Cum să vă clonați hard diskul în Windows 10

Clonarea unui hard disk este procesul de copiere a acestuia exact, byte-by-byte, pe un nou hard disk. Este o tehnică mult utilizată pentru utilizatorii care încearcă să-și actualizeze hard disk-urile, deoarece alternativa este salvarea datelor dvs. (nu cel mai rapid proces, chiar și prin utilizarea unuia dintre cei mai buni furnizori de backup online) și apoi reinstalarea și reconfigurarea sistemului de operare..


De ce să vă clonați hard diskul?

Prin clonarea hard disk-ului, evitați problema de a reinstala Windows. Nu va trebui să reglați setările pe care le-ați modificat. Dacă a trebuit să aștepți cu răbdare în timp ce Windows instalează actualizările sale fără sfârșit, știi că, dacă vei clona cel puțin, nu va trebui să treci din nou prin asta.

Clonarea este cea mai bună modalitate de a transfera datele atunci când faceți upgrade pe hard disk. Astăzi, vă voi arăta cum puteți clona un hard disk în Windows 10 cu software gratuit. Folosind un instrument numit Macrium Reflect, acest proces durează de obicei doar o oră sau mai puțin.

Unitățile SSD erau foarte scumpe în urmă cu câțiva ani și acum, când prețurile au scăzut, mulți utilizatori vor să actualizeze acel SSD de 64 GB / 128 GB la un SSD de 256 GB / 512 GB. Puteți utiliza această metodă pentru a clona un hard disk tradițional pe o unitate SSD nouă în Windows 10 sau puteți clona un SSD mai mic pe un SSD mai mare.

Ce ai nevoie

Presupun că aveți deja două unități: cea veche pe care intenționați să o clonați, iar cea nouă pe care o vom numi „țintă”. Amintiți-vă, noua unitate trebuie să aibă aceeași dimensiune sau mai mare decât cea veche.

Dacă aveți un hard disk extern sau o unitate flash, este bine să faceți o copie de rezervă înainte de a începe acest proces. Puteți economisi ceva timp, transferând și fișierele media pe care le aveți pe o unitate externă.

Clonarea unui hard disk creează o replică byte-by-byte, inclusiv sistemul de operare, driverele, documentele și alte fișiere importante. Transferarea în prealabil a bibliotecilor media mari vă va economisi destul de mult în timpul procesului de clonare, dar este în întregime opțională.

În timp ce folosesc Macrium în tot acest articol, există și mai multe alternative pe care le puteți utiliza. Unul dintre acestea este Clonezilla, un LiveCD. Porniți Clonezilla de pe un CD / DVD sau unitate flash, spre deosebire de Macrium, pe care îl puteți utiliza din Windows. Folosesc Macrium în acest articol, deoarece face incredibil de ușor să clonezi un hard disk pentru Windows 10 și este liber să folosești, să pornești.

Clonare vs imagistica

Windows are un utilitar integrat pentru a crea o imagine de sistem, dar aceasta nu este exact aceeași cu clonarea. O imagine este o instantanee comprimată fie a unei unități de disc, fie a unei partiții pe acea unitate de disc. Dacă considerați că imagistica este calea de a merge în situația dvs., consultați articolul nostru despre cele mai bune programe de backup și clonare bazate pe imagini.

Spuneți că doriți doar să clonați unitatea C: \ în Windows 10, mai degrabă decât pe întregul disc – în acest caz, ar fi mai bine să faceți o imagine a unității C: \ cu instrumentele încorporate în Windows 10. ar putea instala noul dvs. hard disk sau SSD, porniți computerul folosind un CD / USB de recuperare a sistemului Windows și selectați imaginea din care ați făcut restaurarea din.

Clonarea copiază totul, inclusiv bootloader-ul. Nu este comprimat. Puteți stoca mai multe imagini pe un hard disk, dar un disc clonat va ocupa tot spațiul liber. Este o replică exactă a unității actuale.

Cum să clonezi un hard disk în Windows 10 cu Macrium

Indiferent dacă clonați un hard disk tradițional pe un SSD sau clonați o unitate mai mică pe o unitate mai mare, Macrium va satisface nevoile dvs..

