Cum să îți grăbești conexiunea la internet: 10 sfaturi pentru o viteză mai bună

Toată lumea știe cât de frustrant poate fi o conexiune lentă la internet. Viteze lente de descărcare, neputând viziona Game of Thrones sau transmisiuni live în definiție înaltă, iar conexiunile rămase în timp ce joci jocuri video sunt probleme care pot distruge experiența online.


Din păcate, nu toată lumea poate schimba furnizorii de servicii de internet. Peste 46 de milioane de gospodării americane au acces la un singur furnizor de servicii cu viteză de 25 de megabits pe secundă sau mai mare, ceea ce nu este atât de rapid.

Dacă sunteți într-una din aceste gospodării, trebuie să beneficiați la maxim de ceea ce aveți, iar asta înseamnă să vă măriți viteza de internet. Din fericire, puteți face lucruri înainte de a trece la un plan de nivel superior cu furnizorul dvs. de servicii de internet sau ISP.

În acest ghid, vă vom oferi 10 sfaturi pentru a crește viteza de conectare la internet. Majoritatea sugestiilor noastre sunt gratuite, iar puținele plătite sunt mult mai ieftine decât modernizarea pachetului dvs. de internet. Cu toate acestea, înainte de a ne sfătui, trebuie să vedem dacă chiar trebuie să treci de probleme.

Aveți nevoie pentru a accelera conexiunea la Internet?

Trebuie să vă asigurați că puteți îmbunătăți situația înainte de a începe să încercați să accelerați o conexiune la internet. Dacă credeți că aveți internet lent, una dintre cele mai bune modalități de a vă confirma suspiciunile este să faceți un test de viteză online.

Speedtest.net este o resursă excelentă pentru verificarea vitezei cu o apăsare a unui buton și o folosim pentru toate recenziile VPN pentru un motiv. După ce aveți rezultatele testelor de viteză, comparați-le cu viteza de descărcare și încărcare promisă pentru a vedea dacă ale dvs. sunt la fel de lente pe cât credeți că sunt.

Dacă testul de viteză pe internet vă confirmă suspiciunile, este timpul să începeți să încercați lucrurile din lista noastră.

Reporniți routerul

Reporniți routerul

Oprirea și pornirea dispozitivelor este punctul de plecare obișnuit pentru sfaturi tehnice, deoarece uneori rezolvă problema. Puteți face acest lucru prin deconectarea manuală a routerului și conectarea acestuia din nou, apăsarea butonului de pornire (de obicei se găsește în spatele unității) sau conectarea la router prin browser și oprirea acestuia.

Vă recomandăm să așteptați cel puțin 10 secunde înainte de a conecta routerul din nou. Totuși, timpul necesar pentru o resetare hardware variază în funcție de producător. În cele mai multe cazuri, un minut ar trebui să facă trucul.

Instalați software antivirus

Protecția computerului antivirus

Este posibil să fi descărcat ceva ce nu ar fi trebuit să fi terminat cu malware pe computer. De obicei, programele malware detaliază lățimea de bandă, ceea ce încetinește viteza dvs. de internet.

Dacă nu utilizați deja software antivirus, puneți informații sigure – cum ar fi parolele și informațiile contului dvs. bancar – în pericol, pe lângă încetinirea internetului. Programele malware pot fura, de asemenea, resurse critice de calcul, cum ar fi procesorul dvs..

Consultați articolul nostru despre cel mai bun software antivirus pentru a găsi un furnizor de servicii care funcționează cel mai bine pentru dvs. Acoperim subiecte precum usabilitatea și funcțiile de asemenea. Dacă vă preocupă doar securitatea, puteți citi și ghidul nostru pentru cel mai sigur software antivirus.

Asigurați-vă browserul

De obicei, virușii apar prin browserul dvs., de aceea este important să protejați acea zonă. Primul tău pas ar trebui să fie descărcarea de software antivirus, dar îți poți face munca mai ușoară folosind un browser securizat.

