Cum să faceți o copie de siguranță automat a videoclipului rapid și eficient

Indiferent dacă filmați pe o cameră video Sony HD sau utilizați smartphone-ul, găsiți o modalitate eficientă de a vă proteja înregistrările digitale ar trebui să figureze pe lista de sarcini a oricărui videograf, amator sau profesionist. Este la fel de important pentru cei cu biblioteci de filme digitale, fie cărora li se cumpără sau sunt achiziționate prin torrent.


În timp ce spațiul de stocare în cloud este o abordare pentru a vă păstra colecția în siguranță, folosind software de backup dedicat capabil să automatizeze backup video este de departe cea mai bună alegere.

Vom vorbi despre motivul pentru care este într-un moment. De asemenea, vom analiza decizia mai critică a backup-ului local versus online, înainte de a demonstra două opțiuni software selectate și pașii implicați pentru a copia automat videoclipuri în cazul în care hard disk-ul decide să-și înregistreze propriile credite..

Pentru shutterbugs, avem un articol similar cu privire la modul de backup automat al fotografiilor. Avem, de asemenea, un articol despre cel mai bun stocare în cloud pentru video, deși, după cum am menționat, aceasta nu este probabil cea mai bună abordare pentru a vă asigura că nu veți lăsa niciodată să încercați să vă recuperați pierderile cu ajutorul unui software de recuperare a datelor..

Beneficiile Backup-ului online pentru video

Veți găsi multe soluții capabile care pot fi utilizate pentru a vă proteja videoclipurile în cel mai bun ghid de backup online. Avantajele utilizării unei soluții de rezervă online în spațiul de stocare în cloud sunt faptul că stocarea în cloud necesită mult mai multă muncă pentru a vă asigura că unitatea hard disk este replicată fidel.

Puteți citi mai multe despre diferențele dintre backup-ul online și stocarea în cloud în articolul nostru dedicat subiectului respectiv. Versiunea rapidă este însă că soluțiile de backup online pot fi setate pe folderele specifice de rezervă sau chiar întregul dvs. sistem de fișiere automat, în timp ce stocarea în cloud depinde de un folder de sincronizare în care trebuie să mutați fișierele în manual.

Cu o copie de rezervă online, puteți seta software-ul să includă sau să excludă automat anumite tipuri de fișiere, astfel încât să vă puteți construi planul de backup doar în jurul colecției dvs. video, dacă doriți.

Majoritatea soluțiilor de backup online decente acceptă și o copie de rezervă continuă, adică videoclipurile sunt trimise în cloud pe măsură ce sunt adăugate pe hard disk și pe măsură ce sunt editate sau modificate altfel.

Pentru cei care își editează frecvent materialele video, instrumentele de backup online tind să sprijine mai des copiile de rezervă la nivel de bloc decât stocarea în cloud. Este important, ca și fără această caracteristică, de fiecare dată când efectuați o editare, întregul videoclip va fi salvat din nou. Cu o copie de rezervă la nivel de bloc, doar părțile schimbate ale videoclipului sunt înlocuite.

Dezavantajul copiilor de rezervă online pentru video: viteză

Aceasta ne aduce problema majoră a copiilor de rezervă online, în special pentru fișierele mari (cum ar fi videoclipurile): astfel de soluții pot fi cu adevărat lente, cu adevărat lente. În timp ce backup-ul la nivel de bloc ajută la filmele editate, trebuie totuși să obțineți această copie de rezervă inițială. Dacă încercați să încărcați mai multe terabyte, asta ar putea însemna zile sau chiar săptămâni.

Viteza de rezervă online, după cum puteți citi în articolul nostru despre cât de mult ar trebui să vă facă backup, se situează ca una dintre cele mai mari reclamații pe care utilizatorii o au cu software-ul de backup bazat pe cloud în general. Din păcate, dacă norul este obiectivul dvs., singurul lucru pe care îl puteți face este să cheltuiți mai mulți bani pe o soluție de rezervă cu o infrastructură mai bună (asta înseamnă de obicei mai multe centre de date).

