Cum să utilizați Google Drive pentru a face backup la datele dvs. în 2020

Spațiul de stocare în cloud nu este proiectat pentru a reproduce hard disk-urile. Dacă doriți să faceți backup pentru sute de gigabyte de date și să vă păstrați structura sistemului de fișiere, un serviciu dedicat de backup online vă va economisi bani și dureri de cap. Acestea fiind spuse, mulți oameni folosesc Google Drive pentru fișierele de rezervă și, pentru unii, această abordare poate funcționa.


Spațiul de stocare în cloud și alte servicii sunt suficiente pentru backup atunci când nu aveți atât de multe dosare și fișiere de salvat. În aceste cazuri, probabil că vă va economisi bani pentru a alege unul dintre cei mai buni furnizori de backup online. În acest ghid, vă vom arăta cum să utilizați Google Drive pentru a face backup copiilor dvs., astfel încât să puteți decide dacă acesta este cel mai sigur mod de a vă feri de pierderi..

Există câteva moduri de a copia de rezervă datele utilizând Google Drive. Pe desktop, puteți folosi folderul de sincronizare Google Drive, deși are dezavantaje. De asemenea, Google Drive are o caracteristică de rezervă care vă permite să configurați o sincronizare continuă, unidirecțională între un folder desktop și cloud. Aceasta este metoda mai fiabilă a celor doi.

În cele din urmă, aplicația pentru smartphone Google Drive este o modalitate excelentă de a vă asigura că fotografiile și videoclipurile dvs. sunt încărcate automat în cloud. Prezentăm această abordare în articolul nostru despre cum să faceți backup pentru Android, așa că nu vom petrece mult timp explicând-o aici.

Backup cu Google Drive Sync

Majoritatea furnizorilor de stocare cloud folosesc foldere de sincronizare. În aparență, nu este prea puțin să le distingem de orice alt dosar de sistem de fișiere.

Google-Drive-Sync-Folder

Diferența este că sunt conectate la cloud. Fișierele stocate în ele sunt păstrate atât în ​​cloud cât și pe hard disk. Scopul principal al folderului de sincronizare nu este backup, ci productivitate. Cu mai multe foldere de sincronizare stocate pe mai multe mașini, puteți vedea modificările aduse unui fișier de pe un dispozitiv reflectate pe altul în timp real.

fișier-sincronizare

Problema cu Google Drive Sync pentru Backup

O problemă cu utilizarea folderului de sincronizare pentru copie de rezervă este că nu vă păstrează structura fișierului. Deoarece fișierele trebuie mutate în folderul de sincronizare, arborele de fișiere existente este aruncat pe fereastră.

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să încercați să copiați acea structură în folderul dvs. de sincronizare, prin configurarea mai multor foldere și sub-foldere, care este obositoare, dezordonată și adesea plină de erori, precum folderele și fișierele pierdute..

Problema mai mare este că fișierele șterse din folderul dvs. de sincronizare vor fi șterse în cloud și pe celelalte dispozitive sincronizate. Spre deosebire de unii furnizori de stocare în cloud, Google nu șterge imediat aceste fișiere. Le trimite într-o coș de gunoi.

Dacă ștergeți din greșeală fișierele din coșul de gunoi, probabil că nu veți avea noroc. Uneori, un e-mail către Google ar putea ajuta la preluarea conținutului șters, dar acest lucru este neobișnuit.

Cealaltă opțiune este să încercați să recuperați elementele șterse folosind software-ul de recuperare a datelor. Prezentăm principalele opțiuni din cel mai bun ghid de recuperare a datelor, dar nu sunt departe de a fi ignorate, mai ales dacă nu acționați rapid. Am avut cel mai mare succes cu Stellar Phoenix Data Recovery, dar nu este singura opțiune viabilă.

Backup și sincronizare Google Drive

Google a înlocuit clientul desktop cu ceea ce el numește „backup și sincronizare” în 2017. Disponibil pentru PC și Mac, noul instrument poate fi utilizat pentru a face backup pentru anumite dosare din sistemul dvs. de fișiere, fără a le muta în folderul dvs. de sincronizare..

Dacă nu ați făcut upgrade la noul client, va trebui să îl descărcați de pe pagina Google Drive și să vă conectați la acesta.

Lansați instrumentul făcând clic dreapta pe pictograma „backup și sincronizare” din bara de activități. Faceți clic pe meniul cu trei puncte din dreapta sus și selectați „preferințe”. Aceasta va deschide o fereastră mai mare, cu trei file în partea stângă: „laptopul meu”, „Google Drive” și „setări”.

Gooogle-Backup-and-Sync

Prima filă, „laptopul meu”, poate fi folosită pentru a eticheta folderele pentru backup la Google Drive. Puteți vedea folderele deja enumerate, cum ar fi documente și imagini. Acestea sunt doar sugestii. Atâta timp cât casetele de selectare de lângă ele nu sunt făcute clic, nu sunt trimise date în cloud.