Dacă nu sunteți sigur că utilizați un browser securizat, ar trebui să aruncați o privire la ghidul nostru pentru browsere sigure. Puteți obține, de asemenea, browsere extra-sigure pentru operațiuni bancare sau alte tranzacții sensibile cu Bitdefender sau AVG. Citiți recenzia noastră pentru Bitdefender Antivirus și revizuirea AVG pentru mai multe despre aceste servicii.

Utilizați blocatorii de reclame

Blocați reclame

Anunțurile sunt enervante și vă pot reduce experiența de navigare, mai ales dacă aveți o conexiune lentă pentru a începe. Dacă nu trebuie să încărcați anunțuri, nu ar trebui, deoarece adună mai multe date de pe mai multe servere și necesită o așteptare mai lungă înainte de a se încărca pagina web.

Vă recomandăm să consultați selecția noastră dintre cele mai bune blocante pop-up. Reducerea cantității de date trimise computerului dvs. prin blocarea anunțurilor vă poate spori viteza de navigare, deoarece anunțurile sunt deseori încărcate înainte de alte conținut pe pagina web. În plus, face ca internetul să fie mai suportabil.

Spălați-vă înregistrările DNS

Calculatorul dvs. înregistrează informații despre adresele IP pe care le vizitați în timp ce navigați pe internet, astfel încât să poată accelera vizitele viitoare pe același site. Aceste informații sunt o înregistrare DNS. Când un site web mută servere și trebuie să fii redirecționat, înregistrările DNS pot deveni un obstacol în viteză și nu o îmbunătățire.

Puteți curăța memoria cache pentru a obține viteze mai rapide. În cercurile tehnologice, se numește „spălarea DNS” și este surprinzător de ușor.

Dacă sunteți pe Windows 10, faceți următoarele:

 • Faceți clic pe meniul de pornire și căutați „prompt de comandă”.
 • Faceți clic dreapta pe ea și alegeți „executați ca administrator”. Doar administratorii pot spăla DNS.
 • Când se deschide promptul de comandă, tastați:
 • ipconfig / flushdns
 • Apoi apăsați „intra”.

După aproximativ o secundă, veți primi un mesaj potrivit căruia Windows a fost capabil să curețe memoria cache. Ați terminat și puteți închide promptul de comandă.

Ferestre-Flush-DNS

Ștergeți Istoricul Internetului

Istoricul browserului Begone

De asemenea, poate doriți să vă ștergeți istoricul internetului. Un istoric amplu, descărcări salvate, cookie-uri și imagini în cache pot contribui la o conexiune mai lentă.

Pașii pentru a face acest lucru vor varia în funcție de browserul pe care îl utilizați, dar pașii pentru Chrome sunt prezentați mai jos.

Faceți clic pe cele trei puncte dintr-o coloană verticală din colțul din dreapta sus al Chrome. Alegeți „setări” din meniul derulant care apare, care va deschide o nouă filă.

Parcurgeți partea de jos a paginii și faceți clic pe „avansat”.

Faceți clic pe „ștergeți datele de navigare”. Se va deschide o fereastră pop-up cu patru opțiuni care sunt sigure de șters: „istoricul navigării”, „istoricul descărcărilor”, „cookie-urile și alte date ale site-ului” și „imagini și fișiere în cache”. Toate sunt selectate implicit.

Aveți, de asemenea, opțiunea de a șterge parolele, completarea automată a datelor și multe altele. Ștergerea lor nu va face mare lucru, dacă este ceva, pentru a accelera navigarea pe web și vă va obliga să vă amintiți toate acele parole pe care le-ați salvat și le-ați uitat de atunci.

Cu toate acestea, stocarea parolelor în browser nu este sigură. Vă recomandăm să le ștergeți după ce v-ați înscris cu unul dintre cei mai buni manageri de parole.

