Cum să faceți Gmail clientul dvs. de e-mail implicit în 2020

Când faceți clic pe un link către mailto pe web, veți fi direcționat către aplicația de e-mail implicită a sistemului de operare. Acesta ar putea fi Mail pe un Mac sau Mail pe Windows 10. Totuși, nu trebuie să vă respectați. Puteți scăpa de ghearele Microsoft sau Apple și să zburați în brațele deschise ale Google. Până la urmă promite să nu fie rău.


Rău sau nu, are o aplicație web fiabilă, bine dezvoltată. Dacă preferați să îl utilizați pe cel integrat în sistemul de operare, va trebui să vă configurați sistemul pentru a face comutarea. Să ne dăm seama cum să facem asta nu este ușor, totuși, de aceea am creat acest ghid despre cum să faceți Gmail clientul dvs. de e-mail implicit.

După aventura Snowden, este posibil să aveți probleme cu privire la confidențialitatea prin e-mail. Dacă da, cum vă va proteja ghidul de confidențialitate.

Aceste sfaturi variază, în funcție de sistemul de operare și browserul dvs., așa că continuați să citiți pentru a găsi ceea ce aveți nevoie. Multe dintre sfaturile pentru sistemul de operare deschid un browser care este configurat în mod implicit pentru Gmail, așa că dacă sunteți interesat doar să deschideți linkuri de poștă bazate pe web, treceți la ghidurile browserului.

Pe lângă faptul că sunt cele mai sigure browsere, Chrome și Firefox sunt cele mai bune pentru Gmail. Soluțiile noastre pentru Edge și Safari nu sunt ideale, dar, din nou, nici ele. Din fericire, există opțiuni bune pentru toate sistemele de operare la care ne-am uitat.

Utilizatorii Linux trebuie să instaleze o aplicație, dar ne îndoim că le va deranja prea mult.

Setarea Gmail ca client de e-mail implicit pe Windows 8 și 10

Pentru ca Windows să utilizeze Gmail în mod implicit, mai întâi setați browserul la alegere ca aplicație de e-mail implicită. Apoi îl setați să folosească Gmail, folosind ghidul relevant.

Apăsați Windows + S pentru a deschide fereastra de căutare. Apoi tastați „panoul de control” și apăsați Return.

Când panoul de control apare, introduceți „implicit” în caseta de căutare. Alegeți „programe implicite”. Apoi, pe ecranul următor, faceți clic pe „setați programele implicite”.

gmail-ferestre-panou de control

Va apărea un ecran cu setări, care arată aplicațiile dvs. implicite pentru diferite funcții, inclusiv aplicațiile dvs. implicite pentru hartă, muzică, fotografie, video și browser, precum și programul dvs. de e-mail implicit. Pentru câteva aplicații foto bune, citiți cel mai bun articol pentru software de gestionare a fotografiilor.

Deoarece Gmail nu are o aplicație pentru desktop, va trebui să o accesați prin intermediul unui browser, așa că selectați browserul dvs. ca parametru implicit pentru e-mail.

După ce ați ales un browser cu care să deschideți link-uri, va trebui să vă asigurați că gestionează corect linkurile mailto, așa că verificați ghidurile de mai jos pentru a alege browserul dvs..

MacOS

Dacă doriți să schimbați gestionarul Gmail implicit pe Mac, va trebui să deschideți aplicația implicită „Mail” și să reglați setările acesteia.

Deschideți meniul „Mail”, apoi selectați „preferințe”.

mac-mail-preferences

În fila „generală”, modificați „cititorul de e-mail implicit” pentru a utiliza browserul ales. Citiți mai jos ghidurile specifice browserului pentru a termina configurarea.

Linux Mint (și alții)

Utilizatorii Linux care doresc să utilizeze Gmail, sau alt mailmail, pot utiliza pachetul desktop-webmail. De asemenea, funcționează pentru Hotmail, Yahoo și Zoho.

gmail-default-linux-Webmail

Pentru a o instala, tastați „sudo apt-get install desktop-webmail” în linia de comandă.

După ce ați configurat Gmail, vă puteți configura cu o rețea privată virtuală pentru a vă asigura că nimeni nu se uită la conexiunea dvs. Consultați lista noastră de ajutor cu cele mai bune servicii VPN pentru Linux pentru sugestii.

Ghiduri pentru navigatori

Dacă ghidul pentru sistemul de operare vă orientează către un browser pentru ultimul pas, căutați-l mai jos și urmați instrucțiunile. Nu uitați, puteți comuta browsere dacă instrucțiunile dvs. nu vi se potrivesc. Utilizatorii de Safari, în special, ar putea avea nevoie să facă acest lucru.

Crom

Pentru a seta Gmail ca gestionar de e-mail implicit în Chrome, deschideți setările prin pictograma celor trei puncte din partea dreaptă sus. Găsiți secțiunea „confidențialitate și securitate” derulând în jos și făcând clic pe „avansat”. Faceți clic pe „Setări de conținut”, apoi apăsați pe „manipulatori” și asigurați-vă că este selectată opțiunea „Permiteți site-urilor să ceară să devină gestionari implicite pentru protocoale”. Va fi colorat, nu gri, dacă este.

gmail-default-crom

Deschide Gmail ca în mod normal. În bara URL, ar trebui să existe un diamant gri în partea dreaptă sus. Faceți clic pe acesta pentru a face ca Gmail să fie implicit. După ce faceți acest lucru, se va încărca automat când faceți clic pe linkurile „mailto”.

Firefox

Pe Firefox, prima dată când faceți clic pe un link mailto, vi se va oferi șansa de a selecta aplicația dorită. Dialogul de selecție are o casetă de selectare care vă permite să o setați ca implicită pentru ocazii ulterioare.

gmail-default-firefox

Dacă ați ales deja o valoare implicită și doriți să o schimbați, deschideți pagina cu opțiunile Firefox prin meniul derulant. Cu „general” selectat, derulați în jos până când vedeți secțiunea „aplicații”. Aruncați o privire acolo pentru tipul de conținut mailto, apoi selectați „utilizați Gmail” din lista de opțiuni.

Safari

Lucrurile sunt dificile pentru utilizatorii de Safari. Există un plugin care a funcționat pe versiunile mai vechi ale browserului disponibil aici, dar acesta nu a fost actualizat pentru ultima versiune. Puteți încerca să distrugeți dezvoltatorii pentru a-l actualiza pe github. Deoarece este open source, puteți chiar să încercați să-l actualizați singur. În caz contrar, cea mai bună opțiune este să comutați browsere.

Margine

Edge folosește aplicația dvs. implicită Windows pentru a deschide linkuri mailto. Asta înseamnă că dacă configurați Windows pentru a deschide Gmail într-un alt browser, Edge va deschide acel browser atunci când faceți clic pe linkuri. Din păcate, nu am găsit o modalitate de a deschide Gmail automat în Edge.

Gânduri finale

Dacă ați respectat aceste instrucțiuni la scrisoare, ar trebui să fiți bine. Fii atent însă. Sistemele de operare se actualizează din când în când și au un obicei obrăznic de a-ți suprascrie setările. Ceea ce funcționează acum ar putea să nu funcționeze săptămâna viitoare.

Sperăm că ai reușit să urmezi cu succes ghidul nostru. Spuneți-ne cum ați făcut în comentariile de mai jos. Dacă v-ați confruntat cu probleme sau aveți alte sfaturi pentru a obține cele mai bune rezultate din e-mail, ne-ar plăcea să aflăm despre ele. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me