Cum să rezolvați un hard disk extern care nu apare în 2020

Oricât de mult testăm cele mai bune hard disk-uri externe pentru anumite erori, unele unități vor avea probleme. Este, din păcate, natura fiarei și, deși poate fi dezamăgitor să nu vezi nimic după ce ați deconectat noul dvs. hard disk extern strălucitor, soluția este probabil la doar câteva clicuri distanță. 


În acest ghid despre cum să rezolvați un hard disk extern care nu apare, vom parcurge pașii majori de depanare pe care trebuie să-i faceți înainte de a returna discul. Pașii sunt, în mare parte, aceiași pentru Windows și macOS, dar am acoperit-o pentru a nu vă pierde. 

Cu toate acestea, înainte de a ajunge la asta, dorim să discutăm motivele pentru care hard disk-ul dvs. nu poate apărea.

De ce nu se afișează discul dvs. extern extern

În cazul în care unitatea de hard disk extern nu se afișează, multe lucruri ar putea cauza problema, inclusiv probleme cu computerul dvs., un hard disk care a murit la sosire, un cablu defect și multe altele. Acestea fiind spuse, există, de obicei, motive în sistemul dvs. de operare, care pot determina apariția unui hard disk. 

Hard disk-urile se asociază cu calculatoarele care folosesc ceea ce este cunoscut sub numele de sisteme de fișiere, despre care puteți afla despre modul în care formatați un ghid extern pentru hard disk. Uneori, acele sisteme, sau chiar structura de fișiere, ies dintr-un fel, determinând sistemul de operare să nu recunoască unitatea, care poate fi în continuare complicată cu driverele. 

Acestea fiind spuse, cea mai probabilă problemă este că hard disk-ul dvs. nu este gata de a fi utilizat cu sistemul de operare. Poate deveni dezordonat, dar, în unele cazuri, va trebui să săpați în interiorul sistemului de operare și să vă configurați hard disk-ul extern. De fapt, a trebuit să facem asta când am testat Western Digital My Book pe macOS (citiți recenzia noastră pentru Western Digital My Book).

Cum să rezolvați un hard disk extern care nu apare pe Windows

Windows include mai multe instrumente pentru diagnosticarea unui hard disk, dar, din păcate, le face dificil de accesat. Vom parcurge pașii pe care trebuie să-i urmați dacă unitatea dvs. de hard disk nu se afișează pe Windows. 

Verificați puterea, cablul și portul

Înainte de a ajunge la Windows, ar trebui să verificați puterea, cablul și portul. Porniți computerul și conectați hard disk-ul extern. Majoritatea hard disk-urilor, cum ar fi Seagate Backup Plus Portable, includ un LED de activitate care vă spune dacă unitatea funcționează (citiți recenzia noastră Seagate Backup Plus Portable).

Dacă unitatea de hard disk extern nu are un LED de activitate, puteți simți unitatea pentru vibrații. Deși funcționează cu un disc învârtit, cum ar fi Toshiba Canvio Basics, nu va funcționa cu un SSD, cum ar fi SanDisk Extreme Portable (citiți recenzia noastră de bază pentru Toshiba Canvio și revizuirea SanDisk Extreme Portable). 

Acum că știți că unitatea primește putere, puteți trece la cablu și port. Este posibil ca cablul USB pe care îl utilizați să fie rupt, așa că schimbați un nou cablu și încercați din nou. Același lucru este valabil și pentru portul USB pe care îl utilizați. Mutați conexiunea la diferite porturi sau computere pentru rezolvarea problemelor. 

Făcând aceste lucruri va rezolva majoritatea problemelor. Totuși, dacă mai aveți probleme, în sistemul de operare s-a întâmplat ceva. 

Rulați managementul discului

Este timpul să treci la gestionarea discului. După confirmarea portului, cablul și hard disk-ul sunt în regulă, conectați hard disk-ul extern la computer și porniți mașina. Odată ajuns în Windows, există câteva moduri de a accesa gestionarea discului, dar cel mai simplu este să apăsați tasta Windows + X și să selectați „managementul discului” din listă.

MacOS-disc-utilitate

Acolo, puteți vedea hard disk-urile conectate la computer, capacitățile acestora, spațiul liber, sistemele de fișiere și stările de sănătate. Chiar dacă hard disk-ul dvs. nu se afișează în „computerul meu”, ar trebui să apară în „managementul discului”. După cum am menționat, multe probleme cu hard disk-urile care nu apar, se referă la spațiul nealocat, ceea ce înseamnă că hard disk-ul nu este gata de a fi utilizat cu sistemul de operare. 