Pasul 1. Descărcați și instalați Macrium pentru uz casnic. După ce terminați instalarea, deschideți aplicația.

Pasul 2. Creați un disc de recuperare. Dacă ceva nu merge bine, îl vei putea repara folosind acest suport de recuperare. Introduceți o unitate de CD / DVD sau USB goală și din panoul de rezervă al Macrium Reflect, faceți clic pe „alte sarcini”, apoi faceți clic pe „creați suport de salvare”.

Deoarece clonăm un hard disk în Windows 10, selectați „Modificați versiunea PE”. Selectați „Windows 10.0 PE” și faceți clic pe „ok”.

Cu excepția cazului în care aveți o configurație complexă, ar trebui să fiți bine cu restul valorilor implicite. Faceți clic pe „Următorul” până când selectați CD / DVD sau unitatea flash pe care o utilizați pentru un disc de recuperare, apoi faceți clic pe „Terminare”.

Puteți reporni din acest moment pentru a testa suportul dvs. de recuperare. Puteți apăsa F12 sau Del în ecranul BIOS pentru a selecta discul de recuperare, iar atunci când va termina pornirea, veți fi din nou în Macrium Reflect. Reporniți și scoateți discul de recuperare și continuați cu pasul următor.

Pasul 3. Selectați discul pe care doriți să îl clonați din fereastra principală a Macrium Reflect și faceți clic pe „clonați acest disc”.

Pasul 4. Se deschide un dialog nou și vă solicită să selectați discul țintă. Cu excepția cazului în care aveți mai multe discuri hard instalate, discul țintă ar trebui să fie singurul disponibil. Faceți clic pe „Următorul”.

Pasul 5. În acest moment, dacă discul țintă este mai mare decât discul pe care îl clonați, va fi disponibil spațiu suplimentar. Faceți clic pe „proprietăți de partiție clonate” și selectați „dimensiunea maximă” pentru a utiliza tot spațiul liber.

Pasul 6. Faceți clic pe „Următorul” până când puteți face clic pe „finisare” și verificați setările. Asigurați-vă că „executați acest backup acum” este selectat și faceți clic pe „ok” și „continuați” dacă vi se solicită.

Operația de clonare începe în acest moment și timpul necesar va varia, în funcție de câte date clonați.

Odată ce operațiunea s-a încheiat, puteți porni noul dvs. hard disk deconectând cablurile de la vechiul dvs. și lăsând doar noul disc conectat. Sistemul dvs. ar trebui să apară exact la fel atunci când se reporni..

Desigur, este posibil ca lucrurile să nu meargă întotdeauna așa cum a fost planificat.

Utilizarea suportului de recuperare Macrium

Dacă aveți probleme, puteți porni de pe suportul de recuperare creat anterior. De obicei, puteți remedia majoritatea problemelor de pornire Windows din Macrium în câțiva pași simpli.

Pasul 1. După ce ați încărcat suportul de recuperare și încărcările Macrium, faceți clic pe panoul „restaurați” și faceți clic pe „remediați problemele de pornire Windows”

Pasul 2. Veți vedea o listă de instalări Windows, iar dacă acestea sunt corecte, faceți clic pe „Next”.

Pasul 3. Macrium selectează automat partiția activă aici. Faceți clic pe „Următorul”.

Pasul 4. Puteți alege ce opțiuni de pornire să remediați, dar cel mai bine este să le lăsați pe toate selectate. Acest lucru va rezolva cele mai multe probleme pe care le puteți întâmpina, așa că faceți clic pe „finisare”

Pasul 5. Reporniți și ar trebui să fiți întâmpinați de un Windows 10 sănătos și funcțional.

Dacă aveți probleme cu acest proces, puteți parcurge documentația excelentă a Macrium, dar vă rugăm să nu ezitați să faceți un comentariu mai jos. Suntem aici pentru a vă ajuta.

Alternativă: Utilizarea Clonezilla în loc de Macrium

Clonezilla este un LiveCD, deci vom avea nevoie de un CD / DVD sau o unitate flash pentru a instala Clonezilla. După ce ne pornim în Clonezilla, vom urma câteva indicații pentru a începe clonarea hard disk-ului. Primul pas este descărcarea Clonezilla și crearea LiveCD pe care o vom folosi pentru a clona hard disk-ul.

