Cum să trimiteți prin e-mail fișierele mari în siguranță în 2020 și nu numai

Este foarte frustrant atunci când trebuie să transferați imediat un fișier mare și să nu folosiți o unitate de mărire. Majoritatea furnizorilor de e-mailuri obișnuite nu vă permit să trimiteți fișiere mari ca atașament, deci va trebui probabil să vânați pentru a găsi un serviciu de partajare a fișierelor.


Chiar dacă găsiți unul, puteți constata că securitatea este o problemă: nu toate aceste servicii, în special cele gratuite, vor avea criptarea necesară pentru a vă asigura că niciun terț nu vă poate accesa documentul sau imaginea..

În acest ghid, vă arătăm cum să trimiteți prin e-mail fișierele mari în siguranță. Rețineți că, prin „mare”, ne referim la fișiere care depășesc 250 MB, care este de mai multe ori peste limitele impuse de mulți furnizori de emailuri populare. Cu ajutorul acestui ghid, veți putea trimite imagini întregi pe disc fără să trimiteți efectiv discul în sine.

Partea cea mai bună este că, în cazul fiecărui furnizor despre care vom vorbi, destinatarii nu trebuie să se înregistreze pentru un cont. Vor putea în continuare să-ți primească dosarul fără să te înscrii.

Aspecte de securitate de luat în considerare

Deoarece nu folosim spațiul căsuței poștale pentru a stoca fișierele mari, există întrebarea cât de sigure sunt serverele site-urilor web de stocare în cloud. Unii furnizori sunt de renume pentru că acordă puțină grijă securității. Nu numai datele de autentificare, ci și datele reale pe care le stocați pot fi furate.

În caz de e-mail, înșelătorii de tip phishing, precum și alte forme de skulduggery sunt frecvente. În funcție de cât de tehnologic este receptorul tău, este posibil să nu poată să diferențieze diferența și acest lucru poate duce la o mulțime de probleme atunci când deschid un e-mail pe care credeau că este de la tine..

Pentru a vă asigura că toată lumea rămâne în siguranță, trebuie să țineți cont de următoarele:

 • Indiferent dacă e-mailurile trimise pot fi ușor identificate ca autentice
 • Dacă există mecanisme în vigoare care restricționează accesul numai la destinatar
 • Orice sisteme existente pentru a garanta integritatea fișierului
 • Dacă sistemul păstrează un jurnal, astfel încât să puteți verifica eventualele interziceri neautorizate

Acestea fiind spuse, să trecem prin câțiva furnizori care vă permit să trimiteți prin e-mail fișierele mari în siguranță.

DropSend

DropSend este o aplicație complet bazată pe browser care nu necesită descărcări. Este foarte ușor de utilizat și rapid, în plus, are și aplicații mobile pentru Android și iOS. Dacă preferați să lucrați de pe desktop, DropSend oferă clienți pentru Mac și PC, precum și un plug-in pentru Microsoft Outlook.

DropSend folosește criptarea AES de 256 biți și acceptă fișiere cu până la 4 GB cu planul personal gratuit (8 GB pentru clienții plătitori), ceea ce îl face mai puțin util când doriți să trimiteți ceva echivalent cu un DVD Blu-ray sau chiar un dual-dual strat DVD într-un singur fișier. Un proces gratuit este disponibil.

FileMail

FileMail funcționează într-un mod similar cu DropSend, cu excepția faptului că permite fișiere și mai mari. Cu toate acestea, planurile sale plătite sunt mai scumpe decât cele ale DropSend. Puteți chiar să-l utilizați pe propriul dvs. site web, permițând vizitatorilor să vă trimită fișiere mari prin completarea unui formular personalizabil. Există, de asemenea, o API disponibilă pentru dezvoltatori.

FileMail folosește criptarea la rețea pe 128 de biți, cu toate acestea, documentul care declară că nu a fost actualizat încă din 2013. Planurile gratuite acoperă dimensiunea maximă a fișierului la 30 GB, în timp ce planurile plătite pretind că acceptă o dimensiune de fișier „nelimitată”..

OneDrive

OneDrive este mai popular ca mediu de stocare online decât în ​​mod special trimiterea de fișiere prin e-mail. Cu OneDrive, dimensiunea maximă a fișierului permisă depinde de instrumentul pe care îl utilizați, precum exploratorul de fișiere Windows, aplicația desktop, aplicația mobilă etc. În cele mai multe cazuri, limita superioară a unui singur fișier este setată la 10 GB.

OneDrive oferă multe caracteristici de control de acces pentru partajarea fișierelor. De asemenea, Microsoft susține că salvează copii ale fiecărui fișier pe unități și servere diferite. Acest lucru vă permite să le accesați chiar și în cazul unei defecțiuni hardware.