Dacă nu vedeți unitatea dvs. de disc acolo, ceva nu este în regulă cu cablul, portul sau puterea dvs., așa că ar trebui să încercați să profitați de garanție și să înlocuiți hard disk-ul. Cu toate acestea, dacă vedeți unitatea dvs. de disc și nu este alocată, va trebui să creați câteva partiții sau, în unele cazuri, să formatați unitatea.

Creați o partiție sau formatați unitatea

Spațiul de pe hard disk nealocat înseamnă că spațiul de stocare de pe hard disk nu este formatat cu un sistem de fișiere care poate fi citit de sistemul de operare. Windows va recunoaște unitatea acolo, dar nu o va afișa în „PC-ul meu” și nu vă va permite să citiți sau să scrieți date. 

Pentru a remedia asta, va trebui să creați o partiție în „gestionarea discului”. În fereastra din partea de jos a panoului „managementul discului”, găsiți hard disk-ul. O porțiune din stocare ar trebui să fie afișată cu o bară neagră în partea de sus, ceea ce indică faptul că este spațiu nealocat. Faceți clic dreapta și selectați „nou volum simplu”. 

Expertul de partiție se va lansa și, în cea mai mare parte, tot ce trebuie să faceți este să urmați pașii. Merită menționat că adăugarea unei noi partiții va formata unitatea, eliminând toate datele de pe ea. Cu toate acestea, dacă hard disk-ul dvs. afișează spațiu nealocat, este probabil să nu existe date despre acesta. 

În cazul în care este puțin probabil să vă duceți la „managementul discului” și ați constatat că hard diskul dvs. extern nu are spațiu nealocat, un format vă poate ajuta. Este posibil să existe erori la formatarea unității din fabrică, ceea ce face ca hard disk-ul extern să fie inaccesibil. Găsiți hard disk-ul în managementul discului, faceți clic pe porțiunea cu o bară albastră în partea de sus și faceți clic pe „format”. 

Dacă sunteți curios cu privire la procesul de formatare, citiți ghidul nostru legat mai sus. 

Actualizați driverele

Dacă ați trecut prin orice altceva și hard disk-ul încă nu se afișează, ar putea fi doar o problemă a driverului. Puteți găsi informații despre drivere apăsând tasta Windows + S și tastând „manager de dispozitiv”. Rezultatul de sus ar trebui să deschidă fereastra „dispozitiv manager”. 

ferestre-device-manager

Acolo, navigați la „unitatea de disc” și extindeți meniul drop-down. Găsiți unitatea care nu apare și faceți dublu clic pe ea. Va apărea o fereastră separată cu mai multe file. Accesați fila „driver” pentru a vizualiza informațiile despre șofer. 

Informațiile despre șofer vor arăta probabil neactualizate, dar aceasta nu este problema. Windows vine cu drivere necesare pentru a detecta hard disk-uri externe, care rareori trebuie actualizate. Acestea fiind spuse, este posibil să fie nevoie să actualizați. Faceți clic pe butonul „Actualizare driver” pentru a începe. 

Vi se va prezenta două opțiuni: căutați online driverul sau căutați computerul pentru acesta. Puteți căuta dacă doriți, dar este puțin probabil să găsiți ceva. Este o idee mai bună să găsiți produsul dvs. pe site-ul web al producătorului și să vedeți dacă au fost lansate drivere noi.

Cum să obțineți un HD extern pentru a apărea pe Windows

 1. Verificați puterea, cablul și portul
 2. Rulați gestionarea discului
 3. Formatează unitatea sau creează o partiție
 4. Actualizați driverele

Cum să rezolvați un hard disk extern care nu apare pe macOS

Așa cum se întâmplă de obicei, macOS tranzacționează energie pentru utilizare. Nu aveți la fel de multe instrumente pentru a vă diagnostica unitatea, dar sunt mult mai ușor de accesat. Urmați pașii de mai jos pentru a găsi unitatea de hard disk extern pe macOS. 

Verificați puterea, cablul și portul

Ca și în cazul Windows, trebuie să începeți rezolvarea problemelor înainte de a porni chiar și Mac-ul. Verificați puterea unității căutând indicatorul de unitate LED sau simțind hard disk-ul după ce l-ați conectat. Dacă utilizați o unitate cu o sursă de alimentare externă, cum ar fi Western Digital My Book, încercați diferit puncte de vânzare. 

Apoi, treceți la cablu și port USB. Încercați aceste puncte în lanț, separat. De exemplu, schimbați un cablu USB folosind același port, apoi încercați ambele cabluri cu un port diferit.