Din acest motiv, mulți bufferi video preferă să își păstreze colecțiile locale, folosind dispozitive hard disk externe sau dispozitive de stocare atașate la rețea (NAS). Ambele soluții sunt destul de ieftine să investești în aceste zile, iar copierea de rezervă la nivel local este mult mai rapidă decât să faci backup la cloud.

Dezavantajul de a merge local este că, la fel ca computerul sau dispozitivul mobil, soluțiile locale de rezervă pot fi deteriorate de apă, căldură sau altfel, și nu sunt construite să dureze pentru totdeauna. Serverele utilizate pentru backup-ul online sunt găzduite în centrele de date climatizate pentru a reduce astfel de riscuri.

Mai mult, astfel de soluții sunt construite aproape întotdeauna pentru reîncărcare, cu trei sau mai multe copii ale fișierelor dvs. securizate pe servere diferite pentru redundanță. Consultați articolul nostru despre RAID pentru o idee mai bună despre cum s-a realizat acest lucru sau articolul nostru despre securitatea centrelor de date.

Backup online și backup local împreună

Având în vedere avantajele sau dezavantajele distincte ale copiilor de rezervă online și locale, de obicei, cea mai bună abordare este utilizarea ambelor. Făcând acest lucru, înseamnă că veți urma așa-numita regulă de rezervă 3-2-1 prin construirea unui plan de rezervă hibrid.

Deoarece încorporarea ambelor poate însemna mai multă muncă dacă alegeți soluții greșite, vă recomandăm să găsiți o soluție care, cel puțin, acceptă parțial backup hibrid.

Pentru persoanele care caută valoare, unul dintre cele mai bune este IDrive, pe care îl detaliem în recenzia noastră IDrive. IDrive oferă 2 TB de rezervă pentru puțin peste 50 USD pe an pentru primul an sau 4TB de rezervă pentru aproximativ 75 USD. Acest lucru ar trebui să fie suficient pentru a acoperi cele mai multe biblioteci video.

Problema cu IDrive este cea despre care am menționat mai devreme: viteza. IDrive are doar un centru de date, care poate duce la congestionarea serverului și așteaptă frustrant datele de rezervă. Totuși, IDrive oferă și ceva ce nu veți găsi în altă parte: servicii de curierat gratuite pentru backup și recuperare.

Folosind IDrive Express, așa cum este numit serviciul, pentru backup înseamnă că IDrive vă va trimite o unitate externă prin poștă. Treaba ta este să încarci unitatea cu videoclipurile și alte fișiere, folosind o conexiune USB pentru a accelera procesul. Trimiteți-l înapoi, iar tehnicienii IDrive vor încărca datele de pe server pentru dvs., economisindu-vă destul de mult în proces.

Pe lângă suportul de rezervă hibrid, IDrive este unul dintre puținele servicii de backup online care acceptă backup-ul smartphone-ului, ceea ce înseamnă că puteți încărca imagini de telefon fără costuri suplimentare.

IaaS și Backup Video

Pentru cei cărora nu le place să cheltuiască mai mult, CloudBerry Backup este probabil cea mai sofisticată soluție de rezervă pe care încă o testăm aici la Cloudwards.net. În loc să furnizați spațiu serverului cloud, cu CloudBerry puteți alege să faceți backup pentru fișierele dvs. la una dintre cele peste cincizeci de opțiuni de cloud diferite (consultați recenzia noastră pentru Backup CloudBerry pentru a afla care sunt acestea).

Aceste opțiuni includ infrastructura cloud ca serviciu (cloud IaaS), cum ar fi Amazon S3, Google Cloud, Backblaze B2 și, preferatul personal al acestui scriitor, Rackspace Cloud Files.

Spațiul Rackspace nu este neapărat ieftin, dar la 0,10 USD pe gigabyte, puteți face o copie de rezervă a unui terabyte de date pentru aproximativ 10 USD pe lună și nu există nicio taxă de utilizare. Amazon S3 costă de două ori această sumă.

