Cum să Tweak Windows 10 Setări de confidențialitate

Dacă utilizați un computer, este posibil să utilizați Windows. Dacă folosești Windows, probabil că folosești cea mai recentă versiune a acestui sistem de operare, 10. Există o mulțime de prinderi în ceea ce privește acest sistem de operare alimentat cu forță, dar la Cloudwards ne place să facem limonadă, așa că în acest articol vă vom arăta cum puteți regla setările de confidențialitate Windows 10 după bunul plac.


În doar câțiva pași simpli, vom parcurge întregul proces. Tot ce îți trebuie este să găsești meniul de setări și vei partaja mult mai puțin cu mult mai puțini oameni. Înainte de a ajunge la piulițe și șuruburi, aruncăm o privire rapidă asupra istoriei Windows 10 și a vieții private.

Confidențialitatea Windows 10: Povestea Până acum

Windows 10 a avut probleme de confidențialitate de la lansarea sa. Atunci și acum, alegerea opțiunii „instalare expresă” va seta valorile implicite de instalare care vor împărtăși cantitatea maximă de informații cu Microsoft.

Ca răspuns la astfel de probleme, Franța a ordonat Microsoft să nu mai urmărească utilizatorii Windows 10 și să își colecteze datele, iar UE și-a exprimat neînțelegerile..

Cel mai recent, Microsoft a îmbunătățit confidențialitatea prin introducerea Windows Diagnostic Data Viewer, o aplicație care permite utilizatorilor să decripteze datele pe care Windows 10 le trimite Microsoft. Permite o cunoaștere fără precedent a ceea ce merge în culise cu datele utilizatorului.

Cum să îmbunătățiți confidențialitatea Windows 10

Pentru a accesa setările de confidențialitate, deschideți meniul de pornire și tastați „confidențialitate”, apoi faceți clic pe rezultatul „Setări de confidențialitate”. În această fereastră există o mulțime de sub-setări, dar majoritatea controlează informațiile furnizate aplicațiilor din Windows Store. Aceasta include aplicații care sunt preinstalate (poștă, calendar, fotografii etc.), precum și cele pe care le primiți din magazin.

Aproape toate categoriile oferă un comutator care vă permite să dezactivați accesul la această caracteristică pentru toate aplicațiile. Dacă nu doriți să dezactivați complet accesul, există opțiuni în partea de jos pentru a regla fina aplicațiile care pot utiliza informațiile. Aceste aplicații includ: „cameră foto”, „microfon”, „notificări”, „sarcini”, „informații despre cont”, „istoricul apelurilor” și „radio”.

Windows 10 atribuie automat un ID de publicitate fiecărui utilizator de pe un dispozitiv conectat la adresa de e-mail înregistrată. ID-ul acesta vă va ajuta să adaptați anunțurile viitoare în mod special pentru dvs., astfel încât să nu fiți surprinși dacă vedeți mâncarea sau trupa preferată în anunțuri. Puteți să îl dezactivați în categoria „generală”. Dacă decideți să îl activați din nou, ID-ul va fi resetat și vi se va atribui un nou identificator.

Opțiunea de confidențialitate „alte dispozitive” permite aplicațiilor să partajeze și să sincronizeze automat informațiile cu dispozitivele fără fir care nu sunt corelate explicit cu computerul. „Aplicații de fundal” vă permite să setați ce aplicații pot rula în fundal.

Aplicațiile „Contacte”, „calendar”, „e-mail” și „mesagerie” au acces la aplicația People, cu alte cuvinte, la toate contactele pe care le-ați importat în Windows. Aceștia necesită ca acesta să funcționeze așa cum intenționează, dar puteți comuta aceste întrerupătoare, indiferent.

Feedback Windows 10

Microsoft folosește feedback de la software-ul instalat pentru a identifica lucrurile care trebuie rezolvate și îmbunătățite. Windows 10 încarcă regulat acest feedback la Microsoft. Datele sunt anonime. Setarea implicită pentru versiunile pentru consumatori este „completă”. Înseamnă că, pe lângă doar datele de bază, Windows trimite date pe browser, aplicație și utilizarea funcțiilor.

Puteți modifica cantitatea de date pe care le trimiteți setând-o pe „de bază”. Aceasta include toate datele necesare pentru păstrarea Windows actualizată și securizată. Acolo, puteți seta, de asemenea, cât de des Windows solicită feedback-ul dvs. Dacă „experiențele personalizate” sunt activate, Microsoft vă va oferi sfaturi, anunțuri și recomandări personalizate pentru a îmbunătăți produsul și serviciile pentru dvs..

În „Diagnosticarea aplicațiilor” puteți restricționa aplicațiile care utilizează informații de diagnostic. Aceste informații pot include numele aplicațiilor care rulează, numele contului de utilizator care a lansat o aplicație, procesor, disc și utilizarea rețelei.

Dacă „locația” este activată, Windows, aplicațiile și alte servicii o pot utiliza pentru a ajuta la acțiuni precum setarea fusului orar curent sau calcularea poziției pe o hartă. De asemenea, setarea „Găsiți dispozitivul meu” va înregistra locația periodică a dispozitivelor dvs. pe o hartă. Comutatorul principal va dezactiva toate funcțiile de locație pentru toți utilizatorii. Puteți dezactiva și geofencingul acolo. Puteți dezactiva locația pentru Windows și aplicații specifice din lista din partea de jos a paginii.