Deși tot ceea ce pare a fi bunul simț, majoritatea problemelor provin din probleme cu cablul sau portul. Este important să le rezolvați în mod sistematic, utilizând fiecare combinație posibilă pentru a restrânge ceea ce ar putea distruge lanțul.

Folosiți utilitatea de disc Apple

Acum, dacă știți că nu este cablul, unitatea sau portul, este timpul să vedeți dacă unitatea este recunoscută de macOS. Este posibil ca computerul să recunoască unitatea, în ciuda faptului că nu apare. Puteți afla dacă acesta este cazul folosind „utilitatea de disc” a Apple.

MacOS-disc-utilitate

Există câteva modalități de a-l accesa, dar cea mai bună modalitate este de a-l căuta folosind „lumina reflectoarelor”. După ce vă aflați în „utilitatea de disc”, ar trebui să puteți vedea unitățile de disc, cu unitățile interne și externe separate. Faceți clic pe unitatea care nu apare, iar în partea de sus, selectați „mount” pentru ca acesta să apară în „finder”. 

Dacă aveți probleme de montaj sau nu se va afișa unitatea, este posibil ca sistemul de fișiere pe care este formatat unitatea să creeze probleme la macOS. Unele hard disk-uri externe sunt formatate în NTFS, care este sistemul de fișiere implicit pentru Windows. Acest lucru poate cauza probleme utilizatorilor de macOS.

Formatați unitatea

Dacă unitatea dvs. nu se afișează încă, puteți să o formatați în „utilitate pentru disc”. Selectați unitatea și folosiți fila „format” din partea de sus pentru a deschide utilitarul. Încă o dată, dacă sunteți blocat, puteți utiliza ghidul nostru legat mai sus pentru instrucțiuni extinse.

MacOS-format nou-volum

Există câteva motive pentru care trebuie să formatați unitatea. După cum am menționat, acesta poate fi formatat cu un sistem de fișiere incorect, ceea ce înseamnă că va trebui să-l formatați în APFS pentru a-l utiliza cu macOS 10.13 sau o versiune ulterioară. Există variante ale sistemului de fișiere implicit Apple, despre care puteți afla aici. 

Acestea fiind spuse, chiar dacă unitatea dvs. este formatată cu sistemul de fișiere corect, este posibil să existe erori atunci când a fost formatată din fabrică. În acest caz, oricum este bine să rulați un format. Fiți avertizat că, totuși, formatarea va șterge totul de pe unitate, deci asigurați-vă că sunteți protejat cu cea mai bună copie de rezervă a cloud pentru Mac-uri.

Resetați NVRAM

În cele din urmă, puteți reseta memoria nonvolatilă cu acces aleatoriu sau NVRAM. Mac-urile folosesc o cantitate mică de memorie pentru a stoca anumite setări ale utilizatorilor la care se poate accesa rapid, inclusiv volumul sunetului, fusul orar, rezoluția afișajului și, cel mai important, selecția discului de pornire. Resetarea NVRAM va șterge aceste setări, implicit la orice computer livrat. 

Fișierele dvs. nu vor fi afectate, așa că nu trebuie să vă faceți griji. Gândiți-vă să resetați NVRAM-ul ca să curgeți setările defecte din sistemul dvs. și să le refaceți automat pentru dvs.. 

Este simplu de făcut. Opriți Mac-ul, apoi porniți-l din nou. Imediat după ce îl porniți, apăsați Opțiune, Comandă, P și R simultan timp de 20-30 de secunde. Mac-ul dvs. va părea să repornească și, după ce ați auzit timpa de pornire, puteți elibera tastele. Cu aceasta, NVRAM-ul dvs. a fost resetat.

Cum să obțineți un HD extern pentru a apărea pe Mac

 1. Verificați puterea, cablul și portul
 2. Rulați utilitatea pe disc
 3. Formatați unitatea
 4. Resetați NVRAM

Gânduri finale

Aceștia sunt pașii majori de depanare pe care trebuie să-i parcurgeți în cazul în care hard disk-ul nu se afișează. Dacă după ce faceți toți pașii, mai aveți probleme, problema este mult mai profundă în sistemul de operare sau la nivelul hard disk-ului. Dacă vă aflați în această poziție, puteți face o nouă instalare a sistemului de operare sau a profita de garanția hard disk-ului extern.

Din fericire, nu ar trebui să vă confruntați prea des cu această problemă, mai ales dacă utilizați un disc foarte apreciat în recenziile noastre de hard disk extern. 

Problema dvs. a fost rezolvată? Care a fost soluția? Spuneți-ne în comentariile de mai jos și, ca întotdeauna, mulțumim pentru lectură. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map