Cum să partajați fișiere pe Google Drive în 2020

Partajarea de fișiere este o caracteristică cheie a oricărui serviciu cloud modern. Aceasta include Google Drive, cea mai populară opțiune de stocare în cloud. În timp ce majoritatea furnizorilor de spațiu de stocare funcționează în mod similar atunci când vine vorba de partajarea fișierelor, poate dura timp să învețe pentru cei noi la stocarea în cloud. În acest articol, vă vom ajuta să vă înconjurați capul de bază pentru partajarea fișierelor cu Google Drive.


Vom acoperi partajarea dosarelor Google Drive și a fișierelor individuale, precum și avantajele utilizării acestuia pentru a le distribui, inclusiv colaborarea folosind suita sa excelentă de birou, Google Docs. Vom analiza câteva puncte slabe, cum ar fi securitatea discutabilă.

Pentru cei care au mai multe întrebări despre modul în care funcționează Google Drive, avem un articol dedicat acestui subiect. Există, de asemenea, recenzia noastră Google Drive completă.

Ce este Google Drive?

Interfața web Google Drive

Folderul de sincronizare Google Drive

Google Drive Google Docs

Google Drive Creează link

Setări rețea Google Drive

Anterior

Următor →

Google Drive este un serviciu de stocare în cloud. Obiectivul său principal este de a vă permite să stocați fișierele pe serverele la distanță în loc de hard disk-ul computerului. Astfel, economisiți spațiu pe hard disk, vă permite să sincronizați fișierele între dispozitive și să partajați fișierele fără a fi nevoiți să vă ocupați de fișierele de fișiere.

Un cont de bază Google Drive este gratuit și vă oferă 15 GB de stocare. Deși este împărtășit cu Google Photos și Gmail, acesta este unul dintre cele mai generoase planuri gratuite de stocare în cloud disponibile. Dacă aveți nevoie de mai mult spațiu pentru fișiere, Google Drive oferă 100 GB pentru 1,99 USD pe lună și 1 TB pentru 9,99 USD pe lună.

În lunile următoare, serviciul va fi rebranduit, deoarece Google One și planul său de 1TB va fi dublat la 2TB fără costuri suplimentare. Aceasta ar trebui să-l ofere în poziția de a fi una dintre cele mai bune oferte în stocarea cloud, acolo cu pCloud și Sync.com.

Pe lângă stocarea fișierelor, Google Drive poate fi utilizat pentru sincronizarea fișierelor pe dispozitive și, cheie pentru acest articol, pentru a partaja fișiere cu alții.

Încărcare fișier Google Drive

Înainte de a putea partaja un fișier cu Google Drive, trebuie să îl încărcați pe un server Google. Serverele companiei sunt situate în întreaga lume, deși majoritatea sunt în S.U.A. Acest lucru permite accesul rapid la date în general, precum și încărcarea mai rapidă a fișierelor..

Pentru a încărca fișiere în Google Drive, puteți muta fișierele în folderul de sincronizare Google Drive sau le puteți încărca folosind aplicația web Google sau aplicația smartphone.

Disc Google-Upload-Conținut

În loc să încărcați fișiere individuale, puteți încărca foldere. Poate fi încărcat orice tip de fișier de până la 20 TB, ceea ce reprezintă o capacitate uriașă de standardele cloud. Singurele excepții sunt fișierele Google Docs, diapozitive și foi. Documentele și diapozitivele au o limită de 50 MB și diapozitivele au o limită de 100 MB.

Partajare de fișiere Google Drive

Odată încărcat, puteți începe să partajați dosarele și fișierele cu prietenii, familia, colegii și clienții. Puteți face acest lucru din folderul de sincronizare Google Drive din sistemul dvs. de fișiere sau din interfața web.

Partajare foldere sincronizare Google Drive

Pentru a partaja conținut în folderul de sincronizare, faceți clic dreapta pe el și treceți cursorul mouse-ului peste „Google Drive”. Vor fi trei opțiuni: „partajare”, „vizualizare pe web” și „copie link către clipboard”.

Google-Drive-Sync-Folder-partajare

A treia opțiune, „copie link către clipboard”, este cea mai simplă modalitate de a partaja un fișier. Acesta generează o legătură URL îndreptată către fișierul dvs. care poate fi lipită în forumuri Slack, social media, foi de calcul sau în orice altă parte.

Selectați „share” pentru un control mai precis.

Când utilizați „share”, mai degrabă decât generarea unei legături, se va deschide o fereastră de setări de partajare. Opțiunea este disponibilă pentru a introduce adrese de e-mail pentru a trimite link-uri la și a seta permisiunile. Permisiunile includ „se pot organiza, adăuga și edita” și „se pot vizualiza doar”.

Disc Google-share-Setări

Veți observa un link „avansat” lângă partea de jos a ferestrei de setări. Utilizați-l pentru a modifica permisiunile pentru anumite persoane. Există o alternativă pentru a împiedica redactorii să adauge oameni noi.

Disc Google-share-Advanced-Setări

Partajare interfață web Google Drive

Opțiuni similare de partajare sunt disponibile din interfața web Google Drive. Faceți clic dreapta pe orice folder sau fișier online și puteți prelua un „link partajabil” sau selectați „share” pentru controale mai avansate.

Disc Google-ul Web-UI-partajare

Ca și în cazul partajării din folderul de sincronizare, generarea unei legături este mai simplă, dar poate fi periculoasă. Linkurile pot fi utilizate de oricine are acces la ele. Utilizarea opțiunii „partajare” pentru introducerea adreselor de e-mail și a permisiunilor setate oferă o măsură de securitate.