Colecția de date Windows 10

Windows colectează cuvintele dactilografiate și scrise de mână pentru a vă oferi un dicționar personalizat, pentru a vă ajuta să introduceți și să scrieți și să vă oferiți sugestii de text. Datele de tastare includ un eșantion de caractere și cuvinte pe care le introduceți, deși acestea elimină date care vă pot identifica. Aceste setări se încadrează în categoria de confidențialitate „vorbire, încărcare și tastare”.

Accesați categoria corespunzătoare și opriți serviciile de vorbire și introduceți sugestii dacă nu doriți să partajați informațiile respective. Aceasta dezactivează și Cortana (mai multe despre ea mai târziu).

Comutarea întreruperii principalului în „informații despre cont” vă va asigura că nicio aplicație nu vă poate accesa numele, poza și alte informații. Dacă v-ați conectat cu un cont Microsoft, puteți utiliza OneDrive pentru a sincroniza setările cu alte aparate. Aceste setări includ tema, preferințele de limbă, parolele salvate, aplicațiile pe care le-ați instalat din magazinul Microsoft și altele. Puteți dezactiva accesând „setări” > “conturi” > „Sincronizați setările.”

Cu toate acestea, OneDrive este un serviciu de renunțare, nu de renunțare, așa că dacă nu vă conectați la acesta, nu face nimic (citiți recenzia OneDrive pentru mai multe despre acest serviciu de stocare în cloud). Astfel Windows nu va putea descărca automat fișierele pentru aplicațiile care le solicită. Acesta este reglementat în categoria „descărcări automate de fișiere”.

Windows 10 și WiFi

Când sunteți conectat la o rețea WiFi de încredere, setările de conectare sunt setate automat pe „publice”, iar computerul dvs. nu este vizibil pentru alte dispozitive. Pentru a verifica și a schimba eventual accesul la „setări” > “reţea & Internet” > „Starea rețelei” > „Modificați proprietățile conexiunii.”

Când sunteți conectat la o rețea WiFi deschisă, proprietarul acelei rețele poate vedea fiecare conexiune pe care o faceți și vă poate intercepta conținutul. Cu toate acestea, indiferent de ce este setat în setările WiFi, computerul nu se va mai conecta la rețele deschise automat.

Dacă totuși te conectezi, cel mai bun pariu este să folosești o rețea privată virtuală sau VPN pentru orice fel de informații sensibile (citește cel mai bun articol VPN pentru Windows dacă vrei să afli mai multe). Ce este mai mult, folosind-o ori de câte ori poți, este cel mai bun mod de a-ți asigura confidențialitatea.

Activarea Cortana permite Windows 10 să încarce câteva informații de pe dispozitivele dvs., cum ar fi evenimentele din calendar, numele persoanelor din programările dvs., numele și prenumele persoanelor de contact, locurile preferate, aplicațiile pe care le utilizați și preferințele dvs. pentru muzică. Aceste date îl ajută pe Cortana să facă recomandări personalizate.

Pentru a vă asigura că nu este cazul, accesați categoria Cortana în setări. Veți vedea comutatoare care guvernează dacă Cortana va răspunde la intrarea vocală, comenzile rapide de la tastatură și când ecranul este blocat. Comutați-le pe „oprit”.

Gânduri finale

Deși Microsoft colectează o mulțime de informații de pe computer și a avut o mulțime de controverse în trecut cu privire la confidențialitatea Windows 10 și colectarea datelor, compania a făcut niște pași în îmbunătățirea ambelor aspecte: sensul WiFi nu mai este (ar putea împărtăși parola wifi ), ID-ul de publicitate este sub controlul dvs. și nosy Cortana poate fi dezactivat.

În plus, există un instrument de diagnostic care vă ajută să vedeți datele pe care Microsoft le colectează pentru dvs., împreună cu setările de confidențialitate Windows 10 care controlează aplicațiile în sine. Nu se oprește acolo, există o mulțime de date transferate către Microsoft și se referă la servicii online și nu la Windows. Verificați-l în declarația de confidențialitate.

Când vine vorba de web, ar trebui să aveți grijă de confidențialitatea dvs. în timp ce o utilizați. Am menționat VPN, dar puteți utiliza, de asemenea, diverse instrumente care vă ajută să vă protejați confidențialitatea. Celălalt soft software, Google, nu este lipsit de defecte, dar puteți citi cum să vă preluați controlul asupra confidențialității dvs. atunci când partajați fișiere cu Google. Dacă aveți nevoie de ajutor în alegerea spațiului de stocare adecvat în cloud, care vă poate afecta și confidențialitatea, asigurați-vă că citiți primerul nostru de securitate în cloud.

Cunoașteți alte setări care ajută la protejarea confidențialității, dar pe care le-am pierdut? Folosești alte instrumente dedicate pentru a preveni intruziunea? Povestește-ne totul despre asta în comentarii. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map