Pentru a adăuga foldere, faceți clic pe „alegeți folderele”. Se va deschide o fereastră de browser de sistem de fișiere pe care o puteți utiliza pentru a adăuga foldere la planul dvs. de rezervă.

Google Drive Backup-Sync-Alege-foldere

După ce ați făcut selecțiile, puteți modifica comportamentul de rezervă al Google Drive făcând clic pe „Modificare”. Acest lucru vă va oferi o opțiune pentru doar fotografii și videoclipuri de rezervă, precum și căsuțe de selecție pentru datele RAW de rezervă și capturi de ecran.

Google Drive Backup-Sync Preferințe

Există o secțiune „avansată” pentru a adăuga excluderi de tip de fișier. De exemplu, poate doriți să excludeți fișierele temporare din backup-ul dvs. pentru a economisi spațiu.

Backup și Sincronizarea dimensiunii fotografiei

Există două opțiuni pentru încărcarea fotografiilor pe Google Drive: „calitate înaltă” și „dimensiune originală”. Încărcările de înaltă calitate nu afectează spațiul dvs. de stocare. Puteți încărca oricâte imagini doriți fără penalități. Dezavantajul este că există o capacitate de 16 MB. Fotografiile mai mari decât acestea au dimensiuni reduse, pierzând rezoluția în acest proces.

Google Drive Backup-Sync-foto-calitate

A doua opțiune, „dimensiunea originală”, menține dimensiunea și rezoluția fișierului, dar consumă spațiu Google Drive.

Backup și sincronizare Eliminarea fișierelor

Această parte următoare este esențială pentru utilizarea Google Drive pentru a face backup fișierelor. În fereastra preferințelor de rezervă și de sincronizare, există un antet care citește „eliminarea articolelor”. Sub ea, există trei opțiuni.

Google Drive Backup-Sync-Eliminarea elementelor

Dacă selectați „eliminați articole peste tot”, dacă ștergeți un fișier de pe computerul dvs. care este copiat de pe Google Drive, acesta va fi șters și în Google Drive. În schimb, ar trebui să selectați a doua opțiune: „nu eliminați articole peste tot”. În acest fel, fișierele rămân în Google Drive chiar dacă sunt șterse de pe computer.

Există o a treia opțiune care vă va solicita un răspuns despre ștergerea unui fișier.

Backup continuu cu Backup și sincronizare Google Drive

Google Drive protejează fișierele folosind o copie de rezervă continuă. Asta înseamnă că de îndată ce un fișier este adăugat la un folder etichetat pentru copie de rezervă sau este modificat un fișier, aceste modificări vor fi salvate la Google Drive în timp real..

Majoritatea serviciilor de backup online oferă o copie de rezervă continuă. Este cel mai sigur mod de a vă asigura că fișierele dvs. sunt protejate. Majoritatea serviciilor de rezervă vă permit, de asemenea, să renunțați la o copie de rezervă continuă și să utilizați copii de rezervă programate. Google Drive nu.

Vă recomandăm, oricum, să mențineți funcționarea copiilor de rezervă, dar există circumstanțe în care ar putea avea mai mult sens să rulați copii de rezervă doar noaptea. De exemplu, dacă aveți mai multe programe care rulează simultan sau aveți de-a face cu terabyte de date, procesele de backup ar putea afecta resursele sistemului.

Dacă acest lucru cauzează probleme, puteți ajusta setările de rețea Google Drive din fila „Setări”. În mod implicit, Google nu limitează viteza de încărcare sau descărcare, dar le puteți reduce pentru a reduce sarcina.

Google-Drive-rețea-Setări

Gânduri finale: restaurarea fișierelor cu backup și sincronizare

Un avantaj al instrumentului dedicat de backup online este acela că ușurează procesul de restaurare în cazul în care unitatea de hard disk trebuie înlocuită. Google Drive nu are un buton de „recuperare”. Acesta este un dezavantaj imens, deoarece va trebui să vă reconstruiți sistemul de fișiere descărcând folderele și fișierele de pe Google Drive și aranjându-le cum doriți.

Ca atare, vă recomandăm să respectați Backblaze, CloudBerry Backup, Acronis True Image sau un alt furnizor de backup online de top. Principalul obiectiv al Backup and Sync Google Drive este de a facilita introducerea fișierelor dvs. în cloud fără a fi nevoie să plasați totul într-un folder dedicat sincronizării..

Funcționează mult mai bine pentru restaurarea setărilor mobile, cel puțin, pe Android. Avem un articol dedicat celei mai bune copii de rezervă pentru ofertele de telefonie mobilă în care nu am inclus Google Drive, dar probabil că ar trebui să avem. Cu toate acestea, articolul nostru de rezervă pentru Android prezintă Google Drive, care are caracteristici frumoase, precum încărcări automate de fotografii și video.

Dacă aveți întrebări despre cum să utilizați Backup și sincronizare Google Drive, informați-ne în comentariile de mai jos. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me