Dacă partajați fișiere Google Docs, Slide sau Fișe, puteți oferi utilizatorilor permisiuni pentru vizualizare numai, editare sau comentarii asupra fișierelor. Comentariile permit altor persoane să lase comentarii în marja fișierelor Google, care este o caracteristică pe care o folosim frecvent la Cloudwards.net pentru a produce conținut. Privirea privilegiilor permite, de asemenea, celorlalți să lase sugestii pentru modificări care pot fi aprobate sau nu.

GoogleDocumente-File-Comentarii

Până la 100 de persoane pot comenta și edita un document Google partajat în același timp. Mai mult decât atât, îl puteți vedea, dar este mai ușor să distribuiți un link universal decât introducerea a 100 de adrese de e-mail.

Setările avansate de partaj vă permit să postați automat linkuri către Facebook, Google+, Gmail și Twitter pentru a vă crește audiența.

Google-Drive-Web-UI-share-Setări

Google Drive s-a împărtășit cu mine

Google Drive permite altor persoane să partajeze dosare cu dvs. Pentru a ajuta la gestionarea acestora, interfața web include o vizualizare specială „partajată cu mine” pentru a vedea ce conținut vă este disponibil.

Disc Google-Shared-cu-Me

Lista include atât fișierul împărtășit, cât și numele persoanei care l-a distribuit.

Din păcate, nu există nicio viziune similară care să auditeze conținutul pe care l-ați distribuit cu alții. Acest lucru face ușor să pierdeți evidența linkurilor. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să scanați lista de fișiere din vizualizarea „unitatea mea” și să căutați pictograma „link” de lângă un obiect, ceea ce indică că a fost partajat.

Acest lucru poate dura timp și este ușor de trecut cu vederea fișierele. Sperăm că Google va lua în considerare un plus de caracteristică pentru a remedia supravegherea.

Punctele slabe de partajare Google Drive

Google Drive simplifică distribuirea fișierelor, dar, pe lângă o vizualizare a auditării fișierelor de partajare, există neplăceri neplăcute cu privire la modul în care Google Drive se referă la distribuirea fișierelor.

Cea mai mare slăbiciune este că Google nu vă permite să setați parole sau date de expirare pentru link-uri. Parolele de legătură se asigură că numai cei cu parolă pot utiliza un link pentru a vizualiza sau descărca conținut partajat. Fără ei, oricine obține legătura îl poate vizualiza.

Datele de expirare ale linkului setează un cronometru pentru cât timp este bun un link de fișier. Datele de expirare oferă o soluție rezonabilă pentru cât de ușor este să pierdeți evidența legăturilor pe care le-ați creat și a problemelor care apar.

Cei mai mulți furnizori de stocare în cloud lipsesc și de aceste numere. Câteva excepții sunt menționate în cel mai bun stocare cloud pentru articolul de partajare a fișierelor. Cea mai bună dintre buchete este Sync.com, care vă permite să setați parole, date de expirare și limite de descărcare.

-Link Sync.com-Manage

Sync.com criptează, de asemenea, partajarea fișierelor, utilizând criptare privată, de la capăt la sfârșit. Aceasta este o altă problemă.

A lua în considerare este faptul că, deși este excelent pentru partajarea fișierelor și unul dintre cele mai bune instrumente de stocare în cloud, pentru colaborare, Google Drive este departe de a fi perfect.

Ca ultim cuvânt de precauție, acordul privind termenii și condițiile Google Drive acordă libertatea companiei de a scana conținut stocat și partajat. Există multe motive pentru asta, inclusiv marketingul direcționat, dar există un motiv în special care este relevant pentru acest articol: material protejat de drepturi de autor.

Dacă intenționați să stocați filme conștiente în contul dvs. Google Drive și să le partajați cu alte persoane, reanalizați-vă planul. Sistemul folosește potrivirea hash-ului pentru a detecta conținut piratat și poate să nu permită partajarea dacă indică ceva suspect.

Google Drive Încălcare

Cu toate că nu pledăm pentru piraterie, dacă ar fi să stocați fișiere conjugate, ar fi mai bine cu un furnizor de stocare cloud de cunoștințe zero. Sync.com, pCloud și Tresorit sunt cele mai bune pariuri, cu MEGA un al patrulea distanță.

Gânduri finale

Fără partajarea fișierelor, Google Drive nu ar fi la fel de convingător ca o soluție de stocare în cloud. Acest lucru se datorează faptului că partajarea de fișiere este în spatele a ceea ce Google Drive face cel mai bine, care este colaborarea.

Co-autorizarea Google Docs, distribuirea prezentărilor și distribuirea foilor de calcul sunt elemente vitale ale experienței Google Drive. În mare parte, distribuirea fișierelor cu Google Drive este simplă și acest articol ar fi trebuit să vă pună pe calea cea bună.

Desigur, nimeni nu este perfect. Dacă vă simțiți încă pierduți și aveți nevoie de sfaturi, informați-ne în comentariile de mai jos și vom fi mai mult decât fericiți să ne împărtășim cunoștințele. Nu uitați să vă înscrieți la memoria dvs. de 15 GB de stocare gratuită Google Drive pentru a începe să partajați fișiere sau să oferiți cel mai bun spațiu de stocare în cloud pentru a trimite o recenzie pentru a putea citi mai multe opțiuni. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map