Utilizați Ethernet

Cablu Ethernet

Toată lumea folosește WiFi în aceste zile, ceea ce înseamnă că lățimile de bandă pe care le folosește pentru a trimite informații fără fir pot fi copleșite, mai ales dacă există numeroase dispozitive și routere lângă fiecare.

Aceasta poate fi o mare problemă în complexele de apartamente sau cămine, unde toată lumea folosește un dispozitiv wireless. Tot traficul creează congestie care îți poate încetini viteza.

Pentru a rezolva problema, treceți la utilizarea unui cablu Ethernet conectat la router. În general, Ethernet are viteze maxime mai rapide și nu este supus aceluiași trafic care blochează lățimile de bandă WiFi.

Aceasta este o mișcare grozavă, mai ales dacă utilizați WiFi public, care poate nu este atât de sigur pe cât credeți.

Comutați la 5GHz

Majoritatea traficului WiFi este livrat pe banda de 2,4 GHz. Companiile de router și-au dat seama că există o problemă de trafic în curs de dezvoltare și au dezvoltat routere capabile să difuzeze pe banda 5GHz pentru a le aborda.

Banda de 5 GHz nu se răspândește până acum și poate avea o putere mai mică a semnalului, dar este totuși mai bună, deoarece evită interferențele aparatelor, cum ar fi microunde și deschizătoarele de uși pentru garaj.

De asemenea, vă îndepărtează dispozitivele de benzile care vor fi folosite de vecini. În plus, este o mișcare bună pe termen lung, deoarece banda de 5GHz are 23 de canale, spre deosebire de 11 pe banda de 2,4 GHz. Puteți experimenta schimbarea canalului și pe unele routere și echipamente, până când veți găsi cel mai eficient pentru dispozitivele dvs..

Dacă ați achiziționat un router cu conexiune „cu bandă dublă”, aveți acces la 5 GHz. De obicei, routerul dvs. va transmite o a doua rețea numită ceva de genul „routername_5”.

Utilizați o rețea privată virtuală

Accelerarea cu VPN

Uneori, ISP-urile de bandă de accelerație pentru a reduce mai mult viteza de internet. Adesea, acestea fac acest lucru pentru că ați lovit un anumit nivel de date. O pot face și pe baza programării pe care o vedeți.

Acestea vizează site-uri web video, cum ar fi YouTube, și servicii de streaming, cum ar fi Netflix sau Twitch, deoarece streamingul de conținut video necesită multă lățime de bandă.

Dacă ISP-ul dvs. nu știe de unde provine traficul dvs., nu îl poate accelera. Acestea fiind spuse, dacă aveți de-a face cu accelerația, un VPN vă poate ajuta redirecționând traficul, astfel încât ISP-ul dvs. să nu-l poată identifica. Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre obținerea acoperirii VPN pentru dispozitivele dvs., consultați articolul nostru despre cel mai rapid VPN.

Trecerea la un VPN nu va crește viteza de conectare peste limita impusă de ISP-ul dvs., dar, în multe cazuri, poate rezolva reglarea lățimii de bandă.

Utilizați un router gata pentru VPN

Dacă credeți că un VPN vă va ajuta să obțineți viteze mai rapide de internet, investiția într-un router gata pentru VPN le poate spori și mai mult. Avem un ghid la îndemână pentru cele mai bune routere VPN, care vă pot ajuta să aflați despre unele dintre cele mai bune modele de pe piață.

Gânduri finale

Obținerea setărilor optime poate dura experimentarea. Asigurați-vă că vă testați viteza pe dispozitivele dvs. de fiecare dată când schimbați ceva, astfel încât să știți dacă îl îmbunătățiți sau îl înrăutățiți. Oricare dintre aceste trucuri v-ar putea ajuta să vă rezolvați problema, dar soluția poate sta în unele combinații de mai sus, așa că nu vă fie frică să încercați lucrurile.

Dacă aveți întrebări suplimentare despre cum să faceți viteza internetului mai rapid, informați-ne în secțiunea de comentarii de mai jos. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map