Între timp, backblaze B2 costă jumătate mai mult decât Rackspace, dar nu are o infrastructură aproape la fel de robustă, ceea ce înseamnă că veți avea probleme cu viteza prezentată de IDrive și alte opțiuni de backup online ieftine..

Cu preambulul scos, este timpul pentru funcția principală. În continuare, vă vom oferi o privire rapidă la pașii necesari pentru a face backup video automat folosind IDrive sau CloudBerry Backup.

Backup video automat cu IDrive

Indiferent dacă profitați de IDrive Express sau nu, va trebui să creați un plan de rezervă pentru computer folosind clientul IDrive desktop.

În fila „copie de rezervă” a clientului, există două butoane radio în partea de sus a ecranului. Primul vă oferă fișiere de rezervă pe cloud, în timp ce cel de-al doilea vă permite să copiați fișiere de rezervă pe un dispozitiv local.

Din păcate, va trebui să creați două planuri de rezervă separate pentru cloud și backup local: IDrive nu vă permite să gestionați ambele simultan.

În plus, IDrive face backup în funcție de locația fișierului, mai degrabă decât de tipul fișierului. Asta înseamnă că va trebui să etichetați locațiile folderului în care stocați videoclipuri, fie că este un folder „videoclipuri”, un folder pentru descărcări Kodi sau o altă locație.

Dacă preferați să faceți doar o copie de siguranță întreaga unitate pentru a vă asigura că nu pierdeți fișierele, aceasta este și o opțiune, atât timp cât nu depășiți capacul de spațiu de rezervă.

IDrive vă permite să excludeți anumite dosare sau fișiere bazate pe nume pentru a gestiona acel aspect, deși aceasta este o caracteristică care ar putea fi eficientizată puțin mai bine, permițându-vă să selectați tipuri de fișiere comune care să le excludă (sau să includă, pentru acea problemă).

Pentru cei care caută o abordare de backup mai simplă, Backblaze realizează o copie de siguranță a fișierelor în funcție de tipul fișierului, așa cum este detaliat în recenzia Backblaze. Cu toate acestea, fără a beneficia de serviciul de backup al curierului, cei cu multe fișiere video mari de încărcat vor fi lăsați în așteptare.

În plus, clientul Backblaze nu acceptă backup-ul hibrid. Acesta este motivul pentru care am decis în cele din urmă să sugerăm IDrive pentru backup video pentru cei care caută o soluție ieftină.

Cu toate acestea, pentru cei cu mai multă sală financiară, CloudWid Backup este greu de învins.

Copie de siguranță video automată cu Backup CloudBerry

După cum am menționat, pentru a utiliza CloudBerry Backup pentru backup online, va trebui să vă bazați pe o soluție cloud, deoarece compania nu va menține centre de date proprii în acest scop. Dacă alegeți un serviciu IaaS din cloud, cum ar fi Rackspace, va trebui să regăsiți o cheie API pentru acel serviciu, pentru a permite conectării la CloudWy la acesta.

Detaliem pașii pentru a începe acest lucru cu ghidul Rackspace, în care discutăm și conectarea CloudBerry Backup, deci nu vom mai intra în detaliu aici.

Procesul este similar pentru majoritatea opțiunilor IaaS din cloud. Avem, de asemenea, ghiduri pentru Amazon S3 și Microsoft Azure, dacă doriți încă două exemple.

La fel ca IDrive, planurile de rezervă create utilizând CloudBerry se bazează de obicei pe locația fișierului, deși puteți crea un plan care utilizează și tipuri de fișiere. Creați un plan de rezervă pentru fișiere făcând clic pe butonul „fișiere” din partea de sus a clientului.

Se va lansa un vrăjitor pentru a vă parcurge procesul, începând prin a vă permite să alegeți o copie de rezervă locală, cloud sau hibridă.

Unul dintre motivele pentru care avem tendința de a cădea foarte mult în favoarea CloudBerry aici, la Cloudwards.net, este cât de ușor face backup-ul hibrid. Spre deosebire de IDrive, nu trebuie să creezi două planuri de rezervă diferite.