Pasul 1. Descarcă Clonezilla LiveCD. Asigurați-vă că selectați „.iso” ca tip de fișier și nu „.zip”.

Pasul 2. Utilizați Rufus pentru a copia fișierul ISO pe o unitate flash sau dacă alegeți să instalați Clonezilla pe un CD / DVD, utilizați un instrument precum ImgBurn.

Pasul 3. Asigurați-vă că aveți ambele hard disk-uri conectate la computer. Vom numi unitatea pe care clonezi unitatea „sursă”, iar noua unitate va fi denumită unitatea „țintă”.

Pasul 4. Introduceți suportul Clonezilla și reporniți computerul. Când computerul repornește, veți vedea un ecran de pornire BIOS similar cu cel de mai jos – trebuie să apăsați F12 sau orice altă tastă este afișată pentru a intra în meniul de pornire.

Pasul 5. În acest meniu, veți vedea o listă cu toate unitățile conectate. Acesta vă va afișa hard disk-urile, precum și suporturile pe care le-ați instalat Clonezilla. Selectați oricare ați instalat Clonezilla și apăsați tasta Enter.

Pasul 6. Acum veți fi prezentat cu ecranul splash Clonezilla Live.

Pur și simplu apăsați Enter pentru a porni Clonezilla.

Pasul 7. Selectați limba și apăsați Enter atunci când spune „nu atingeți foaia de taste.” Valorile implicite sunt bine aici. Apăsați Enter când ajungeți pe ecranul care spune „porniți Clonezilla”.

Pasul 8. Selectați clonarea „dispozitiv-dispozitiv” folosind tasta săgeată.

Pasul 9. Selectați „modul începător” și opțiunile implicite și apăsați tasta Enter.

Pasul 10. Selectați modul „local”, deoarece vom clona un disc conectat fizic la altul.

Pasul 11. Mai întâi veți selecta discul sursă și apăsați Enter. Meniul va varia în funcție de câte unități aveți, dar dacă aveți doar două, este destul de simplu.

Pasul 12. Selectați discul țintă și apăsați Enter.

Pasul 13. Valorile implicite sunt aici, așa că apăsați Enter pentru a omite verificarea / repararea sistemului de fișiere sursă.

Pasul 14. Apăsați Enter și Clonezilla vă solicită să verificați că totul este corect. Atâta timp cât vi se pare corect, tastați „y” și apăsați Enter.

Pasul 15. Vei dori să clonezi și bootloader-ul, astfel încât să poți porni de pe unitatea țintă. Când vi se solicită, tastați „y” și apăsați Enter.

În cele din urmă, începe procesul de clonare. Puteți urmări bara de progres pentru a vedea cât timp va dura.

Clonezilla va rula unele diagnostice când va termina, și puteți apăsa „Enter” și apoi selectați „reboot”. Pe ecranul BIOS, va trebui să apăsați F12 sau Del pentru a selecta noul hard disk.

Ar trebui să pornească normal, așa cum ar fi vechiul dvs. hard disk și totul ar trebui să fie în stare de funcționare. Clonezilla este un instrument mai hands-on decât Macrium Reflect, deci există un potențial mai mare de a face o greșeală. Desigur, dacă vă confruntați cu probleme, nu ezitați să lăsați un comentariu și vă vom ajuta să îl rezolvați.

Concluzie

Clonarea unui hard disk în Windows 10 este ușoară cu un instrument gratuit precum Macrium Reflect. Este puțin mai dificil când folosești Clonezilla. În orice caz, clonarea unui hard disk este mult mai bună decât a fi necesar să reîncepeți cu o nouă instalare.

Vă economisește timp și este o tehnică minunată să aveți în arsenalul dvs., în cazul în care dvs. sau oricare prieten sau familie trebuie să faceți upgrade sau să înlocuiți un hard disk în viitor. Simțiți-vă liber să împărtășiți acest articol dacă a fost util și anunțați-vă ce credeți în comentariile de mai jos. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map