi selectați istoricul > istorie. Puteți, de asemenea, să deschideți panoul istoric apăsând CTRL + H.

Panoul este clar prezentat, așa că ar trebui să puteți găsi ceea ce aveți nevoie fără prea multe probleme.

Ar trebui să vedeți opțiunea „ștergeți datele de navigare” în partea stângă a ecranului. Faceți clic pe el pentru a deschide un panou de setări. De acolo, puteți alege ce să ștergeți. Există versiuni de bază și avansate ale panoului, pe care le puteți comuta selectând opțiunile din partea de sus.

google-crom-clare

Formularul de bază vă permite să alegeți dacă să ștergeți singur istoricul de navigare sau să scăpați de asemenea cookie-urile și fișierele din cache. Cookie-urile permit site-urilor web să păstreze file pe dvs. sau pe datele dvs., astfel încât este posibil să doriți să scăpați de ele dacă aveți griji cu privire la confidențialitate. Cu toate acestea, sunt utile pentru păstrarea intactă a setărilor și preferințelor.

Fișierele în cache ocupă spațiu, dar pot grăbi timpul de încărcare, așa că scapă de ele dacă ai lipsă de spațiu pe disc. Cache-ul poate fi folosit și pentru a vă stabili istoricul de navigare, de aceea trebuie eliminat dacă doriți să păstrați acea privare.

Versiunea avansată a panoului adaugă opțiuni care vă permit să ștergeți alte câteva lucruri, cum ar fi parolele și datele formularului. Acestea pot fi utilizate pentru a descoperi istoricul de navigare și, în unele cazuri, alte persoane le-ar putea utiliza pentru a vă accesa conturile de pe computer.

Lăsați browserul să stocheze parolele dvs. este convenabil, dar riscant. Dacă doriți să vă asigurați contul mai mult, fără a fi necesar să introduceți parolele de fiecare dată, merită să vă uitați la un manager de parole. Citiți cel mai bun articol pentru managerul de parole pentru mai multe despre asta.

Selectorul intervalului de timp vă permite să alegeți cât de înapoi doriți să ștergeți datele. Dacă doriți să scăpați de toate, selectați „tot timpul”. Puteți alege alte opțiuni dacă doriți doar să scăpați de istoria recentă.

Dacă alegeți opțiunea permanentă, datele dvs. vor fi eliminate și vă puteți odihni ușor știind că nimeni nu va afla despre dependența ta secretă de Justin Bieber.

Spunând la revedere de la Google+

Nu va trebui să ne facem griji pentru Google+ mult mai mult, deoarece Google este pe cale să șteargă serviciul de socializare. Ar putea merita să vă asigurați că datele dvs. sunt eliminate atunci când se întâmplă acest lucru. Atunci când este scoasă offline, cineva presupune ce se întâmplă cu informațiile stocate și este posibil să nu existe un mijloc pentru a o șterge.

Rețineți că Google ar fi setat Google+ pentru dvs., chiar dacă nu l-ați vizitat niciodată. Acum este un moment bun pentru a arunca o privire, înainte de a pierde șansa.

Dacă sunteți unul dintre puținii care utilizează serviciul, navigați la pagina cu setări.

google-plus-setări

Opțiunea nucleară, „ștergeți profilul Google+”, se află în partea de jos. Dacă doriți să sari înainte să fiți împins și să vă eliminați profilul înainte ca Google să o facă pentru dvs., acesta este locul unde faceți clic.

Toate Google

Dacă doriți să ștergeți informațiile pe care Google le stochează despre dvs. din contul dvs., accesați myactivity.Google.com. Acolo, veți putea vedea istoricul de navigare de pe toate dispozitivele.

google-istorie

În stânga ecranului, va apărea un link care spune „ștergeți activitatea prin”. Dacă nu, îl puteți găsi făcând clic pe cele trei puncte din dreapta sus.

google-all-activitate

Puteți alege să ștergeți datele din toate aplicațiile dvs. sau să îl alegeți pe cel pe care doriți să îl ștergeți. În mod similar, puteți selecta un anumit interval de date cu care să lucrați. Selectați „toate produsele” și „tot timpul” pentru a scăpa de tot.

Alternative la serviciile Google

După ce ați scăpat de ghearele Google, va trebui să vă înscrieți la noi servicii. Apreciem securitatea și confidențialitatea la Cloudwards.net, astfel încât recenziile noastre vă spun dacă avem preocupări cu privire la ceea ce face furnizorul cu informațiile dvs..

Pentru a afla mai multe despre trimiterea unui e-mail în siguranță, aruncați o privire la modul nostru de criptare a ghidului de e-mailuri. Am discutat, de asemenea, Google, împreună cu mai multe alternative, în cea mai bună funcție de servicii de e-mail bazate pe cloud.

Există o mulțime de opțiuni pentru stocarea în cloud, de aceea, dacă doriți să evitați utilizarea Google Drive, citiți cel mai bun articol de stocare în cloud.

Protecție VPN

protecție vpn

Un alt mod de a vă face mai greu de urmărit este o rețea privată virtuală. Nu este clar dacă asta vă va ajuta să evitați urmărirea completă a Google, deoarece vă poate identifica prin alți factori. Evident, dacă sunteți conectat la un serviciu Google când utilizați un VPN, acesta va putea conecta activitatea dvs. la contul dvs..

Cel puțin un VPN vă va masca locația. Dacă nu sunteți conectat la un cont Google, acesta va împiedica, de asemenea, serviciile să conecteze punctele și să vă identifice prin adresa dvs. IP. Există multe alte motive pentru a utiliza o VPN, cum ar fi evitarea criminalității informatice, după cum explică articolul nostru despre securitatea VPN.

Gânduri finale

Dacă ați făcut totul în acest articol, să sperăm, Google a șters informațiile pe care le păstra sau cel puțin a încetat să le adauge. Dacă sunteți interesat să aflați ce a stocat Google, puteți verifica acest link, care vă va permite să descărcați toate datele.

Nisipurile se schimbă mereu când vine vorba de urmărire și confidențialitate. Dacă doriți să vă păstrați informațiile din clutch-urile Google, sperăm că aceste sfaturi vă vor oferi un pas. Cu toate acestea, nu vă mulțumim, deoarece noi metode de urmărire și găuri de securitate se găsesc tot timpul. Fii atent la articolele noastre despre starea norului pentru a fi la curent.

Dacă ați încercat aceste sfaturi, anunțați-ne cum ați făcut. Dacă aveți și alte sfaturi pentru a vă menține sub radar, nu ezitați să-l împărtășiți și cu noi. Vă mulțumim pentru lectură și așteptăm cu nerăbdare să vă aflați în comentariile de mai jos.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map