În schimb, CloudBerry procesează atât backup local cât și cloud ca parte a unui singur plan, mai întâi făcând copii de rezervă la nivel local, apoi trimitând acele fișiere locale în cloud. Această abordare vă scutește de la a face o muncă suplimentară și vă salvează computerul de la același lucru prin faptul că nu încercați să procesați două lucrări de rezervă diferite simultan.

În continuare, va trebui să selectați serviciul cloud. Dacă nu este încă adăugat, va trebui să faceți acea parte (aici este necesară cheia API).

Vi se va solicita apoi să alegeți un mod de rezervă. Vă recomandăm să respectați versiunea „avansată”, deoarece include funcții utile precum backup la nivel de bloc, versiunea de fișiere și criptarea privată.

Următorii pași ai procesului prin care vrăjitorul vă parcurge include setarea unora dintre acele opțiuni de mod avansat, după care veți putea selecta locații pe care să le adăugați la planul dvs. de rezervă.

Ca și în cazul IDrive, va trebui să selectați toate folderele în care păstrați fișierele video, în caz contrar, nu vor fi rezervate. Alternativ, puteți selecta întreaga unitate. A doua abordare funcționează mai bine cu CloudBerry decât IDrive, deoarece CloudBerry vă permite de fapt să includeți sau să excludeți fișierele în funcție de tip.

Trebuie totuși să adăugați toate extensiile de fișiere pe care doriți să le includeți sau excluse. Fiecare extensie de fișier trebuie să fie precedată de un caracter comod și separat cu un punct și virgulă (de exemplu: * .wmv; * .mov; * .mp4).

Ne-ar plăcea să vedem că CloudBerry îmbunătățește procesul cu o opțiune pentru a face backup tuturor extensiilor de fișiere bazate pe categorii, cum ar fi documente, imagini sau videoclipuri. Cu toate acestea, nu veți găsi mai multe servicii de rezervă cu mai multe opțiuni de funcții decât CloudBerry Backup, așa că nu ne putem plânge prea tare.

După ce veți obține selecțiile de rezervă pentru a include toate fișierele dvs. video, expertul vă va permite să activați criptarea privată. Aceasta este o caracteristică cheie pentru cei care doresc să se asigure că colecția lor video nu va face parte dintr-o matinală de sâmbătă la sediul NSA.

De asemenea, criptarea privată vă ajută să vă asigurați că orice videoclipuri nu sunt șterse automat de serviciul dvs. cloud, așa cum fac unele ocazional.

Următorii doi pași includ setarea unei politici de păstrare și a unei planificări de rezervă. Politicile de păstrare dictează câte versiuni de fișiere sunt păstrate, ceea ce este util în special pentru cei care editează frecvent fișierele. Pentru programul dvs. de rezervă, îl puteți seta să funcționeze numai în anumite perioade, dar de obicei vă sugerăm să optați pentru o copie de rezervă continuă pentru cel mai bun nivel de protecție.

Ultimii pași sunt să revizuiți planul de rezervă și să îl dați afară. Presupunând că v-ați asigurat să faceți o copie de rezervă în fiecare locație în care păstrați videoclipuri, acestea vor fi salvate automat când vor fi adăugate videoclipuri noi sau vor fi editate cele existente..

Gânduri finale

Un bun plan de backup pentru videoclipurile dvs. – sau orice fișiere importante, în acest caz, vă poate salva durerea considerabilă. Indiferent dacă ai construit o bibliotecă de filme sau ai înregistrat propriile filme, IDrive și CloudBerry Backup sunt două alegeri bune pentru a implementa un astfel de plan.

Ne place IDrive pentru serviciile sale low cost și IDrive Express, în timp ce CloudBerry Backup este printre cele mai puternice servicii de rezervă disponibile, care acceptă backup hibrid, backup la nivel de bloc, criptare privată și multe alte funcții utile pentru a vă păstra videoclipurile în siguranță.

Acestea fiind spuse, toate opțiunile din cel mai bun ghid al nostru de backup online pot fi utilizate pentru a copia automat videoclipuri. Spuneți-ne ce serviciu preferați mai jos și mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map