SendThisFile

SendThisFile plasează limite în ceea ce privește cantitatea de transferuri pe care o faceți mai degrabă decât pe dimensiunea individuală a fișierului. Utilizează criptarea AES-256 în repaus și criptarea TLS pe ​​128 biți pentru transmisia de la capăt la capăt. Cu toate acestea, chiar și planul de întreprindere de top (care costă 99,95 USD pe lună) vă va permite să transferați doar aproximativ 500 GB de date.

Este disponibil un proces gratuit care vă permite să transferați 50 GB date. Te poți înscrie chiar și folosind contul tău Facebook, LinkedIn sau Google+.

dropbox

Ca și OneDrive, Dropbox este considerat a fi mai mult un mediu de stocare online potrivit pentru toate tipurile (și dimensiunile) de fișiere. Când vă înscrieți pentru un cont Dropbox, primiți o anumită cantitate de spațiu de stocare alocat. Această limită poate fi ceva de blocaj în comparație cu dimensiunea fișierului pe care doriți să îl încărcați.

Fișierele pe care le încărcați folosind aplicația pentru desktop sau aplicația mobilă nu au limite stabilite pentru dimensiunea lor. Cele care sunt încărcate folosind browserul trebuie să fie de 20 GB sau mai mici.

S-au spus multe despre practicile și problemele de securitate ale Dropbox. Credențele utilizatorilor au fost furate în trecut și chiar întreținerea de rutină a dus adesea la multe frustrări. În ceea ce privește criptarea, este similar cu SendThisFile.

Crearea unui folder partajat în Dropbox

De exemplu, o astfel de măsură prost implementată este aceea că numai conținutul fișierelor este criptat, nu și metadatele lor. Așadar, dacă cineva are acces la suportul de stocare al Dropbox, este posibil să nu fie posibil să examineze în mod direct conținutul fișierelor dvs., dar ghicitori educați pot fi făcute cu siguranță în funcție de numele fișierului, dimensiunea, data încărcării etc..

Dropbox susține că serverele lor de stocare sunt situate în centrele de date din Statele Unite. Este conform cu UE-SUA. programul de scut de confidențialitate și cadrul portului sigur al Elveției din SUA.

Dacă utilizați un Mac, va trebui să permiteți ca Dropbox să aibă acces la brelocul dvs. cheie. Fără acest acces, nu va începe. Serviciul susține că accesul este necesar pentru a vă verifica contul și pentru a asigura în continuare setările aplicației Dropbox.

MEGA

Pagina principală a MEGA este foarte greu de încărcat. Cu toate acestea, puteți începe imediat încărcarea fișierelor prin glisarea și fixarea lor direct pe pagina principală. Desigur, puteți alege să utilizați și încărcătorul de fișiere dacă doriți. La fel ca Dropbox, MEGA nu pretinde să plaseze nicio limită individuală pe dimensiunea fișierului.

MEGA se bazează foarte mult pe criptarea end-to-end, chiar dacă încărcați fișiere folosind browserul sau un dispozitiv mobil. Cheile private utilizate pentru procesul de criptare și decriptare nu părăsesc niciodată dispozitivul utilizatorului, MEGA susține că nu le deține pe serverele sale.

Încurajează chiar utilizatorii să adopte propriile practici de rezervă și nu se bazează doar pe ele. În paginile de asistență, aceștia au oferit o listă de riscuri și atacuri posibile, astfel încât dumneavoastră, ca utilizator, să știți ce se poate întâmpla în cel mai rău caz posibil.

Concluzie

Când priviți pur și simplu din punct de vedere al securității, MEGA pare a fi o opțiune foarte bună încercată și testată. Cu toate acestea, nu oferă la fel de multe integrări ale unor terți precum Dropbox. Planurile de afaceri pe care OneDrive le oferă, în special atunci când sunt combinate cu Office 365, vă oferă o varietate de aplicații, dar acest lucru poate fi excesiv pentru unii.

În cazul opțiunilor mai puțin cunoscute, cum ar fi DropSend, FileMail și SendThisFile, s-ar putea să vă simțiți mai sigur că nu ați dat nicio veste despre ei care suferă de atacuri informatice. Cu toate acestea, mai devreme sau mai târziu vor suferi în cele din urmă un astfel de atac și abia atunci veți ști dacă apărările lor sunt în sarcină.

Deci, alegerea începe cu o singură întrebare: vă simțiți mai în siguranță în ceea ce privește un furnizor relativ necunoscut, a cărui securitate nu a fost încă testată sau să vă adresați unui furnizor deja popular, care ar putea fi vizat de hackeri cel puțin o dată până acum?

După ce acest lucru este clar, trebuie să luați în considerare caracteristicile, prețurile și limitările mărimii fișierului furnizorului respectiv. Acest lucru vă va ajuta la zero la unul dintre cei șase furnizori pe care i-am menționat aici.

Sperăm că v-a plăcut să citiți ghidul. Spuneți-ne care sunt gândurile dvs. despre utilizarea acestor servicii în comentariile de mai jos.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map